Mine favoritter

Mine 7 julefavoritter

God mandag, alle sammen! 

Tenk at i dag er det kun en uke igjen til vi er kommet inn i desember. Det er helt ufattelig hvor fort dette året har gått, og da spesielt de siste månedene. Jeg tror kanskje det kan ha noe med at jeg hele tiden har vært opptatt med praksis, telt ned til praksisslutt. Ukene og månedene har i alle fall bare flytt av gårde, og her er vi. En uke igjen til vi nok en gang kan starte med julepynt, gløgg, sang og morro. Noe av det jeg virkelig gleder meg til er alle julefilmene! Jeg har utrolig nok klart å holde meg unna julefilmene sålangt. Planen er å spare de til desember slik at jeg skal få mest mulig julestemning den måneden. Men selv om jeg ikke kan se på filmene helt ennå, kan jeg jo alltids mimre og drømme meg litt bort. Jeg har derfor laget en liten oversikt over de 7 beste julefilmene! Askepott, reisen til julestjernen og slikt er ikke tatt med da dette er filmer jeg kun ser på julaften. 


National Lampoon's Christmas Vacation er forsåvidt litt som askepott, en film jeg kun ser én bestemt dag i løpet av julen. Denne filmen ser jeg alltid med familien min på lille julaften. Jeg vet ikke helt når denne tradisjonen startet, men denne filmen betyr i alle fall jul for meg. Jeg kan ikke legge med før jeg har sett ferdig denne filmen natt til julaften. 

A Christmas Carol er vel forsåvidt en ganske ny film (denne versjonen), men er en gammel fortelling av Charles Dickens. Denne filmen er jo noe mørk, men det er likevel noe ved den som virkelig vekker julestemningen hos meg. 

Fred Claus er en film som jeg av en eller annen grunn har sett på hvert år. Jeg syntes den er helt fantastisk både på humor, spenning og julestemning! 

Home alone 1 & 2 er jo klassikere! Jeg mener hvem ser vel ikke på disse i førjulstia? Disse er fulle av humor og ikke minst julestemning. Disse må ses hvert år her i huset i alle fall. 

Polarekspressen er min absolutte favoritt. Jeg virkelig elsker denne filmen. Den er sår, fylt med kjærlighet og julestemning, for ikke å snakke om de nydelige sangene! Det er fysisk umulig å ha "tørre" øyne når scenen med "when christmas comes to town" blir spilt. Denne filmen så jeg første gang den første dagen jeg hadde med den nye klassen min da jeg flyttet til sørlandet. 

Grinchen skulle egentlig ikke bli med på denne listen, men da jeg satte meg ned for å lete etter bilder av de forskjellige filmene, hørte jeg på julemusikk. Da jeg lette etter den siste filmen til denne listen, kom "where are you, christmas?" på radioen. DA fikk jeg julestemning da, så da måtte den jo bli med på lista. 

 

Så det var det, min liste over mine personlige julefavoritter. Hvilke julefilmer er dine favoritter? 

#film #tips #jul #vinter 

50 shades of Earl Grey

Jeg har tenkt mye frem og tilbake på hva jeg vil beholde, og hva jeg kan gi vekk eller kaste når vi skal flytte. Selv vet jeg at jeg har vært over middels glad i ting så lenge jeg kan huske. Samtidig har jeg vært veldig avhengig av orden rundt meg. Ikke det at jeg ikke kan ha det rotete eller ha hybelkaniner liggende, men jeg klarer liksom ikke å slappe helt av før jeg har gjort unna alt som kan eller bør gjøres. Dette er en av grunnene til at jeg nå har bestemt meg for å kutte hardt ned på listen over ting jeg eier. Men for å klare dette, har jeg bestemt meg for at det faktisk finnes noen ting som jeg skal "frede" fra nedkuttingen. I denne listen finner du for eksempel hobbytingene mine, kamera, kjøkkenmaskin, med andre ord de tingene som virkelig gjør meg glad. Disneyfilmene mine er også helt klart fredet. Så har vi de tingene som jeg vet jeg har mer enn nok av, men som jeg ikke har hjerte til å kaste eller bare gi vekk sånn uten videre. Her kommer te-samlingen min inn...

Om jeg skal lage en liste over hva vi har mest av i dette huset, kommer te gaaanske høyt opp, om ikke helt øverst. For å gi dere et lite bilde av situasjonen; da vi skulle flytte fra vår første leilighet klarte jeg å fylle en hel fytteeske med te-samlingen min. Nei, vi snakker ikke bananeske, vi snakker sånn stor flytteeske fra Ikea. Og samlingen stoppet ikke å vokse der heller. 

Jeg vet ikke helt hva det er med te som gjør meg så lykkelig. Kanskje det er den nydelige lukten, kanskje det er de spennende smakene. Jeg tror helst det har med kosen av å sitte med den varme koppen i armene å gjøre. En kopp te hjelper liksom mot så mye. Det gir deg varme, den smaker godt (som regel) og bringer frem mange koselige minner fra da jeg var liten og hadde med termosen ut på tur. I tilleg har hver te-pakke sin historie. Ta for eksempel den kinesiske te-boksen som er på et av bildene under. Denne fikk jeg av Jakob da han var i Kina på jobbreise. Han hadde vært borte i 3-4 uker og ville kjøpe med noe hjem til meg. Jeg sa han skulle kjøpe noe som var typisk meg, og han naila den jo for å si det sånn. I tillegg het butikken Jenny's tea shop, noe vi syntes var hysterisk morsomt. 


Pukka er en av mine favoritter for tiden. Smaken er så som så på noen av de, men jeg har funnet et par som jeg virkelig liker. I tillegg er det visstnok bra for kropp og sjel. 


Som sagt klarer jeg ikke å kaste eller gi bort alt dette uten videre, men noe må gjøres. Jeg har bestemt meg for å sette i gang med noe nytt her på bloggen, foreløpig kalt "ukens smak" hvor jeg skal skrive om en ny type hver uke. Dette er litt for å komme igjennom bunken med te jeg har liggende, men også for å finne ut hva jeg faktisk syntes er godt, og hva jeg ikke vil kjøpe igjen. Utover høsten vil jeg også ha goodiebags fulle med diverse tetyper som jeg gir vekk til noen av dere herlige. 
Er det bare jeg som er over middels glad i te? 

#te #samling #pukka #Twinings #earlgrey #englishteashop

Denne isteen må dere prøve!

Jeg må tipse dere om en av mine absolutte favoritter for tiden. Når det kommer til te, både varm og kald, har jeg et veldig svakt punkt. Da jeg flyttet fra vår første leilighet sammen, klarte jeg å fylle en hel flytteeske full med kun diverse typer te. Man kan med andre ord si at jeg har en mild form for samlemani? Uansett, for en tid tilbake bestemte jeg meg for å prøve ut en ny iste med mangosmak. Denne herligheten kjøpte jeg på en av mine topp 3 favorittbutikker, Feel, og var verdt hver krone! Jeg finner alltid noe jeg liker i den butikken, og de har ofte tilbud på masse herlige varer. Godt for meg, men ikke like godt for lommeboka, huff! 

Denne isteen kostet 79,- men varer lenge da den skal blandes 1:7 med vann. I tillegg smaker den veldig friskt. Noe av det negative med de pulverposene en får kjøpt i butikken er at de ofte gir en rar ettersmak, noe denne slettes ikke gjør. 

Sist jeg sjekket innom butikken hadde de også fått inn sitron og en smak til som jeg ikke husker i farta. Uansett, denne er helt klart min nye sommerfavoritt! 

#iste #dikke #sommer #foto

, Kristiansand

hits