desember 2015

Godt nyttår til dere alle!Hei alle sammen! Nok en gang blir det rask mobilblogging her. Jeg vil bare ønske dere alle en fantastisk nyttårsaften og en knall start på det nye året. Jeg har akkurat kommer til selskapet og skal snart nyte de siste timene av 2015 med god kalkun og herlige mennesker. Jeg skal nå trekke meg vekk fra telefonen og være sosial med de rundt meg, så hører dere ifra meg på nyåret! 

Endelig skjer det!

Jeg sitter i sofaen, ferdig påkledd, ferdig pakket og klar til å dra! Jeg vil ut, jeg vil vekk. Vekk fra gatelys og forstyrrende elementer. Hvorfor? Jo, for i kveld skal jeg endelig få sett nordlyset igjen. Og denne gangen er det meldt kraftig lysshow. Dere kan tro jeg gleder meg. Kakao, stormkjøkken og pølser er pakket ned. Med oss har vi en sekk med ved, kamera og godt med klær. Om kort tid setter vi kursen mot Abisko, som vistnok skal være et kjempested for å se nordlyset danse over himmelen. Det er lenge siden jeg har vært så gira på å sitte timesvis på en snøhaug, men dette har virkelig dratt frem barnet i meg, hehe. Nå er det bare å krysse fingre og tær for at det ikke kommer ubudne skyer på besøk.  

Et lite tilbakeblikk


Tenk at nå er det snart et nytt år med blanke ark. Jeg gleder meg veldig, men før jeg retter alle mine tanker fremover, vil jeg gi 2015 et siste tilbakeblikk. Dette har vært et år fylt med mange følelser, på godt og vondt. Jeg har lært en masse på veldig kort tid og føler meg et stort skritt nærmere det å være sykepleier. I året som har vært har jeg opplevd både store oppturer og nedturer. Jeg har fått kjenne på ganske mange følelser, men jeg føler også at jeg har blitt sterkere. Året har vært beintøft, men det har også gitt meg så fantastisk mye. 

2015 startet med nord-Norge, vikingtreff og generelt mye natur. Dette var også starten på min praksisperiode på sykehuset, noe som lærte meg mye om det å være sykepleier og medmenneske. Jeg var i praksisplass på en avdeling med mye pleie og omsorg som både tok og ga masse. Jeg fikk også vært med på operasjonsstuen, noe som er virkelig stilig å se tilbake på. 

Våren 2015 var en veldig vanskelig periode, men jeg har likevel mange fine øyeblikk å se tilbake på. Jeg koste meg mye i hagen, var ute på fisketurer og hadde begynt å bli veldig selvstendig i praksisen. Vi var også på en flott kjøretur til vestlandet og så på mye vakker natur. 

I sommer hadde vi får første ordentlig lange utenlandsferie sammen. Vi dro da til Malta hvor temperaturen holdt seg oppimot 30 grader hele tiden. Mens vi var der fikk jeg tatt dykkerlappen, vi fikk dykket sammen, vi dro på en lang busstur rundt hele øyen, en nydelig båttur og smakte på masse god mat. Noe av det tøffeste jeg så mens vi var der var en baracuda som svømte frem og tilbake bak en båt som lyste opp vannet. Utrolig stilig! Og vannet var utrolig vakkert! I tillegg møtte vi noen helt fantastiske mennesker på dykkerklubben. En flott ferie! 

Høsten bestod av seiltur, masse regn, surfing og color festival. I tillegg var det på høsten at jeg startet denne bloggen! Det vil si det var i august jeg startet opp, men det var mer utover høsten at jeg kom ordentlig i gang. 

Senhøsten og vinteren har gått med til halloweensminke, DIY-prosjekter, fotografering, praksis i psykiatri og hjemmesykepleien, og ikke minst turen vår oppover. På tross av et veldig tøft år har jeg mange gode øyeblikk å se tilbake på, og det er disse minnene jeg vil ta med meg videre inn i det nye året. Og resten? Vel, det vil jeg kun huske som god lærdom og ingenting mer. Med det vil jeg rette blikket fremover mot det nye året og satser på at det blir sabla bra! Det er nå i alle fall planen.. 


Hvordan har dette året vært for deg? 

#Foto #2015 #jul #tilbakeblikk #minner #nyttår #2016 

White WonderEr ikke denne romjulstiden bare helt herlig? På tross av en ganske så irriterende forkjølelse så har jeg virkelig hatt en flott jul sålangt. Her har dere noen bilder som representerer et par av juleøyeblikkene mine fra uken som var. Vi har ennå ikke lagt så mange planer for uken som kommer, men jeg er sikker på at den også blir fylt med mange vakre øyeblikk. Til nå har jeg rukket å se reinflokker hele 3 ganger! Kanskje jeg har lykken med meg og får opplevd det nydelige nordlyset på nytt også. 


Hvordan har deres uke vært? 
Har dere lagt planer for denne siste uken av 2015? 

#Foto #hverdag #norge #nordnorge #snø #jul 

DIY: Velduftende og pleiende skjeggoljeNå som julaften er vel overstått, kan jeg endelig vise dere de nyeste DIY-prosjektene mine. Først ut er skjeggoljen som jeg var veldig spent på å lage. Dette er noe jeg ikke har stor kjennskap til, men som jeg har fått høre om gjennom pappa. En skjeggolje skal mykgjøre skjegget og tilføre næring og fuktighet. En skjeggolje kjøpt på nett eller i butikk koster alt fra 150 til 500 kroner, avhengig av størrelse på flaskene som som regel finnes i 10-30 ml. Jeg syntes selv at denne prisen høres sinnsyk ut, men det tok ikke lange tiden før jeg forsto hvorfor den var så høy. For å si det sånn, summen på alt dere ser på bildene ble på ca 1400 kroner. Dette er med andre ord ikke et av de billige prosjektene desverre, men ingrediensene holder til gjengjeld til mange omganger og gir flotte gaver! Disse ingrediensene får dere tak i på helsekostbutikker. Jeg bestilte alt fra en side som heter sunvita og fikk alt etter kun 2 dager! Dette er første gang jeg har prøvd ut å lage skjeggolje, men jeg blandet igrunn lik mengde av alle oljene helt til jeg hadde ønsket mengde for så å tilsette noen få dråper med duft/ eterisk olje. Her må dere følge nesen deres for å finne ut hvor mange dråper dere vil ha. Jeg tok et sted mellom 5 og 10 dråper. kokosoljen smeltet jeg forsiktig i mikroen og blandet det sammen med de andre ingrediensene. Det er lurt å bruke en pipette for å ikke søle med oljene. Dette er kostbare dråper! Det finnes utallige oppskrifter på nettet, men jeg fulgte bare magefølelsen og krysser fingrene for at det ble bra. Det virket bra da jeg prøvde ut oljen, men jeg venter på tilbakemelding fra alle som fikk dette i julegave. En bedre og mer nøyaktig oppskrift kommer derfor senere! Til slutt skrev jeg ut små etiketter til hver av flaskene for å sette et personlig preg på de. Jeg lagde bildet på picmonkey og skrev det ut på vanlig ark via word. Deretter klippet jeg ut etikettene og limte de på med vanlig hobbylim. Så voilá! Litt dyrt, men veldig enkelt å lage. Jeg er helt sikker på at dette også kan brukes i håret for fin glans og næring til håret, men det har jeg virkelig ikke fått testet ut ennå. Jeg håper dere fikk litt inspirasjon av dette og blir veldig glad om dere vil dele innlegget med andre ^^

#DIY #hjemmelaget #håndarbeid #mann #skjønnhet #skjeggolje #velvære 

Følg oss på Instagram

Nå har vi akkurat satt oss ned på en resturant i Fauske. Vi har fremdeles rundt 30 mil igjen av turen, men har nå lagt bak oss 150 mil siden i går ettermiddag. Vi regner med å være fremme rundt midnatt, men været er rufsete og ustabilt. Da vi kjørte over Saltfjellet måtte vi kjøre i kolonner på grunn av tette snøbyger og mye vind. Alt har gått veldig fint til nå på tross av været, og vi satser på at resten av veien skal være grei. Det eneste som mangler nå er formen, som foreløpig ikke har vært mye å skryte av. Jeg krysser fingre og tær for bedring innen de neste dagene! Det er ikke så lett å skrive innlegg på de svingene veiene vi har oppover, men følg oss gjerne på instagramkontoen baatboerne for bilder og oppdateringer :) 

Driving Home for Christmas

Da har vi passert Gardemoen og er godt på vei mot det vakre nord. Planen er å kjøre så lenge vi orker, så tar vi det derifra. Formen kunne vært bedre, men humøret er på topp! Akkurat nå leter vi etter et sted å spise før vi dundrer videre. Vi håper at værgudene er med oss i dag selv om alt av værmeldinger sier dårlig vær og stengte fjelloverganger. Utsikten akkurat nå er ikke så mye å skryte av. Sola gikk ned rett etter 4, så her er det bekmørkt for øyeblikket. Jeg slenger derfor heller med et bilde fra gårsdagen og ønsker alle en flott kveld.  

The Dress

For et par uker siden fant jeg en helt nydelig kjole da jeg og mamma var på en aldri så liten shoppingrunde. Denne kjolen var bare perfekt på alle måter, og det var i tillegg 50% på hele butikken hvor jeg kjøpte den. Snakk om flaks! Jeg gleder meg derfor litt ekstra mye til å pynte meg i år. I tillegg er dette første julen jeg og Jakob feirer i sammen, noe som garantert blir veldig koselig. 

Julestrømpen er tømt, Tre nøtter til Askepott har rullet over tv'en og nå snart er det tid for å finne frem finstasen. Denne dagen er virkelig herlig. Jeg gleder meg så veldig til deilig julemat og ikke minst til å se på når de forskjellige skal åpne de hjemmelagde gavene. Jeg håper det blir mange overraskede, blide ansikter! Ellers i dag skal jeg bare slappe av og nyte denne deilige familiehøytiden med de jeg er mest glad i. 
 

I dag er det tid for å kåre vinneren av konkurransen som jeg har hatt gående her på bloggen. Vinneren får hjemmelaget sukkerscrub hjemmelaget badesalt og såpe. Jeg gjorde det veldig enkelt denne gangen og ba mamma si et tilfeldig tall mellom antallet som har deltatt, og den heldige vinneren ble MIA BAKKEN OLSEN, Gratulerer! Pakken vil bli sendt til deg på nyåret. 

Jeg vil ønske dere alle en nydelig dag og en flott jul! 

En kveld fylt med tradisjoner

Da var den her, kvelden før kvelden. Bloggen blir satt til side og familien blir satt i fokus. Denne kvelden består av så mange, gode tradisjoner samtidig som vi i år også skaper nye. Trepynting, julefilmer og spill står for tur, og jeg vil egentlig bare ønske dere alle en fantastisk kveld og en god jul! Nå har vi vasket gulvet, og vi har...

God kveld!

 En aldri så liten vinterforkjølelse jar meldt sin ankomst her i hjemmet og satt en bremse på det fine tempoet jeg hadde her hjemme. Likeve har jeg fått gjort unna det meste av vasking, støvsuging, rydding og pakking til den lange turen vår som starter om litt over to døgn. Få ting er så nydelig som å komme hjem igjen til rent hus! Det gjenstår ennå et par ting, men jeg føler at vi er sånn ca i rute. 

Til nå har jeg kun pakket de varme klærne, og har allerede klart å fylle en bag. Det aner meg at det vil bli trangt om plassen i bilen! De neste timene skal nytes i denne kroken. I hvertfall til jeg på ny får maur i baken og på ny setter i gang med rengjøringsprosjektet. I mellomtiden skal jeg kose meg med Pippi på tv'en. Her snakker vi barndomsminner!! Glem forresten ikke å melde dere på konkurransen her på bloggen! Vinneren blir kåret om kun 2 dager!!

Ønsker dere alle en flott kveld :)

Julegavehandel i siste liten

God mandag, kjære lesere! 

I dag starter siste innspurt for alle som ennå ikke har mannet seg opp til den store julegavehandelen. Samboeren min er blant dem. Jeg må helt ærlig si at jeg ikke ser logikken med at en år etter år skal velge de værste dagene for julegavehandlingen. Nå har jeg selv aldri vært på shopping så tett oppimot julaften, så for alt jeg vet kan det jo være ganske greit å gå på kjøpesenteret på disse datoene. Men bare tanken om at en må finne julegaver for hele familien på to dager gir meg panikk. Jeg husker et år jeg og mamma var på en matbutikk på julaften. Det er noe av det værste jeg har vært med på. Det var kø overalt! Jeg vet likevel at det er mange der ute som har spart julegavehandelen til denne siste uken, og tenkte derfor å gi dere et par tips om dere står helt fast. Disse tipsene er hentet fra kitchn og er gaver som de fleste ville satt pris på. 


Kaffebrygger, skjærefjøl med nettbrett/mobil-holder, smakstilsetninger til sodastream og til vanlig vann, skjærefjøler til diverse,  vinkaraffel og vinglass. Dette er gaver som passer både menn og damer vil jeg tro. Jeg har også lært meg at ølglass slår sjeldent feil. 

Er du en av de som handler i siste liten? 

#tips #julegaver #innkjøp #jul #vinter #inspirasjon #interiør

 

Foto: Magiske nord-NorgeJeg kan nesten ikke tro at det kun er 5 dager igjen til vi starter kjøreturen vår oppover landet. Som regel gleder en seg veldig mye til julaften, og etter det er på en måte have jula over, men denne gangen gleder jeg meg like mye til hele jula. Fra og med i morgen har jeg fri i to og en halv uke, noe som skal bli utrolig fint. Først blir det en utrolig koselig julefeiring her nede i sør med familien min før vi reiser av gårde første juledag for å feire resten av jula i nord. Jeg kan nesten ikke vente med å se denne utsikten igjen, den er rett og slett nydelig! Jeg satser også på masse nordlys denne gangen. Forrige jul var det overskyet alle dagene, men denne gangen har vi flere dager å gå på. Jeg krysser i alle fall fingre og tær for skyfrie kvelder! 

Hva er deres planer for romjula og nyttår? 

#FOTO #nordNorge 

It's Beginning to Look a Lot Like Christmas

Tenk at nå har jeg endelig fått juleferie. Mitt 5. semester er besått, og jeg kan med god samvittighet nye en lang, etterlengtet periode med fridager. Det er helt vanvittig å tenke på at jeg kun har et halvt år igjen av sykerpleierutdanningen min. Hvor ble tiden av!? I mellomtiden skal jeg lade opp alle batterier til den store innspurten, bachelorprosjektet som vi starer med i februar. Jeg både gleder og gruer meg i grunn. Men først er det jul!Dagen i dag har gått med til gaveinnpakking, julevask og julemusikk. Først pakket jeg inn alle smågavene, som dere ser over, for så å pakke hele gaven inn i cellofan eller binde pakkene sammen med trehyssing. Jeg må vise dere det ferdige resultatet når alle pakkene står klare. Jeg har minst 3 prosjekter som jeg har så forferdelig lyst til å vise dere, men som jeg må vente med til etter julaften. Jeg kan ikke risikere å spoile julegavene til halve familien, hehe. Men da har jeg jo noe jeg kan vise dere i romjula og på nyåret i det minste. Resten av kvelden skal gå til julefilm, håndballkamp og kos. I morgen er det jobbhelg, så her vil det gå rolig for seg i kveld. 

Jeg håper dere alle får en fantastisk kveld og en flott helg! 

#DIY #jul #pakker #håndarbeid #hverdag #inspo

DIY: nydelige fløtekaramellerTenk at i dag er det kun en uke igjen til julaften! Det betyr at det er kun en uke igjen til alle julegaver skal være ferdig pakket inn og klare til å deles og åpnes. Heldigvis begynner jeg å se lyset i enden av tunellen her, og har faktisk kun et par prosjekter igjen før jeg kan si meg ferdig for i år. Det har vært veldig gøy å lage alle gavene fra bunnen av, men neste år vil jeg prøve å fordele prosjektene litt utover året slik at jeg kan være ennå litt bedre forberedt. Heldigvis har jeg vært heldig med posten når jeg har bestilt utstyr til prosjektene mine, hvis ikke hadde jeg aldri rukket dette i tide. De siste prosjektene skal jeg bare kose meg med og ikke stresse med å få ferdig. 

I fjor prøvde jeg meg på hjemmelagde fløtekarameller, noe som ble en stor sukksess. Typisk meg så glemte jeg å skrive ned oppskriften og måtte derfor prøve meg frem igjen i år. Heldigvis finnes det veldig mange gode oppskrifter på nettet, og som regel har andre kommentert sine erfaringer under oppskriftene. Jeg prøvde meg derfor på en oppskrift fra klikk.no som virket ganske lik den jeg brukte i fjor. Hovedingrediensene er smør, sirup, sukker og fløte. I tillegg kan en tilsette vaniljesukker for ekstra smak, noe som var veldig godt. Mengden du trenger er; 100g sukker, 100g smør, 1 dl lys sirup, 1 ts vaniljesukker og 2 dl kremfløte. I tillegg trenger du et termometer som går opp til minst 120 grader, eller et glass med kaldt vann for dråpetesten. 

Fremgangsmåten er utrolig enkel. Bland sammen sukker, smør, vaniljesukker og fløte i en kjele. Denne kjelen bør være stor da røren vil svelle veldig under oppkok. Noen oppskrifter sier at en kan ha i smøret sammen med det andre, andre sier at en kan ha det i etter oppkok. Jeg valgte å ha dette i røren til slutt, altså etter oppnådd ønsket temperatur. Kok massen opp til 118 grader (mellom 118 og 120). Massen vil da endre farge til gyllen/lysebrun. Pass på at massen ikke brenner seg. Om massen ikke oppnår ønsket temperatur vil karamellmassen bli rennende, og ikke stivne som den skal. Ved for høy temperatur vil karamellene bli veldig harde. Min erfaring er at 120 grader er perfekt da 118 grader gjør at de blir veldig myke. Ha så smøret i og rør godt. Ha den ferdige massen oppi en form. Jeg valgte brødform med bakepapir. Avkjør før du deler massen opp i ønsket størrelse. Jeg satte formen først i det kaldeste rommet i huset, men den kan også settes i kjøleskapet. Massen bør stå i et par timer, eller til den er stivnet. Min sto i kjøleskapet over natten før jeg kuttet den opp. Nå er de ferdige karamellene klare for innpakking. Jeg valgte et foliepapir fra hobbybutikken. Dette er pirkarbeid som tar sin tid, men det ferdige resultatet er verdt det. Jeg pakket til slutt karamellene inn i en søt gavepose og stiftet på en liten etikett som jeg har laget på pinterest og kopiert ut på vanlig ark. En enkel, smakfull gave som jeg tror de fleste hadde satt pris på å få under juletreet. Har dere prøvd dere på fløtekarameller før? 
Hadde du blitt glad for en slik pose under juletreet? 

#DIY #hjemmelaget #mat #godteri #håndarbeid #padurohobby #jul 

Den første snøenGod onsdag, kjære lesere. Ute er det plussgrader, grått og vått. Jeg må si det er litt trist vær til desemer å være, men det er nå ikke så mye en kan få gjort noe med. I helgen som var hadde vi i midlertid minusgrader, og for et par dager siden dalte de første snøfnuggene ned fra himmelen. De fikk ligge et par dager før plussgradene tok dem vekk igjen. Det er få ting som er så vakkert som nysnø! Jeg håper vi ikke trenger å vente så altfor lenge før vi får et gjensyn med det vakre, hvite. 

Her om dagen tok jeg et bilde av noe av det stiligste jeg har sett, et blad som var halvt grønt og halvt gult/orange. Sammen med frosten i bakgrunnen ble det tre årstider i ett. Egentlig ganske beskrivende for det ustabile været vi har hatt i det siste. 

Har julesnøen kommet til dere ennå? 
Vil du helst ha en hvit, eller en tørr jul? 

#Foto #jul #årstid #natur 

DIY: Såpe helt fra bunnen av!

For en liten stund tilbake delte jeg et innlegg hvor jeg nevnte at jeg ville prøve meg på noe nytt, nemlig det å lage såpe helt fra bunnen av. Fremgangsmåten var overraskende enkel, og såpen lager seg så og si selv. Det eneste du trenger er ren olivenolje, solsikkeolje, delfiafett og kaustisk soda (lut). I tillegg kan du tilsette farge og lukt etter eget ønske. På første forsøk valgte jeg å tilsette kun havregryn og honning, mens jeg på andre forsøk tilsatte både farge, duft og tørket lyng. ♥ 900 g olivenolje (ca 1 L) ♥ 100 g solsikkeolje ♥ 172 g kaustisk soda ♥ 250g delfiafett ♥  450g vann ♥

Fremgangsmåte: 

Sikkerhet og praktisk informasjon: Start med å ta på deg sikkeretsutstyr. Jeg bruker langarmet genser og vaskehansker. Dette er fordi luten er veldig etsende og kan skade deg ved kontakt med hud, øyne osv. Bruk derfor også gjerne briller. Pass også på å stå under en god kjøkkenvifte, et åpent vindu eller utendørs når luten blandes med vann da den avgir gasser du IKKE vil puste inn. Bruk IKKE utstyr som er laget av aluminium da dette vil reagere dårlig med luten. Bruk enten plast, glass, porselen eller stål. 

Start med å måle opp alle ingredienser, men hold disse adskilt. Bland ikke luten med noen av de andre ingrediensene ennå. Alle oljer skal blandes sammen, dvs oliven, solsikke og delfiafettet. Ha gjerne dette i en kaserolle for å smelte delfiafettet. I mellomtiden tar du lut og vann(separert) med deg til et godt ventilert sted. Ha luten i vannet, IKKE omvendt!! Grunnen til dette er at det skjer en kjemisk reaksjon når disse to blandes, og du vil ikke oppleve en konsentrert reaksjon av vann i lut... Ha derfor LUT i VANN og rør rundt med en plastpinne eller annet. Det vil nå skje en varmeutvikling. Lutblandingen må nå kjøle seg ned før den kan blandes med oljene. Disse to blandingene skal ha lik temperatur når de blandes, helst romtemperatur. Jeg satte lutblandingen ut i kulta for å kjøle den ned fortest mulig. 

Når blandingene har lik temperatur kan du blande de sammen. Jeg valgte å ha dette i en stor plastbolle. Nå skal dette piskes til blandingen blir nesten lik vaniljekrem, men litt mindre fast. Jo fastere røren blir, jo vanskeligere blir det å få en kompakt såpe (min erfaring). Du kan piske dette sammen på flere måter; for hånd (styr unna, dette tar laaang tid), håndmikser (dette tar også lang tid og spruter mye), stavmikser eller i en blender (min favoritt). 

Jeg testet først ut å blande dette med en håndmikser. Det tok en evighet, noe som gjorde at jeg til slutt gikk over til en blender. Jeg måtte da dele røren i to og passe på at disse ble ca like i tykkelse. Røren er tykk nok når skjeen ikke faller igjennom om du legger den i røren.  Til slutt blandet jeg disse sammen i plastbollen før jeg hadde røren i formene. Du velger helt selv hva du vil bruke som former, men jeg valgte brødformer og silikonformer til muffins. Her setter kun fantasien grenser. 

Jeg tilsatte ganske mye farge, men kunne ikke se annet enn grå såpemasse da jeg holdt på. Jeg trodde derfor at jeg hadde misslykkes med fargingen, men rosafargen jeg ville ha dukket opp da såpen begynte å tørke. Fortvil derfor ikke om du ikke får den fargen du er ute etter mens du holder på med massen. Til slutt drysset jeg lyng over formen for pynt. Du kan også blande dette inn i selve røren sammen med duft. 


Det tar ca 1/2-1 døgn før såpemassen er hard nok til at den kan deles opp i mindre biter. Deretter skal den helst tørke i oppimot 6 uker, men kan brukes allerede etter ca 1 uke. Jeg har lest meg litt opp og funnet ut at luten er ufarliggjort etter ca 4 dager. Så da gjenstår bare oppvasken. Og det er virkelig den værste delen, for det blir en del oppvask. Jeg leste at en helst ikke skal skylle ned såpemassen i vasken før det har gått en del dager. Grunnen var det at før massen er blitt omdannet til såpe, kan den tette sluket. Vent derfor noen dager før du vasker bollen, eller skrap vekk alle rester og ha alt i oppvaskmaskinen. Jeg valgte å vente i noen dager, vasket bollene og kjørte de en runde i oppvaskmaskinen for sikkerhets skyld. 

Oppskriften og fremgangsmåten jeg fulgte, finner dere HER. Jeg har foreløpig bare prøvd meg på to omganger, men samler daglig ny inspirasjon til nye forsøk. Jeg ble veldig fornøyd med lyngsåpen min og gleder meg til å gi denne vekk som gaver til kjente og kjære. 

Har dere laget såpe helt fra bunnen av før? 

#DIY #hjemmelaget #Såpe #spa #velvære #håndarbeid #inspirasjon #gaver #gavetips #naturlig 
Inspirasjon: Julekort

Jeg syntes det er utrolig gøy å lage så og si alle julegavene i år, og jeg kjenner virkelig at jeg gleder meg til tilbakemeldingene fra alle sammen. Det er spesielt gøy å føle at jeg har fått til noe og faktisk er stolt av det jeg gir bort. Samtidig skal det også sies at det ikke er alle forsøk som ender like bra. Noen ganger får jeg det reultatet jeg ser for meg med en gang, andre ganger ender det i katastrofe og rett i søpla. Julekort kommer høyt opp på den listen. Det er svært sjeldent jeg blir fornøyd på første forsøk når det kommer til julekort. Kanskje mest fordi jeg ikke helt vet hvordan jeg vil at det ferdige resultatet skal se ut før jeg begynner. Det blir derfor dømt til å mislykkes og jeg kaster vekk mye papir og pynt på det. I år har jeg foreløpig kun laget ett kort og gruer meg nærmest til å begynne på resten. Samtidig syntes jeg jo selv at det er veldig stas med julekort fra andre, og vil derfor gi det et forsøk til. Men før jeg kan sette i gang, trenger jeg litt inspirasjon. Jeg leter derfor mye rundt på Pinterest og samler inn ideer på nydelige julekort i håp om å snappe opp litt skills. 


Noen er utrolig enkle, andre veldig avanserte, men de er alle sammen nydelige. Jeg tror en kommer veldig langt med slike "utklippere" som for eksempel den på bildet nederst til venstre. Da kan en klippe ut en del av et ark og bruke det som dekor på et annet ark, noe jeg ser går igjen på veldig mange kort. Jeg eier ingen slike, så jeg holder meg nok til knapper, klistremerker og andre ferdiglagde pyntesaker denne gang. 

Pleier dere å lage julekort? 

#DIY #inpirasjon #jul #kort #håndarbeid #hjemmelagdet 

Luciaboller og meteorregn

Luciaboller med i overkant mye heving <3

God søndag! Vi kom akkurat inn døren i leiligheten. Tre lys er tent på adventsstaken, vi har spist luciaboller og ute hagler det meteorer over himmelen. En ganske bra søndag med andre ord. I dag har vi hatt en ganske avslappende dag med såpelaging, innkjøp av ting til julegavene og besøk hos familie. I morgen starter min aller siste uke i praksis, noe som blir både veldig godt og veldig rart. Det skal bli godt med juleferie, men samtidig trist og merkelig å si farvel til alle sammen. Plutselig er det julaften, så tur til nord-Norge og så er det nytt år og bachelorprosjekt. Hvor ble dette halvåret av? 

I begynnelsen av neste uke tenkte jeg å vise dere hvordan dere kan lage såpe helt fra bunnen av! Jeg har allerede fått testet det ut et par ganger og begynner å få teken på såpelagingen nå. Jeg gleder meg til å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere! I mellomtiden må dere ha en nydelig kveld og en god start på ny uke :)

#Baking #mat #jul #lucia 

DIY: Nydelig pyntetre av kvistFor noen dager siden gikk jeg en tur i skogen for å samle inn blader og kvister som jeg kunne bruke som dekor til julegavene som jeg har laget. Samtidig hentet jeg inn en del kvister som jeg ville bruke til å lage et lite tre av siden vi ikke skal ha noe levende juletre i leiligheten i år. Mange av dere har kanskje prøvd på dette selv, men for de av dere som aldri har laget et slikt tre skal jeg nå vise en enkel fremgangsmåte. Det du trenger er en ønsket mengde kvister (kan være ulike tretyper), tråd til å bilde kvistene sammen, en vase og evt spraylakk og pynt. Jeg brukte kvistene til høyre på bildet over. Disse bandt jeg sammen med en tråd og hang de opp ned utenfor. Det jeg så gjorde var at jeg bestemte ut en ønsket farge på pyntetreet og sprayet det så med spraylakk. Jeg valgte en hvit farge som jeg har kjøpt på Biltema. En kan også eksperimentere med andre farger, glitter eller snøeffekt. Naturlig er også veldig fint. Sørg for at fargen har tørket ordentlig før du tar med deg treet inn i stuen. Denne spraylakken er ikke så heldig å puste inn, så pass på å spraye utendørs når det enten er vindstille, eller med medvind. Når du er fordnøyd kan du gjøre klart treet ved å finne en passende vase som treet kan stå i. Jeg valgte en enkel gjennomsiktig vase fra Ikea. For å støtte opp treet valgte jeg å ha i papir og silkestoff i vasen. Så er det bare å pynte treet med ønsket dekor. Jeg valgte disse søte konglene med glitter på. Disse kan en lett lage selv ved hjelp av kongler, trelim, glitter og litt tråd. En kan også pynte med julekuler, lys eller annet. Kun fantasi og smak setter grenser! Dette treet kan også brukes ellers i året, for eksempel til påske. Da med annen pynt. Hva syntes du om pyntetreet? 
Har pynter dere treet deres med? 


 

Husk å melde dere på konkurransen min HER!!!! Vinneren trekkes 24. Desember. 

#DIY #hjemmelaget #håndarbeid #inspirasjon #hverdag #jul #natur #friluftsliv #gjenbruk #panduro

Mitt bitte lille juleverksted

God fredag! 

I dag har jeg og mamma gjort klar plommelikøren, som vi lagde i høst, for flasking. Jeg gleder meg veldig til å teste ut det ferdige resultatet, og håper virkelig den ble vellykket. Det er jo nå mellom to og tre måneder siden vi begynte å lage den, men vi har absolutt ingen garanti for at den ble bra. Vi krysser i alle fall fingrene og håper på det beste. I tillegg har jeg begynt på innpakkingen av en del av såpene og julegavene som jeg skal gi vekk i år. Til dette har jeg brukt gammelt avispapir som jeg kjøpte på e-bay, papir fra Panduro, hyssing, vokssegl og blader eller annet til pynt. I tillegg pakket jeg pakkene inn i cellofan, noe som ble veldig stilig! 

Jeg syntes dette ga gavene et utrolig koselig preg, satidig som en får en følelse av at det er lagt litt jobb og kjærlighet i gavene. En kan egentlig pynte med hva som helst, men jeg valgte kristtorn til de med brunt papir, og et blad jeg ikke vet navnet på på gavene med det grå papiret. Cellofanen pyntet jeg med granbar. Her gikk jeg etter hvert over til en i plast da granbaren drysser veldig etter kort tid. 

Jeg er veldig fornøyd med årets juleinnpakning, og leter daglig etter ny inspirasjon for flere flotte innpakkingstips. Det finnes utallige måter å pakke inn gavene på, og ikke trenger det å være spesielt dyrt eller vanskelig heller! En må bare bruke fantasien. Tråd er kjøpt superbillig på Biltema, papir er bestilt fra E-bay og grønt er hentet fra naturen. Til slutt valgte jeg å bruke vokssegl på en del av såpene, noe jeg selv syntes ga det lille ekstra. Vokssegl tror jeg at jeg bestilte på E-bay, men en kan også få det kjøpt på en rekke hobbybutikker. Jeg gleder meg virkelig til å gi vekk disse gavene! Hvordan pleier du å pakke inn gavene? 

#DIY #jul #vinter #gave #gaver #innpakning #dekor #natur #håndarbeid #hjemmelaget 

Golden Ticket


Bildet er lånt av ei venninne 

Hei alle søtnoser! I går gikk dagen i ett, og jeg glemte jo faktisk vekk hele bloggen! Planen var egentlig å skrive litt på kveldinga i går, men så plutselig hadde ei venninne av meg vunnet to "VIP"-billetter til show med Jan Thomas, så da måtte jeg jo selvfølgelig gripe muligheten. Vi visste egentlug ikke noe om hva dette gikk ut på, så halvstelte og trøtte møtte vi opp på Sørlandssenteret klokken 8 på kvelden. Det første som møter oss er en dame som vil ta bilde av oss sammen med billettene vi hadde vunnet. Jeg er rimelig sikker på at vi begge var rødsprengte i ansiktet på det bildet, så utrolig flaut! 


Resten av kvelden var egentlig utrolig artig. Vi lærte mye om hudpleie, sminke og hår, og fikk personlige tips av Jan Thomas og andre stylister og "eksperter" senere. I tillegg fikk vi avslag på alle produktene, samt et gavekort på 200,- Jeg endte derfor opp med en pose full med herlige produkter til en god pris.

Alt dette fikk jeg for 666,- Noe som jeg absolutt ikke klager over. Det jeg kjøpte var shampo, balsam, hårkur og en deilig olje for ansiktet. I tillegg fikk jeg med bomullspads, noe som alltid er kjekt å ha. Oljen var det desidert dyreste jeg kjøpte. Bare den i seg selv kostet egentlig 645,- noe jeg aldri i livet ville betalt, men siden den var på tilbud, og jeg hadde gavekortet, ble det en ganske så ålreit pris til slutt. I tillegg hadde jeg siklet etter en slik olje i flere måneder. Jeg prøvde denne i natt og ansiktet mitt var utrolig mykt og deilig da jeg våknet på morgenen. Et godt kjøp med andre ord! 

Jeg storkoste meg sånn i går at jeg rett og slett glemte vekk innlegg for både i går og i dag. Men det er vel egentlig bare et godt tegn. I morgen er det fri, noe som betyr blogging og masse nye prosjekter! Stay tuned! 

#JanThomas #skjønnhet #velvære #kropp #sminke #hud #innkjøp #foto #Ren

En ung kunstnersjel

Helt fra jeg var liten har jeg elsket å holde på med kreative oppgaver. Det å finne opp nye ting var jeg en mester på, og når det kom til tegning, maling og dekorasjon så var det ting jeg kunne holde på med dag ut og dag inn. Gudene vet hvor jeg hentet all inspirasjon ifra, men god fantasi hadde jeg i alle fall. Nå som det er jul, drar vi jo frem alt av julepynt vi har gjemt vekk i esker og skap. Da jeg flyttet ut hjemme fra, kjøpte jeg inn en del julepynt og tok med meg veldig lite av det jeg hadde hos mine foreldre. Likevel var det et par ting jeg måtte ta med meg videre, og en av tingene er bare så nusselig at jeg må vise dere. Pen kan jeg vel ikke akkurat påstå at den er, men så skal det sies at etter over 10 år så har denne gjennomgått en del juling. Julepynten lagde jeg da jeg var rundt 10 år gammel, og er rett og slett laget av kitt. Det er vel ikke så vanskelig å se hvor jeg har hentet inspirasjonen ifra? Jeg er litt usikker på om denne ble laget første eller andre gang de viste Jul på Månetoppen på tv, men mange år siden er det i alle fall. Siden materialet ikke stivner, har det fått seg en del trøkker iløpet av årene. Øyne har blitt flyttet på, ører har falt av og farger har blitt mikset, men likevel syntes jeg denne er helskjønn! Pynten skal liksom etterligne jentungen, grisungen og storm/guttungen. Denne står nå fint plassert i stuen min, og her blir den til nyttår! 

Har dere tatt vare på ting dere lagde da dere var mindre? 

#DIY #håndarbeid #barn #familie #jul #nisse #pynt 

DIY: Herlig sukkerskrubb på 1-2-3!I dag vil jeg vise dere hvordan dere enkelt og billig kan lage en nydelig sukkerskrubb til både kropp og lepper. Hovedingrediensene er kun sukker og olje/fett. Her har jeg valgt å bruke kokosfett, men du kan også bruke oljer eller honning med like god effekt. Farge og lukt velger du helt selv. Denne gangen valgte jeg å prøve meg på sitrusdufter, hvit te og en jordfarge som får skrubben til å se litt natur-aktig ut. Hvor mye fett eller olje du skal ha i, velger du i grunn selv, men jeg kan jo si det slik at en halv pakke delfiafett til denne krukken var mer enn nok. Mengde fett/olje bestemmer hvor "grov" skrubben blir. For eksempel inneholdt min mye fett i forhold til sukker og ble derfor lite smuldrete og mer som en tykk salve. Jeg startet med å smuldre teen i små biter slik at den ikke står i fare for å tette eventelle sluk. Deretter blandet jeg dette med sukkeret. Smelt så fettet i en annen skål. Det beste er om fettet eller oljen er romtemperert slik at du slipper å smelte det. Da får du et mer korrekt bilde av hvordan forholdene blir på det ferdige resultatet. Bland sukker og fett/olje sammen. Det er vanskelig å si hvor mye sukker du skal ha i, men ha i alle fall en halv pose i nærheten, for det kommer til å gå en del. Start med å helle opp litt sukker, og etterfyll etter hvert som du ser hvordan røren blir. Dette må du gjøre etter at oljen/fettet er helt oppi. 


Ha så oppi ønsket farge og lukt. Jeg valgte å bruke dropsfargene paprika og turkis. Duftene jeg brukte var sitron og appelsin, samt den hvite teen. Jeg valgte også å tilsette litt håndsåpe slik at blandingen ikke skulle bli så fett på huden, men dette er ikke nødvendig for god skrubb. 


Til slutt har du massen oppi ønsket beholder og setter den eventuelt til avkjøling. Jeg satte min i fryseren slik at fettet skulle stivne. Fordi jeg hadde mye fett i forhold til sukker, dannet det seg et fettlag på toppen av skrubben. Dette kan en lett fjerne med en skje så fort laget har stivnet. Og Voilá! Nydelig skrubb klar til bruk! 
Har dere laget sukkerskrubb før? 

#DIY #håndarbeid #håndlaget #inspirasjon #skjønnhet #naturlig #kroppspleie

Så tenner vi to lys i kveld

..... to lys for håp og glede. De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og gledeÅh, er ikke denne adventstiden bare helt fantastisk. Nå er to lys tent og det er snart tid for Farmen på tv. I dag har jeg fått laget mange nye gaver, så nå gjenstår det faktisk bare et par stykker pluss innpakkingen, jippi! Roen begynner å komme til meg og senke stressnivået som har vært over middels høyt de siste dagene. I det siste har jeg hatt nok å gjøre i forbindelse med studiet, men nå er jeg endelig ferdig med prosjekter og fremføringer. Endelig kan jeg senke skuldrene, ta meg litt julegløgg og bare nyte stillheten. 

Tidligere i dag prøvde jeg meg også på julepynt. Jeg er veldig glad i å pynte med ting fra naturen, så jeg tok meg like godt en tur ut i skogen og samlet inn en del blader, noen kvister, litt granbar og kvisttorn som jeg fant. Hva jeg skal med de forskjellige tingene kommer jeg tilbake til senere, men under får dere et lite innblikk i hva som skjedde med kvistene jeg samlet inn. Jeg ønsker dere alle en nydelig søndags kveld! 

#DIY #håndarbeid #natur #tv #hverdag #jul #advent

On top of the worldJeg var vel kanskje ikke "on top of the world" da dette bildet ble tatt, men det føltes nå i alle fall slik! Vi hadde brukt mye tid og krefter på å nå opp til toppen, men det var så absolutt verdt det. Utsikten, den friske luften, stillheten, det må rett og slett oppleves. Heldigvis er det ikke mange ukene til vi er tilbake nok en gang i det vakre nord. Jeg gleder meg så mye at jeg allerede har begynt å planlegge pakkelisten. Denne gangen skal turen bestå av blant annet toppturer, familiekos og dykking i iskaldt vann. Hva er vel bedre enn det!? 

#foto #nord-Norge #jul #vinter #snø #friluftsliv #natur #aktivitet

Nattens gode gjerning

God lørdag alle sammen. Utenfor vinduene hyler vinden og regnet pisker mot glasset. Egentlig utrolig koselig, men kunne det ikke kommet litt hvitt snart? Må det være så blødd, grått og trist? Uansett, i gnatt bestemte vi oss for å dra ned til havna for å se på naturkreftene. Det første som møtte oss var brygga som sto halvveis under vann. Dette er egentlig ikke noe nytt fenomen her, det har skjedd hvert bidige år jeg har bodd her. Men dette bildet ble tatt før vannet hadde rukket å stige ordentlig. To timer senere sto halve stenen under vann. Da vi kom ytterst på bryggen fikk vi øye på en stakkars seilbåt som var elendig fortøyd og lå derfor og slo mot brygga. Vi prøvde lenge å finne eieren, men hun eller han hadde tydeligvis forlatt båten for natten. Vi ble til slutt enige om at båten måtte flyttes for å unngå store skader. Vi samlet sammen en liten gjeng som klarte å få båten flyttet fra den ene siden av bryggen og over til den andre siden hvor den lå mer gunstig. 

Jeg skulle likt å se ansiktet til eieren av denne båten når han kom tilbake og ikke skjønte bæret av hvor båten hadde blitt av, haha! Den ble kun flyttet 2 meter, så h*n fant den nok. Og jeg vil gjette på at h*n ble ganske så glad for at noen hadde reddet båten fra å pådra seg store skader også! Så dette er hva vi brukte fredags kvelden på, haha! 

Hva gjorde dere mens uværet herjet i natt? 

Konkurranse: vinn velduftende spasett!!Dette innlegget har jeg gledet meg til å kunne skrive i over en uke, og nå er tiden endelig kommet. Det er tid for ny konkurranse, og denne gangen misunner jeg vinneren. Ja, premien er riktignok noe jeg selv har laget, men jeg har hverken tid til å lage eller bruke dette på meg selv akkurat nå. Jeg vil derfor dele det med en av dere fantastiske lesere. Og hvilken dato passer vel bedre til å kåre en vinner enn selveste julaften!? 

Premien til denne konkurransen er som sagt hjemmelaget, og dufter helt fantastisk godt. Her får dere muligheten til å vinne en nydelig pakke som inneholder hjemmelaget såpe, laget helt fra bunnen av, badesalt med en duft av te og sitrus, og en nydelig sukkerskrubb som lukter himmelsk. Alt dette får en heldig vinner, så her er det bare å melde seg på!!


Hjemmelaget såpe, laget fra bunnen av!

Sukkerskrubb som gir ny glød til både kropp og sjel

Badesalt med grønn te og sitrus til en badeglad sjel! 

Det eneste du trenger å gjøre for å bli med på denne konkurransen er å dele innlegget på facebook og kommentere her at du er med. Jo fler som deltar, jo bedre! Om mange nok deltar, slenger jeg på en herlig overraskelse også, så DEL DEL DEL!! Jeg vet det ikke er alle som har badekar hjemme, men denne kan fint gis vekk som gave til noen du er glad i! Jeg kommer til å kontrollere at vinneren har delt innlegget, og at dato på delt innlegg stemmer overens med deltakelsen. 

Er du med!? 

#konkurranse #gave #håndarbeid #DIY #konkurranser #velvære #skjønnhet 

Elsker, elsker ikke?

God dag, nye og gamle lesere :) Akkurat nå sitter jeg i bilen på vei til Oslo med familien. Kjøreturen tar vel mellom 3 og 4 timer, og det blir derfor mye dødtid med mobiltitting. Etter å ha sjekket facebook, bloggen og vg sikkert 20 ganger, var det ikke mer å finne på enn å bla i gamle album på mobilen. Bildet dere ser over er bare 5 måneder gammelt, men bringer frem så mange minner fra barndommen. Husker dere da vi løp rundt med disse blomstene og lekte "elsker, elsker ikke"? Jeg husker jeg pleide å finne en ny en om det endte på "elsker ikke" med første blomst, haha! 

Ha en nydelig dag, alle sammen!:)

#foto #hverdag #sommer #minner 

DIY: søt gavedekorasjon


I dag vil jeg vise dere hvordan en kan lage søte gavedekorasjoner for en billig penge. Inspirasjonen til disse hentet jeg på pinterest da jeg søkte etter oppskrifter til trolldeig. Disse pepperkakemennene var så søte at jeg måtte prøve meg på å lage de. Det eneste du trenger er salt, hvetemel, vann, kakao, evt kanel og pepperkakerformer. 

Oppskriften på trolldeigen er utrolig enkel. Det du trenger er en halv kopp vann, en kopp salt og en kopp hvetemel. For pepperkakefargen tilsatte jeg litt kakaopulver, kanel og pumpkin spice. Dette gjorde at de ikke bare så ut som pepperkaker, men også lukter som det!  Bland ingrediensene sammen til deigen blir som på bildet under. Kjevl så massen ut til ønsket tykkelse. Det kan være lurt å ha mel på flaten hvor du skal kjevle ut deigen. Du velger selv hvor du vil ha hullene for gaveåndet. Disse lagde jeg med bakenden av en teskje. For å få pepperkakemennene til å stivne kan du enten la de lufttørke i et par døgn, eller du kan legge de på et stekebrett og la de lufttørke på ca 80 grader i et par timer. Enkelt, billig og veldig dekorativt! Melispynten blandet jeg med litt trelim slik at den skulle bli hard og solid. 

Har du laget noe av trolldeig før? 
Hva pleier du å dekorere pakkene med? 

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #inspirasjon #jul #gaver #trolldeig #pepperkaker

Du hvite, glitrende..

Tenk at nå er vi kommet inn i desember. Jeg kjenner at jeg klarer ikke helt å tro at vi kun er 24 dager unna julaften( regnet med dagen i dag). Pakkekalenderen begynner å fylles opp, og nå kan nedtellingen begynne. Noe julepynt har meldt sin ankomst i stuen, men ennå er det mye som ligger nedpakket på kottet. Den virkelige pyntingen blir nok å finne sted iløpet av helgen når jeg ikke jobber eller har andre oppgaver som henger over meg. 

Dette er forresten den utrolig søte kalenderen jeg kjøpte meg på Panduro sin nettside. Jeg er faktisk veldig i tvil om jeg skal ha noe juletre inne i år. I fjor kjøpte jeg et sånt lite tre som en får kjøpt på plantasjen og brukte det som juletre, men n har det funnet sin plass utenfor inngangen vår, og har det tilsynelatende mye bedre der. Jeg er derfor litt usikker på om jeg gidder å kjøpe et nytt for å ha inne, eller om jeg rett og slett bare skal dekorere dette kalendertreet etter hvert som pakkene blir borte. Jeg har testet det ut før pakkende ble hengt opp, og det ble faktisk litt stilig! 

Har dere noen kalender i år? 
Hva slags juletre pleier dere å ha? 

, Kristiansand

hits