hits

november 2017

Sa noen oppussing?

November måned går nok en gang mot slutten, og det er på tide å snu snuta mot desember og førjulstid. Men før jeg finner frem nisser og småkakene, vil jeg mimre litt om denne nest siste måneden i 2017. For selv om det har vært ganske dødt her inne, har det absolutt ikke vært kjedelig hos oss. Jakob er travelt opptatt med jobb til tider, og har en del reiser som han må dra på. Da blir det fort litt stille her hjemme, og jeg blir fra tid til annen litt rastløs. Det er da jeg kommer inn på de litt sprø ideene mine, som for det meste bringer positive resultater med seg. 

Jeg tror jeg kan skylde litt på Coop obs sine tilbud denne gangen. For hvem kan vel egentlig motstå å pusse opp både gang og bad når Coop har stortilbud på maling? Sikkert mange, men jeg er svak, veldig svak. I tillegg kan jeg være ganske overbevisende, spesielt ovenfor andre svake mennesker, og fikk dermed lurt med meg min kjære mamma på oppussingskjøret. Vi gikk til innkjøp av hver våre spann med maling- hun en grønnblå farge til gangen, jeg en linblå farge til det grusomme badet vårt. Med det var vi klare til å gripe malekosten fatt. 

Det hele gikk i grunn ganske raskt og smertefritt, og trenger ikke så mye utbrodering. Men jeg vil jo benytte anledningen til å gi oss en real dose med ros. Etter et fåtall dager var vi ferdige, og det uten å egentlig ha ofret hverken store summer eller krefter. Det er klart at litt konsentrasjon og ufine ord hører med, men til å egentlig ikke ha stor peiling så ble resultatet mer enn brukbart. 

Nå vil jeg i grunn ikke kalle det oppussing det som ble gjort med badet vårt, for en oppussing krever mer enn et strøk maling. Men jeg kan strekke meg så langt som å kalle det for en skikkelig makeover og forbedring. Oppussingen/ totalrenoveringe av badet utsetter jeg med glede litt til, og nyter i mellomtiden at den grusomme tapeten er dekket over med ny, ren maling. Innredningen ble også malt over med et par strøk og skapdørene fikk nye knotter. Ikke den største jobben, men resultatet ble tusen ganger bedre enn utgangspunktet. Maling av tak og spraymaling av den grusomme vifta gjenstår ennå, men det er mye mulig jeg glemmer det frem til nyåret. 

Hjemmelaget julestas

Siste uke i november, og jeg er skikkelig klar for jul! Ettersom dette er første jul i stort hus, står det ikke så alt for godt til med julepynten. Det har rett og slett ikke vært plass til noe særlig de tidligere årene. I år har vi derimot mer enn nok plass, og juleilden er virkelig tent hos denne frøkna. Jeg har ikke fått ordnet så mye ennå, men litt DIY på kveldstid har det selvsagt blitt. Hittil har det gått i nokså enkel hobbyvirksomhet, men hvem har vel sagt at enkelt ikke kan være bra? Inspirasjon har jeg i grunn hentet i butikkene rundt forbi, og har hatt som mål å gjøre det litt billigere, men like koselig. 

Det går i grunn mest i glasskupler enn så lenge, og beholdere er kjøpt på Ikea til en deilig pris. Innhold er kjøpt på Søstrene Grene, men en finner lignende produkter hos for eksempel Nille og Upstairs. Ellers har jeg tatt i bruk min kjære limpistol og lim kjøpt på Clas Ohlson. Her er det i grunn smak og fantasi som setter rammene, og pynten kan bli så billig eller kostbar som en selv ønsker. 

I tillegg til disse glasskuplene som julepynt, har jeg innført en ny tradisjon her i huset når det kommer til pynt i jula. Denne tradisjonen startet egentlig i fjor ved en stor tilfeldighet da jeg fikk en gratis julekule på plantasjen. Julekulen hadde en katt på seg, noe jeg syntes var litt gøy i og med at vi hadde fått Monster som en del av familien det året. Plutselig slo det meg at dette var en ypperlig måte å samle minner på, og for hvert år skal jeg derfor lage én julekule som representerer noe fra året som har gått. I år har det jo i grunn skjedd to store ting hos oss, da vi både har kjøpt oss hus og fått Storm. Det finnes derfor en mulighet for at jeg må "jukse" litt i år og lage to. Den første, og viktigste er i alle fall laget. 

En julekule full av minner og følelser. Det eneste jeg har tatt i bruk her er porselensmaling og noen billige julekuler som jeg kjøpte på Søstrene Grene. Denne skal få en helt spesiell plass på juletreet vårt, som forsåvidt er usikkert om blir ekte eller fake i år. Det sitter jo litt langt inne å kjøpe inn et ekte når vi uansett skal være i nord på julaften og i romjulen, men samtidig er det jo utrolig koselig med et tre i hus. Vi har heldigvis god tid til å vurdere akkurat den saken, og før den tid må jeg komme i gang med julevask av hus og pynting. Julemusikken har jeg allerede smuglyttet på, og om en knapp uke kjører jeg i gang med julefilmer. Som jeg gleder meg! :D 

God uke til dere alle! 

, Kristiansand