november 2015

Ett skritt nærmere..

I dag har jeg endelig begynt å pakke inn et par av gavene som jeg har klare til jul. Jeg har jo fått laget mye av det som skal gis vekk, men kun et fåtall av gavene er helt ferdige. Med 1. desember i morgen og kun 25 dager igjen, begynner panikken å melde sin ankomst. Ja, det er nesten en måned igjen til jul, men når skal jeg få tid til å lage alle gavene? Heldigvis ser det ut til at den hjemmelagde såpen ble vellykket, så denne kan brukes som gaver. I tillegg har jeg jo mange velduftende såpestykker fra tidligere i høst som skal gis vekk. Likevel har jeg så mange planer og prosjekter i hodet mitt som jeg så gjerne vil få til. Det blir en kamp mot tiden, men jeg må klare det! Det er ikke snakk om at jeg drar på juleshopping i storgata siste uken før julaften, den feilen har jeg gjort før!


Den hjemmelagde såpen slik den ser ut nå. Jeg må si jeg er ganske så fornøyd med tanke på at dette er aller første gang jeg prøver meg på såpelaging fra bunn av.


Såpestykkene som jeg lagde tidligere i høst. Disse lukter så ufattelig godt! 

Hvordan ligger dere an med julegavene?

Jeg holder forresten på med planlegging av ny konkurranse nå før jul. Mer om dette senere!

Gratulerer med dagen, verdens beste...I dag har min kjære mamma bursdag, hurra! Før jeg flyttet ut hadde vi en tradisjon på at denne datoen betydde pyntedag hjemme. Da dro vi frem alt av julepynt vi hadde liggende og satte det frem. I år skal jeg pynte min egen leilighet på denne datoen, men først skal vi på besøk hos foreldrene mine for å feire mammas bursdag. Jeg må forresten få vist dere en av de supersøte gavedekorene som jeg nå har laget. Ser dere "pepperkakemannen" som henger på den store gaven? Oppskriften på denne kommer ved en senere anledning. Gratulerer så mye med dagen, kjære mamma <3 

DIY: stempel på under 5 minutter

I dag vil jeg vise dere et utrolig enkelt DIY-prosjekt som tok meg mindre enn 5 minutter å lage. Prosjektet går ut på å lage egne stempler, altså puten du bruker for å få avtrykk. Alt du trenger er limpistol med nok lim, en form etter eget ønske og et underlag som tåler varme og som ikke fester seg i limet. Jeg brukte en teflonmatte. Denne ideen fikk jeg mens jeg ventet på at noe annet lim skulle stivne. Jeg lekte meg derfor med limpistolen og en pepperkakeform, og før jeg visste ordet av det så hadde jeg et stempel. 


Start med å varme opp limpistolen til den er helt klar. Legg formen på teflonmatten og fyll deretter formen med det smeltede limet fra limpistolen. Pass på å fylle alle kanter. Formen trenger ikke å bli fylt noe særlig i høyden. Vent til limet har smeltet og dytt deretter figuren ut av formen. Om du ønsker å ha noe å holde stempelet i, kan du jo lage et lite håndtak på baksiden av stempelet. Baksiden blir forresten den siden som peker opp fra telflonmatten da denne blir mest ujevn. 

Dette stempelet ble jo ikke veldig spesielt, men om du for eksempel setter avtrykk med navnet ditt, en setning eller lignende så blir det jo veldig stilig!  Jeg syntes likevel dette stempelet ga et koselig avtrykk. Det var liksom ikke helt perfekt, noe jeg likte. Neste gang skal jeg prøve meg på "God jul" med noen plastbokstaver jeg har liggende.

Hva syntes dere? 
Har dere noen andre tips til hvordan en kan lage stempel? 

#DIY #håndarbeid #kreativ #inspirasjon #foto #jul #vinter #gaver 

Snikpynting

God fredags kveld! 

I dag må jeg tilstå en "synd" for dere alle. Jeg lovte meg selv at i år skulle jeg holde meg unna jula frem til vi var nådd desember. Grunnen til at jeg ville prøve dette var fordi en fort kan bli noe lei av julen om en feirer den i tre måneder av gangen. Jeg skulle derfor utsette julemusikk, julepynt, julebakst og filmer. Ja, til og med vaskinge skulle jeg utsette for å få maksimal julestemning. Men hva tror dere ikke skjedde her om dagen?

Det hele startet forrige uke da jeg så stolt skrøt av at jeg hadde holdt meg unna julemusikken. Det gikk nøyaktig to timer fra innlegget ble postet til høytalerne spilte på full gruffe. Det var alt fra glade jul til Santa Claus is coming to town... Jeg hadde sviktet meg selv, men i det minste fikk jeg nok energi til å ommøblere store deler av hobbyrommet! For et par dager siden skjedde det igjen. Da hang jeg først opp den tøffe kalenderen jeg bestilte fra Panduro! Jeg unnskylde det med at "jeg måtte se om det ble fint". Det samme gjald da også den nye puten og lysestaken som jeg kjøpte inn her om dagen. Så sånn går det med den planen om å holde jula til desember. Men jeg har klart å holde meg unna tre ting sålangt! Julefilm, julebakst og julevask, så jeg går ennå med hevet hode, enn så lenge. Nå er det heldigvis bare noen få dager igjen før jeg kan pynte og stelle med god samvittighet.

Har dere pyntet til jul ennå? 

Jenny gjør ting hun (foreløpig) ikke kan!

I dag skal jeg prøve meg på noe jeg virkelig ikke kan... Ennå.. Jeg har nemlig kommet frem til at det å kjøpe ferdig såpemasse i hobbybutikk er for pingler (og aaaaalt for dyrt). Neida, det er ingen ting i veien med å bruke ferdig masse, men på grunn av den stive prisen fikk jeg lyst til å prøve det ut selv. I tillegg har jeg hørt at det skal være ganske enkelt å lage! Du må bare... ....blande sammen disse ingrediensene.. Oppskrift og fremgangsmåte vil bli delt så snart jeg har fått testet dette ut skikkelig! Foreløpig må jeg finne en oppskrift jeg liker, prøve den ut og se hva resultatet blir. Jeg lover å holde dere oppdaterte! 

Ellers om dagene holder jeg på med praksis og innleveringer, noe som tar både tid og krefter. I tillegg har jeg hevet meg rundt med julevask aka adventsvask, noe jeg mest sannsynlig ikke er ferdig med før vi er godt ute i desember, uff. Men jeg er kommet et godt stykke på vei! Slik går det når en har så mange prosjekter gående på en gang..

Har noen av dere laget hjemmelaget såpe før?

Har dere kanskje en god oppskrift til meg på hjemmelaget såpe? 

 

Naughty or Nice

Jeg vil bare starte dette innlegget med å gi en advarsel til dere alle. Hva dere enn gjør, ikke søk opp "naughty or nice" på google, haha! Jeg pleier som regel alltid å sjekke at jeg skriver en overskrift rett, så da søker jeg det opp på google. Det burde ant meg at det ville dukke opp noe fælt... Uansett, jeg skulle egentlig fortelle dere om mitt lille fremskritt fra her om dagen. 

Jeg har nå offisielt endelig blitt ferdig med julegave-lista mi! Jeg bestemte meg ganske tidlig i år for at denne jula skulle bli annerledes enn fjorårets som ble usedvanlig hektisk. Julegavehandel, eksamen og alt førte til at stressnivået mitt nådde nye høyder og julestemnninga nådde bunn. I år har jeg ikke eksamen, men går i praksis frem til siste uke før julaften. Jeg har derfor bestemt meg for at store deler av julegavene skal lages. På den måten får jeg sluppet unna kjøpesenteret, jeg får tid til å blogge, tid til å holde på med noe jeg elsker OG får lagt sjela mi i julegavene. Nå kan desember bare komme. Jeg er klar med lista, så nå kan jeg kose meg på hobbyrommet med julemusikk og gavepapir igjennom hele desember! 


Har dere laget en julegaveliste i år? 
Kjøper dere gavene, eller lager dere de selv? 

Inspirasjon: Hjemmespa


Bildet er hentet fra Pinterest

Hvor godt er det ikke å kunne unne seg selv en skikkelig spadag hjemme hos seg selv med alt du måtte ønske? Jeg har hentet inspirasjon til mange herligheter som jeg absolutt skal ha med på neste hjemmespa. En trenger absolutt iikke å gjøre noe stort ut av det heller. En hjemmelaget scrub kan være så enkel som kokosolje, sukker og en deilig duftende olje. Hjemmelaget såpe og badesalt har jeg allerede vist dere at er superenkelt å lage, og jeg tror ikke godsakene på bildet under er av særlig høyere vanskelighetsgrad. 


Bildene er hentet fra Pinterest

Ble dere inspirert? 
Inspirert ble i alle fall jeg! 

#inspirasjon #spa #velvære #skjønnhet #håndarbeid #hjemmelaget #DIY

Mine 7 julefavoritter

God mandag, alle sammen! 

Tenk at i dag er det kun en uke igjen til vi er kommet inn i desember. Det er helt ufattelig hvor fort dette året har gått, og da spesielt de siste månedene. Jeg tror kanskje det kan ha noe med at jeg hele tiden har vært opptatt med praksis, telt ned til praksisslutt. Ukene og månedene har i alle fall bare flytt av gårde, og her er vi. En uke igjen til vi nok en gang kan starte med julepynt, gløgg, sang og morro. Noe av det jeg virkelig gleder meg til er alle julefilmene! Jeg har utrolig nok klart å holde meg unna julefilmene sålangt. Planen er å spare de til desember slik at jeg skal få mest mulig julestemning den måneden. Men selv om jeg ikke kan se på filmene helt ennå, kan jeg jo alltids mimre og drømme meg litt bort. Jeg har derfor laget en liten oversikt over de 7 beste julefilmene! Askepott, reisen til julestjernen og slikt er ikke tatt med da dette er filmer jeg kun ser på julaften. 


National Lampoon's Christmas Vacation er forsåvidt litt som askepott, en film jeg kun ser én bestemt dag i løpet av julen. Denne filmen ser jeg alltid med familien min på lille julaften. Jeg vet ikke helt når denne tradisjonen startet, men denne filmen betyr i alle fall jul for meg. Jeg kan ikke legge med før jeg har sett ferdig denne filmen natt til julaften. 

A Christmas Carol er vel forsåvidt en ganske ny film (denne versjonen), men er en gammel fortelling av Charles Dickens. Denne filmen er jo noe mørk, men det er likevel noe ved den som virkelig vekker julestemningen hos meg. 

Fred Claus er en film som jeg av en eller annen grunn har sett på hvert år. Jeg syntes den er helt fantastisk både på humor, spenning og julestemning! 

Home alone 1 & 2 er jo klassikere! Jeg mener hvem ser vel ikke på disse i førjulstia? Disse er fulle av humor og ikke minst julestemning. Disse må ses hvert år her i huset i alle fall. 

Polarekspressen er min absolutte favoritt. Jeg virkelig elsker denne filmen. Den er sår, fylt med kjærlighet og julestemning, for ikke å snakke om de nydelige sangene! Det er fysisk umulig å ha "tørre" øyne når scenen med "when christmas comes to town" blir spilt. Denne filmen så jeg første gang den første dagen jeg hadde med den nye klassen min da jeg flyttet til sørlandet. 

Grinchen skulle egentlig ikke bli med på denne listen, men da jeg satte meg ned for å lete etter bilder av de forskjellige filmene, hørte jeg på julemusikk. Da jeg lette etter den siste filmen til denne listen, kom "where are you, christmas?" på radioen. DA fikk jeg julestemning da, så da måtte den jo bli med på lista. 

 

Så det var det, min liste over mine personlige julefavoritter. Hvilke julefilmer er dine favoritter? 

#film #tips #jul #vinter 

DIY: velduftende badesalt

Noe av det jeg savner aller mest for tiden er det å ha badekar. Få ting er så deilig som å legge seg ned i varmt vann etter en lang dag i kulda. Plusser en da på en kopp deilig drikke, stearinlys og velduftende badesalt så får en virkelig himmel på jord. Badesalt selges jo i diverse butikker, og blir ofte solgt nå før jul i nydelige innpakninger til en ikke fullt så nydelig pris. Badesalt er, på lik linje med andre velværeprodukter, svindyrt i mange tilfeller. Og hvorfor er det egentlig slik når det viser seg å være så ufattelig lett, og ikke minst billig å lage!? Det eneste du trenger til dette DIY-prosjektet er en pose havsalt, en begolder til å ha dette i, og lukttilsetning etter eget ønske. Jeg hadde aldri prøvd ut dette før, og fulgte heller ingen oppskrift. Jeg prøvde meg rett og slett bare frem, noe som gjorde at min duftsammensetting ble noe merkelig, men veldig velduftende. Det jeg endte opp med å bruke var; vaniljeessens (ca 10 dråper), en god dæsj kanel (1-2 ss), pumpkin spice (1-2 ts), saften fra en kvart limebåt og 7 dråper appelsinessens tilegnet for drops. Grunnen til at himalayasalt og vaniljesukkeret er med i bildet er fordi jeg først prøvde meg på badesalt med tørkede roseblader og vaniljeduft hvor jeg da skulle tilsette himalayasaltet for fargens skyld. Det ble vakkert, men duften ble ikke helt rett..Og med det har jeg plutselig kommet ett steg nærmere å bli ferdig med alle julegavene for i år, hurra! Dette er noe som både er billig og enkelt å lage. En pose med havsalt kom på under 15 kroner. Du velger selv hva du ønsker å oppbevare badesaltet i. Jeg valgte et lufttett syltetøyglass som jeg valgte å dekorere med et søtt bånd. Denne gaven passer for alle badeglade sjeler der ute!

Har dere laget badesalt før? 
Hadde du blitt glad for denne gaven? 

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #skjønnhet #velvære #foto 

Foto: Narvik in Twilight

God lørdags kveld! 

Nå som vinterkulda og nattefrosten for alvor har kommet hit til sør-Norge, tenkte jeg å dele et bilde med dere som jeg tok for et par år siden. Bildet er tatt i den flotte nordlandsbyen Narvik, fra toppen av Fagernesfjellet. Turen opp dit var tung, med stor snowboardbukse og masse snø, men for en utsikt! Dette er synet jeg tenker tilbake på nå som gradestokken begynner å vise minusgrader, og savnet av den friske luften melder ankomst. 

Denne utsikten er bare helt ubeskrivelig vakker. Legg forresten merke til "ansiktet" i horisonten! Det fjellet må være noe av det kuleste som finnes! 

Hva syntes dere om bildet? 
Hva er den vakreste utsikten dere kan tenke dere? 

#Foto #bilde #fotografi #natur #friluftsliv #narvik #norge #fjell #vinter 

Pakke i posten - Panduro

God fredag! 

Denne helgen startet ekstra bra for min del. For det første har jeg hatt fri i dag, noe som gjorde at jeg fikk unnagjort mange gjøremål slik som bytte av dekk på bilen, innkjøp av diverse varer og rydding her hjemme. I tillegg har jeg fått holdt på med en del av prosjektene som jeg skal vise dere fremover, fått inspirasjon til nye prosjekter og sortert hobbysaker. Men det aller beste med denne fredagen sålangt er at jeg idag fikk en etterlengtet pakke i posten. For snart en uke siden bestilte jeg mange tilbudsvarer fra Panduro sin nettside. Jeg har jo tidligere sagt at jeg syntes Panduro kan være litt i dyreste laget, noe jeg fremdeles mener, men jeg handler gjerne inn når de har reduserte priser. Denne gangen var det stempelputer og dekor det gikk i. 
Jeg gleder meg til å få testet ut disse godsakene! Nå skal jeg av gårde på standup-show, og ønsker med det dere alle en fantastisk fredag og en nydelig helg! :) 

Om du skulle ønske deg en pakke i posten, hva ville det vært? 

#DIY #håndarbeid #hverdag #pakkeiposten #innkjøp 

Litt smøring for sjela

I natt var jeg på min første nattevakt i denne praksisperioden, noe som var interessant, men veldig rolig og trøttende. Heldigvis var jeg på jobb med noen skikkelige gledesspreder som holdt latteren i gang gjennom hele natten. I dag har jeg sovet frem til nå ganske nylig og er fremdeles ganske ør i hodet. Dagens gjøremål har blitt forskjøvet et par timer lenger frem. Akkurat nå sitter jeg i sofaen med et deilig pledd rundt meg, varm te i koppen og tegneboka mi fremfor meg.  

Det eneste jeg mangler nå er julemusikk! Jeg har egentlig lovt meg selv å vente med julemusikken til desember, så det får vel holde med rolig musikk fra klem fm for denne gang.

Har dere startet med julemusikken allerede?

Jeg ønsker dere alle en flott dag! 

Mine tips om studieteknikk

Jeg er sikkert ikke den eneste som kommer på alle mulige unnskyldninger for ting jeg bare MÅ gjøre når jeg egentlig skal øve til eksamen? Leiligheten er i allefall aldri ellers så ryddig og vaska som i eksamensperioden. Det skal sies at når jeg først kommer skikkelig inn i "eksamensbobla" så titter jeg nesten ikke opp av boka utenom når jeg spiser, går på do eller sover, men dette gjelder som oftest kun den siste uken før eksamen. Før den tid må jeg virkelig lure meg selv med små triks for å holde fokus og konsentrasjon. 

Etter å ha lagt en del eksamener bak meg, har jeg lært meg opp noen teknikker som fungerer spesielt godt for meg. Jeg er normalt en veldig kreativ person som lett blir rastløs og distrahert av andre ting. Derfor kan jeg ikke bare sette meg ned og lese i 3 timer i strekk. Jeg må ha noen "faste runtiner", som jeg følger. Disse rutinene er ikke nødvendigvis god eller anbefalt studieteknikk, men jeg har funnet ut at det er slik jeg øver best, og det er trss alt det som er viktig.

Musikk
For eksempel klarer jeg ikke å øve om det er helt stille rundt meg. Jeg må ha en eller annen form for lyd, og da som regel musikk i form av radio. Om jeg setter på min egen spotify blir jeg kun sittendes og bytte sanger. Jeg må ha det såpass høyt at jeg ikke blir mer opptatt av å finne ut av hva som spilles, men samtidig ikke så høyt at det overdøver tankene mine når jeg leser. 

Jevnlige pauser

Dette var et tips jeg fikk av både Pappa og Jakob. De har begge nokså nylig vært studenter og husker hvor vanskelig det er å holde fokus under eksamensforberedelsene. De rådet meg derfor til å ha korte økter på 45 minutter med intensiv øving, etterfulgt av 15 minutters pause. Dette gjentas så lenge en orker. Jeg personlig må innimellom ta en litt lengre pause for å hente meg inn igjen. 
Levende lys
Som oftest sitter jeg mer rolig om jeg har et brennende lys foran meg. Derfor pleier jeg også å tenne lys som jeg lar brenne ved siden av meg mens jeg øver. Hvorfor dette fungerer, aner jeg ikke, men for min del er det et veldig bra triks. Kanskje det har noe med at jeg kan se bort på flammen som beveger seg når jeg blir urolig, og at jeg dermed blir mer rolig? Ikke vet jeg..

Krative alternativer
Da jeg skulle ha min avsluttende eksamen på første året, var jeg gørrlei av å lese. Jeg bodde da i nærheten av et kjøpesenter og endte opp der i stede, hehe.. Uansett, jeg endte opp på butikken Tiger som ofte selger diverse 3D-modeller. Jeg fant da både modeller av øyet og øret, som var eksamens-pensum for min del. Jeg kjøpte derfor begge modellene og øvde på disse. Jeg fikk oppgave på eksamen om å tegne og beskrive ørets oppbygging, noe jeg da husket takket være modellen min <3
Utenom dette tegnet jeg også mye av pensum i stede for å skrive.  

Snacks
Jeg får alltid lyst på noe å tygge på når jeg sitter med boka forran meg, men som regel registrerer jeg ikke hva jeg tygger på. Jeg har derfor begynt med sunt snacks som for eksempel gulrot, druer osv. Det kan også være greit med noe som gir energi som for eksempel nøtter, rosiner osv. 

Dette er noen av de mange tingene jeg gjør for å holde motet oppe når jeg skal øve til eksamen. Det er ikke alltid alle tipsene fungerer på en gang, så jeg pleier å rullere litt fra gang til gang. 

Hva syntes dere om tipsene?
Hvilke tiltak pleier dere å gjøre for å bedre pugge-lysten? 

#eksamen #tips #utdanning #kreativeløsninger #student #studentlivet

DIY: Hjemmelaget såpe

Hei, alle kreative sjeler! Dagens DIY er noe jeg virkelig har gledet meg til å vise dere, noe som er utrolig lett å lage og som egner seg fantastisk som julegaver. Farge, lukt og størrelse er helt opp til dere, her setter kun fantasien grenser! 

Det du trenger til dette DIY-prosjektet er såpemasse (fåes kjøpt på panduro etc), former til å støpe såpen i (alt kan brukes, men silikonformer er enklest å arbeide med), eventuell pynt, lukt og fargetilsetning. Alt dette kan en kjøpe på hobbyforetninger, men en kan også bruke fantasien og ta i bruk gamle såpestykker, cupcakesformer og krydder i kjøkkenskapet. 

Start med å klargjøre formene for såpemassen. Her har jeg lagt stempelputer i bunnen av formene slik at såpen skal få et søtt avtrykk når den er stivnet. Som pynt og dufttilsetning har jeg brukt granbar, sitronskall, kaffebønner og pulver, grønn te og roseblader. I tillegg prøvde jeg meg også på vanilje og kanel, samt lavendel, brunt sukker og pumpkin spice. 

For å varme opp såpemassen, kuttet jeg den først i mindre biter og hadde oppi et krus. Dette satte jeg inn i mikrobølgeovnen på nest sterkest effekt og hadde den på til all såpen var smeltet. Ikke gå ifra såpemassen mens den er i mikroen, for dette går fort! Hell så såpemassen over krydder/duft/pyntblandingen til alt er dekket. Du velger her om du vil fylle opp formen slik at hele såpen blir dekket med blandingen du har lagt i formen, eller om du kun vil lage et lite lag. Jeg lagde kun et lite lag og satte dette inn i kjøleskapet til det var stivnet. Deretter fylte jeg opp resten av formen og satte den til kjøling på nytt. 

Det ferdige resultatet pakket jeg inn i vanlig plastfolie. Fiks ferdig såpe klar til bruk! 
Ville du likt å få dette i julepresang? 
Har du laget såpe før? 

#DIY #Såpe #soap #hjemmelaget #håndarbeid #naturlig 

Foto: Let it Snow

Foto fra arkiv

Hvert eneste år på denne tiden lengter jeg veldig etter en ting; snø. Det er aldri godt å si når den vakre snøen skal dukke opp her nede i sør-Norge. Noen år har den ikke dukket opp før godt ut i januar, mens andre år har den ligget på bakken fra november til begynnelsen av mars. Snø er noe av det vakreste jeg vet om, hvertfall nysnøen. Den er så ren, så perfekt! Av og til når det snør, kan jeg stoppe opp ute og bare stirre på snøkrystallene som daler ned fra himmelen. Jeg ønsker meg snø hvert år, men er likevel like missfornøyd med måking og frosne ruter, fler som kjenner seg igjen? 

#snø #foto #fotografering #jul #vinter #landskap #natur #friluftsliv 

21 ideer til årets adventskalender

Hvis jeg ikke har regnet helt feil så er det kun to søndager igjen til første søndag i advent! Det er rart hvor fort tiden går når en har det gøy, hehe. Om litt over to uker er vi allerede kommet til 1. desember, noe som betyr åpning av første luke i adventskalenderen. Selv har jeg ikke hatt noen tradisjon på å ha pakkekalender, men har gått for godterikalender de aller fleste årene. Likevel ser jeg at veldig mange rundt meg er vant med pakkekalender i desember, noe som vekket hobbyfingrene mine. Jeg søkte litt rundt på Pinterest og fant en haug av fantastiske ideer til årets kalender.                                                                       Bildene er hentet fra pinterest.com

Det beste av alt er at en pakkekalender nødvendigvis ikke trenger å være så dyr. En velger jo selv hva en vil fylle den med, enten om det er en liten sjokolade, en liten leke eller noe så enkelt som et fotografi eller et koselig visdomsord. Alt er lov, kun fantasien setter grenser! 

Pleier dere å ha pakkekalender i desember? 
Hvilken av ideene syntes dere så mest spennende ut? 

#DIY #håndarbeid #jul #desember #kalender #advent #inspirasjon

Dip Dyed Oreos

Sjokolade må være noe av det beste jeg vet om. En kan bruke det i mat, dessert, drikke, ja egentlig alt mulig. For en tid tilbake så jeg et utrolig kult prosjekt hvor en hadde tatt en pakke med Oreo og dekket kjeksene med hvit sjokolade. Hver av dem ble dekorert med oransj nese og sorte øyne slik at det så ut som søte snømenn. Jeg ville prøve meg på dette selv, men var noe uforberedt og endte derfor opp med et "misslykket" forsøk. Det kom likevel noe godt ut av dette forsøket, og det er dette jeg vil vise dere i dag. 

Det du trenger er en pakke med Oreo, sjokolade (mørk eller lys, valgfritt) og noen pinner. Jeg brukte grillspyd som jeg klipte i mindre deler.

Start med å føre pinnene inn i oreo-kjeksene slik at disse kan brukes til å holde i. Pass på å ikke knekke kjensen eller dele den opp. Smelt så sjokoladen slik at den ikke har noen harde klumper i seg. Neste steg kan gjøres på flere måter, men fordi jeg var litt uforsiktig med kjeksen måtte jeg legge denne ned på bakepapir og påføre den smeltede sjokoladen med skje. Jeg hadde først på den hvite sjokoladen som en basis for så å bruke en gaffel til å "hive/kaste" den mørke sjokoladen over. Sett deretter kjeksene inn i kjøleskap til sjokoladen har stivnet ordentlig. 

Utrolig lett, men også utrolig godt! Passer perfekt til selskap, vennefester, familiebesøk eller bare som snacks på en lørdagskveld. De ble ikke som jeg først hadde tenkt, men smaken overgikk alle forventninger! Jeg har heldigvis en del uker igjen å øve meg på frem mot jul, så kanskje jeg får til snømennene mine til slutt. 

Har du prøvd dette før? 
Hvilke godteri/søtsaker er dine favoritter? 

#DIY #sjokolade #oreo #mat #dessert #håndarbeid #hjemmelaget #inspirasjon 

A Moment to BalanceGod fredag alle sammen! 

I dag har jeg ligget i sengen og slappet av ekstra lenge, fordi jeg kan! I dag har jeg nemlig hatt fridag, og hadde egentlig planer fra morgenen av, men i og med at de ble avlyst, hadde jeg ekstra lang tid på å våkne. Nydelig! Dagen ble startet med en utrolig deilig kopp med te, denne gangen en blanding av sitrus frukter, "toppet" med honning og en skife sitron. Yummy! Jeg er litt usikker på hvor en får kjøpt disse i butikk, men har selv prøvesmakt på jobb og i praksis hvor de har en haug av disse. Tenk dere å nyte denne koppen med te sammen med koseklær,  morgenradioen og fargeleggingsboka. Finnes det noe stort bedre enn det? 

Hva er en god start på dagen for deg? 

#te #hverdag #lykke #drikke #smak 

Sneak Peek: Vinterhalvårets DIY-prosjekter

God lillefredag, kjære lesere! 

I dag vil jeg gi dere et lite innblikk i hva jeg holder på med om dagene. Ettersom jeg både er i praksis, har prosjekter på skolen og jobber ved sidenav, blir det liten tid til overs i løpet av uken. Prosjektene jeg holder på med tar derfor ofte litt tid. Likevel er jeg godt i gang med forberedelsene frem mot jul og har allerede rukket å lage en del test-versjoner som jeg nå har lyst til å vise dere. Dette er en liten smakebit på hva som venter dere de neste ukene frem mot jul. 


Julepynt, gaver som gleder, nydelige dufter, velære og pynt til gavepakkene er bare få av mange prosjekter jeg har gående for tiden. Jeg vil gjerne høre hva dere tenker, hva dere gleder dere til og hva dere gjerne vil se mer av her på bloggen! Inspirasjon er hva som driver meg, og jeg er åpen for alle forslag. Det beste jeg vet er å teste ut nye ting, ingen forslag er for dumme. 

Gleder du deg til dette? Det gjør i alle fall jeg!

Del gjerne bloggen min videre, kom gjerne med forslag og tilbakemeldinger. 

#DIY #hjemmelaget #håndarbeid #jul #gaver #duft #velvære #skjønnhet #mat #sminke #inspirasjon

Foto: Høst i nord

Som alle andre par har jeg og Jakob våre egne tradisjoner. Det har ennå ikke rukket å bli så mange av dem, men vi har begynt i det små med noen faste ting vi gjør sammen. En av de tingene er den årlige kjøreturen vår til nord-Norge og tilbake. Som regel drar vi oppover flere ganger i løpet av året, men jula har vi hatt som en tradisjon helt fra vi ble sammen. Det er få ting som er så vakkert som å se alle høstens farger mens en kjører helt alene på veiene oppover mot fjellene. Dette bildet er fra høsten 2014 da vi tok turen oppover i høstferien. 

#foto #natur #friluftsliv #høst #motiv #fotografi

DIY: Søte gaveesker

Nå som vi nærmer oss jul og advent, har jeg hentet masse ny inspirasjon fra Pinterest på både store og små prosjekter for tiden fremover. Denne gangen vil jeg vise dere en utrolig enkel måte å lage søte, små gaveesker på for en veldig billig penge. Disse søte små kan brukes både som små gaveesker til jul, bursdag eller til adventskalenderen. Det eneste du trenger til dette prosjektet er pappen i en dorull og pynt etter eget ønske. 

For å lukke papprullen gjør du den først flat, som vist under, for deretter å brette endene innover. Om ønskelig kan du teipe igjen endene, eller binde en fin tråd over. Deretter kan du pynte denne lille gaveesken med hva enn du vil.


Så enkelt er det altså! Jeg tror dette er et av de letteste DIY-prosjektene jeg har vært borti til nå, men hvem sier vel at de må være vanskelige? Det enkle er ofte det beste ;)

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #inspirasjon #jul #gave 

Et møte med meg selv

 For en liten tid tilbake hadde jeg et uventet møte. Jeg var i praksis og skulle være med på et møte mellom en pasient og en psykiater. Dette møtet skulle etter hvert vise seg å ta meg med på en reise i flere måneder tilbake i tid. Der satt jeg, paff, akkurat som om det var slått ned lyn ifra klar himmel. 

Du satt der, helt fortvilet.  Jeg husker jeg hadde så vondt av deg der du satt. Etter hvert som spørsmålene ble stilt, ble det vanskeligere for deg å holde tårene tilbake. Det så vi alle sammen. Etter en liten stund klarte du det ikke mer, og tårene trillet nedover kinnet ditt. Du fikk et papirtørkle, og klarte etter en liten stund å roe deg ned. Stakkars deg, tenkte jeg. Jeg hadde på forhånd hørt litt av historien din, og trodde jeg visste mer enn nok om deg. Jeg tok feil. Psykiateren spurte deg med en vennlig stemme "hvordan har du det?". Det var da det hele begynte. På den lille halvtimen som fulgte, tok du meg med på en uventet reise. En reise tilbake til fortiden. Ikke bare din fortid, men også min. Jeg tror ikke du visste det der du satt, men tårene som rant nedover dine kinn, rant for en stund siden også nedover mine. Det var vondt å se deg slik. Jeg møtte meg selv i døren den dagen. Jeg ble tatt med på en reise tilbake til en tid hvor jeg var byttet ut med deg i den stolen. Det var en tid hvor alt føltes så håpløst, hvor alt føltes så inderlig svart. Du minnet meg på hvor skjørt alt er, og hvor takknemlig en bør være for de små tingene i hverdagen.

Dette møtet med denne pasienten har kanskje vært den største utfordringen jeg har møtt på sålangt i jobblivet. Ikke fordi pasienten var krevende, men fordi jeg møtte meg selv i døren, og møtet var helt uventet. Det var et lærerikt møte, og samtidig en oppvekker for meg. Nå i ettertid er jeg glad jeg fikk ta del i dette møtet fordi jeg tror erfaringen jeg fikk av dette er utrolig viktig å ta med seg videre. 

Har du noen gang hatt et slikt møte med deg selv? 

Ut på bølgenNå går turen hjemover igjen etter en fantastisk helg med gode mennesker og mye morro. Over ser dere bilder fra dagens aktivitet. Resten av kvelden går til biltur og sofakos før det er tid for ny uke med nye muligheter i morgen!

Håper alle har hatt en super helg!

DIY: Nydelig lyslenke

I dag vil jeg vise dere et DIY-prosjekt som jeg har ønsket lenge å komme i gang med. For en god stund siden fant jeg inspirasjon til å lage disse nydelige lyslenkene som en ellers må betale dyre dommer for i butikken. Ikke bare er resultatet vakkert, men prosessen er også billig og utrolig enkel! Dette er et DIY-prosjekt som både store og små kan være med på, og er lite tidkrevende. Det beste av alt er at du kan velge farger og dekor helt selv! 

Det du trenger er; en lysslynge, ballonger, trelim og tau/tråd i ønsket farge. Lysslyngen kjøpte jeg på Ikea for under 40 kroner. Denne går på batterier, noe som gjør at jeg kan legge det ferdige resultatet hvor som helst. Antall ballonger du trenger, avhenger av antall lys på lysslyngen. Jeg brukte store ballonger, men vannballonger passer utmerket. Trelimet kjøpte jeg på Biltema, men fåes også på andre butikker som Jula og Clas Ohlson. Til slutt er det tråden/tauet. Her velger du tykkelse og farge helt selv, men husk å ha nok! 

Det første du gjør er å blåse opp ballongene i ønsket størrelse. Det er disse som skal være formen til trådballene. Blås opp antallet du trenger til din lyslenke, og legg dem så til side. Ha en god del trelim i en boks. Jeg valgte å bruke en gammel pepperkakeboks i plast. Boksen vil bli ganske grisete etter dette prosjektet. Ha i litt vann slik at blandingen blir ganske rennende. Jeg valgte i tillegg å ha oppi glitter for effektens skyld. Det kan være en ide å bruke hansker til dette prosjektet. Jeg brukte det på de første ballene, men ble etter hvert lei av at tuppen av hansket satte seg fast under tråden, og tok de etterhvert av. 

Ha litt av tauet/tråden oppi blandingen. Ikke ta oppi hele av gangen, da risikerer du at tråden tvinner seg og blir en stor floke. Ta heller litt og litt oppi etter hvert som du holder på. Start med å tvinne det dyppede tauet rundt ballongen. Det kan være lurt å holde på tauet de første rundene slik at det holder seg på plass. Fortsett å tvinne tauet rundt ballongen til du er førnøyd med tettheten. Fest så enden av tauet til resten av ballen, for eksempel ved å snurre den rundt knuten til ballongen. La ballen så ligge i ro og tørke. Dette kan fort ta over 12 timer, avhengig av tykkelse osv. Når ballen er ferdig, stikker du hull på ballongen og drar den ut av ballen. IKKE gjør dette før tauet er helt tørket og stivnet. Da klapper den sammen og blir ødelagt. 

Når du har fjernet ballongen fra trådballen, kan du forsiktig stikke lysene inn i trådballene. Det kan være lurt å sette lyset inn i en liten åpning slik at det ikke faller ut så lett. Eventuelt kan det festes med limpistol. Pass på å ikke klemme for hardt på trådballene så de ikke kollapser. Og Voilà! Nydelig, billig og hjemmelaget lyslenke. 

#DIY #hjemmelaget #håndarbeid #lys #inspirasjon 

Stavanger Roadtrip

God fredag, kjære lesere! 

Om kun et par timer setter jeg og Jakob kursen mot Stavanger for å tilbringe helgen der. Grrunnen til at vi reiser akkurat dit er fordi vi skal feire en bursdag og møte en del av vennene til Jakob som har flyttet vekk herifra. Det er ikke ofte vi får vært i stavanger, selv om det kun er snakk om 4 timers kjøretur. Derfor blir det ekstra fint å kunne være der over helgen. Foreløpig vet jeg ikke stort om planene for de neste dagene, men jeg ser for meg mye natur og morro. 

Dette med å samles i Stavanger begynner å bli en liten tradisjon for oss. I fjor på denne tiden av året tok vi også turen og ble hele helgen. Da besto helgen blant annet av turgåing og surfing. Jeg hadde aldri sufet før, men fy søren hvor gøy det var. Jeg tror jeg var støl i en uke etterpå. Tilfeldighetene gjorde at vi også fikk muligheten til å fly helikopter, noe som var helt nytt for meg. Den turen gjorde meg utrolig kvalm, men utsikten var nydelig! Det er utrolig hvor mye gøy en kan ha det iløpet av kun en helg.

Det skal bli utrolig deilig å dra vekk denne helgen og bare kose meg! Kamera, turbukse, varme klær og festkjolen er pakket ned, så nå kan helgen bare komme. 

Håper dere alle får en nydelig helg! :)

#FOTO #minner #Stavanger #helg #reise #natur #friluftsliv

22 DIY-ideer for dine personlige fotografier

Jeg leter stadig etter ny inspirasjon til årets julegaver, og internett har absolutt ikke mangel på ideer og muligheter. Nå som alle mine fotografier blir lagret på pc eller andre minnebrikker, er det sjeldent jeg får sett igjennom dem. De blir på en måte glemt litt bort, noe jeg syntes er veldig synd. Av og til bestiller jeg meg noen bilder av de minnene jeg syntes er viktigst å ta vare på, slik at jeg kan ramme dem inn eller bruke de til andre ting. Det var dette som ga meg ideen om å søke opp mulige bruksområder for alle bildene som ellers blir lagt til side. Hva er vel koseligere enn å motta et koselig minne i form av en fotobok, en gøyal boks eller kanskje en kalender for det kommende året? 


Bilder og ideer er hentet ifra Pinterest.com

Har dere begynt å tenke på årets julegaver? 
Har dere alle bildene deres lagret elektronisk, eller pleier dere å skrive de ut? 

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #inspirasjon #foto

This is where the magic happens

Jeg er en person som ofte trenger litt tid for meg selv. Ikke fordi jeg ikke liker å være sosial eller noe, men jeg har rett og slett et behov for å regelmessig trekke meg litt tilbake for å ikke bli for sliten. Slik har jeg egentlig vært så lenge jeg kan huske, men det er nå i den senere tiden jeg har begynt å ta hensyn til dette. En av tingene som får meg til å senke skuldrene og slappe av er hobbytingene mine. En kan på en måte se på det som terapi. Prosjektene mine er min måte å samle energi på, og det funker helt utmerket for meg. På samme måte finner jeg det utrolig avslappende å ta bilder av for eksempel naturen, eller bare å se på akvariene mine her hjemme. På samme måte er jeg også avhengig av å kunne være sosial resten av tiden. 

I den første leiligheten jeg og Jakob bodde i, hadde vi kun ett soverom og ellers veldig liten plass å gjøre av oss på. Ikke nok med det, men det var i tillegg veldig liten plass til oppbevaring. Hobbyinteressen min ble derfor skøvet litt vekk sammen med alt annet. På den måten mistet jeg mye av det som fikk meg til å slappe av i en ellers så hektisk hverdag. Da vi bestemte oss for å flytte bare et par måneder etterpå, var jeg derfor veldig giret på større plass og bedre løsninger. 

Leiligheten vi bor i nå, passer oss midt i blinken sånn sett. Her har vi to soverom, slik at det ene kan brukes som gjesterom og hobbyrom. Dette er på en måte blitt "mitt" rom, og det brukes flittig. På dette rommet kan jeg trekke meg tilbake, senke skuldrene og bare være meg. Her har jeg akvariet mitt, skolesakene mine og alt av hobbysaker, kameraer og diverse dill-dall. 

 


Så dette er altså rommet hvor jeg lager alle mine DIY-innlegg. Her kan jeg prøve og feile så mye jeg vil. Det er en utrolig befrielse å ha dette rommet å gå til når jeg føler for det. Dette er altså her det skjer! 

Har dere et eget hobbyrom? 
Hva gjør dere for å samle krefter og få senket skuldrene? 

#DIY #hobby #håndarbeid 

Foto: Sky on Fire

Her om dagen var den en helt nydelig solnedgang, og himmelen så ut som om den sto i full fyr. Få ting er like vakkert som en slik solnedgang fylt av regnbuens farger. Jeg kunne stirret på denne solnedgangen i timesvis, men den forsvant like fort som den kom. Heldigvis fikk jeg knipset et par bilder før det nydelige fargespillet ble byttet ut med mørket. 

#foto #natur #friluftsliv #fotografering

Disse godsakene kan dere glede dere til!

Nå som vi har kommet inn i ny måned, er det på tide med planlegging av flere spennende, morsomme og kreative DIY-prosjekter. Jeg har allerede lagt store planer om prosjekter som jeg gleder meg til å begynne med. I forrige uke handlet jeg inn en del ting som jeg vil få bruk for til prosjektene som jeg har planlagt frem mot jul. Noen av godsakene dere kan se frem til de neste ukene er hjemmelaget såpe, hjemmelagde lys, fuglemat, hjemmelagde kjeks med personlig preg, adventskalender og mye, mye mer.

Disse godsakene har jeg handlet inn på Ikea, Biltema, Upstairs, Clas Ohlson og Sparkjøp. 

Har dere noen ønsker for DIY-prosjekter de neste ukene?

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #inspirasjon #hobby #innkjøp

DIY: Pumpkin pie spice

For litt over en måned siden var jeg og et par gode venninner i Oslo på jentetur. Mens vi var der var vi selvfølgelig innom Starbucks og kjøpte oss noen godsaker. Jeg endte opp med å prøve ut pumpkin latte, noe av det beste jeg har smakt. Etter den turen har jeg vært på desperat jakt etter et krydder som kan gi lignende smak. Hylle opp og hylle ned ble sjekket i butikkene, men jeg kunne ikke finne dette gresskarkrydderet noe sted. Etter mye leting, begynte jeg å søke rundt på nettet og fant denne oppskriften på pumpkin pie spice! 

  • 3 ss kanel
  • 2 ts ingefær malt
  • 2 ts muskatnøtt malt
  • 1 1/2 ts allehånde malt
  • 1 1/2 ts nellik malt

Jeg doblet oppskriften slik at jeg fikk laget litt mer med en gang. Posene holdt akkurat til dobbel oppskrift. Disse krydderposene fikk jeg kjøpt på Rema1000, men jeg tror de aller fleste matvarebutikker selger disse ingrediensene. 

Dette krydderet kan brukes til både baking og varme drikker. For en liten tid tilbake lagde jeg en nydelig drikk med hvit sjokolade, pumpkin spice, vaniljestang, karamell og kaffe. Dette blandet med varm melk var himmelsk! Jeg brukte sjokoladepulver og karamellpulver fra Whittard i denne oppskriften. 


♥ 3/4 ss karamellpulver ♥ 2 ss hvit sjokoladepulver ♥ 3/4 ts pumpkin spice ♥ 1 1/2 dl melk ♥ 1/2 dl fløte ♥ 1/4 vaniljestang ♥ marshmallows ♥ karamellsaus ♥Enjoy! 

#DIY #oppskrift #kakao #sjokolade #hjemmelaget #mat 

, Kristiansand

hits