hits

oktober 2017

Smaksprøver, bil-fiksing og nord-Norge

Tiden flyr, og plutselig har det gått tre uker siden sist. Det har vært noen travle dager, med planlegging og gjennomføring av baby shower, dagsturer til Oslo, helgetur til Tromsø og overnattingsbesøk. Rutinene begynner heldigvis å formes mer og mer, og legging og måltider går bedre og bedre, noe som gjør hverdagen enklere for store og små. Audien, som har gjennomgått bremse-bytt, registerreimsskifte og i det hele tatt, er nå endelig tilbake på veien takket være en iherdig innsats av Jakob i garasjen. Det så mørkt ut en liten stund, og innebar blant annet at Jakob måtte hentes av bergingsbil, noe som forsåvidt er en annen historie. Det skjer mye hele tiden, men vi har det heldigvis gøy på veien. 

Storm har nå passert 4 måneder, og det er tid for innføring av smaksprøver. Grøt startet vi med allerede for et par-tre uker siden, i og med at han viste tydelige tegn på at han var klar for mer. Jeg hadde allerede flere ganger gått rundt i matbutikkene og sniktittet på maten han snart kunne begynne med, og var ikke sen med å handle inn litt av alt. Han har jo allerede opplevd noen smaksvariasjoner via morsmelka, men det blir noe helt annet når en enten gir eple, aprikos, grøt eller svisker. 

Det første han fikk smake på var tynn grøt. Det var nok litt uvant å spise av skje, og smaken var noe som måtte vurderes litt før han plutselig slukte all grøt han ble tilbudt. Vann ga vi først via en sprøyte (den samme som vi bruker til tran), men fant fort ut at tåteflasken var hjertlig velkommen. Nå bytter han mellom smokk, skje, tåteflaske og pupp som en helt. 

Etter introduksjonen for smaker har Storm også fått smakt på både eplemost, pære, mango, fersken og kokos. I tillegg har vi tre forskjellige grøtpakker vi varierer mellom, og alle har blitt godkjent av den lille sjefen. 

Det er ikke bare grøt og fruktpurre som har blitt introdusert for første gang i det siste. Tidlig i går morges satte Storm rompa i et flysete for aller første gang. Denne helgen skal vi nemlig delta i et bryllup, og Storm måtte derfor ta fly hele veien fra Kjevik til Tromsø. Turen gikk strålende, og den lille sjefen vår sov heldigvis store deler av turen. Det var litt ubehagelig og skummelt med trykk i ørene, men det er altså få ting en smokk og en koseklut ikke kan fikse. 

Dagen i dag har gått med til Polaria og bytur. Etter en del styr og reise i går var det utrolig behagelig å bare ta det helt rolig i dag før det blir bryllup i morgen. 

DIY på budsjett

Det er så deilig å se at hobbyrommet nok en gang er på vei opp og klart for bruk. Ting tar liksom litt lengre tid når en har en liten småttis i hus, og rydding og slikt blir derfor gjort veldig i rykk og napp. Jeg er veldig dårlig på å være kreativ under press, og har ikke fått utnyttet den barne-frie tiden skikkelig til den kreative siden av meg. Nå kjenner jeg imidlertid at det begynner å løsne litt, og fikk et skikkelig inspirasjonsboost da jeg sjekket Pinterest her om dagen. Det var så utrolig deilig å endelig kjenne på den følelsen igjen hvor jeg nærmest sprekker av kreativitet. Visst har jeg hatt små øyeblikk hvor jeg har hatt en idé eller to, men nå har jeg for første gang på lenge en god liste i hodet med mange gøyale prosjekter. 

For noen er det kreativiteten som setter grenser for de hjemmelagde prosjektene, for andre er det lommeboken. Det er ingen hemmelighet at det er dyrt å lage hjemmelagde ting, og for nybegynnere kan det bli spesielt dyrt om en ikke vet hva en trenger og hvor en kan få kjøpt en billigere versjon. På for eksempel Panduro kan en jo få tak i så mye, og hobbypakkene dems er jo geniale. Men de koster gjerne skjorta, og krever en ganske fet lommebok med tiden. Jeg for min del har ikke sjans til å kun handle på Panduro, og måtte derfor ta kreativiteten i bruk på leting etter de produktene jeg får bruk for i prosjektene mine. 

Det finnes i grunn veldig mange muligheter for et rimelig DIY-forbruk, men jeg vil liste opp de butikkene som jeg oftest får bruk for selv. Nille er vel kanskje den butikken jeg har brukt lengst, og er en heldig så finner en akkurat det en leter etter der. Jeg har blant annet kjøpt inn en del dekor-ark, tusjer og klistremerker der, men også andre små pyntegjenstander som selges billig. Det samme gjelder i grunn Europris. Søstrene Grene er jo himmelen for de av oss som jakter hobbysaker på budsjett. Søstrene Grene har et varierende utvalg, og noe av det jeg har handlet inn der er stempelputer, malesaker, tusjer, limpistoler, pyntebånd, magneter og glassflasker. 

Ikea har jo veldig billige duftlys, og ønsker en å lage egne lys for en billig penge så vil jeg anbefale å kjøpe inn stearinen her. Har du ikke lyst til å bruke penger på dufttilsetning så smelter du bare et lite duftlys og blander sammen med resten av stearinen. Det samme gjelder farge, og fungerer veldig bra. Her handler jeg også en del glassflasker, krukker og billig pynt. 

Ebay og Wish er helt geniale om du har mulighet til å vente litt på produktet. Selv bruker jeg Wish mest, da det er så utrolig kjekt å bruke appen. Jeg har veldig god erfaring med Wish, og har bestilt en hel haug derifra. Det er lurt å lese produktanmeldelsene, og sjekk pris på produktene opp imot hverandre. En av de tingene jeg har kjøpt mest av derifra er merkelapper til prosjektene mine. Jeg syntes det er så koselig å merke gaver som er hjemmelaget, og på Wish er utvalget enormt. På Ebay har jeg kjøpt noen tegnetusjer som jeg fikk til brøkdelen av hva de koster her i Norge. 

Den nyeste butikken i samlingen min er Normal. Den er veldig lik som europris egentlig, bare mye bedre. Der finner du alt fra sminke til mat, og jeg går aldri tomhendt ut derifra. En av mine største skattefunn der har vært kokosoljen som de selger til 24 kroner. Jeg har ikke fått testet den ut ennå, men den ser og kjennes helt lik ut som kokosoljen til hundre. 

Hobbyprosjekter trenger med andre ord ikke å koste skjorta, men det gjelder å vite hva en leter etter. Selv pleier jeg å ha et åpent sinn når jeg trer inn i slike butikker som nevnt over, og selv om jeg ikke vet nøyaktig hva jeg skal lage så ser jeg potensialet i det meste. Som regel får jeg brukt opp det jeg handler inn, men når og til hva er det aldri noen fasit på. 

Peiskos og høstglede

De siste dagene har det vært et skikkelig drittvær ute, men akkurat nå syntes jeg bare det er koselig med den ulende vinden og regnet som pisker mot ruta. Vi har nemlig fått ved i hus, og da kan du vel si at høsten er reddet for denne frøkna. Det er få ting jeg syntes er så koselig som det å fyre i peisen på en guffen høstkveld, og peis var derfor et must da vi var på utkikk etter hus sist vinter. Denne gangen har jeg vært dobbelt opp heldig, og fikk et hus med 2 vedovner, jippi. Jeg har allerede fyrt opp en sekk med ved, og mamma hold på å stryke med av varmesjokk da hun kom på besøk her om dagen, men jeg kunne sittet hele dagen og bare nytt varmen og synet av de brennende kubbene. 

Her vi bor er vi mer eller mindre omringet av skog, og har til nå ikke kunnet se annet enn trær. Nå begynner imidlertid bladene å endre farge og forlate grenene sine. Jeg må jo si at jeg syntes trær med blader er flottest, men det er noe med den overgangsfasen som skjer nå på høsten som bare er så vakker. Mens jeg sitter i stuen og ser ut på de mildt gulnede bladene, drømmer jeg meg bort til bilturen jeg og Jakob hadde nordover for et år siden. Det er noe eget å kjøre litt i høyden og ha god utsikt utover fjellfoten som har endret farge fra dyp grønn til et spekter bestående av alt fra mild gult til mørkt rødt. 

Det er ikke bare ute det har blitt skikkelig høst den siste tiden. Inne har de spreke sommerfargene blitt byttet ut med deilige høstfarger. Veden har fått sentral plass i stuen, duftlysene er tent og de varme koseklærne er pakket frem igjen. Te-lageret mitt har blitt bygget opp igjen, og er nå klart for å bistå i denne høstkulda. Sommeren er pakket vekk, og det helt til neste år. 

Jeg kjøpte den kanskje tøffeste planten jeg har sett - en chiliplante. Perfekte høstfarger som lyser opp og lager liv, i tillegg til at den går an å spise. Selv er jeg skikkelig pyse på sterk mat, og lot derfor Jakob teste ut disse. Det var riktignok før jeg visste at de var små krutt-tønner og Jakob endte med å tømme en halv melkekartong. Litt dårlig samvittighet der, men vi fikk i det minste testet de ut. Jeg vil tro de passer skikkelig godt til matlaging, og da er det jo fint å vite hvor sterke de er. 

Jeg håper vi får en god høst med noen oppholdsdager slik at jeg kan teste ut de strikkede plaggene som vi har fått til Storm. Han er jo så varm av seg at det ville vært slemt å tvinge de på han når han er inne, spesielt om jeg går løs på vedfyringen- hehe. I tillegg har jeg fått en del nydelige vognpledd som jeg endelig kan ta i bruk når været tillater det. 

, Kristiansand