september 2015

Konkurranse!!

Nå har jeg lyst til å holde en liten konkurranse for dere lesere som støtt og stadig trykke dere inn her på bloggen. Det er ingen stor konkurranse, eller en råflott premie, men en liten pakke fylt med kos og kjærlighet. Det har seg nemlig slik at jeg gikk igjennom tesamlingen min her om dagen. Jeg hadde lyst til å sortere og få en oversikt over hva jeg faktisk har og hvor mye. Nok en gang kom jeg frem til konklusjonen : alt for mye. Jeg har derfor lyst til å dele litt med dere. I tillegg gir jeg vekk et par søte fyrstikkesker, et nydelig duftlys og en avslappende ansiktsmaske. 

Antall premier avhenger av hvor mange påmeldte det blir, men del gjerne innlegget med fler. Jo fler påmeldte, jo større 1. premie! Og ikke minst fler trøstepremier. Konkurransen vil bli avsluttet med et par dagers forvarsel. 

Det eneste du trenger å gjøre er å like innlegget, fortelle meg hvilken te-type du liker best og skrive at du er med! Husk å skrive navn og e-postadresse slik at jeg eventuelt kan nå deg. Om ikke vinneren gir lyd fra seg innen to dager, går premien videre til neste person. 

Så, er du med? ;)

#konkurranse #te #diy #giveaway 

Et livstegn

Dagene begynner for alvor å skli inn i hverandre. Lørdag blir til onsdag, som blir til søndag. Det er i alle fall slik det føles. Dagene består av tidlige morgener etterfulgt av lange dager i praksis, mye jobb med skoleoppgaver og alt for lite søvn. De få timene jeg har fri, går ofte til mat, sofa eller husarbeid. Jeg prøver også å være litt menneske oppi det hele, men må si jeg virkelig ikke er vant med alt dette. Med praksis og jobb jobber jeg oppimot 100%, samtidig som jeg har lang kjørevei og skoleoppgaver på si. Overgangen fra sommerferie til dette kom litt som et sjokk, men som jeg ikke har merket virkningene av før nå. 

Jeg skal jo ikke klage, jeg er jo ikke den eneste som må opp tdlig eller som føler meg sliten. Men det å konstant være i en læresituasjon er overraskende strevsomt. Jeg merker dette spesielt de gangene jeg har jobbhelg i min faste jobb, hvor jeg nærmest føler det som en frihet å kunne dra dit i steden for praksis. Det har nok mye å gjøre med at jeg føler meg mye tryggere i jobben min enn i praksis hvor jeg hele tiden lærer noe nytt.

Nå er det kun få uker igjen av min praksis i hjemmesykepleien, og jeg har litt blandede følelser. På en måte skal det bli utrolig deilig å være ferdig med nest siste praksisdel. Jeg gleder meg enorm mye til siste del som skal være innenfor psykiatri. Samtidig har jeg blitt overraskende glad i hjemmesykepleien og menneskene jeg har møtt. Jeg vil ikke nevne navnet på praksisplassen her inne på bloggen, men må si det er en riktig fin plass jeg har havnet på. 

Utenfor pøser regnet ned. Jeg har akkurat landet i sofaen etter å ha vært en ny dag i praksis og på skolen. På vei hjem kjøpte jeg med meg noen nydelige roser til helgen. Jeg har riktignok kun fri i morgen, og jobbhelg resten av helgen, men jeg skal nok få kost meg likevel. 

Det beste jeg vet

Noe av det beste jeg vet er når jeg kan ligge og bare dra meg i sengen om morgenen, stå opp når jeg føler meg klar for så å bruke lang tidpå en nydelig frokost. Dette er kanskje den beste fordelen med å jobbe turnus, det at jeg kan bruke lang tid på å gjøre meg klar for dagen.

Jeg er definisjonen av B- menneske. Det å måtte stå opp klokken 6 hver morgen føles som tortur. Jeg har frem til nå jobbet nesten kun dagvakter i praksis, noe som vil si at jeg må opp mellom kvart på/kvart over 6. Eneste muligheten for at jeg skal komme meg opp så tidlig er hvis jeg spretter opp av senga uten å tenke. Hvis jeg får tenke eller slumrer på tiden, blir jeg utrolig sippete og synes veldig synd på meg selv.

Det å jobbe kveldsvakt og kunne bruke så lang tid jeg vil på å våkne, stå opp og gjøre meg klar er derfor helt nydelig!

Foto: Og regnet pøser ned

God søndag. I dag skinner sola, og det er nesten ikke en eneste sky å se på himmelen. Tidligere i uken derimot har regnet pøst ned og skapt masse styr rundt om i landet. På onsdag eller torsdag dro jeg og Jakob på en liten biltur for å sjekke ut vannhysteriet. Det var mildt sagt mye vann, mye mer enn det pleier å være på disse områdene. Og strømmen i elva var enorm. Jeg blir stadig overrasket over hvor mye enrgi som finnes i vann. #foto #vær #natur #bilder #regn 

DIY: lysholder med høstpreg

Noe av det beste jeg vet med høsten, er at jeg med god samvittighet kan sette meg inn under teppet om kvelden med levende lys og (snart) fyr i peisen. En varm kopp te og noe kos på tv er heller ikke feil. Nå som alle høstfargene begynner å titte smått frem, fikk jeg lyst på en forandring her hjemme. Alt av vårfarger ble pakket ned, og frem kom det jordfargede, naturlige. 

Det er ikke bare telys jeg liker å pynte med, men også høye, flotte stearinlys. Av en eller annen grunn har jeg ikke klart å finne en lysestake som jeg er helt fornøyd med. Jeg har derfor frem til nå brukt Jakob sine Ikea lysestaker i glass som han har hatt fra han flyttet inn i båt. Disse passer jo strengt tatt inn til alt, men er utrolig kjedelige. Jeg fant derfor frem limpistolen og det jordfargede tauet fra hobbyboksen min og satte i gang. 

Jeg var litt ivrig etter å få det ferdig, og fikk derfor litt ujevnheter i tauleggingen, men dette er ikke noe en legger merke til om en ikke studerer lysholderen. Blir en lei av tauet, kan en bare rive tauet og limet av. Veldig enkelt og greit! 

#DIY #høst #Pynt #håndarbeid

Unntakstilstand i heimen

I går ettermiddag fikk jeg vite at Jakob får besøk av en kamerat til helgen, som skal sove hos oss. Dette syntes jeg er utrolig koselig, for det første fordi det er en vi ikke får sett så altfor ofte fordi han bor et stykke unna, men også fordi det ikke er så ofte vi har overnattingsbesøk. I tillegg har jeg jo frihelg kommende helg, noe jeg sjeldent har når vi får besøk, så dette blir jo bare utrolig koselig og fint.

MEN... I en ellers hektisk hverdag, tar jeg meg ikke alltid tid til å rydde vekk tingene jeg brukte i går, klærne jeg kunne vasket, eller klærne som har hengt en halv uke på tørkestativet. Denne leiligheten er alt annet enn klar for besøk til helgen. Så jeg har kalt en unntakstilstand her hjemme nå. ALT flyter i galskapen av at jeg skal vaske, brette, rydde, stryke. For hvem har vel et rotete, halvstøvete hjem med dyrehold av 10 velforede hybelkaniner, når en venter besøk? 

Jeg merker at jeg får helt hetta når Jakob skal ha familie eller venner på besøk. Jeg elsker jo besøk, og siden hele han sin familie bor et godt stykke unna, blir det som regel overnatting hos oss når de er på besøk. Men jeg takler ikke å skulle vise frem hjemmet mitt skittent og rotete. For min egen familie og mine nærmeste venner går det fint. De kjenner meg jo og vet hvor travel hverdagen er for tiden. Men for alle andre liker jeg å vise meg fra mine beste sider når det kommer til hjemmet mitt. Jeg tar derfor ekstra hardt i og sliter meg fullstendig ut, og for hva? 

En ting er når det er snakk om familiebesøk. Da vil de som regel bruke litt tid inne i hjemmet vårt, spesielt rundt middag og om kveldene, men venner, og da spesielt Jakob sine venner elsker å dra ut og finne på ting på utsiden av husets fire vegger. Jeg tok meg i det sist vi hadde besøk av en annen venn av oss. utenom sovetiden, tror jeg vi brukte toppen et par timer her hjemme, i løpet av hele helgen! 

Jeg har alltid blitt så irritert på Jakob når han sier "det ser fint ut, du trenger ikke gjøre rent.. De bryr seg ikke uansett". Men det værste er jo at det stemmer! De bryr seg absolutt ingen ting om at jeg har brukt halvannen time på å rydde unna og vaske alle gulvene. De kunne ikke brydd seg mindre om at jeg har kjøpt inn nye roser eller duftlys. Hybelkaninen jeg fjernet, døde i stillhet med kun meg som vitne. 

Og når helgen er over? Vel, da ser det nesten like jævlig ut igjen uansett....

Ukens smak: Økologisk rose, kamille og lavendel

Jeg tenkte å begynne med "ukens smak" som jeg introduserte for dere gjennom innlegget "50 shades of earl grey". Ukens smak går ut på at jeg skal teste ut en ny type te hver uke, og gi min mening om den. Hovedgrunnen til dette er at jeg har så enorme mengder med te, og har liten peiling på hva jeg faktisk liker og ikke. Planen er å minske ned på mengden og samtidig finne ut av hva jeg vil beholde videre, kjøpe nytt av, og hva jeg godt kan klare meg uten.

Pukka har generelt en veldig naturlig smak. Det smaker ikke unaturlig eller fake. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker det eller ikke. På en måte elsker jeg det. Det viser at teen består av organiske varer. Men smaken bærer også veldig preg av dette. Denne uken prøvde jeg ut denne teen med rose, kamomille og lavendel. Kamomille skal visstnok være veldig bra for blant annet stress og halsbrann.

Jeg syntes denne teen var veldig god sammen med honning og sukker, og at det var en av de bedre pukka-smakene jeg har prøvd. 


Note to self: denne pukka-teen må jeg kjøpe meg mer av en dag. Har dere prøvd ut denne? 
Hva syntes dere om Pukka?

#te #smak #ukenssmak #pukka 

På båtjakt

God søndag, alle sammen!

Akkurat nå befinner vi oss på en båthavn og venter på at båteier av en 44 fots seilbåt skal komme og møte oss. Siden vi har vært i Oslo i helgen, og må kjøre forbi byen denne båten ligger i for å komme oss hjem til sørlandet, tenkte vi at det var like greit å ta en titt.

Jeg er superspent. Jakob har allerede sett på noen båter, men for meg blir dette den første jeg ser på. Jeg skal ha et åpent sinn, så får vi se hvordan det går!

Oss to i Oslo

God morgen!

I dag morges våknet jeg opp i Oslo med min kjære etter en nesten 4 timers kjøretur i natt. Ikke lenge etter sist postede innlegg fant vi ut at vi like gjerne kunne legge ut på tur hit. Så vi pakket med oss klær, pc og kamera og hev oss i bilen. Vi var begge to slitne etter jobb og praksis, så vi byttet på å kjøre. Turen gikk veldig fint, og da vi var fremme sjekket vi inn på et hotell.

Nå sitter vi i frokosthallen og gafler i oss før vi drar ut for å oppleve og nyte byen. Senere i dag skal vi møte en av Jakob sine kompiser. Jeg er sikker på at det blir en strålende dag. I morgen drar vi kanskje innom et sted for å sjekke ut en båt vi har snoka litt på på Finn, det blir spennende!

Nå skal jeg fullføre frokosten her, så må dere ha en strålende lørdag!:)

Endelig..

Endelig er det det frihelg igjen. Det har blitt mye jobb i det siste med praksis i tillegg til min faste jobb som jeg har ved siden av skolen. Forrige helg var min faste jobbhelg, og ting har derfor gått i ett de siste ukene. Heldigvis har jeg det utrolig gøy med det jeg holder på med, noe som gjør det veldig mye lettere. Likevel er det slitsomt å hele tiden skulle være 100% tilstede og ta til seg alt av informasjon og læring som student. Jeg er derfor utrolig glad for at det nå er helg, og ikke minst frihelg! 

Denne helgen har vi lyst til å komme oss ut, vekk, men vi har ennå ikke bestemt oss helt for hvor eller hva vi skal. I mellomtiden har jeg forberedt leiligheten til helg med nye, levende roser og stearinlys. To ting som virkelig skaper stemning på slike høstkvelder som denne. 

Nå skal jeg lene meg tilbake i sofaen med koseteppet over meg, tente stearinlys og kos på tv mens jeg og samboeren prøver å bli enige om hva helgen skal brukes til.

Hva er deres planer for de neste dagene?
Jeg håper dere alle får en nydelig helg! 

#foto #helg #blomster #innkjøp #hverdag

Foto: Etter regnetI starten av forrige uke var det skikkelig møkkavær her hjemme med vann over alt. Heldigvis hadde vi ikke noen flom, men jeg kjenner jeg er mettet med regnbyger for en god stund frem i tid. Det fine med slik vær, utenom å sitte under pleddet inne, er hvor vakkert alt blir når det slutter å regne. Dette bildet tok jeg for en stund tilbake, men syntes det passet godt inn som ukens bilde. 

Jeg må takke dere alle for at dere tar turen innom og kommenterer. Det var utrolig gøy å se gårsdagens lesertall og ikke minst hvor mange som likte forrige innlegg! Planene for helgen er noe uklare ennå, men dere hører ifra meg. Frem til da vil jeg ønske dere en god dag, og ikke minst god helg!

#foto #regn #hverdag #vær #fotografering

DIY høst-spesial: søt oppbevaringsboks!

Noe av det beste jeg vet med høst/vinter-halvåret, er det å kunne fyre i peisen og kose meg varme klær og noe godt å drikke. Det er hva jeg kan kalle toppen av lykke. En leilighet uten en peis å fyre i, er ikke en leilighet jeg har lyst til å bo i. Vi fant heldigvis en leilighet som både var fin og som hadde peis, hehe. Jeg er vedig glad i å fyre. Kanskje mest fordi det er så koselig å se på, men også fordi jeg er veldig frysen av meg. Da er det deilig å kunne varme seg litt ekstra ved peisen. I likhet med en del andre har jeg stort behov for tennbriketter, særlig når samboeren går på bomkjøp og kjøper fuktig ved. I tillegg er det utrolig kjekt å kunne få fyr med en gang, i stede for å måtte krige med veden i en halvtime før den vil ta fyr.

Forbruket av ved her hjemme var i fjor skyhøyt takket være meg. Det samme når det gjaldt tennbriketter. Boksen ble derfor stående fremme i stuen, ved siden av peisen, fordi det rett og slett ble for tungvindt for min del å skulle løpe frem og tilbake med den. Men den er jo ikke særlig flott å se på... Så i våres/senvinterstid gikk jeg lei og dro med meg den stygge boksen inn på hobbyverkstedet mitt. Jeg dekorerte den med det første jeg kom over i skuffen og tenkte at alt er bedre enn utgangspunktet i alle fall. Og jeg må si meg enig med meg selv, resultatet ble bedre enn utgangspunktet.

Det du trenger er:

  • En boks med lokk (du kan fint bruke den boksen som brikettene kommer i, det gjorde jeg)
  • Lim (vanlig papirlim fungerer fint)
  • pyntepapir eller maling (jeg brukte IKEA sitt tegneark på rull)
  • pynt etter eget ønske. (jeg brukte stempel og pappfigurer som pynt)


  Så der har dere altså ukens tips til hva en kan gjøre med stygge, svarte tennbrikett-bokser. 


Hva syntes dere?

#DIY #hjemmelaget #handmade #håndarbeid 

Når 4 blir til 2

Det å skulle flytte i båt har sine positive og negative sider. En av de kanskje aller mest negative sidene er at jeg må selge vekk akvariene mine. Da jeg var 16 år fikk jeg mitt aller første kar i bursdagspressang fra mamma og pappa. Det var ikke et veldig stort kar, men for meg var det helt fantastisk. Siden da har jeg prøvet, feilet og lykkes i å ta vare på fiskene mine. Jeg har med årene lært masse nytt om fisk og deres behov. I løpet av årene skaffet jeg meg flere kar og hadde til slutt 4, det minste på 30 liter og det største på 350 liter. I forrige uke la jeg de første ut for salg, og her om dagen var jeg nede i halvert antall. 

Det å holde et akvarium er mye jobb, men gir mye når en legger litt innsats i det. Selv kan jeg sitte foran 350-literen i lang til og bare se. Det er utrolig behagelig og veldig avslappende. Men i det siste har jeg ikke hatt tid til karene. Da er det trist å se på karene og konstant ha dårlig samvittighet for å ikke stelle bedre med de. Nå som jeg har solgt de to minste, sitter jeg igjen med blandede følelser. Det ene karet gikk til en mann som var kjempegiret og styrte masse med karet da han kom hjem med det. Det andre gikk til ei som driver med oppdrett av snegler. Så jeg har vært heldig med hvem som har tatt over "babyene" mine, og det gjør det helt klart lettere. Men det kommer til å bli trist og tomt uten noen av karene mine, det kjenner jeg. 


Det er rart hvor naken og tom en kan føle seg uten noe som har vært en del av livet ditt i så mange år. Samtidig er det faktsisk ikke snakk om noe livsviktig og jeg vet jo med meg selv at jeg ikke er avhengig av et akvarie eller 4 for å ha det bra her i livet. Men en dag i fremtiden vil jeg nok kjøpe meg et kar og starte opp igjen, for på tross av alt arbeidet er det helt fantastisk å ha et akvarie. 

Har dere noen gang hatt fisk? 

#dyr #akvarie #fisk #hobby #foto #husdyr

Spørsmål og svar om båtdrømmen

Jeg kan, som veldig mange andre der ute, veldig lite om båtlivet som venter. Jeg bodde riktignok mer eller mindre i Jakob sin båt det første halvåret før vi flyttet sammen, men dette var fremdeles hans hjem, og jeg så på meg selv som en gjest. Jeg sov i en seilbåt, men vet fryktelig lite om hvordan det er å bo i en båt. Heldigvis har Jakob nok kunnskap for oss begge, og har gledelig svart på de mange titalls spørsmålene jeg har kommet med. Noen spørsmål kan vi diskutere i en god stund, andre er rett og slett "for dumme", haha! Men det er jo ikke rart å være nysgjerrig på ting en ikke vet stort om, og jeg er absolutt ikke den eneste. Da det ble klart at vi for alvor vurderte å bo i seilbåt, haglet det inn med spørsmål fra alle kanter. Jeg tenkte å liste opp noen av spørsmålene som "går igjen" om båtlivet, og svare så godt jeg kan utifra den informasjonen jeg foreløpig har.

- Er det ikke kaldt om vineren? Dette spørsmålet er tydeligvis alle båtboere dritt lei av. Det fant jeg ut da jeg spurte Jakob om dette første dagen vi møttes. Jeg husker ikke helt om han svarte eller om han bare sukket irritert. Jeg var med andre ord ikke den første til å spørre, ei heller den siste. Det å bo i seilbåt er ikke kaldt om en har en båt som er egnet å bo i. Båtene er isolerte og har strømuttak slik at en fint kan varme opp båten på samme måte som i et hus eller en leilighet. Dere skulle sett ansiktet til Jakob da jeg prestrerte å si "men det går jo ikke an å fyre". Jeg elsker å fyre i peisen når vinteren nærmer seg, det er så koselig. Og jeg trodde helt ærlig ikke at dette var mulig i en båt, men der tok jeg visst rimelig feil etter ansiktsuttrykket å dømme... Så med andre ord, nei, det er ikke kaldt å bo i seilbåt om vinteren. 

- Har man strøm i båten? Joda, jeg har fått dette spørsmålet også. Og som jeg skrev på forrige punkt så finnes det strømuttak og da også strøm i båten. Det positive med en båt er at den har batterier som en kan lade opp samt at den kan være direkte koblet til "landstrøm", noe som gjør at vi fremdeles har strøm i båten selv om strømmen på land skulle gå. - Hvor dusjer man når man bor i båt? Alle båtene vi har sett på har dusj på toalettene. Noen båter har store bad med egne dusjkabinett mens andre kun har ett rom for dusj og toalett sammen, slik at en streng tatt kan dusje og sitte på do samtidig. Haha! Jeg ser jo for meg at det blir veldig vått og upraktisk, men hva vet vel jeg.. I tillegg finnes det lokale for dusj og toalett på havna hvor vi skal bo, så det er egentlig ikke noe problem. 

- Er det ikke trangt å bo i en seilbåt? Størrelsen på en seilbåt varierer jo selvfølgelig, og også derfor muligheten til lagringsplass. Men dette er et spørsmål jeg har sittet med mange ganger selv. Og jo, det er liten plass, men alt er hva man gjør det til. Oppbevaringsmuligheter finnes alltid og det gjelder bare å utnytte de så godt som mulig. Så gjelder det jo selvfølgelig å ikke eie unødvendig mange ting. Og som jeg har sagt tidligere så må jeg kvitte meg med mye for å få plass i en seilbåt, men jeg gleder meg litt til å bli mindre avhengig av ting. 

- Tror du at du kommer du til å trives i en båt? Jeg vet ikke. Jeg har aldri bodd i en båt før, så det er jo en mulighet for at jeg ikke kommer til å trives i det hele tatt. Men det var min ide å flytte i båt denne gangen. Jakob har jo alltid vært gira på å bo i båt, men jeg tror han hadde gitt litt opp om å få meg med på det. Av en eller annen grunn kjente jeg en trang til å føle meg uavhengig og fri fra land. Jeg gleder meg til å ha noe som er mitt og som ikke så mange andre har maken til. Det skal bli gøy å leve et liv annerledes enn det klassiske A4-livet. Og hvem vet, kanskje ender jeg opp med å elske det eller kanskje kommer jeg til å se tilbake og angre meg. Jeg tror jeg kan få det fantastisk, og at jeg av og til har dager hvor jeg skulle ønske jeg bodde på land. 

- Hvor lenge har dere tenkt å bo i båt? Dette har jeg selv spurt om, men jeg har også fått spørsmålet fra andre. Svaret er at vi vet ikke. Vi vet ikke hvordan vi vil trives eller hva vi vil holde på med om noen år. Noen tror at en ikke kan få familie eller flytte med båt. Dette er feil. Jeg har faktisk lest meg opp en del, hehe, og funnet ut at det finnes mange der ute som bor både 2, 3,4 og 5 stykker i båt som familie. Jeg tror det hadde vært en flott måte å starte livet på. Når det kommer til flytting så er jo dette i grunn ganske så enkelt. Vi trenger vann og en havn så kommer vi oss frem. 

Lurer dere på noe når det kommer til dette å bo i båt? 

#båtlivet #båtboer #båt #hjem #hverdag #friluftsliv 

Morning freshness

God mandag! 

Ny start på en ny uke! Jeg blir stadig overrasket over hvor fort tiden går. Vi er allerede inne i andre uke av september, og for ikke å glemme min 4. praksisuke i hjemmesykepleien. Denne morgnenen lå jeg lenge i sengen og bare daffet. I helgen har jeg hatt min faste jobbehelg, så det å starte en ny uke med en fridag var helt nydelig. For å kose meg litt ekstra denne mandags morgenen, lagde jeg meg en deilig, forfriskende drikk med smak av sommer. Tidligere i sommer lagde jeg mange av disse hvor jeg hadde i jordbær, lime og sitronmeilisse. En kan også prøve ut eple, bringebær eller andre smakfulle frukter og bær. 

Min absolutte favoritt var denne med jordbær, lime og sitronmeilissen. Jordbær begynner å bli noe vanskelig å få tak i nå, spesielt de gode, norske med masse smak. Men som sagt kan en mikse og trikse med alt av smakfulle frukter og bær. 

Håper dere alle får en fantastisk start på denne nye uken. 

#helse #fitness #mat #drikke #oppskrift  #kosthold

50 shades of Earl Grey

Jeg har tenkt mye frem og tilbake på hva jeg vil beholde, og hva jeg kan gi vekk eller kaste når vi skal flytte. Selv vet jeg at jeg har vært over middels glad i ting så lenge jeg kan huske. Samtidig har jeg vært veldig avhengig av orden rundt meg. Ikke det at jeg ikke kan ha det rotete eller ha hybelkaniner liggende, men jeg klarer liksom ikke å slappe helt av før jeg har gjort unna alt som kan eller bør gjøres. Dette er en av grunnene til at jeg nå har bestemt meg for å kutte hardt ned på listen over ting jeg eier. Men for å klare dette, har jeg bestemt meg for at det faktisk finnes noen ting som jeg skal "frede" fra nedkuttingen. I denne listen finner du for eksempel hobbytingene mine, kamera, kjøkkenmaskin, med andre ord de tingene som virkelig gjør meg glad. Disneyfilmene mine er også helt klart fredet. Så har vi de tingene som jeg vet jeg har mer enn nok av, men som jeg ikke har hjerte til å kaste eller bare gi vekk sånn uten videre. Her kommer te-samlingen min inn...

Om jeg skal lage en liste over hva vi har mest av i dette huset, kommer te gaaanske høyt opp, om ikke helt øverst. For å gi dere et lite bilde av situasjonen; da vi skulle flytte fra vår første leilighet klarte jeg å fylle en hel fytteeske med te-samlingen min. Nei, vi snakker ikke bananeske, vi snakker sånn stor flytteeske fra Ikea. Og samlingen stoppet ikke å vokse der heller. 

Jeg vet ikke helt hva det er med te som gjør meg så lykkelig. Kanskje det er den nydelige lukten, kanskje det er de spennende smakene. Jeg tror helst det har med kosen av å sitte med den varme koppen i armene å gjøre. En kopp te hjelper liksom mot så mye. Det gir deg varme, den smaker godt (som regel) og bringer frem mange koselige minner fra da jeg var liten og hadde med termosen ut på tur. I tilleg har hver te-pakke sin historie. Ta for eksempel den kinesiske te-boksen som er på et av bildene under. Denne fikk jeg av Jakob da han var i Kina på jobbreise. Han hadde vært borte i 3-4 uker og ville kjøpe med noe hjem til meg. Jeg sa han skulle kjøpe noe som var typisk meg, og han naila den jo for å si det sånn. I tillegg het butikken Jenny's tea shop, noe vi syntes var hysterisk morsomt. 


Pukka er en av mine favoritter for tiden. Smaken er så som så på noen av de, men jeg har funnet et par som jeg virkelig liker. I tillegg er det visstnok bra for kropp og sjel. 


Som sagt klarer jeg ikke å kaste eller gi bort alt dette uten videre, men noe må gjøres. Jeg har bestemt meg for å sette i gang med noe nytt her på bloggen, foreløpig kalt "ukens smak" hvor jeg skal skrive om en ny type hver uke. Dette er litt for å komme igjennom bunken med te jeg har liggende, men også for å finne ut hva jeg faktisk syntes er godt, og hva jeg ikke vil kjøpe igjen. Utover høsten vil jeg også ha goodiebags fulle med diverse tetyper som jeg gir vekk til noen av dere herlige. 
Er det bare jeg som er over middels glad i te? 

#te #samling #pukka #Twinings #earlgrey #englishteashop

Resultater fra årets urtehage

I år, som i fjor, prøvde jeg meg på min egen urtehage. Allerede i begynnelsen av mai begynte forbredelsene. I år skulle absolutt ikke bli som i fjor da jeg endte opp med 30 grønne tomater og en død grasstust. Nei, i år skule jeg virkelig få det til, tenkte jeg. Og siden jeg hater å ikke få til ting, gikk jeg for litt småjuksing, bare sånn for å få fortgang på prosessen. Jeg dro derfor på hageland og handlet inn diverse urtesorter som jeg stolt plantet ut i blomsterkassen jeg kjøpte på Ikea i forbindelse med  fjorårets urteplaner. I tillegg til urtene, kjøpte jeg en søt solsikkeplante. Spoiler alert; den døde. 

Utrolig nok klarte jeg å holde liv i urteplantene mine. Og ikke nok med det, de ble enorme! Det var et par ganger jeg var litt småstressa for at de skulle stryke med, men de lever ennå i beste velgående.

 

For en del uke tilbake lærte jeg at en kan fryse ned urtene i små syltetøyglass og oppbevare dem der til en vil bruke den i f.eks. matretter. Jeg syntes dette var så smart at jeg bare måtte prøve det ut selv. Urter smaker best når de er ferske, nyplukket, men siden høsten nå har meldt seg, er det nok ikke lenge før urtene begynner å dø. Jeg ville derfor spare en liten del av de i fryseren min. På Jernia kjøpte jeg små, søte glasskrukker til en veldig billig penge, som jeg brukte til å oppbevare urtene i. Jeg klipte ikke av alle urtene, men litt av hver sort. Deretter skilte jeg blader fra stilken. De største bladene delte jeg opp i mindre biter. Det ble med andre ord en vellykket urtesesong for min del. Jeg kjøpte riktignok ferdig spirede urteplanter, men for meg er det en kunst bare å holde liv i dem og få den til å vokse. Jeg er storfornøyd!

#hage #mat #urter #helse 

Høstfølelse og inspirasjon

I går gikk vi inn i den første høstmåneden for i år. Jeg kan ikke tro at vi allerede er i september! Tiden går bare fortere og fortere med alderen, det er nesten litt skummelt. Da vi gikk inn i sommermånedene, sa jeg til meg selv at dette var den aller beste årstiden, men nå er jeg sannelig ikke sikker. Det er noe eget med høsten. Jeg elsker alle fargene som dukker frem på trærne. Det vakreste høstsynet jeg har hatt noen sinne, var da jeg og Jakob dro på biltur til nord-Norge i fjorårets høstferie. Skogene hadde alle høstens farger samlet, nesten som på et maleri. 

En ting som aldri slår feil ved sesongskifte, er at alle interiørbutikkene får inn masse nye varer. Som regel går jeg rett i fellen og handler inn til kortet mitt skriker etter hjelp. Denne høsten har jeg lyst til å lage min egen pynt. Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra pinterest.com, den beste inspirasjonssiden som finnes. Jeg kan bruke timesvis på denne nettsiden, men for å gi dere et lite innblikk i høstens DIY, har jeg laget et lite bildekollasj. Alle bildene er som sagt hentet fra Pinterest.com. Hva syntes dere om høstmånedene?

#diy #inspirasjon #høst #håndarbeid #hverdag 

, Kristiansand

hits