september 2015

Konkurranse!!

N har jeg lyst til holde en liten konkurranse for dere lesere som sttt og stadig trykke dere inn her p bloggen. Det er ingen stor konkurranse, eller en rflott premie, men en liten pakke fylt med kos og kjrlighet. Det har seg nemlig slik at jeg gikk igjennom tesamlingen min her om dagen. Jeg hadde lyst til sortere og f en oversikt over hva jeg faktisk har og hvor mye. Nok en gang kom jeg frem til konklusjonen : alt for mye. Jeg har derfor lyst til dele litt med dere. I tillegg gir jeg vekk et par ste fyrstikkesker, et nydelig duftlys og en avslappende ansiktsmaske.

Antall premier avhenger av hvor mange pmeldte det blir, men del gjerne innlegget med fler. Jo fler pmeldte, jo strre 1. premie! Og ikke minst fler trstepremier. Konkurransen vil bli avsluttet med et par dagers forvarsel.

Det eneste du trenger gjre er like innlegget, fortelle meg hvilken te-type du liker best og skrive at du er med! Husk skrive navn og e-postadresse slik at jeg eventuelt kan n deg. Om ikke vinneren gir lyd fra seg innen to dager, gr premien videre til neste person.

S, er du med? ;)

#konkurranse #te #diy #giveaway

Et livstegn

Dagene begynner for alvor skli inn i hverandre. Lrdag blir til onsdag, som blir til sndag. Det er i alle fall slik det fles. Dagene bestr av tidlige morgener etterfulgt av lange dager i praksis, mye jobb med skoleoppgaver og alt for lite svn. De f timene jeg har fri, gr ofte til mat, sofa eller husarbeid. Jeg prver ogs vre litt menneske oppi det hele, men m si jeg virkelig ikke er vant med alt dette. Med praksis og jobb jobber jeg oppimot 100%, samtidig som jeg har lang kjrevei og skoleoppgaver p si. Overgangen fra sommerferie til dette kom litt som et sjokk, men som jeg ikke har merket virkningene av fr n.

Jeg skal jo ikke klage, jeg er jo ikke den eneste som m opp tdlig eller som fler meg sliten. Men det konstant vre i en lresituasjon er overraskende strevsomt. Jeg merker dette spesielt de gangene jeg har jobbhelg i min faste jobb, hvor jeg nrmest fler det som en frihet kunne dra dit i steden for praksis. Det har nok mye gjre med at jeg fler meg mye tryggere i jobben min enni praksis hvor jeg hele tiden lrer noe nytt.

N er det kun f uker igjen av min praksis i hjemmesykepleien, og jeg har litt blandede flelser. P en mte skal det bli utrolig deilig vre ferdig med nest sistepraksisdel. Jeg gleder meg enorm mye til siste del som skal vre innenfor psykiatri. Samtidig har jeg blitt overraskende glad i hjemmesykepleien og menneskene jeg har mtt. Jeg vil ikke nevne navnet p praksisplassen her inne p bloggen, men m si det er en riktig fin plass jeg har havnet p.

Utenfor pser regnet ned. Jeg har akkurat landet i sofaen etter ha vrt en ny dag i praksis og p skolen. P vei hjem kjpte jeg med meg noen nydelige roser til helgen. Jeg har riktignok kun fri i morgen, og jobbhelg resten avhelgen, men jeg skal nok f kost meg likevel.

Det beste jeg vet

Noe av det beste jeg vet er når jeg kan ligge og bare dra meg i sengen om morgenen, stå opp når jeg føler meg klar for så å bruke lang tidpå en nydelig frokost. Dette er kanskje den beste fordelen med å jobbe turnus, det at jeg kan bruke lang tid på å gjøre meg klar for dagen.

Jeg er definisjonen av B- menneske. Det å måtte stå opp klokken 6 hver morgen føles som tortur. Jeg har frem til nå jobbet nesten kun dagvakter i praksis, noe som vil si at jeg må opp mellom kvart på/kvart over 6. Eneste muligheten for at jeg skal komme meg opp så tidlig er hvis jeg spretter opp av senga uten å tenke. Hvis jeg får tenke eller slumrer på tiden, blir jeg utrolig sippete og synes veldig synd på meg selv.

Det å jobbe kveldsvakt og kunne bruke så lang tid jeg vil på å våkne, stå opp og gjøre meg klar er derfor helt nydelig!

Foto: Og regnet pser ned

God sndag. I dag skinner sola, og det er nesten ikke en eneste sky se p himmelen. Tidligere i uken derimot har regnet pst ned og skapt masse styr rundt om i landet. P onsdag eller torsdag dro jeg og Jakob p en liten biltur for sjekke ut vannhysteriet. Det var mildt sagt mye vann, mye mer enn det pleier vre p disse omrdene. Og strmmen i elva var enorm.Jeg blir stadig overrasket over hvor mye enrgi som finnes i vann.#foto #vr #natur #bilder #regn

DIY: lysholder med hstpreg

Noe av det beste jeg vet med hsten, er at jeg med god samvittighet kan sette meg inn under teppet om kvelden med levende lys og (snart) fyr i peisen. En varm kopp te og noe kos p tv er heller ikke feil. N som alle hstfargene begynner titte smtt frem, fikk jeg lyst p en forandring her hjemme. Alt av vrfarger ble pakket ned, og frem kom det jordfargede, naturlige.

Det er ikke bare telys jeg liker pynte med, men ogs hye, flotte stearinlys. Av en eller annen grunn har jeg ikke klart finne en lysestake som jeg er helt fornyd med. Jeg har derfor frem til n brukt Jakob sine Ikea lysestaker i glass som han har hatt fra han flyttet inn i bt. Disse passer jo strengt tatt inn til alt, men er utrolig kjedelige. Jeg fant derfor frem limpistolen og det jordfargede tauet fra hobbyboksen min og satte i gang.

Jeg var litt ivrig etter f det ferdig, og fikk derfor litt ujevnheter i tauleggingen, men dette er ikke noe en legger merke til om en ikke studerer lysholderen. Blir en lei av tauet, kan en bare rive tauet og limet av.Veldig enkelt og greit!

#DIY #hst #Pynt #hndarbeid

Unntakstilstand i heimen

I gr ettermiddag fikk jeg vite at Jakob fr besk av en kamerat til helgen, som skal sove hos oss. Dette syntes jeg er utrolig koselig, for det frste fordi det er en vi ikke fr sett s altfor ofte fordi han bor et stykke unna, men ogs fordi det ikke er s ofte vi har overnattingsbesk. I tillegg har jeg jo frihelg kommende helg, noe jeg sjeldent har nr vi fr besk, s dette blir jo bare utrolig koselig og fint.

MEN... I en ellers hektisk hverdag, tar jeg meg ikke alltid tid til rydde vekk tingene jeg brukte i gr, klrne jeg kunne vasket, eller klrne som har hengt en halv uke p trkestativet. Denne leiligheten er alt annet enn klar for besk til helgen. S jeg har kalt en unntakstilstand her hjemme n. ALT flyter i galskapen av at jeg skal vaske, brette, rydde, stryke. For hvem har vel et rotete, halvstvete hjem med dyrehold av 10 velforede hybelkaniner, nr en venter besk?

Jeg merker at jeg fr helt hetta nr Jakob skal ha familie eller venner p besk. Jeg elsker jo besk, og siden hele han sin familie bor et godt stykke unna, blir det som regel overnatting hos oss nr de er p besk. Men jeg takler ikke skulle vise frem hjemmet mitt skittent og rotete. For min egen familie og mine nrmeste venner gr det fint. De kjenner meg jo og vet hvor travel hverdagen er for tiden. Men for alle andre liker jeg vise meg fra mine beste sider nr det kommer til hjemmet mitt. Jeg tar derfor ekstra hardt i og sliter meg fullstendig ut, og for hva?

En ting er nr det er snakk om familiebesk. Da vil de som regel bruke litt tid inne i hjemmet vrt, spesielt rundt middag og om kveldene, men venner, og da spesielt Jakob sine venner elsker dra ut og finne p ting p utsiden av husets fire vegger. Jeg tok meg i det sist vi hadde besk av en annen venn av oss. utenom sovetiden, tror jeg vi brukte toppen et par timer her hjemme, i lpet av hele helgen!

Jeg har alltid blitt s irritert p Jakob nr han sier "det ser fint ut, du trenger ikke gjre rent.. De bryr seg ikke uansett". Men det vrste er jo at det stemmer! De bryr seg absolutt ingen ting om at jeg har brukt halvannen time p rydde unna og vaske alle gulvene. De kunne ikke brydd seg mindre om at jeg har kjpt inn nye roser eller duftlys. Hybelkaninen jeg fjernet, dde i stillhet med kun meg som vitne.

Og nr helgen er over? Vel, da ser det nesten like jvlig ut igjen uansett....

Ukens smak: kologisk rose, kamille og lavendel

Jeg tenkte begynne med "ukens smak" som jeg introduserte for dere gjennom innlegget "50 shades of earl grey". Ukens smak gr ut p at jeg skal teste ut en ny type te hver uke, og gi min mening om den. Hovedgrunnen til dette er at jeg har s enorme mengder med te, og har liten peiling p hva jeg faktisk liker og ikke. Planen er minske ned p mengden og samtidig finne ut av hva jeg vil beholde videre, kjpe nytt av, og hva jeg godt kan klare meg uten.

Pukka har generelt en veldig naturlig smak. Det smaker ikke unaturlig eller fake. Jeg klarer ikke helt bestemme meg for om jeg liker det eller ikke. P en mte elsker jeg det. Det viser at teen bestr av organiske varer. Men smaken brer ogs veldig preg av dette. Denne uken prvde jeg ut denne teen med rose, kamomille og lavendel. Kamomille skal visstnok vre veldig bra for blant annet stress og halsbrann.

Jeg syntes denne teen var veldig god sammen med honning og sukker, og at det var en av de bedre pukka-smakene jeg har prvd.


Note to self: denne pukka-teen m jeg kjpe meg mer av en dag.Har dere prvd ut denne?
Hva syntes dere om Pukka?

#te #smak #ukenssmak #pukka

P btjakt

God søndag, alle sammen!

Akkurat nå befinner vi oss på en båthavn og venter på at båteier av en 44 fots seilbåt skal komme og møte oss. Siden vi har vært i Oslo i helgen, og må kjøre forbi byen denne båten ligger i for å komme oss hjem til sørlandet, tenkte vi at det var like greit å ta en titt.

Jeg er superspent. Jakob har allerede sett på noen båter, men for meg blir dette den første jeg ser på. Jeg skal ha et åpent sinn, så får vi se hvordan det går!

Oss to i Oslo

God morgen!

I dag morges våknet jeg opp i Oslo med min kjære etter en nesten 4 timers kjøretur i natt. Ikke lenge etter sist postede innlegg fant vi ut at vi like gjerne kunne legge ut på tur hit. Så vi pakket med oss klær, pc og kamera og hev oss i bilen. Vi var begge to slitne etter jobb og praksis, så vi byttet på å kjøre. Turen gikk veldig fint, og da vi var fremme sjekket vi inn på et hotell.

Nå sitter vi i frokosthallen og gafler i oss før vi drar ut for å oppleve og nyte byen. Senere i dag skal vi møte en av Jakob sine kompiser. Jeg er sikker på at det blir en strålende dag. I morgen drar vi kanskje innom et sted for å sjekke ut en båt vi har snoka litt på på Finn, det blir spennende!

Nå skal jeg fullføre frokosten her, så må dere ha en strålende lørdag!:)

Endelig..

Endelig er det det frihelg igjen. Det har blitt mye jobb i det siste med praksis i tillegg til min faste jobb som jeg har ved siden av skolen. Forrige helg var min faste jobbhelg, og ting har derfor gtt i ett de siste ukene. Heldigvis har jeg det utrolig gy med det jeg holder p med, noe som gjr det veldig mye lettere. Likevel er det slitsomt hele tiden skulle vre 100% tilstede og ta til seg alt av informasjon og lring som student. Jeg er derfor utrolig glad for at det n er helg, og ikke minst frihelg!

Denne helgen har vi lyst til komme oss ut, vekk, men vi har enn ikke bestemt oss helt for hvor eller hva vi skal. I mellomtiden har jeg forberedt leiligheten til helg med nye, levende roser og stearinlys. To ting som virkelig skaper stemning p slike hstkvelder som denne.

N skal jeg lene meg tilbake i sofaen med koseteppet over meg, tente stearinlys og kos p tv mens jeg og samboeren prver bli enige om hva helgen skal brukes til.

Hva er deres planer for de neste dagene?
Jeg hper dere alle fr en nydelig helg!

#foto #helg #blomster #innkjp #hverdag

Foto: Etter regnetI starten av forrige uke var det skikkelig mkkavr her hjemme med vann over alt. Heldigvis hadde vi ikke noen flom, men jeg kjenner jeg er mettet med regnbyger for en god stund frem i tid. Det fine med slik vr, utenom sitte under pleddet inne, er hvor vakkert alt blir nr det slutter regne. Dette bildet tok jeg for en stund tilbake, men syntes det passetgodt inn som ukens bilde.

Jeg m takke dere alle for at dere tar turen innom og kommenterer. Det var utrolig gy se grsdagens lesertall og ikke minst hvor mange som likte forrige innlegg! Planene for helgen er noe uklare enn, men dere hrer ifra meg. Frem til da vil jeg nske dere en god dag, og ikke minst god helg!

#foto #regn #hverdag #vr #fotografering

DIY hst-spesial: st oppbevaringsboks!

Noe av det beste jeg vet med hst/vinter-halvret, er det kunne fyre i peisen og kose meg varme klr og noe godt drikke. Det er hva jeg kan kalle toppen av lykke. En leilighet uten en peis fyre i, er ikke en leilighet jeg har lyst til bo i. Vi fant heldigvis en leilighet som bde var fin og som hadde peis, hehe. Jeg er vedig glad i fyre. Kanskje mest fordi det er s koselig se p, men ogs fordi jeg er veldig frysen av meg. Da er det deilig kunne varme seg litt ekstra ved peisen. I likhet med en del andre har jeg stort behov for tennbriketter, srlig nr samboeren gr p bomkjp og kjper fuktig ved. I tillegg er det utrolig kjekt kunne f fyr med en gang, i stede for mtte krige med veden i en halvtime fr den vil ta fyr.

Forbruket av ved her hjemme var i fjor skyhyt takket vre meg. Det samme nr det gjaldt tennbriketter. Boksen ble derfor stende fremme i stuen, ved siden av peisen, fordi det rett og slett ble for tungvindt for min del skulle lpe frem og tilbake med den. Men den er jo ikke srlig flott se p... S i vres/senvinterstid gikk jeg lei og dro med meg den stygge boksen inn p hobbyverkstedet mitt. Jeg dekorerte den med det frste jeg kom over i skuffen og tenkte at alt er bedre enn utgangspunktet i alle fall. Og jeg m si meg enig med meg selv, resultatet ble bedre enn utgangspunktet.

Det du trenger er:

  • En boks med lokk (du kan fint bruke den boksen som brikettene kommer i, det gjorde jeg)
  • Lim (vanlig papirlim fungerer fint)
  • pyntepapir eller maling (jeg brukte IKEA sitt tegneark p rull)
  • pynt etter eget nske. (jeg brukte stempel og pappfigurer som pynt)


S der har dere alts ukens tips til hva en kan gjre med stygge, svarte tennbrikett-bokser.


Hva syntes dere?

#DIY #hjemmelaget #handmade #hndarbeid

Nr 4 blir til 2

Det skulle flytte i bt har sine positive og negative sider. En av de kanskje aller mest negative sidene er at jeg m selge vekk akvariene mine. Da jeg var 16 r fikk jeg mitt aller frste kar i bursdagspressang fra mamma og pappa. Det var ikke et veldig stort kar, men for meg var det helt fantastisk. Siden da har jeg prvet, feilet og lykkes i ta vare p fiskene mine. Jeg har med rene lrt masse nytt om fisk og deres behov. I lpet av rene skaffet jeg meg flere kar og hadde til slutt 4, det minste p 30 liter og det strste p 350 liter. I forrige uke la jeg de frste ut for salg, og her om dagen var jeg nede i halvert antall.

Det holde et akvarium er mye jobb, men gir mye nr en legger litt innsats i det. Selv kan jeg sitte foran 350-literen i lang til og bare se. Det er utrolig behagelig og veldig avslappende. Men i det siste har jeg ikke hatt tid til karene. Da er det trist se p karene og konstant ha drlig samvittighet for ikke stelle bedre med de. N som jeg har solgt de to minste, sitter jeg igjen med blandede flelser. Det ene karet gikk til en mann som var kjempegiret og styrte masse med karet da han kom hjem med det. Det andre gikk til ei som driver med oppdrett av snegler. S jeg har vrt heldig med hvem som har tatt over "babyene" mine, og det gjr det helt klart lettere. Men det kommer til bli trist og tomt uten noen av karene mine, det kjenner jeg.


Det er rart hvor naken og tom en kan fle seg uten noe som har vrt en del av livet ditt i s mange r. Samtidig er det faktsisk ikke snakk om noe livsviktig og jeg vet jo med meg selv at jeg ikke er avhengig av et akvarie eller 4 for ha det bra her i livet. Men en dag i fremtiden vil jeg nok kjpe meg et kar og starte opp igjen, for p tross av alt arbeidet er det helt fantastisk ha et akvarie.

Har dere noen gang hatt fisk?

#dyr #akvarie #fisk #hobby #foto #husdyr

Sprsml og svar om btdrmmen

Jeg kan, som veldig mange andre der ute, veldig lite om btlivet som venter. Jeg bodde riktignok mer eller mindre i Jakob sin bt det frste halvret fr vi flyttet sammen, men dette var fremdeles hans hjem, og jeg s p meg selv som en gjest. Jeg sov i en seilbt, men vet fryktelig lite om hvordan det er bo i en bt. Heldigvis har Jakob nok kunnskap for oss begge, og har gledelig svart p de mange titalls sprsmlene jeg har kommet med. Noen sprsml kan vi diskutere i en god stund, andre er rett og slett "for dumme", haha! Men det er jo ikke rart vre nysgjerrig p ting en ikke vet stort om, og jeg er absolutt ikke den eneste. Da det ble klart at vi for alvor vurderte bo i seilbt, haglet det inn med sprsml fra alle kanter. Jeg tenkte liste opp noen av sprsmlene som "gr igjen" om btlivet, og svare s godt jeg kan utifra den informasjonen jeg forelpig har.

- Er det ikke kaldt om vineren? Dette sprsmlet er tydeligvis alle btboere dritt lei av. Det fant jeg ut da jeg spurte Jakob om dette frste dagen vi mttes. Jeg husker ikke helt om han svarte eller om han bare sukket irritert. Jeg var med andre ord ikke den frste til sprre, ei heller den siste. Det bo i seilbt er ikke kaldt om en har en bt som er egnet bo i. Btene er isolerte og har strmuttak slik at en fint kan varme opp bten p samme mte som i et hus eller en leilighet. Dere skulle sett ansiktet til Jakob da jeg prestrerte si "men det gr jo ikke an fyre". Jeg elsker fyre i peisen nr vinteren nrmer seg, det er s koselig. Og jeg trodde helt rlig ikke at dette var mulig i en bt, men der tok jeg visst rimelig feil etter ansiktsuttrykket dmme... S med andre ord, nei, det er ikke kaldt bo i seilbt om vinteren.

- Har man strm i bten? Joda, jeg har ftt dette sprsmlet ogs. Og som jeg skrev p forrige punkt s finnes det strmuttak og da ogs strm i bten. Det positive med en bt er at den har batterier som en kan lade opp samt at den kan vre direkte koblet til "landstrm", noe som gjr at vi fremdeles har strm i bten selv om strmmen p land skulle g.- Hvor dusjer man nr man bor i bt? Alle btene vi har sett p har dusj p toalettene. Noen bter har store bad med egne dusjkabinett mens andre kun har ett rom for dusj og toalett sammen, slik at en streng tatt kan dusje og sitte p do samtidig. Haha! Jeg ser jo for meg at det blir veldig vtt og upraktisk, men hva vet vel jeg.. I tillegg finnes det lokale for dusj og toalett p havna hvor vi skal bo, s det er egentlig ikke noe problem.

- Er det ikke trangt bo i en seilbt? Strrelsen p en seilbt varierer jo selvflgelig, og ogs derfor muligheten til lagringsplass. Men dette er et sprsml jeg har sittet med mange ganger selv. Og jo, det er liten plass, men alt er hva man gjr det til. Oppbevaringsmuligheter finnes alltid og det gjelder bare utnytte de s godt som mulig. S gjelder det jo selvflgelig ikke eie undvendig mange ting. Og som jeg har sagt tidligere s m jeg kvitte meg med mye for f plass i en seilbt, men jeg gleder meg litt til bli mindre avhengig av ting.

- Tror du at du kommer du til trives i en bt? Jeg vet ikke. Jeg har aldri bodd i en bt fr, s det er jo en mulighet for at jeg ikke kommer til trives i det hele tatt. Men det var min ide flytte i bt denne gangen. Jakob har jo alltid vrt gira p bo i bt, men jeg tror han hadde gitt litt opp om f meg med p det. Av en eller annen grunn kjente jeg en trang til fle meg uavhengig og fri fra land. Jeg gleder meg til ha noe som er mitt og som ikke s mange andre har maken til. Det skal bli gy leve et liv annerledes enn det klassiske A4-livet. Og hvem vet, kanskje ender jeg opp med elske det eller kanskje kommer jeg til se tilbake og angre meg. Jeg tror jeg kan f det fantastisk, og at jeg av og til har dager hvor jeg skulle nske jeg bodde p land.

- Hvor lenge har dere tenkt bo i bt? Dette har jeg selv spurt om, men jeg har ogs ftt sprsmlet fra andre. Svaret er at vi vet ikke. Vi vet ikke hvordan vi vil trives eller hva vi vil holde p med om noen r. Noen tror at en ikke kan f familie eller flytte med bt. Dette er feil. Jeg har faktisk lest meg opp en del, hehe, og funnet ut at det finnes mange der ute som bor bde 2, 3,4 og 5 stykker i bt som familie. Jeg tror det hadde vrt en flott mte starte livet p. Nr det kommer til flytting s er jo dette i grunn ganske s enkelt. Vi trenger vann og en havn s kommer vi oss frem.

Lurer dere p noe nr det kommer til dette bo i bt?

#btlivet #btboer #bt #hjem #hverdag #friluftsliv

Morning freshness

God mandag!

Ny start p en ny uke! Jeg blir stadig overrasket over hvor fort tiden gr. Vi er allerede inne i andre uke av september, og for ikke glemmemin 4. praksisuke i hjemmesykepleien. Denne morgnenen l jeg lenge i sengen og bare daffet. I helgen har jeg hatt min faste jobbehelg, s det starte en ny uke med en fridag var helt nydelig. For kose meg litt ekstra denne mandags morgenen, lagde jeg meg en deilig, forfriskende drikk med smak av sommer.Tidligere i sommer lagde jeg mange av disse hvor jeg hadde i jordbr, lime og sitronmeilisse. En kan ogs prve ut eple, bringebr eller andre smakfulle frukter og br.

Min absolutte favoritt var denne med jordbr, lime og sitronmeilissen. Jordbr begynner bli noe vanskelig f tak i n, spesielt de gode, norske med masse smak. Men som sagt kan en mikse og trikse med alt av smakfulle frukter og br.

Hper dere alle fr en fantastisk start p denne nye uken.

#helse #fitness #mat #drikke #oppskrift #kosthold

50 shades of Earl Grey

Jeg har tenkt mye frem og tilbake p hva jeg vil beholde, og hva jeg kan gi vekk eller kaste nr vi skal flytte. Selv vet jeg at jeg har vrt over middels glad i ting s lenge jeg kan huske. Samtidig har jeg vrt veldig avhengig av orden rundt meg. Ikke det at jeg ikke kan ha det rotete eller ha hybelkaniner liggende, men jeg klarer liksom ikke slappe helt av fr jeg har gjort unna alt som kan eller br gjres. Dette er en av grunnene til at jeg n har bestemt meg for kutte hardt ned p listen over ting jeg eier. Men for klare dette, har jeg bestemt meg for at det faktisk finnes noen ting som jeg skal "frede" fra nedkuttingen. I denne listen finner du for eksempel hobbytingene mine, kamera, kjkkenmaskin, med andre ord de tingene som virkelig gjr meg glad. Disneyfilmene mine er ogs helt klart fredet. S har vi de tingene som jeg vet jeg har mer enn nok av, men som jeg ikke har hjerte til kaste eller bare gi vekk snn uten videre. Her kommer te-samlingen min inn...

Om jeg skal lage en liste over hva vi har mest av i dette huset, kommer te gaaanske hyt opp, om ikke helt verst. For gi dere et lite bilde av situasjonen; da vi skulle flytte fra vr frste leilighet klarte jeg fylle en hel fytteeske med te-samlingen min. Nei, vi snakker ikke bananeske, vi snakker snn stor flytteeske fra Ikea. Og samlingen stoppet ikke vokse der heller.

Jeg vet ikke helt hva det er med te som gjr meg s lykkelig. Kanskje det er den nydelige lukten, kanskje det er de spennende smakene. Jeg tror helst det har med kosen av sitte med den varme koppen i armene gjre. En kopp te hjelper liksom mot s mye. Det gir deg varme, den smaker godt (som regel) og bringer frem mange koselige minner fra da jeg var liten og hadde med termosen ut p tur. I tilleg har hver te-pakke sin historie. Ta for eksempel den kinesiske te-boksen som er p et av bildene under. Denne fikk jeg av Jakob da han var i Kina p jobbreise. Han hadde vrt borte i 3-4 uker og ville kjpe med noe hjem til meg. Jeg sa han skulle kjpe noe som var typisk meg, og han naila den jo for si det snn. I tillegg het butikken Jenny's tea shop, noe vi syntes var hysterisk morsomt.


Pukka er en av mine favoritter for tiden. Smaken er s som s p noen av de, men jeg har funnet et par som jeg virkelig liker. I tillegg er det visstnok bra for kropp og sjel.


Som sagt klarer jeg ikke kaste eller gi bort alt dette uten videre, men noe m gjres. Jeg har bestemt meg for sette i gang med noe nytt her p bloggen, forelpig kalt "ukens smak" hvor jeg skal skrive om en ny type hver uke. Dette er litt for komme igjennom bunken med te jeg har liggende, men ogs for finne ut hva jeg faktisk syntes er godt, og hva jeg ikke vil kjpe igjen. Utover hsten vil jeg ogs ha goodiebags fulle med diverse tetyper som jeg gir vekk til noen av dere herlige.
Er det bare jeg som er over middels glad i te?

#te #samling #pukka #Twinings #earlgrey #englishteashop

Resultater fra rets urtehage

I r, som i fjor, prvde jeg meg p min egen urtehage. Allerede i begynnelsen av mai begynte forbredelsene. I r skulle absolutt ikke bli som i fjor da jeg endte opp med 30 grnne tomater og en dd grasstust. Nei, i r skule jeg virkelig f det til, tenkte jeg. Og siden jeg hater ikke f til ting, gikk jeg for litt smjuksing, bare snn for f fortgang p prosessen. Jeg dro derfor p hageland og handlet inn diverse urtesorter som jeg stolt plantet ut i blomsterkassen jeg kjpte p Ikea i forbindelse med fjorrets urteplaner. I tillegg til urtene, kjpte jeg en st solsikkeplante. Spoiler alert; den dde.

Utrolig nok klarte jeg holde liv i urteplantene mine. Og ikke nok med det, de ble enorme! Det var et par ganger jeg var litt smstressa for at de skulle stryke med, men de lever enn i beste velgende.For en del uke tilbake lrte jeg at en kan fryse ned urtene i sm syltetyglass og oppbevare dem der til en vil bruke den i f.eks. matretter. Jeg syntes dette var s smart at jeg bare mtte prve det ut selv. Urter smaker best nr de er ferske, nyplukket, men siden hsten n har meldt seg, er det nok ikke lenge fr urtene begynner d. Jeg ville derfor spare en liten del av de i fryseren min. P Jernia kjpte jeg sm, ste glasskrukker til en veldig billig penge, som jeg brukte til oppbevare urtene i. Jeg klipte ikke av alle urtene, men litt av hver sort. Deretter skilte jeg blader fra stilken. De strste bladene delte jeg opp i mindre biter.Det ble med andre ord en vellykket urtesesong for min del. Jeg kjpte riktignok ferdig spirede urteplanter, men for meg er det en kunst bare holde liv i dem og f den til vokse. Jeg er storfornyd!

#hage #mat #urter #helse

Hstflelse og inspirasjon

I gr gikk vi inn i den frste hstmneden for i r. Jeg kan ikke tro at vi allerede er i september! Tiden gr bare fortere og fortere med alderen, det er nesten litt skummelt. Da vi gikk inn i sommermnedene, sa jeg til meg selv at dette var den aller beste rstiden, men n er jeg sannelig ikke sikker. Det er noe eget med hsten. Jeg elsker alle fargene som dukker frem p trrne. Det vakreste hstsynet jeg har hatt noen sinne, var da jeg og Jakob dro p biltur til nord-Norge i fjorrets hstferie. Skogene hadde alle hstens farger samlet, nesten som p et maleri.

En ting som aldri slr feil ved sesongskifte, er at alle interirbutikkene fr inn masse nye varer. Som regel gr jeg rett i fellen og handler inn til kortet mitt skriker etter hjelp. Denne hsten har jeg lyst til lage min egen pynt. Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra pinterest.com, den beste inspirasjonssiden som finnes. Jeg kan bruke timesvis p denne nettsiden, men for gi dere et lite innblikk i hstens DIY, har jeg laget et lite bildekollasj. Alle bildene er som sagt hentet fra Pinterest.com.Hva syntes dere om hstmnedene?

#diy #inspirasjon #hst #hndarbeid #hverdag

, Kristiansand

hits