august 2015

Dagens prosjekter

Heisann!

I dag ble det nokså sen blogging til meg å være. Grunnen er den at jeg har styrt og herjet hjemme helt frem til nå. For et par dager siden la jeg ut to av akvariene for salg, og i går fikk jeg en melding fra en som hadde lyst på det ene. Det er med litt tungt hjerte at jeg selger det videre, men denne kjøperen var en ung gutt som skulle starte opp kar med kjempesnegler. Det er på en måte veldig gøy å selge karet, som jeg selv har så mange minner med, videre til en ung sjel som kan ta vare på det mer enn hva jeg kan disse dager. I tillegg er jeg nødt til å selge om vi skal flytte inn i en båt.

 Dagen i dag har gått med til å tømme og rense karet, samt å flytte fisk og sand over i et mindre kar i påvente av å få dette solgt. Det er ikke store karene det er snakk om, men overraskende mye arbeid! Jeg har vasket ned og satt opp en del kar før, så jeg er heldigvis ikke helt fersk i jobben. I første runde er det de to aller minste karene som blir lagt ut for salg. Når det nærsmer seg båtkjøp, vil også 160-literen og 350-literen bli lagt ut. Skulle dere tilfeldigvis være interesserte, ta gjerne kontakt i kommentarfeltet eller på mail :) 

I morgen skal jeg levere inn første skoleoppgave for dette halvåret. Gårsdagen og store deler av denne dagen går derfor med til lesing og skriving. På en måte syntes jeg det er litt koselig også, spesielt i går når jeg hadde hele leiligheten for meg selv og kunne ha levende lys og deilig te mens jeg leste. Det blir ikke stort bedre enn det! Jeg merker at jeg stadig blir mer og mer glad i å lese skolerelatert stoff, noe som ikke kan være noe annet enn et godt tegn. Det tyder jo i alle fall på at jeg har interesse av faget og at jeg har valgt rett vei. 

Så slik går nå dagene her i huset. I tillegg ser det ut til at båtdrømmen er på vei frem, men dette er ennå svært usikkert. Jeg skal oppdaterere dere når jeg vet mer sikkert hva som skjer. For tiden pågår båtjakten for fullt, men vi har bestemt oss for å ta det rolig og ikke gjøre noen spontane kjøp. Det er tross alt vårt fremtidige hjem det er snakk om. Men vi har sett mange flotte båter som ligge for salg, så hvem vet, kanskje vi blir båtboere i løpet av høsten? 

#akvarie #fisk #skole #utdanning #interiør #hverdag #nettavisen #husdyr

Ut på seiltur

God søndag alle sammen!

Nette her hjemme har slått seg vrangt i dag, så akkurat nå må jeg blogge fra mobilen min. Utrolig typisk når jeg hadde tenkt å ha en skikkelig effektiv blogge-dag. Forhåpentligvis er nettet tilbake før kvelden slik at jeg ikke havner på etterskudd med skrivingen. Enn så lenge får jeg nøye meg med mobilbloggingen.

Natt til lørdag var jeg og Jakob med en venn av oss på nattseiling. Dette var min aller første seiltur på nattestid, og jeg var derfor veldig spent. Turen var nydelig! Vi dro ut litt etter 8 og fikk da med oss en magisk solnedgang etterfulgt av et flott måneskinn fra fullmånen.

Sjøen var rolig, så turen gikk veldig lett. Hele veien satt vi og nøt stillheten, bølgesvulpen og havlufta. Da klokka passerte 12, var jeg så trøtt etter å ha vært våken siden 6 på morgenen, at jeg sovnet av vuggingen fra bølgene.

Det var en fantastisk start på frihelgen min. Jeg gleder meg enorm mye til å kunne ta flere slike turer utover høsten.

Hva har dere brukt helgen på?

#seiling #foto #båt

Sunn og god leskedrikk på 1-2-3!

Det var ikke lenge vi hadde sommervarmen på besøk her nede i sør, men dagene hvor sola sto alene på himmelen, var gode og brennhete. En av mine nye favoritter denne sommeren, frukt, urter og bær sammen med iskald drikkevann og isbiter, er både sunt og smaker himmelsk. Men jeg følte at det var noe som manglet for å gi denne leskedrikken et lite piff. Og det var nettopp det som manglet, litt piff! Kullsyrevann eller bonaqua smaker helt nydelig sammen med skivet sitron og urter. Her har jeg brukt sitronmeilisse fra urtehagen min. Isbitene kan enten være hele, eller knust. Smaken er den samme, men jeg syntes det ser ekstra flott ut med knuste isbiter. Har dere prøvd ut denne drikken med kullsyrevann før? 

#helse #livsstil #kosthold #mat #foto

Foto: En verden full av farger

Forrige helg var det Color festival her i byen. Jeg og samboeren glemte helt å melde oss på, og tok oss derfor heller like gjerne en sykkeltur gjennom galskapen. Jeg er litt usikker på hvor mange som meldte seg på, men gatene var i alle fall fulle av mennesker med alle regnbuens farger spredd over seg. Vi kom oss neste unna det hele uten noe fargepulver festet til klærne, men så har du den ene tullingen som MÅ ha med alle på festen og like gjerne løper rundt og kliner fargestoff på alle han får øye på. Det hele var egentlig bare utrolig morsomt, og vi tok det med et smil. Senere syklet vi rundt og tok bilder mens bilene kjørte igjennom fargestøvet. Det ble en utrolig stilig effekt av det hele. Kamera og mobil hadde jeg selvfølgelig glemt igjen hjemme, så disse bildene har jeg lånt av Jakob. Jeg minner om at alle bilder på denne bloggen eies av oss, med mindre vi oppgir annet, og skal derfor ha godkjenning av oss for å lagres/brukes vidre. :) 

- skoene fikk også gjennomgå -

- I'm blue baby, I'm blue... - 

Ha en fargerik dag!

#Foto #colorfestival #minner 

DIY : from orange to pink

For en liten stund siden viste jeg dere hvordan en kunne gi nytt liv til gamle gjenstander ved å spraylakkere de med hobbylakk fra biltema. Denne gangen har jeg valgt ut to blomsterpotter i knæsj orange som jeg fikk for en stund tilbake. Fargen passet ikke helt inn hos meg, så da valgte jeg like godt ut en ny en som jeg syntes passet mye bedre inn sammen med min stil. Resultatet ble overraskende bra. At jeg ikke har funnet ut av dette før sier jeg bare.. Jeg håper dere lar dere bli inspirert! Kom også gjerne med tips om nye, spennende DIY-prosjekter som jeg kan teste ut, eller legg igjen en link til et inspirerende innlegg eller nettside. 

- Hobbylakk fra Biltema - - Pass på at fargen dekker jevnt over -

- La fargen få tørke ordentlig før du tar i bruk blomsterpotten -- Voilá - 

#håndarbeid #DIY #hjemmelaget #interiør

Oppskrift ♥ verdens beste smørkakerDa jeg var liten, bodde jeg og familien min på østlandet i en liten by som heter Langesund. Et av de mange gode minnene jeg har fra da jeg var liten, er da jeg, mamma og brødrene mine satt på cafe og spiste deilige smørkaker i Brevik. Jeg har smakt mange varianter av smørkaker og kanelstenger, men ingen slår de som ble solgt i den lille cafeen i Brevik. Dette er mange år siden, men jeg kan ennå få vann i munnen av å tenke på smørkakene. For litt over ett år siden, fant mamma oppskriften på disse kakaene på en tilfeldig blogg. Jeg skrev da ned oppskriften og testet den ut. Det var som å få tilbake en del av barndommen! Nå vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere!

Det finnes to oppskrifter, alt avhengig av hvor mange smørkaker dere vil ha. Den største holder til 100 smørkaker om jeg ikke husker. feil. Selv lager jeg kun den minste da denne holder til 25-30 stk. Jeg vil dele begge oppskriftene med dere slik at dere selv kan velge hvilken dere vil følge. Den minste oppskriften vil være den som står i parantes bak ingrediensene. 

Ingredienser til deigen

♥ 1 L vann (3,5 dl)

♥ 300 g sukker (100 g)

♥ 150 g fersk gjær (1 pk) Jeg brukte tørrgjær og det fungerte fint.

♥ 275 g margarin (90 g)

♥ kardemomme etter ønske

♥ mel til passe deig

Ingredienser til smørkremen

♥ 300 g romtemperert smør, usaltet. (100 g)

♥ 300 g sukker (100 g)

♥ kanel i ønsket mengde

Fremgangsmåte:

Start med å smelte smøret i kjele, og bland så med lunkent vann. Vent til dette er under 37 grader, og bland så inn gjæren. Ha deretter i sukkeret og kardemommen, og pisk dette sammen. 

♥ Ha i litt og litt mel helt til du har en smidig deig. Pass på å ikke ha i for mye slik at den blir hard og tørr. Sett dette til heving i 30 minutter, eller til deigen er hevet til dobbel størrelse. Jeg satte bakebollen inn i ovnen da denne var lunken etter at jeg hadde stekt noe tidligere på dagen. Om dere skal prøve dette MÅ dere passe på at ovnen ikke er for varm slik at dere dreper gjæren. 

♥ Når deigen har hevet, skal man forsiktig dele den inn i like store emner. Jeg startet med å dele deigen i to, så i to igjen og fortsatte slik frem til jeg hadde 26 biter. Disse pølsene skal være på ca 8-10 cm. Trykk så forsiktig pølsen ned på et bakepapir slik at den ikke er høyere enn 1 cm i tykkelse. Om dette ikke gjøres forsiktig vil deigen miste luftigheten og kakene vil måtte forheve lengre. Før kakene settes til forheving, skal de stikkes med gaffel slik at hele kaken er full av hull. Dette er for at toppingen skal sette seg godt. 

♥ Bland sammen alle ingrediensene til toppingen og smør et godt lag over hele kakens overside. Sett så kakene vekk til heving. Disse skal heve til ca dobbel størrelse. Igjen satte jeg mine inn i ovnen, denne gangen på varmluft på rundt 30-40 grader med ovnsdøren på gløtt slik at det ikke skulle bli for varmt. Dette fører til at en ikke kan sette ovnen på for fullt før kakene er ferdig hevet. Om du ønsker å heve disse på andre måter, kan du sette ovnen på 180 grader med en gang.

♥ Kakene stekes på midterste rille i 6-9 minutter. Kakene vil da se rå ut ved første øyenkast, men vil etter 9 minutter garantert være ferdige. Lar du disse stå inne til de blir lyse brune, vil kakene være tørre og ødelagte. La de derfor aldri stå inne i mer enn 9 minutter, selv om de ser lyse og uferdige ut. Det er slik de skal være. Kakene er best når de er ferske, men kan også fryses ned. 


#oppskrift #baking #bake #mat #foto #minner #nettavisen

8 gode grunner for å bli sykepleier

Som ung i dag får en virkelig kjent på presset når det kommer til utdanning og karrierevalg. Selv husker jeg da jeg gikk på vidregående, hvor mye fokus det var på valgene en skulle ta for fremtiden. Jeg husker det hele som "det store valget". Lærerne snakket stadig om hvor viktig disse årene var for fremtiden vår. En periode var jeg livredd for å gjøre feil, fordi jeg følte at hele min fremtid ville avhenge av hvordan jeg levde og oppførte meg disse tre årene på vidregående. Nå skal det sies at jeg er veldig glad for at lærerne prøver å få frem viktigheten i det å gå skole, men noe jeg savnet veldig da jeg skulle ta disse valgene, var ordentlig informasjon om de ulike karrieremulighetene. Vi hadde riktignok karrieredagene, men disse varte et par timer, en gang hvert andre år. 

Jeg var en av de heldige som fant ut hva jeg ville bli før jeg var ferdig på vidregående. Selv var jeg fast bestemt på å gå rett over til utdanningen min, og vurderte ikke en gang folkehøgskole eller friår. I dag ser jeg hvor flott et friår eller et år på folkehøgskole kunne vært dersom jeg hadde trengt dette eksta året. Samtidig er jeg sjeleglad for at jeg har funnet et yrke jeg stortrives med. Jeg prøver ofte å minne meg selv på hva det er ved yrket som gjør at jeg trives. Jeg tror dette er viktig for at en ikke skal gå lei av det en driver med. Jeg kan love at det finnes mørke og tunge dager selv som sykepleier, men ved å fokusere på det gode, blir det vonde litt mindre vondt. Jeg har derfor laget en liste over 8 grunner jeg mener er gode grunner for å bli en sykepleier. 

♥Sikre jobbmuligheter

Det hender at jeg ennå ser tilbake på valget mitt og tenker "hva hvis..". Helt frem til siste året på vidregående vurderte jeg mye frem og tilbake. Jeg har alltid elsket realfag, og det var også denne veien jeg tok på vgs. Det så derfor lenge ut til at jeg ville ta denne veien også videre, muligens rettet mot å bli ingeniør. Akkurat i dag er jeg sjeleglad for at jeg ikke siktet meg inn mot oljebransjen. Som sykepleier finnes det alltid mulighet for jobb. Det er riktignok ikke like lett å starte med en stor stilling, men selv i dårlige perioder som nå, finnes det alltid jobbmuligheter. 

♥Møter mange nye mennesker

En kan ikke velge et yrke som sykepleier om en ikke er glad i å møte nye mennesker. Selv er jeg ofte sjenert blant mennesker jeg ikke kjenner, men ser på jobben som en nydelig mulighet for å trene meg opp. Sålangt har dette gått veldig fint, og jeg tar meg selv stadig i å skravle om stort og smått med pasienter jeg møtte for første gang få minutter tilbake. Det er sjeldent jeg møter på pasienter som ikke er villige til å slå av en prat. Samtidig som en samtale med pasienten kan være utrolig koselig, er den også utrolig viktig for oss som pleiere når det kommer til å skulle vurdere og kartlegge. En kan se på det som en vinn-vinn situasjon. 

♥Veldig givende

En av de kanskje aller største grunnene jeg hadde for å bli sykepleier, var at yrket virket utrolig givende. Da jeg startet med studiene, begynte jeg å jobbe på et eldrehjem, den gang helt uten erfaring. Jeg hadde absolutt ingen anelse hva jeg hadde gitt meg utpå, men sitter i dag igjen med så ufattelig mye lærdom. Ikke bare når det kommer til det faglige, men også hva de eldre kunne lære meg om livet. Det å jobbe med andre mennesker, gir deg erfaringer på både godt og vond. Alle har sin væremåte og alle må aksepteres for den de er. Dette er selvsagt og ikke minst grunnleggende for å kunne jobbe med mennesker.

Som sykepleier møter jeg mennesker i en veldig sårbar posisjon, og det er min oppgave å behandle dem med respekt og omsorg. Jeg kan på ingen måte forlange et takk eller en gang et smil når min jobb er gjort. Når det er sagt så er de aller fleste ufattelig takknemlige for den hjelpen vi gir dem. Og det sier jeg dere, det er få ting som gir slik en glede og hjertevarme som et takknemlig menneske. 

♥En holder seg i form

For et par måneder siden kjøpte jeg meg en skritteller som går an å feste i uniformen som jeg bærer på jobb. På avdelingen jeg jobber på for øyeblikket, er intensiteten varierende fra dag til dag, alt avhengig av antall og typen pasienter. Noen dager kan være nærmest kaotiske, hvor vi løper i ett. Andre dager kan være rolige og nesten merkelig stille. Da jeg var i praksis på sykehuset, havnet jeg på en avdeling med mye brudd i hofter og lårhalser. Disse pasientene trenger ofte mye hjelp, og stellene kan ofte bli fysisk krevende i og med at pasienten selv ikke klarer å bidra så mye. Etter noen uker på denne avdelingen hadde jeg fått betydelig større armmuskler! All trappegangen og kappgang frem og tilbake i korridorene hjalp på det også. 

♥Mye kunnskap om kroppen 

Det sier seg selv at en som sykepleier må kunne ganske mye og kroppens oppbygging og funksjon. Dette er god kunnskap som kommer godt med både i ens egen oppfattning av seg selv, men også forståelsen for de rundt seg. Noe av det kanske aller beste med denne kunnskapen er at den kommer ufattlig godt med i diskusjoner! Veldig mange uttaler seg om saker de har lest på nettet, uten å vite hvordan ting henger sammen. Da er det utrolig gøy å kunne trumfe diskusjonen med sykepleierskills. Ting som førstehjelp og sykdomslære er også utrolig god kunnskap å ha med seg i hverdagen, spesielt om en skal på reise eller bo i båt. 

♥Ingen dager er like

Jeg har jobbet på både langtids- og korttidsavdelinger iløpet av de to årene jeg har gått på skolen, og må si at det er en stor forskjell i jobbhverdagen. På en langtidsavdeling vil en ha samme pasienter over en lang periode, muligens flere år. Dette gjør at dagene blir noe de samme, hvertfall etter min erfaring. Jobber en derimot på en korttidsavdeling, slik som jeg gjør nå, vil ingen dager være like. Dette har for min del ført til at jeg aldri blir lei av yrket mitt. Det er alltid nytt å lære når jeg kommer på jobb, for det er alltid nye pasienter. 

♥Behagelig arbeidsantrekk

Kanskje et noe usaklig argument, men arbeidsantrekket er helt nydelig! Det er romslig, behagelig og har plenty av muligheter for å spe på med varmere klær under når vinteren kommer. I tillegg bruker jeg behagelige joggesko som fottøy. Ikke nødvendigvis særlig fint, men veldig komfortabelt. 

♥Mange fremtisdmuligheter

Et av mine absolutte favoritter med yrket er at det åpner opp så ufattelig mange dører. Ikke bare har jeg mange muligheter for jobb når jeg er ferdigutdannet, men i tillegg har jeg også mange muligheter for spesialisering om jeg ønsker dette. Spesialisering vil åpne dører for områder som jeg interesserer meg ekstra mye for. I tillegg har jeg som ferdigutdannet muligheten til å reise utenlands og jobbe. Dette er jo en av mine aller største drømmer for fremtiden. Om jeg etter noen år går lei av å jobbe på for eksempel et sykehus, kan jeg enkelt finne meg en ny jobb med en helt annerledes jobbhverdag og samtidig holde meg innenfor yrket mitt. Praktisk! 

#sykepleier #student #utdanning #skole #nettavisen

Hysj, jeg fargelegger

Jeg er en person som trenger mye tid for meg selv. Ikke fordi jeg ikke liker å omgås andre mennesker, men fordi ting fort kan bli litt mye for meg om jeg ikke får tid til å samle meg. Noen kaller dette også for å være høysensitiv. Som høysensitiv er det veldig viktig å lytte til kroppen sin og forstå når den trenger hvile. Det å hvile er ikke nødvendigvis å ligge i sengen og sove, men kan være andre ting som å høre på musikk, lese en bok eller tegne. De aller fleste har nok allerede hørt om disse fargeleggingsbøkene for voksne. Personlig syntes jeg disse er fantastiske.

Da jeg var liten elsket jeg å holde på med alt mulig av kreative aktiviteter. Det fungerte som en slags terapi. Jeg husker at jeg av og til ble så sliten mentalt etter å ha vært med vennene mine at jeg trengte å bare sitte for meg selv og holde på med noe rolig. Fargelegging var en av de tingene jeg likte godt. Da disse bøkene kom på for salg, måtte jeg bare ha en. Min aller første var Secret Garden, som var en av de første bøkene jeg så for salg i Norge. Denne ble veldig fort utsolgt. Etter dette har det bare ramlet inn med nye typer fargebøker i butikkene. For en drøy måned siden, fikk jeg en ny fargebok av min svigermor. Denne liker jeg veldig godt, da den har lyse sider, vakre motiver og ikke minst hard perm. 
Noe av det beste jeg kan tenke meg er å sitte med en varm kopp te, deilig bakgrunnsmusikk, levende lys og disse fargeleggingsbøkene. Mer trenger jeg egentlig ikke. Jeg får en enormt god følelse av å kunne bruke tiden på slike ting. I en hektisk hverdag føler jeg sjeldent at jeg har tid til dette, men jeg prøver likevel å sette av hvertfall et lite kvarter nå og da. Av en eller annen grunn har jeg på følelsen av at en får mer tid til slike ting når en bor på mindre areal. Dette er en av tingene jeg gleder meg til med å flytte i båt. Det å finne roen til å bare sette seg ned og kose seg med fargeboken og tekoppen. Hva pleier dere å gjøre for å hente dere inn etter en hektisk hverdag? 

#fargelegging #mindfulness #fargeterapi #høysensitiv #håndarbeid #helse

All that pretty stuff

En av mine aller største bekymringer for tiden når det kommer til seilbåt, er hvor skal jeg gjøre av alle tingene mine.. Jeg har alt for mange ting og elsker hver og en av dem som en baby elsker smokken sin. Men det sier seg selv at jeg ikke kan holde på alt når vi nå skal flytte oss over i en liten seilbåt på størrelse med stua i vår nåværende leilighet. Prosessen med å tilvende meg tanken på å måtte kvitte meg med over halvparten av hva jeg eier har virkelig tatt tid, men da jeg klarte å tømme ut over halvparten av klesskapet mitt, må jeg innrømme at jeg ble stolt. Men hva gjør en med alt en ikke lenger skal ha?

Her jeg bor har vi mange hjelpeorganisasjoner som elsker å motta ting som de kan selge videre for en billig penge. Dette er noe jeg liker veldig godt da jeg både kan bli kvitt mye av det jeg aldri bruker samtidig som jeg vet at noen andre som trenger det kan få det kjøpt for en god pris. Pengene går dessuten til en hjelpeorganisasjon, så det er vinn- vinn. Om jeg vil tjene litt på tingene mine, som for eksempel møbler, kan jeg legge disse ut på en av de mange hundre salgssidene som finnes på facebook, eller på finn. På den måten blir jeg kvitt ting jeg ikke får bruk for videre, og jeg tjener inn penger som jeg kan bruke på båten. Dette er noe jeg har prøvd litt ut i det siste, og som jeg har tjent inn noe på. Et tredje alternativ er innsamlingsaksjoner hvor folk drar rund og henter klær og leker som en har satt ut i svarte søplesekker. Dette er noe jeg til nå ikke har prøvd ut, men som jeg har tenkt å hive meg på. Her vil det aller meste bli gitt til de som ikke har noe, eller som har veldig lite. 

Mitt aller største problem blir pyntetingene mine. Jeg elsker å pynte og kan egentlig aldri få nok. Hvordan jeg skal klare å velge vekk 60% av pynten min er for meg helt uforståelig. Enn så lenge prøver jeg å pynte så mye jeg kan med alt jeg er glad i. Forhåpentligvis blir jeg lei før vi skal flytte, hehe. 

#flytting #nødhjelp #aktivbarnehjelp #klær #hjertesaker #familie

Fordeler og ulemper ved båtlivet

Som dere sikkert skjønner, har jeg tenkt mye frem og tilbake på dette med å flytte i båt. Hadde noen sagt til meg for et halvt år siden at jeg mot høsten skulle være helt klar for å flytte i båt, hadde jeg nok bare begynt å le. Saken er den at jeg har hatt muligheten til å flytte inn i båt tidligere. Da jeg møtte Jakob for to år siden, bodde han som tidligere nevnt i en 35 fots seilbåt. Jeg testet faktisk ut båtlivet allerede da, og må jo ærlig si at det var en helt nydelig følelse av å bare være. Likevel lengtet jeg etter å flytte inn i en leilighet hvor jeg kunne gjøre mitt og sette mitt preg. En 35-foter var alt for liten for min del. Nå, to år etter, savner jeg den behagelige indre roen jeg fikk av å være på havna, noe som er litt av grunnen til at jeg vil flytte tilbake. 

I prosessen min mot å bli klar for båtlivet, har jeg veid mye frem og tilbake med fordeler og ulemper ved å bo i en seilbåt. Det skal jo sies at jeg ikke har prøvd ut båtlivet på alvor tidligere, så disse punktene er kun basert på mine håp, drømmer og fordommer (samt alle talene jeg har fått fra Jakob om hvorfor han mener vi burde få oss en seilbåt). Vi får nå se hva jeg tenker om disse punktene etter å ha prøvd ut båtlivet i noen måneder...

♥  Plass(mangel) ♥


Ved dette punktet ser jeg både fordeler og ulemper. Det positive er at med liten plass vil en kun ha plass til det mest nødvendige, noe som gjør at en blir mer bevisst i hverdagen. En kan ikke lenger handle inn alt på impuls, en må tenke seg om. Med færre ting og mindre plass, er det mindre å gjøre rent. Noe av det vi pleide å tulle om da Jakob bodde i båt, var at om du mister noe, og stiller deg midt i båten, vil du aldri være lengre enn 5 meter unna det du leter etter. Dette er jo for såvidt sant, men jeg tror på en annen side at ting blir "bedre" gjemt når en må være kreativ om plassen.

Det negative med dette punktet er at det fort kan bli rotete, det blir lite system og en må stable ting taktisk. Jeg blir nødt til å kvitte meg med veldig mye av det jeg eier, noe jeg er fryktelig dårlig på. Det er fort gjort å gå oppå hverandre, og kankje bli lei hverandre til tider. 

♥ Kostnader ♥


Det å kjøpe er jo absolutt ikke billig, og vi må selvfølgelig ta opp lån. Samtidig betaler vi en del for leie i måneden, og dette er penger vi aldri får igjen. Jeg tror det kan være smart å eie fremfor å leie i vår situasjon. Hvor mye vi må betale i måneden, avhenger jo selvfølgelig av hvor dyr båt vi kjøper oss. I tillegg tror jeg kostnader for unødvendige innkjøp vil synke, fordi vi faktisk ikke har plass til så mye. Ved å leie på havnen hvor vi har planlagt å ligge, får vi strøm, internett, dusj og toalett inkludert i prisen for havneleie. Oppvarming blir derfor veldig billig, selv om vinteren. 

♥ Samholdet ♥

Nå vet ikke jeg hvordan dette er på de ulike båthavnene rundt om ellers i landet, men her vi har tenkt å legge båten, er det et veldig godt miljø. Jakob har allerede en del venner der som jeg med tiden også har blitt godt kjent med. Normalen der er at hvem som helst dukker opp hos alle som helst, når som helst. En spiser frokoster og middager sammen når en har muligheten, en finner på ting sammen og drar på turer sammen. I tillegg er en del av de som bor der studenter, noe som gjør at jeg har en del til felles med dem. 

♥ Ferier og utflukter ♥


Noe av det aller beste med det å bo i båt er det at vi faktisk kan ta med oss hjemmet vårt over alt. Om vi har et par uker ferie sammen, kan vi bare sette seil og reise. Det eneste vi må ordne, er plassering av bilene våre. Vi trenger ingen koffert, vi trenger ikke velge ut hva som skal med og ikke. Vi kan bare dra og likevel ha med alt. Det samme gjelder om vi vil flytte en dag. Så lenge det er en havn å legge til ved, er det mulig for oss å bo der. Vi trenger ikke selge hus, kjøpe hus og ha flyttebiler. Vi kan bare bytte havneplass. 

♥ Vask og oppvask ♥
   

Noe av det jeg gruer meg mest til er vask av klær og oppvask. Hvordan dette blir, er jeg usikker på. det finnes mange muligheter for hvordan en kan få dette til i en båt, men jeg må si at jeg er noe skeptisk. Jeg er virkelig ikke glad i oppvask, spesielt ikke når jeg må ta dette for hånd. 

Dette er noen av punktene jeg kommer på nå for øyeblikket, og som jeg har tenkt mest på i løpet av de siste månedene. Det er klart at det finnes mange fordeler og ulemper ved det å flytte inn i en båt. Personlig gleder jeg meg masse til å være litt annerledes, bo alternativt. Jeg gleder meg til å våkne opp i mitt bitte lille hjem og være totalt lykkelig med hvordan livet er. Jeg gleder meg til å drikke kaffe mens bølgene slår inn i siden, til å pynte masta med julelys, og ikke minst til å bli en sabla god seiler! 

#friluftsliv #båt #båtliv #baatboerne #nettavisen 

Oppskrift ♥ nydelige sjokoladecookiesI dag vil jeg dele disse nydelige herlighetene med dere. Alle som kjenner meg, vet at jeg er en sikkelig kake-moms, og er det godsaker til stede, ja, da kan jeg love at jeg sitter i nærheten og gomler i meg. Og går jeg tom for godsaker, vel, da lager jeg meg disse! De beste sjokelade cookiene jeg har smakt. Oppskriften er jeg fakstisk usikker på hvor jeg har fått ifra, men jeg har med tiden lagt til et par ingredienser som jeg mente ville passe inn. ♥ 100g smør ♥ 3 dl sukker ♥ s 3/4 dl hvetemel ♥ 1 1/2 ts bakepulver ♥ 1 ts vaniljepulver ♥ 1 dl kakaopulver ♥ 2 egg ♥ kokesjokolade ♥ 2 spiseskjeer mørk sirup♥ 

Tidligere bestod ikke denne oppskriften av kokesjokoladen og sirupen. Selv opplevde jeg at sirupen ga seigere og mykere cookies. Sjokoladen taler for seg selv, det er ikke sjokoladecookies uten sjokoladebiter! Har dere lyst til å prøve noe nytt, kan dere jo tilsette hvit sjokolade eller kanskje nøtter. Fremgangsmåten er utrolig enkel, en kan rett og slett ikke gjøre stort feil. 

♥ Sett ovnen på 180 grader. 

♥ Visp sammen sukker og mykt smør (ikke smeltet) og ha så i ett og ett egg. Jeg brukte min elskede Kenwood-maskin til å lage hele deigen, men du kan også gjøre dette for hånd. 

♥ Tilsett alle de tørre ingrediensene forsiktig, litt etter litt, i det våte. Hakk opp sjokoladen i ønskede biter og rør disse inn i deigen. pass på at sjokoladen er fordelt jevnt i hele deigen. 

♥Rull reigen til små baller, omtrent på størrelse med en 20-kroning. Disse kan om ønskelig rulles i melis. Pass på å ha godt mellomrom mellom ballene på stekebrettet.

♥ Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter. 

Til slutt er det bare å nyte de nydelige cookiene! 

#matlaging #kaker #oppskrift #hjemmelaget 

Ny i praksis

Som jeg har nevnt et par ganger tidligere, har jeg denne uken startet opp i ny praksis. Dette semesteret skal jeg innom 9 uker i hjemmesykepleie og 9 uker på psykiatrisk avdeling. Først ut er hjemmesykepleien, noe jeg aldri har jobbet med før. Min første dag var i går og jeg var utrolig spent og nervøs for hvordan det ville bli, spesielt siden jeg har havnet på en avdeling som ligger ganske langt hjemmeifra. Jeg har hørt både negativt og masse positivt om hjemmesykepleien, og visste derfor ikke helt hva jeg skulle forvente da jeg satte meg i bilen første praksisdag. 

Siden praksisplass ligger et godt stykke vekk fra her jeg bor, ble det en usedvanlig tidlig morgen for min del. Kjøreturen var for såvidt grei, og da jeg kom frem til praksisplassen ble jeg møtt av mange hyggelige mennesker. Jeg rakk ikke mer enn komme inn døren før det var i gang med arbeid, men dette var egentlig bare greit, da gikk dagen overraskende fort. På slutten av arbeidsdagen var jeg helt ferdig. Hodet føltes overbelastet og kroppen føltes tung. Det tar virkelig på å lære! 

Dagen i dag har vært noe annerledes. Menneskene var heldigvis fremdeles veldig koselige, jeg var fremdeles like trøtt, dagen gikk utrolig fort, men jeg var ikke like sliten da jeg kom hjem. I tillegg klarte jeg å ta innover meg en god del mer informasjon og læring enn i går. Jeg gleder meg masse til å lære mye nytt i denne praksisperioden, og selv om det blir tidlige morgener, sene kvelder og lite søvn, tror jeg at det skal gå helt fint Jeg tror at om noen måneder vil jeg se tilbake på disse ni ukene som masse god læring og ikke minst en tid fylt med gode minner. 

#utdanning #student #hverdag

Ukens foto: I hønsehuset

God morgen! 

I dag starter jeg dagen rolig med bilder som jeg tok litt før sommeren brøt ut. I våres dro jeg og samboeren opp til vestlandet for å besøke noen venner og familie, da vi støtte på verdens tøffeste hønsegjeng. Den bestod av en stolt hane, og en liten flokk med høner. Den ene høna hadde noen problemer med neseborene sine, og gispet derfor jevnlig etter luft gjennom nebbet. Før jeg sier noe mer må jeg si at det så ut til at den hadde det greit og levde fint, men jeg skal ærlig si at jeg syntes litt syndt på den der den sto. Uansett, denne hønen likte godt å vise seg frem foran kameraet, og jeg endte opp med noe jeg personlig vil kalle for et blinkskudd.  

Jeg skal ikke late som jeg er noen proff fotograf, noe som ogs kommer frem i bildene, men jeg ler godt hver gang jeg ser dette bildet. Kanskje aller mest på grunn av minnene jeg har knyttet til det. Hanen fikk jeg også knipset noen bilder av, men han var ikke like artig. Han bare stod majestetisk i hjørnet og passet på at vi ikke yppa for mye med kameraet mot hønene hans. Om vi kom for nærme, eller om han ble lei av hønene sine, galte han til så alle kvakk. Ikke særlig snilt spør du meg.. Men pen var han nå i det minste!#foto #dyr #natur #hverdag #friluftsliv #nettavisen

En drøm for fremtiden

Den siste tiden har jeg tenkt mye på dette med fremtid og drømmer. Hva vil jeg gjøre når jeg er ferdig med skolen, hvor vil jeg bo og hvor vil jeg jobbe. Har jeg valgt rett yrke, burde jeg gå videre på master? Bør jeg sikre meg en jobb her i dette trygge landet, eller bør jeg dra ut i det fremmede og ukjente for å hjelpe andre i nød? Mange av disse tankene svirrer daglig rundt i hodet mitt, og dag for dag føler jeg at jeg kommer lengre vekk fra noen fasit. 

Jeg har alltid vært en eventyrlysten person. Helt fra jeg var liten har jeg hatt en livlig fantasi. Da jeg var liten, pleide jeg å bygge hytter, finne på nye leker og brukte mye tid ute i naturen. Jeg elsket å oppdage nye steder og få mestringsfølelse. På samme måte har jeg det den dag i dag, men syntes det er betraktelig vanskeligere å komme seg ut av sofaen. Likevel har jeg en drøm om å reise rundt og føle meg like fri som jeg gjorde den gangen jeg var 5 år og uten bekymringer. Noen vil kanskje si at det er virkelighetsfjernt og en barnslig eller umoden tankegang. Kanskje det er nettopp det, men er det feil å søke den tilværelsen som gjør deg lykkelig?

 

Men det er nå en gang slik at vi mennesker har gjort oss avhengige av penger. Og penger vokser ikke på trær, så da må vi jobbe for å få en inntekt. Dette er jeg for såvidt inneforstått med, og har vært så heldig at jeg får utdanne meg til å kunne jobbe med akkurat det som interesserer meg mest. Sykepleien er, for min del, en perfekt vei å gå. Jeg er veldig glad i mennesker, den kontakten en kan få seg i mellom uten å nødvendigvis måtte utveksle så mange ord. Den kommunikasjonen en kan ha seg i mellom ved å gi og motta hjelp, er helt fantastisk, nærmest magisk. Derfor elsker jeg yrket jeg nå trer inn i. Likevel skremmer A4-livet meg, og jeg er redd for å en dag finne meg selv lei av yrket mitt. Så hva gjør jeg? Hva jobber jeg med? Hvilken vei skal jeg gå?

Jeg og samboeren har tenkt mye på dette med frivillig arbeid. Selv føler jeg en trang til å gi noe av meg selv til de som trenger det. Det er kanskje nettopp derfor jeg har valgt veien som sykepleier, for å gi. For meg høres dette med frivillig arbeid ut som en drøm, en drøm jeg håper kan bli virkelig. En får riktignok ikke lønn, og det er vel kanskje der problemet ligger for mange. Heldigvis finnes det mange løsninger, mange muligheter. 

En av mine mange drømmer er at jeg en dag skal bli så flink til å skrive, at jeg kan delvis leve av det. Ved å få en økonomisk støtte gjennom bloggen, har en plutselig en mye større frihet til å kunne gjøre ting som for eksempel frivillighetsarbeid. Jeg har også en våt drøm om å kunne ta med meg samboeren og seilbåten vår rundt jorden. Tenk dere det, seile rundt jorden og bare oppleve alt verden har å by på! Jeg blir dårlig av bare å tenke på det. 

 #foto #hverdag #blogg #personlig #nettavisen 

Alt hva hverdagen har å by på

God mandag, alle sammen. 

I dag starter mange på et nytt skoleår. Jeg for min del har fridag i dag, og starter ikke opp med praksis før i morgen. Dagen i dag byr derfor på alt annet enn skole for min del. Som regel pleier jeg å ha en plan for dagen når jeg våkner opp. I dag har jeg egentlig tatt det ganske så rolig og tar dagen litt som det kommer. Listen over ting som bør gjøres er lang, så det gjenstår å se hva som blir gjort, og hva som blir glemt. Fordi jeg er litt på latsiden nå på starten av dagen, valgte jeg å gå rundt i leiligheten og ta bilder av min daglige "to-do" liste. Først på listen står gårsdagens oppvask. Jeg takker høyere makter for at vi har en oppvaskmaskin! Men slik så det altså ut etter frokosten i dag. Absolutt ingen fotballfrue-faktor her i gården. Heldigvis tar det ikke mange minuttene før benkeplatene skinner og fluene er knerta! Neida, det går heldigvis ikke så langt at bananfluene dukker opp. Som regel er jeg faktisk flink til å rydde kjøkkenet FØR jeg legger meg, men av og til er det lov å være menneske også. Visste dere forresten at litt øl+ en dråpe zalo er den perfekte flyeknerteren? Just sayin'....Klesvaska.. Min værste fiende. Noe av det jeg hater mest av alt på denne jord er sokkevask! Er det ikke bare utrolig irriterende når du har 15 par sokker og alle ser NESTEN like ut, men med en gang du tar de på deg, ser du klart og tydelig forskjellen? Et herk å skulle ta ned fra klesstativet. Jeg vurderer derfor sterkt å kjøpe de såkalte sokke-klypene som er å få kjøpt på diverse nettbutikker. De gjør det jo faktisk mulig å samle sokkene FØR en hiver de til vask.. Så slipper samboeren en forbanna kjerring som kaster de nesten like sokkene hans veggimellom..Jeg var faktisk litt skeptisk til å i det hele tatt vise dere denne. Jeg mener, hva må dere tro om meg nå!? Kjøkkenet flyter, vaska støver ned og blomstene dauer. Joda, jeg er ganske flink til husarbeid og slikt altså, jeg lover. Som regel pleier jeg å være flink med blomster, og elsker å pynte med nyinnkjøpte roser. Problemet er bare når en jobber turnus, er på bilturer og har en ellers nokså hektisk hverdag. Da kommer dessverre blomstene sist i køen. Det skal nevnes at jeg på samme tid har klart å gro mitt eget avocadotre! Disse rosenes liv sto dessverre ikke til å redde. Dagens "to-do" er derfor å erstatte disse med noen litt mer livlige blomster. Etterveksten min er nå blitt halve hårlengden min. Heldigvis er min naturlige farge ikke så altfor sprikende fra hårfargen jeg sist farget. I morgen er første dag i ny praksis, og det hadde ikke vært så dumt å se litt ordentlig ut på hodet. I tillegg er det litt forfriskende å freshe seg opp litt på toppen.I dag har vi endelig fått skyene vekk fra himmelen! Det blåser riktignok ganske bra, men det skal ikke stoppe denne bleikfjesa fra å fange til seg en solstråle eller ti. Temperaturen skal visst ikke være så alt for gal heller, i følge gradestokken som henger på utsiden av vinduet. En må nyte det mens en kan i alle fall. 

Jeg håper dere får en flott start på en ny uke!

#foto #hverdag 

22 smarte oppbevaringstips

Helt siden vi for alvor begynte å snakke om båtlivet, har jeg vært helt hekta på pinterest. Ikke det at jeg ikke har vært hekta fra før av, men nå har jeg blitt helt besatt av å hente inn ny inspirasjon. En av de tingene jeg har sett aller mest på, er smarte måter å utnytte all plass til oppbevaring. Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg, er det ikke mye plass i en båt, spesielt ikke for ei som hele livet har levd på 70 kvm++. Jeg er derfor ikke veldig flink på dette med å utnytte all plass, noe jeg helt klart må bli flinkere til! 

- pinterest -

Den siste tiden har jeg også begynt å følge med på et program som jeg tror går på tv2. Selv har jeg kun tv2 sumo, så alle kanalene går litt i mix for min del. Uansett, programmet handler om amerikanere som ønsker å bo i små hus, også kalt "tiny house", hvor de for det meste må klare seg på ca. 20 kvm. Nesten som å bo i båt med andre ord. I programmet kommer de med masse gode råd til supersmarte løsninger angående oppbevaring og utnytting av plass. Jeg kjenner det klør i fingrene etter å komme i gang med alle prosjektene! Først må vi bare... eh.. finne båten....

- pinterest -


Selv om jeg ikke får kommet i gang med prosjektene riktig ennå, syntes jeg det er nyttig å se igjennom diverse løsninger slik at jeg har litt å velge i mellom. Samtidig liker jeg å se for meg hvordan jeg kan få det, nesten som å drømme seg vekk. Jeg tror også det er nyttig å vite hva slags muligheter jeg har med tanke på hvor mye jeg må kvitte meg med av alle tingene jeg har her i leiligheten. Sjokket blir nok stort uansett, det er det ingen tvil om, men ved å gjøre dette om til et prosjekt, tror jeg at overgagen blir noe mykere. 

#DIY #oppbevaring #inspirasjon #håndarbeid #interiør

DIY: Slik gir du nytt liv til gamle ting!En av de kanskje aller største utfordringene med det å skulle flytte inn i båt, er plassmangelen. Til nå har vi bodd i en leilighet på mellom 70 og 80 kvM, og forbruket vårt har vært deretter. Om jeg har sett noe i butikken som jeg har hatt lyst på, har jeg kjøpt meg det, helt uten å tenke på hva jeg skal gjøre med det jeg allerede har. Dette har jo ikke vært noe problem frem til nå med tanke på plass, men dette kan jo selvfølgelig ikke fortsette når vi flytter. Jeg prøver derfor så godt jeg kan å finne alternative løsninger til hvordan jeg kan holde forbruket nede, samtidig som jeg kan ha det sånn jeg vil. 

Svaret fant jeg på Biltema! Der selger de spraybokser med hobbyfarge til en billig penge. I tillegg har de mange morsomme farger som en kan velge mellom! Jeg valgte å prøve ut kobber/gull, rosa og hvit da dette er de fargene jeg liker best for øyeblikket. I tillegg kjøpte jeg maskeringsteip i diverse størrelser slik at jeg kunne leke meg litt med design, samt dekke til gjenstander og detaljer som ikke skulle farges. Det er også lurt å kjøpe en presenning slik at en ikke ødelegger underlaget og det rundt når en holder på med spraymalingen. 

Jeg valgte ut 5 gjenstander som jeg ville teste ut spraymalingen på. En buddhafigur i keramikk fra Kid, to lysholdere fra Ikea, en lysplate fra ukjent butikk og et blomsterspann fra Ikea. dette er gjenstander som jeg ellers ville kvittet meg med, og som jeg ikke bruker. Det er lurt å ha på seg klær som godt kan bli ødelagte, samt å ha et skjerf eller en maske for å dekke til munn og nese. Spray med litt avstand og pass på at alle områder blir dekket. Buddhafiguren, som dere ser på bildet under, fikk litt lite farge på seg, og en kan defor se spor etter hvitfargen dens. Resultatet ble overraskende bra! Jeg ble helt hektet og løp rundt i leiligheten på jakt etter flere gjenstander for å farge. Dette skal jeg ha det mye morro med fremover, det er i alle fall helt sikkert! 

#DIY #håndarbeid #gjenbruk #foto #interiør 

Få perfekte øyenbryn på 1-2-3!

Jeg tror jeg snakker for fler enn bare meg selv når jeg sier at det å få til fine bryn til tider kan være et herk. Spesielt når en har dårlig tid, og "skal bare..", der kjenner jeg meg i alle fall særdeles godt igjen. Resultatet blir en lang regle med ufine gloser etterfulgt av et sukk og et aldri så lite sinneutbrydd før det bare er å starte fra begynnelsen igjen. Når jeg ser tilbake på bilder tatt av meg iløpet av det siste året, har bryna mine hatt større variasjon på frisyren enn håret mit har hatt.. Da vet du det er på tide å ta noen tak. 

Så jeg dro på en sminkebutikk for å sjekke ut hvilket utvalg de hadde av øyenbrynsmagi. Der kom jeg i snakk med en utrolig hyggelig dame som hjalp meg rundt og viste meg diverse produkter. Vi snakket mye og lenge om høyt og lavt, og før jeg visste ordet av det var jeg den stolte eier av et nytt sminkeprodukt, yey! da jeg gikk ut av butikken, hadde jeg ikke bare med meg ett produkt i handleposen, neida, jeg hadde handlet for nærmere 600 kroner. Til mitt forsvar var dama flink til å prate, og jeg trengte ny sminke. 

Da jeg kom hjem for å prøve ut dette vidunderlige produktet, visste jeg ikke helt hva jeg kunne forvente meg. Jeg er ingen sminkeekspert og har måtte kaste litt av hvert opp igjennom pga elendige ekspeditører som tror de kan mye mer om sminke enn de i virkeligheten kan. Denne dama derimot visste hva hun pratet om, og gjett om jeg ble forelsket i mitt nyeste innkjøp! Jeg er helt solgt. Ikke bare var det enkelt å forme brynene, men resultatet ble så mye bedre enn jeg forventet meg. Ikke var det dyrt heller. Settet kostet et sted mellom 150 og 200 kroner, noe jeg mener er helt fair for et sminkeprodukt som varer lenge. 


Resultatet på bildet over er fra første gang jeg prøvde ut settet, og det er selvfølgelig slik at øvelse gjør mester. Likevel syntes jeg resultatet var flott til å være første forsøk. Nå, et par dager etter innkjøpet, har jeg begynt å få mer teken på det, og er nå absolutt avhengig. Det beste av alt er at jeg nå slipper å måtte gjøre brynene på nytt fordi jeg ikke får det til på forsøk nummer en. I tillegg sitter sminken hele dagen! 

Har dere prøvd ut dette produktet? 

Hvilke produkter bruker dere for å få flotte bryn? 

#sminke #skjønnhet #nettavisen #side2 #loreal

oppskrift - energibarer

For en liten tid tilbake prøvde jeg ut en oppskrift som jeg bare må dele med dere. Jg tror inspirasjonen kom fra Caroline B. Eriksens blogg, men oppskriften er blitt noe endret på på grunn av mangel på ingredienser fra min side. Til tross for improvisasjonen, ble disse overraskende gode og jeg endte opp med å gafle innpå som om det skulle vært kake.. Jeg er ingen ernæringsekspert, men disse fungerte ypperlig som mellommåltider. Ikke er de vanskelige å lage heller! Og om jeg har forstått det rett, kan du egentlig bruke nøyaktig det du selv ønsker. Det var absolutt ikke nødvendig å tilsette sukker, og det kommer fra en skikkelig sukkerelsker. 

Ingredisensene ser dere på bildet over. Jeg har, for å være helt ærlig, ingen nøyaktige mål til denne oppskriften. Jeg tror ikke det er så farlig så lenge en ikke tar for mye væske. Grunnen er at massen skal være såpass seig at den holder seg når du tar i den. Jeg brukte ca 1 stor håndfull hakkede dadler, 1 håndfull fiken og rundt 1 dl mandelmel . Jeg brukte ca 2 dl kokosmasse og til sammen ca 1,2 dl gojibær, tranebær og rosiner som jeg hakket i passe størrelse. 3 spiseskjeer kakaopulver (smak og behag). Alt dette kjørte jeg i kjøkkenmaskinen før jeg tilsatte ca 5 spiseskjeer lunken kaffe.  Når massen er passe seig, trykkes den i ønsket tykkelse utover på bakepapir og avkjøles i kjøleskapet. kutt så opp i ønskede biter og oppbevar dem i kjøleskapet frem til servering. 

 

Disse må dere prøve ut! 

#mat #kosthold #oppskrift #foto #fitness #helse

Bildedryss: Exploring Malta

I starten av årets sommerferie, dro jeg og Jakob på vår første sydentur sammen. Turen gikk til St. Julian, en liten by med mye liv, plassert langs den flotte kysten i Malta. Malta er strengt tatt en litt stor øy, så nesten alle byene lå langs kysten. Likevel syntes jeg det var noe spesielt fint med St. Julian. Kanskje det var den lokale puben vi pleide å henge på, kanskje det var dykkerklubben eller alle menneskene vi møtte der. Vi hadde i alle fall en nydelig tur med mange opplevelser som jeg vil ta med meg videre i livet. Jeg prøvde å ikke la kameraet styre ferien, men klarte å få sikret meg en liten samling med visuelle minner. 

Som sagt var vi på en dykkerklubb i byen vi bodde i. Der tok jeg faktisk mitt open water sertifikat, noe som gir meg lov til å dykke ned til et 18. meters dyp. Jakob tok noen andre kurs siden han allerede har dykket en god del fra før. Vi tok med andre ord to helt forskjellige kurs og var hver for oss hele tiden mens disse kursene pågikk. For Jakob var nok dette bare deilig, men for meg som er rimelig pysete på andre språk og mennesker, var dette en virkelig utfordring. Jeg ble derfor ekstra stolt da jeg var ferdig med alt av dykk, prøver og eksamener. 

Resten av turen brukte vi på bading, gåturer og kos. Den ene dagen var vi på en lang båttur som skulle ta oss rundt hele øya. Dagen før denne turen hadde det blåst opp en del, så bølgene hadde rukket å få en solid størrelse da vi skulle ut og kjøre. Halvveis ut på turen lå rundt 90% av alle passasjerene strødd utover, grønne i ansiktet av sjøsyka. Noen kapret søplebøttene rundt forbi, andre hang over rekka. Jeg var bare sjeleglad for at jeg hadde spotify og ørepropper, eneste effektive medisin mot sjøsyka. Jeg og Jakob var med andre ord noen av de veldig få som faktisk klarte å nyte turen. Og for en nydelig tur det var! Nesten alle bildene dere ser over og under, er fra nettopp den turen. 


#foto #sommerferie #tur #reise #malta 

Denne isteen må dere prøve!

Jeg må tipse dere om en av mine absolutte favoritter for tiden. Når det kommer til te, både varm og kald, har jeg et veldig svakt punkt. Da jeg flyttet fra vår første leilighet sammen, klarte jeg å fylle en hel flytteeske full med kun diverse typer te. Man kan med andre ord si at jeg har en mild form for samlemani? Uansett, for en tid tilbake bestemte jeg meg for å prøve ut en ny iste med mangosmak. Denne herligheten kjøpte jeg på en av mine topp 3 favorittbutikker, Feel, og var verdt hver krone! Jeg finner alltid noe jeg liker i den butikken, og de har ofte tilbud på masse herlige varer. Godt for meg, men ikke like godt for lommeboka, huff! 

Denne isteen kostet 79,- men varer lenge da den skal blandes 1:7 med vann. I tillegg smaker den veldig friskt. Noe av det negative med de pulverposene en får kjøpt i butikken er at de ofte gir en rar ettersmak, noe denne slettes ikke gjør. 

Sist jeg sjekket innom butikken hadde de også fått inn sitron og en smak til som jeg ikke husker i farta. Uansett, denne er helt klart min nye sommerfavoritt! 

#iste #dikke #sommer #foto

studiestart

I dag er det studiestart for mange av landets studenter, hvertfall her på sørlandet. Det er helt utrolig å tenke på at jeg nå går inn i mitt siste år som sykerpleierstudent. Om bare en uke starter jeg i praksis, om et halvt år starter jeg på min bacheloroppgave, og om et år er jeg ferdig sykepleier. De to første årene har bare flydd av gårde og det er med blandede følelser at jeg går inn i dette siste skoleåret.

Det skal bli både gøy og deilig å bli ferdig som student og tre inn i rollen som sykepleier, men samtidig føler jeg at jeg har så mye igjen å lære. Som ferdigutdannet sykepleier har en et enormt ansvar for andre menneskers liv. Selv om tanken skremmer meg, tror jeg at dette er en frykt alle sykepleirere, eller andre ferdigutdannede må møte og overvinne. Samtidig tror jeg nok vi som studenter forventer mer av oss selv som ferdigutdannede enn de aller fleste ute i arbeidslivet vil gjøre. 

Det kommer også til å bli trist når neste høst kommer og jeg plutselig ikke skal tilbake til skolen. På tross av alt slit har de siste årene vært mine aller beste så langt i livet. Jeg har møtt noen fantastiske mennesker som virkelig har forandret meg og mitt liv på så mange måter. Jeg har møtt noen av mine aller beste venner gjennom utdanningen og sammen har vi gått igjennom tykt og tynt disse siste par årene. Takket være universitetet har jeg også møtt min bedre halvdel. Det skal bli rart, litt trist, men også litt fint å være ferdig som student, i alle fall for denne gang. 

 
Masse lykke til til alle dere som starter det nye skoleåret deres nå. Lykke til med å skape nye vennskap, med de mange kommende eksamenene og ikke minst med å ha en utrolig fin tid! 

 

#utdanning #skole #sykepleier #høst #foto #minner

Et hav av inspirasjon

Jeg er en person som elsker å drømme meg vekk, enten det er snakk om sted, årstid eller tid. Helt fra vi begynte å snakke om båtlivet har jeg søkt rundt etter inspirasjon til smarte løsninger og hvordan jeg vil ha det. Jeg har søkt på design, oppbevaringsmuligheter og livsstil. Noe av det tøffeste jeg til nå har lest om, er familier som tar med seg barna inn i båtlivet. Det hele virker som et lite eventyr for min del, og jeg kan sitte i flere timer og bare drømme meg vekk med tanken på hvordan vårt båtliv en dag kan bli. 

Pinterest

Nydelig, ikke sant? Jeg henter mesteparten av min inspirasjon fra Pinterest.com, som er en helt fantastisk nettside! Dette er nettsiden jeg bruker til å hente inn inspirasjon og ideer til så og si alt jeg holder på med. Av og til kan jeg bruke en hel dag på å høste inn smarte løsninger eller gøyalle gavetips, og det beste av alt er at mye av det er så lett å lage. Ofte kan en finne linker videre til ennå flere nettsider der også og plutselig befinner du deg i et hav av ideer. Min drømmeside. Jeg tror faktisk jeg fikk tårer i øynene første gang jeg oppdaget siden, så glad er jeg i den...

#inspirasjon #båt #liv #familie #hverdag #båtliv #nettavisen

 

Vi flytter inn i seilbåt!

 Hei, alle der ute!

Velkommen til denne bloggen!  Først litt om meg selv. Mitt navn er Jenny. Jeg er ei 21 år gammel jente som opprinnelig kommer fra østlandet, men som med tiden har endt opp på det blide sørlandet. Her holder jeg for tiden på med min bachelor i sykerpleierutdanningen på universitetet, UiA. Ved siden av skolen jobber jeg på en institusjon hvor jeg hjelper mennesker i alle aldre med alt fra dehydrering til smertelindring. På fritiden liker jeg å ta bilder og å være kreativ. Scrapbooking og "DIY"-prosjekter er mine absolutte favoritter, og jeg elsker sider som pinterest og weheartit. For litt over to år siden møtte jeg min bedre halvdel, Jakob. Da vi møttes hadde han allerede bodd tre år i seilbåten sin, som dere ser på bildet over, mens han studerte. Denne båten var 35 fot og utrolig koselig. På den tiden var jeg alt annet enn klar for å bo i seilbåt, og Jakob var veldig klar for å bli en landkrabbe, så vi flyttet da sammen i en leilighet før vi halvannet år etter gikk lei.  A4-livet frister oss lite og vi holder begge på å sprekke av lysten til å oppleve og se mer av hva livet og verden har å by på. Etter mye tenking og vurdering har vi derfor kommet frem til at vi skal kjøpe oss seilbåt sammen. 

Som dere sikkert skjønner så er det ikke bare å kjøpe seg en tilfeldig båt og flytte inn i den. Neida, en må tenke på komfort, seileegenskaper, plass, muligheter og ikke minst pris. Vi bestemte oss veldig fort for at det var en seilbåt vi ville ha, da dette er halve sjarmen med det å bo i båt. Størrelsen på vår kommende båt avhenger av romfølelse og løsninger, men vi tenker oss et sted mellom 40 og 50 fot. Ellers er det kun småting som vi har i hodet når vi leter, men mer om dette en annen gang. 

Jeg håper dere vil følge oss og vår reise videre på denne bloggen!

#hjem #båt #seilbåt #alternativthjem #friluftsliv #nettavisen

Ny blogg!

Hei, alle der ute, og velkommen til denne nye bloggen. Jeg holder for tiden på med å rigge i stand alt her på bloggen og vil være i gang om ikke så alt for mange dager, men inntil videre håper jeg dere kan smøre dere med tålmodighet. Jeg vil snart opprette en instagramkonto og facebookside til denne bloggen slik at dere som er interesserte i å følge oss får muligheten til det. 


Vi blogges! 


, Kristiansand

hits