juni 2017

Prosjekt oppussing

Før vi overtok huset i april, hadde vi noen forestillinger om hva som måtte gjøres, hvor mye arbeid vi måtte legge i de forskjellige rommene osv. Vi var fult klar over at noen av soverommene trengte litt kjærlighet, og at badet i øverste etasje var nokså utdatert og slitent. Da vi overtok huset viste det seg derimot at et av soverommene ikke bare trengte kjærlighet, men også en helt ny vegg. Veggen, som hadde vært dekket av klesskap og diverse hyller under visning og på bilder, hadde to store åpninger som tidligere hadde tilhørt en dør og et vindu. Dere kan tro vi ble paffe da vi innså at jobben på dette rommets vegger ble en helt annen enn tapetsering og finpuss. Heldigvis var planen å rive både lister og gulv, og vi var nokså innstilte på at dette rommet ble det mye jobb med. Vi tok det hele derfor nokså greit, og gjorde ingen sak ut av det da vi overtok nøkler. 

Halvannen måned etter overtakelse, hadde vi så vidt kommet i gang med prosjekt soverom, og tok det hele litt og litt. Det første som ble gjort var fjerning av lister, samt riving av den ene veggen. I ettertid har vi vært litt frem og tilbake på hvorvidt dette var det smarteste, men nå er det ingen vei tilbake. Planen videre var å fjerne gulvteppet, rette veggen og legge plater. Plater ble kjøpt inn, og belegg til gulvet fulgte med huset. 

I forrige uke fikk vi besøk av en av Jakobs kamerater, som i motsetning til oss to, har mye erfaring og kunnskap om oppussing. Prosjekt oppussing skjøt derfor plutselig fart, og i løpet av få dager var gulvteppet revet, vegger rettet opp og hadde fått plater, tak ble malt og nye lister ble kjøpt inn. Tiden for å legge gulv var kommet, og det var da det ble oppdaget at gulvbelegget som vi allerede hadde i hus, var for lite for rommet. Dette oppdaget vi sånn 16:05 på lørdag, og alt av butikker var da stengt frem til tirsdag på grunn av pinsen. Men etter litt leting på finn.no, fant vi et flott gulv som ble solgt en snau time unna. Planen om gulvbelegg ble byttet ut med parkett, og arbeidet fortsatte. Mandag ettermiddag sto soverommet ferdig, og vi kan nå endelig ta i bruk også dette rommet. 

Jeg er så glad for å kjenne slike flotte mennesker, som bare stiller opp og hjelper. For oss, som ikke har noen slags erfaring med oppussing, betyr denne typen hjelp og veiledning uendelig mye. Disse gutta har virkelig stått på, og selv om jeg ikke akkurat fikk hjulpet dem denne gangen, lærte jeg meg et par- tre tips og triks til neste prosjekt. Men før vi tar tak i særlig flere prosjekter, skal vi nyte disse siste dagene/ukene som to før vi plutselig blir en familie på tre. 

#oppussing 

 

, Kristiansand

hits