mars 2017

En helg med spa og kjærlighet

I går var det utrolig deilig å våkne opp, uthvilt og glad etter en deilig og avslappende helg med min kjære. Sist fredag hadde vi hele to markeringer som skulle feires oss imellom. For det første markerte denne fredagen inngangen til tredje trimester, og altså siste del av svangerskapet. Jeg tror vi begge syntes dette var både spennende og skummelt på en og samme tid. Det er vanskelig å skjønne hvor tiden har blitt av, og ikke minst å henge med i svingene frem mot juni. Men det er godt å tenke på at ting går fremover, og vi har jo virkelig mye å se frem til. Den andre markeringen var at det nå kun er 2 uker igjen til overtakelse av huset. Ikke det engang, faktisk kun halvannen uke nå som vi er godt i gang med denne. Det begynner derfor å bli på høy tid å tenke på pakking av resterende eiendeler som vi har litt her og der. Men før vi kom i gang med siste innspurt før flytting og baby, ønsket vi oss en avslappende helg, bare oss to. Bilde lånt av krageroresort.no
 

For et par uker siden, kom vi over et knalltilbud på Kragerø resort, som vi valgte å slå til på. Helgeopphold ble bestilt og datoen ble satt. Fredag etter jobb dro vi av gårde og sjekket inn på hotellet. Et søtt, lite rom som var akkurat passe for oss og vårt behov. Fredagen gikk med til en flott middag på hotellet, med tidenes utsikt, og avslappende kvalitetstid på hotellrommet. Lørdag var det tid for en tur i bade-/spaavdelingen, noe som var utrolig fint og behagelig. Bare det å ta fotbad og nyte utsikten, føltes som en drøm. Det var også veldig deilig å føle at jeg kunne bevege kroppen en del uten å egentlig bruke så mye energi på det. Klart jeg var sliten da vi var ferdige, men så deilig som det var å flyte rundt og bevege kroppen gjorde det hele verdt det. Lørdagen ble avsluttet med en fin kjøretur rundt i min barndomsby og nærliggende områder, noe som alltid er koselig. Vi dro fra hotellet i 14-tiden på søndag, og brukte god tid på veien hjem. Jeg sovnet i bilen, og tror kroppen både var glad og sliten etter helgen. Selv kjenner jeg at det var en helg vi begge trengte, og at det nå skal bli fint å komme i gang med pakking og flytting.  I går hadde vi det som må være den varmeste dagen så langt i 2017. Skyfri himmel og en gradestokk som viste opp mot 20 grader i skyggen var en fantastisk inngang til ny uke. Det var rett og slett helt nydelig å sitte ute i solen, og jeg kjente faktisk at det til tider ble for varmt å sitte på samme sted. Dagen ble brukt til å klargjøre og planlegge for sommerhagen med alt av blomster, urter og grønnsaker som skal såes. Et behagelig og koselig gjøremål før vi kommer i gang med de litt større tingene som må gjøres. Båten blir mest sannsynlig hentet i slutten av uken, og alt som gjenstår er i grunn nedpakking av det vi har tatt med oss mens vi har bodd på land de siste månedene. Men det er liksom alltid noe som gjenstår, og en blir som regel aldri ferdig før i siste liten. Det skal derfor bli godt når båten er hentet og vi kan rette alt fokus mot fredag om halvannen uke. 

Huskjøp og båtsalg

Da var nok en uke gått, og plutselig har vi kommet over halvveis i den tredje måneden. I begynnelsen av uken fikk vi tømt Njord for alle våre eiendeler og begynt nedvasken. Nå gjenstår kun siste rest før båten er klar for overtakelse av ny kaptein og eier. Jeg er veldig lettet og positivt overrasket over hvor fint hele prosessen med salg gikk, og det er utrolig godt å vite at alt av papirer nå er i orden. Vi rakk til og med å få Njord inn i det norske skipsregisteret før den forlater oss, noe som vi lenge har jobbet for. I tillegg klarte Jakob å fikse autopiloten, så enhver seiltur fremover bør bli en drøm for den heldige som får være om bord. Det er godt å vite at vi i alle fall har gjort alt i vår makt for at neste eier skal få en god opplevelse med Njord Noatun, noe jeg absolutt tror det vil bli.I løpet av uken har vi, i tillegg til å ordne båten, også fått skrevet under på en rekke viktige dokumenter som vil bety mye for vår tid fremover på land. Allerede før jul begynte vi å se etter et passende hjem for oss i tiden fremover, og fant da et hus vi begge falt for. På den tiden hadde vi ikke mulighet for å legge inn noe bud, i og med at båten på den tiden ikke en gang var lagt ut for salg. Heldigvis for oss har markedet vært nokså tregt her på sørlandet, og vi rakk å hive oss med på en budrunde i siste liten, som vi til vår store lykke vant. Denne uken ble kontrakter skrevet under og overtakelsesdato satt. Om kun tre uker får vi flytte inn i vårt nye hjem. For min del gjelder det nå å fylle dagene frem mot april. Det er grusomt hvor tregt enkelte dager går når det eneste jeg gjør er å spise og samle krefter. Heldigvis har jeg fylt opp de aller fleste dager fremover med lette aktiviteter slik at tiden skal gå litt fortere. Nedtellingen mot påske har begynt, og jeg klarer nesten ikke vente med å dra frem pynten i nyinnflyttet hus. I tillegg har jeg så mange prosjekter i tankene når det kommer til det nye huset. Møbler som skal lages, rom som skal pusses opp og gammelt som skal bli nytt. Hodet mitt er så fylt opp av ideer etter å ha sittet i ro såpass lenge, at jeg klarer nesten ikke vente med å komme i gang! Jeg håper bare formen tillater meg å begynne på noen av de før lillemann melder sin ankomst....

Det eneste som gjenstår nå er at Njord blir hentet av sin nye kaptein. Litt vemodig, men også utrolig godt at alt ser ut til å ordne seg veldig greit for vår del. Skilpadden Gunnar har også flyttet ut, og blir med oss videre på ferden. Nå skal han nyte hagens grønne sletter i en periode, og hvem vet, plutselig får han sette sine søte betongben på seilbåtdekk igjen.


 

De siste hundre

God mandag, alle sammen! I helgen nådde vi en ny milepæl i denne graviditeten. Nå er det kun i underkant av hundre dager igjen til termin, og til vi får sett det lille underet vårt på utsiden av magehulen. Hvorvidt han faktisk kommer på termin, gjenstår jo å se, men vi håper jo at datoen stemmer sånn noenlunde med hva som blir fødselsdato. Vi er nå kommet halvveis i uke 26, og om kun et par uker går vi faktisk inn i tredje og siste trimester. Jeg er så sjokkert over hvor fort de siste månedene har gått til tross for lange dager uten særlig innhold. Mange føler at den siste tiden går veldig tregt, men vi har så full timeplan fremover, og så mange prosjekter at jeg tror de neste månedene vil fly minst like fort forbi som de forrige. Nå som det kun gjenstår litt over tre måneder, er det på tide å tenke på hva vi vil trenge når det kommer en liten en i hus. Siden dette er førstemann, må alt skaffes inn. Det er ikke dermed sagt at alt må kjøpet nytt, noe vi har vært veldig opptatt av når vi har sett etter utstyr. Det viktigste for oss er hvorvidt det vi kjøper inn er trygt, så det at en annen baby har brukt produktet før vår, bryr vi oss i grunn veldig lite om. Men noe vil vi selvsagt også kjøpe fra butikk, og venter da med dette til etter vi kommer oss i hus. Jeg føler meg i grunn overraskende rolig og avslappet når det kommer til dette med å handle inn utstyr, og føler i grunn at vi har noenlunde kontroll til tross for at vi egentlig ikke har skaffet oss så veldig mye ennå. Men jeg føler det viktigste er på plass. Barneseng har vi ordnet, vogn er i boks, bilsetet er kjøpt inn og masse sengetøy ligger klart. I tillegg er ammeputa kommet i hus. Den kjøpte jeg faktisk rundt juletider allerede, og er en "kombi" mellom ammepute og avlastningspute for meg. Puta heter BB-hugme og er kanskje en av de dyreste, men likevel såå verdt pengene. Denne har allerede blitt brukt mye her hjemme, og jeg regner med at den vil bli mye brukt også i tiden fremover. 

Neste milepæl blir som sagt om et par uker når vi går inn i tredje og siste trimester. Det sies jo at det andre trimesteret skal være det mest behagelige, og er da de fleste gravide føler de kan slappe av og være seg selv igjen etter de første 12 ukene med oppkast, kvalme og uvelheter. For min del har ikke dette stemt helt ettersom jeg fremdeles er ganske kjip i formen. Likevel må jeg jo innrømme at disse månedene absolutt har vært bedre enn de tre første. Jeg håper bare formen vil holde seg stabil så lenge som mulig frem mot juni, og at vi rekker å få ting gjort før lillemann melder sin ankomst. 

#graviditet #hverdag #andretrimester #gravid 

 

Et helt år har gått

For snart en måned siden hadde vi årsjubileum for da vi reiste til Bergen for å se på Njord for første gang. Etter å ha bestemt oss for at dette var båten for oss, dro Jakob tilbake til Bergen kort tid etter for å tømme Njord for alt av klær og utstyr fra forrige eier, samt klargjøre for seilas hjem til Grimstad. Han fikk besøk av en god gjeng som deltok på hjemreisen og gjorde det mulig for meg å bli igjen i Grimstad for å pakke ut av leiligheten vi leide på den tiden. I går hadde vi et nytt årsjubileum med Njord. Det var nemlig gått et helt år siden Njord så Grimstad gjestehavn for aller første gang. Været i går var i grunn ganske likt som på den marsdagen for 12 måneder siden, snøkaos, surt og jævlig. Jeg husker det var en sliten gjeng som møtte meg den dagen på havna, og Njord så herja ut. Turen fra Bergen var tøff, og jeg er veldig glad for at Jakob fikk med seg så mange gode folk som kunne hjelpe han med å komme trygt hjem. Mer om hjemturen finner dere her.

Den første dagen gjorde vi igrunn ikke stort med båten. Alle som hadde vært med på turen var slitne, været var grusomt og det begynte å bli mørkt. Vi utsatte derfor alt av arbeid til dagene etter. Det første som måtte gjøres var å få ryddet alt ut av båten. Etter turen hjem fra Bergen, lå det ting strødd over alt. Vegghyller var revet løs, bagasje lå litt over alt og det var generelt veldig vanskelig å se gulvet. Båten ble ryddet ut av, og en stor vaskejobb lå foran oss. Heldigvis var vi så motiverte for å komme i gang med båtlivet, så det som i grunn var en møkkajobb gikk noenlunde greit å få unnagjort. Hyllesystem ble laget og montert opp på bad og kjøkken, og plutselig var det mulig å flytte tingene våre inn i båten. Etter bare få dager flyttet vi inn i Njord, og vårt liv som båtboere sammen hadde for alvor begynt. 


Den første tiden fikk vi unnagjort utrolig mye. I tillegg til hyllemontering, ble det laget sengebunn, kjøleskapet fikk ny termostat som Jakob og en kamerat laget, og plutselig var mars måned forbi. I månedene som fulgte fikk vi isolert deler av båtens innside, Jakob bygde targabøylen og vi klargjorde Njord for en sommer på holmene. Da Jakob dro av sted til Gran Canaria for å frakte en kamerats båt hjem til Norge, ble jeg og Njord igjen på sørlandet. Det gikk i alt 5 uker før Jakob var tilbake, og på de ukene hadde jeg fått oppleve nydelige kvelder i deilig sommerbris på dekk, redningsaksjon med redningsskøyta, min første tur som kaptein og ikke minst fikk jeg lært meg hvordan en legger til og fra en fjellside. Lærerike uker med andre ord. Resten av sommeren lå vi på anker og i Grimstad gjestehavn store deler, før vi på ny fikk flytte tilbake til plassen vi hadde hatt før sommeren. 

Da sommeren var over, gledet jeg meg voldsomt til havnelivet med strøm, varm dusj, og rolige og stabile omgivelser. Høsten startet bra, og vi skaffet oss til og med et båtdyr, Monster. Høststormene traff oss ganske hardt i en lengre periode, og båtlivet ble noe guffent. I denne perioden dro vi på biltur til Jakobs hjemby, Narvik, og fikk sett de vakre høstfargene som på den tiden ikke hadde nådd sørlandet riktig ennå. I måneden som fulgte, fant vi ut av vi ventet en liten krabat i juni 2017, og våre båtplaner ble plutselig forandret. Det gikk ikke mange ukene før formen raste, og jeg ble sykemeldt. Jeg tilbragte mye tid i Njord, men kan helt ærlig ikke huske mye annet enn innsiden av soverommet og dårlig form. Etter sykehusinnleggelsen i slutten av november, bestemte vi oss for å pakke sakene og sove på land. Her har vi i grunn vært siden. Jakob fikk fast jobb i slutten av Desember, og allerede i slutten av Januar ble Njord lagt ut på finn for salg. Responsen var enorm, og i løpet av få uker hadde vi mange interesserte. Et helt år har gått siden Njord kom til Grimstad for første gang, og startet vår båttilværelse. Det er derfor rart å sitte her hele 12 måneder etter, med så mange minner og opplevelser, og vite at Njord nå er solgt. Om kun kort tid blir vår båtdrøm overlevert til en annen, og vårt eventyr med Njord er over. Samtidig vet jeg hva som venter oss i månedene som kommer, og det at salget gikk så greit er derfor veldig lettende og godt. Vi kan nå endelig se videre fremover og legge nye planer og drømme om nye eventyr. De neste ukene kommer til å gå med på å rydde ned alt av ting og vaske Njord. Etter det setter vi kursen videre, så stay tuned! :)#baatboer #baatboerne #båt #hverdag #båtliv #friluftsliv #graviditet #foto

, Kristiansand

hits