februar 2016

Njord Noatun

God mandags morgen, alle sammen! 

Da vi annonserte båtsalget vårt, spurte vi også om noen av dere klarte å tippe navnet på båten, og ga et hint om at det hadde noe med norrøn mytologi å gjøre. Utrolig nok så var det ei som klarte å tippe en del av navnet. Båten vår, og vårt fremtidige hjem skal altså hete Njord Noatun etter den norrøne guden, Njord, og hjemmet hans, Noatun. Navnet ble faktisk bestemt allerede på bilturen på vei til Bergen for et par uker siden. Njord er sjøfartens gud og rår over vinden. Det er jo derfor helt klart at vi, med seilbåt, må ha han som navn på båten vår. 

Allerede i dag starter Jakob reisen til Bergen for å hente båten hjem. Han skal bruke de neste ukedagene på å gjøre båten i stand, før han og noen kompiser seiler den ned i helga. Vi håper at været er med oss og at alt går som det skal. Planen er å flytte inn i løpet av mars måned, men alt avhenger egentlig av denne turen. Planen videre er å rydde og vaske båten slik at vi kan begynne innflyttingen. Vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal gjøre alle endringene før vi flytter inn, eller om vi skal ta det mens vi bor der. Noen av endringene vil ta tid, men ville samtidig vært fint å få blitt ferdig med før vi tar alle tingene våre inn i båten. Forhåpentligvis vil vi få et visst inntrykk av hva vi rekker å få gjort før innflytting allerede i løpet av denne uken. 

Jeg håper dere alle får en flott mandag! 

#Båt #baatboerne #friluftsliv #baat 

DIY: rammekunst

Nå kan jeg endelig vise dere prosjektet som jeg har jobbet med de siste ukene. De fleste var veldig nær når de gjettet at det var en slags bilderamme jeg holdt på med. Ideen startet med at jeg hadde lyst til å ha et stilig bilde til å henge over sofaen  stuen vår. Veggen der har stått naken helt fra vi flyttet inn, og ser rett og slett gørr kjedelig ut. Plutselig fikk jeg en ide om å lage min egen bilderamme hvor jeg dekorerte med mange små rammer inni. Og slik startet dette prosjektet...

Jeg handlet inn mange bilderammer i ulike størrelser, farger og fasonger på Ikea. Et godt tips er å kjøpe noen med gode limeflater på sidene slik at det blir minre jobb å feste de sammen. Deretter dro jeg på Byggeriet for å handle inn materialer. Jeg fikk utrolig god hjelp av en ansatt som kappet opp listene i perfekt vinkel og lengde. Det eneste jeg da trengte å gjøre var å feste de sammen. Jeg slet litt med akkurat dette, mest fordi jeg var utrolig utålmodig. Jeg begynte med trelim, men klarte ikke vente på at limet skulle tørke, og gikk derfor over til spiker. Dette viste seg å være vanskeligere enn først antatt. Til slutt fant jeg frem noen fantastiske "hjørne-festere" som jeg har fått med til Ikea-møblene mine en gang. Disse brukte på innsiden av rammen for å holde hjørnene samlet. Deretter gikk jeg over med trelim nok en gang og lot det tørke. 

Listene som jeg kjøpte var ubehandlet, noe jeg selv valgte. Jeg hadde en klar formening om hvilken farge jeg ønsket meg, og kjøpte derfor beis fra Jotun. Fargen heter drivved og er nydelig! Jeg malte på et par strøk og lot det tørke før jeg gikk videre. Etter at malingen hadde tørket, var det tid for å feste de små rammene. Dette var det jeg brukte mest tid på. Ikke fordi det var så mye arbeid, men fordi det var vanskelig å bestemme seg for hvordan det skulle se ut. 

Det finnes mange måter å feste rammene sammen på, men jeg gikk for noe som heter sikaflex. Dette er en utrolig klissete masse som blir utrolig sterk når den stivner. Grunnen til at jeg valgte dette var fordi vi hadde det i huset, og fordi jeg så på det som det beste og enkleste alternativet. Jeg la søplesekker under hovedrammen og plasserte de små rammene der hvor jeg ville ha de. Deretter tok jeg opp en etter en og la på et lag med sikaflex for deretter å legge de tilbake i rammen. På den måten fikk jeg nøyaktig det mønsteret/utseendet som jeg ville ha. Jeg lot det tørke i et halvt døgn før jeg turte å røre på det. Plasten hang fast noen steder, men denne dro jeg bare forsiktig av. Det er utrolig hva man kan lage bare man har litt fantasi! Jeg gleder meg veldig til å kunne sette inn bilder i disse rammene og se det helt ferdige resultatet. Forhåpentligvis får vi plass til denne kjemperammen på det ene rommet i båten. Det var uansett et utrolig artig prosjekt, og ikke minst en fantastisk mestringsfølelse. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med resultatet :D 

#DIY #Håndarbeid #foto #bilder #hjemmelaget #håndlaget 

Vi har kjøpt oss seilbåt!!

Endelig kan jeg dele den store nyheten med alle dere, vi har funnet båten! Vi var faktisk på tur for å se på den for en liten stund siden, men ville ikke dele det før det var helt sikkert at den var vår. Båten vi har kjøpt oss er en 44 fots Beneteau Oceanis, en nydelig båt både på utsiden og på innsiden. Vi har allerede mange planer for hva som skal gjøres med båten, men aller først må vi få den ned hit til oss. Jakob drar derfor allerede neste uke for å gjøre den klar til seiling, og forhåpentligvis vil den være i havna her allerede i slutten av neste uke. Det er mye som skal gjøres før vi kan flytte inn, men planen er å være inne i båten i løpet av neste måned. 

Vi er begge utrolig fornøyde med kjøpet og fikk veldig mye av det vi ønsket oss. Det er en stor båt, som vi fikk for en god pris. Båten er i veldig god stand, samtidig som vi har nok av oppussingsmuligheter om vi ønsker det. I båten er det fire soverom med dobbeltseng, men vi har allerede planer om å gjøre om det ene av dem til verksted/hobbyrom. I tillegg har vi store planer for det ene av de to badene om bord, men mer om alt dette senere. Jeg kan i alle fall love dere at det blir utrolig mange artige oppussings- og DIY-innlegg i tiden fremover. Jeg gleder meg allerede! 

En båt må ha et navn, og for oss ble det bestemt i rekordfart. Vi bestemte oss faktisk om dette navnet allerede før vi visste om båten ble vår. Navnet er norrønt og passer, etter vår menng, veldig bra til vårt fremtidige hjem. Klarer dere å gjette hva det blir? 

#Baat #baatboerne #friluftsliv #økonomi

En stor omveltning

Det er så rart å se hvordan leiligheten stadig blir større og større mens alle eiendeler og møbler bare blir færre for hver dag som går. Vi er allerede godt i gang med hele denne flytteprosessen, og jeg merker at nervene tar litt overhånd. Selvsagt gleder jeg meg til det som nå venter oss, men det er også noe skummelt og ukjent ved det å skulle bo i båt. Ikke har jeg gjort det før og ikke vet jeg om det er noe for meg. Likevel sitter jeg her med under halvparten av alle møblene vi hadde for bare kort tid siden. 

Det er noe deilig med det å endelig ha en "unnskyldning" til å kvitte seg med ting jeg ellers ville beholdt kun på grunn av samvittighet. Jeg elsker tingene mine og er veldig dårlig på å kaste ting uten en "god grunn", noe som ofte resulterer i at jeg beholder det. Nå som jeg faktisk ikke har noe valg, kjenner jeg at jeg har litt blandede følelser. Jeg er veldig glad for at jeg kan tømme klesskapet uten dårlig samvittighet. Det samme gjelder pynt som jeg egentlig aldri burde ha kjøpt. Men det er en ting jeg virkelig ikke liker at jeg må selge, og det er akvariet mitt.Jeg skal ikke dra det så langt som å si at fiskene er barna mine, men jeg er veldig glad i akvariet mitt. Det er noe veldig avslappende og beroligende med det å stirre på livet på innsiden av de fire glassveggene. Uten å høres for klisjé ut, vil jeg faktisk si at akvariet har hjulpet meg gjennom dager som ikke har vært så lette. Ikke fordi jeg ser på fisk som venner eller noe slikt, men rett og slett fordi akvariet, og livet i det, er noe jeg kan se på i timesvis uten å måtte ha en eneste tanke i hodet. Det er så fredfullt, men samtidig så øyefangende og vakkert. 

Nå som vi har bestemt oss for å flytte i båt, kan vi ikke lengre eie akvariet. Det må derfor selges i løpet av den nærmeste tiden. Jeg har allerede solgt unna det nest største jeg hadde, og nå står det største og flotteste for tur. Jeg må ærlig si at dette er det jeg har gruet meg mest til med hele flytteprosessen. Møbler bryr jeg meg svært lite om, men akvariet har jeg eid i mange år, og er noe jeg har blitt veldig glad i, og nesten litt avhengig av. Det blir derfor svært merkelig og litt trist å se det forsvinne ut døren. 

Jakob vet hvor knyttet jeg er til akvariet og kjøpte meg en veldig søt gave da han var utenlands i helgen. Han hadde fått tak i et stilig bilde av noen virkelig fargerike fisk som han mente jeg måtte ha på veggen i båten. På den måten er jeg ikke helt uten akvarium selv om vi nå flytter. Jeg syntes det var en utrolig søt gave som hjalp veldig på humøret. Det er fremdeles mye som gjenstår før vi er klare til å flytte vekk herifra, men en ting er i alle fall helt sikkert; det blir båt! 

#Baat #baatlivet #baatboere #flytte 

En udugelig sykepleier

God mandags ettermiddag! Akkurat nå har jeg søkt tilflukt på mitt hellige område, hobbyrommet, også bedre kjent som gjesterommet vårt. I resten av leiligheten flyter det med flytteesker, svarte søplesekker og skrot, mens her inne er det ryddig og rolig. Det er her jeg kan slappe av og samle krefter. Og krefter trenger jeg virkelig fremover.

I dag fikk vi tildelt veileder på skolen, noe som vil si at bachelorprosjektet offisielt er i gang. Det blir noen harde måneder med pugging, skriving, latter og tårer. Jeg gleder meg, men gruer meg også masse. Det skremmer meg at jeg skal kalles for sykepleier om kun få måneder, og jeg lurer stadig vekk på om jeg er den eneste som føler det slik. Har virkelig alle de gode sykepleierne der ute følt seg så elendig og udugelig før? Det har jeg vanskelig for å tro. Samtidig gir det meg litt trøst og sjelero å tro at dette er en fase alle går igjennom. 

En lærer så lenge en lever, og selv om en er ferdig som elev på universitetet, er en ikke ferdig utlært. Dette er noe alle forstår, og vi forteller oss selv dette stadig vekk. Likevel tenker jeg på alle pasienter, alle pårørende og alle andre som jeg skal møte fremover. Hva vet vel de om at jeg akkurat har fullført min bachelorgrad? Ville ikke du forventet like mye av en sykepleier selv om hun eller han så relativt ung ut? 

Det å skulle kvitte meg med skiltet hvor det står at jeg er student, det skremmer meg. Dette er den lille unnskyldningen jeg føler at jeg kan støtte meg på når jeg må svare en pasient eller pårørende at "beklager, men da må jeg nesten snakke med sykepleieren". Jeg føler meg flink, jeg føler at jeg gir noe, men likevel frykter jeg å ikke være bra nok. Hva hvis jeg aldri blir bra nok, hva da? 

Det er mye som skremmer meg med tiden som vi nå står overfor, mye som gir meg klump i magen og panikkfølelse. Likevel er det også noe deilig ved tanken på at jeg til sommeren kan kalle meg for sykepleier. Det er et mål som jeg har kjempet for, et ønske og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg elsker å hjelpe, bidra og gjøre hverdagen mer utholdelig for andre. Og svært få følelser kan måle seg med den gode, varme kriblingen som sprer seg i kroppen når et annet menneske takker deg av hele sitt hjerte for at du har vært en del av dets hverdag. 

Jeg tror det som skremmer meg aller mest er tanken på å ikke skulle leve opp til egne forventninger. Men jeg vet jeg kan mye, og jeg vet jeg gjør mye rett. Av og til glemmer jeg å ta til meg all rosen jeg får, men det er like viktig som alt annet. En husker ofte de misfornøyde, men like viktig er det å huske på de som var fornøyde. De som takket meg, de som skrøt av meg til familien sin, de som mente jeg kom til å bli en fantastisk sykepleier. Og kanskje er det slik at en er sin egen verste fiende. Kanskje er jeg for streng mot meg selv og kanske er det ikke slik at alle forventer det beste av deg straks du har levert inn bachelorprosjektet ditt. Men det er tanken som skremmer meg...

 

Noen som kjenner seg igjen i dette?

#utdanning #student #tanker #følelser #personlig

14 bruksområder for tomme syltetøyglass

De aller fleste av oss har kastet tomme syltetøyglass i søpla, men har dere tenkt på at disse faktisk kan brukes til veldig mye annet enn kun oppbevaring av syltetøy? Selv er jeg veldig glad i Norges-glassene og syntes de er rålekre. Jeg er også veldig glad i Nora-glassene i og med at disse har en fin form og et lokk som er lett å håndtere. Bruksområdene til syltetøyglassene er utallige, men for å gi dere litt inspirasjon, har jeg funnet 14 DIY-prosjekter som innebærer gjenbruk av disse. Disse glassene kalles for Mason Jars og finnes, så vidt jeg vet, ikke i Norge. Men som sagt kan en jo bruke både glass fra Nora, Norges-glass eller andre syltetøyglass. Jeg har allerede mange planer for disse fremover, mesteparten som dekor og oppbevaring i båten, men også andre, søte prosjekter som jeg vil vise dere senere. Alle bildene over er hentet fra Pinterest.com. 

Ble du inspirert av disse bildene? Jeg vet jeg ble det i alle fall ^^ 

DIY: Dessertskål av sjokolade

God fredag, nye og faste lesere! I dag vil jeg dele fremgangsmåten til de artige og fullt spiselige dessertskåleve som jeg viste dere for et par dager siden. Først vil jeg bare si at det finnes mange måter å gjøre dette på og at øvelse gjør mester. For min del var dette første forsøk, og resultatet ble deretter. Men fremgangsmåten går ut på det samme. Det du trenger er kokesjokolade (hvit elle mørk, alt etter smak), tynne plastposer, kopper i ønsket antall og beskyttelse til å legge under koppene. 

Det første du starter med, er å smelte sjokoladen. Jeg valgte å legge sjokoladen i en plastpose for så å smelte den i varmt vann. Bå benken la jeg litt sølvfolie som koppene kunne stå på. Koppene ble pakket inn i plast og snudd opp ned. Det er disse som skal være formen til skålene. Det går også an å bruke bakkonger til dette, men jeg brukte kopper i og med at jeg ønsket en flat bunn. 

Når sjokoladen er smeltet kan du begynne å legge den forsiktig på fra toppen av. Her finnes det sikkert utallige teknikker, men denne gangen lot jeg det bare renne nedover den ene, mens jeg på den andre brukte en kniv og smørte massen utover. Begge deler fungerer, men pass på at ikke laget blir for tynt.Når sjokoladen er fordelt utover, setter du formene i enten kjøleskap eller fryser for å stivne. Dette tar ofte ikke så veldig lang tid, men pass på at den er ordentlig stiv før du tar formen ut igjen. Når den er klar, tar du formen ut av kjøleskapet og forsiktig lirker koppen ut av formen. Deretter fjerner du plastposen veldig forsiktig og sitter igjen med selve sjokoladeskålen. 


Skålene er nå klare til bruk. Jeg vil anbefale dere å oppbevare sjokoladen i kjøleskapet frem til den skal brukes da den fort smelter og knekker om den blir stående i romtemperatur. Jeg valgte å servere mine sjokoladeskåler sammen med en deilig fruktsalat, men her er det kun fantasien som setter grenser :) Har dere prøvd dere på å lage noe slikt før? 

#DIY #mat #sjokolade #håndarbeid 

The checklist

Nå som vi har startet båtjakten, har det blitt ganske tydelig hva vi begge ser etter i drømmebåten. Det morsomme er at vi to ser etter helt forskjellige ting selv om vi vil oppnå og oppleve det samme. Det ble ganske naturlig for oss at Jakob, med sin erfaring fra tidligere båtboing, skulle se etter det tekniske ved en båt, mens jeg, som er mer opptatt av utseende og komfort, fikk i oppgave å godkjenne innsiden av båten.

For å gjøre det hele litt mer oversiktelig, har vi valgt å fylle ut hver vår liste over ting vi syntes er viktig ved en båt. Det skal sies at Jakob har tatt denne oppgaven litt mer seriøst enn meg, noe som kommer godt frem på listen. selvsagt vet jeg at farge på sofaen eller antall flater å sette pynt på ikke er viktig, men hey, jeg må jo få lov å drømme? Selvsagt er det ikke slik at alle disse punktene må være fulltreffere på en båt for at vi skal like den, men det gir et bilde på hva vi ser etter. 

De tingene jeg syntes er aller viktigst er romfølelse, oppbevaringsmuligheter, funksjon og utseende. Jeg er klar over at vi skal fytte inn i en båt, men dette skal likevel være vårt hjem og jeg vil ha det så koselig som mulig. Det punktet som virkelig trumfer lista er oppbevaring. Jeg må rett og slett ha mange oppbevaringsmuligheter for å kunne flytte inn i et så lite hjem. Selvsagt skal jeg kvitte meg med mesteparten av det jeg eier, men resten vil jeg ha med uten å måtte vasse opp til livet i ting. For å likevel kunne ha plass til gjester er det derfor et stort pluss med gode løsninger. Gode sitteplasser, greit kjøkken og gode soverom er også punkter som jeg syntes er viktig i denne jakten etter drømmebåten. Jakob har et litt mer alvorlig blikk på denne båtjakten og ser etter viktige ting som for eksempel skrog og seil, noe som kan koste svært mye om det må fornyes eller repareres. I tillegg er det viktig for han at det ikke er teakdekk da dette visstnok er en sinnsyk jobb å vedlikeholde. Jo mindre jobb, desto bedre, for jobb vil det alltid være og da gjelder det å korte ned på problemene. På listen har han også andre viktige ting som for eksempel en god autopilot, noe som spiller en stor rolle for langseilingen vår. En god autopilot gir oss muligheten til å kunne seile alene på en lengre tur uten å bli helt utslitt. 

Alle disse punktene er vanskelig å innfri når en ser etter en billig, seileklar båt. En må derfor inngå noen kompromisser, men samtidig ikke gå med på noe en senere vil angre på. Vi er ganske bestemte på hva som faktisk MÅ være med på båten, og hva som bare er bonus for oss. Det blir spennende å se hva som til slutt vil bli innfridd og hva som må strykes vekk. Uansett er jeg helt sikker på at dette blir kjempebra! 

#Båt #båtliv #baatboerne #natur #naturogmiljø #friluftsliv 

 

Den beste dessertenGod onsdags kveld, alle sammen! Dagen i dag har bestått av skole, rydding, pakking og ikke minst salg av ting jeg ikke vil få bruk for fremover. Det er rart hvor mye noe kan tappe deg for energi samtidig som det gir deg et skikkelig kick. Slik har jeg det med hele denne flytteplanen i alle fall. Jeg elsker å holde på med slik planlegging, men det tar ikke lang tid før jeg blir utslitt og må ha en pause. Da passer det veldig fint med litt kvalitetstid med kjæresten og en slik dessert som dere ser på bildet over. Dette må være den beste kombinasjonen jeg har hatt i en dessert på lenge. Hva er vel bedre enn sjokolade og frisk frukt? Disse sjokoladeskålene var utrolig enkle å lage, og smaker selvsagt himmelsk. At jeg ikke har prøvd dette før kan jeg virkelig ikke forstå. Resten av kvelden skal nytes med Idol og sofakos i dette huset. Vi er uansett for mette etter desserten til å kunne bevege oss ut av sofaen, haha! Har dere prøvd å lage en slik dessert før? 
 

#DIY #mat #dessert #sjokolade #frukt

Inspirasjon: Den deilige roen

Jeg er alltid på utkikk etter ny inspirasjon, og på dager hvor jeg har hatt mye å tenke på, liker jeg å finne inspirasjon med rolige elementer. I dag er en slik dag. Jeg har mye i tankene og trengte derfor å finne inspirasjon som roet ned hodet i stede for å gire det ennå mer. Det jeg da ser etter er rolige farger, som for eksempel jordfarger, harmoni og få elementer slik at det ser ryddig og enkelt ut. På en måte fungerer dette litt som mindfulness. Pinterest er min beste kilde til sjelero for tiden, og har alltid masse inspirasjon å gi. For å vise dere hva jeg snakker om, har jeg satt sammen et par kollager med diverse inspirasjonsbilder hentet fra pinterest.com. Herlig, ikke sant? Jeg føler meg i alle fall veldig mye roligere allerede. I tillegg er det nå fyr i peisen og levende lys hvor enn jeg ser. For å holde på denne deilige roen skal jeg nå lage meg en stor kopp med te og vente på at Grey's Anatomy starter på tv. God tirsdags kveld til dere alle! 

Hvor henter dere inspirasjon?
Hva gjør dere for å slappe av og koble ut fra en stressende hverdag?

#DIY #inspirasjon #mindfulness

Det er en lang prosess, men det er verdt det!

Da jeg startet denne bloggen for ca et halvt år siden, var planen å en dag kjøpe en seilbåt som jeg og Jakob kunne bo i, derav navnet baatboerne. Vi var begge lei av å ikke eie noe, samt det å måtte ta hensyn til andre i samme boligbygg til alle døgnets tider. I tillegg likte vi veldig godt tanken på å kunne ta med oss huset vårt hvor enn vi ville reise. Dette, sammen med tanken på å kunne være mindre bundet til eiendeler, var starten på vår jakt etter drømmebåten. 

Da jeg og Jakob møttes for aller første gang, eide han en 35 fot stor seilbåt som han hadde bodd i mens han studerte. Etter hvert som vi ble mer kjent, overnattet jeg en del i båten, men flyttet aldri inn der. En av grunnene til det var iveren etter å kunne kjøpe møbler og pyntegjenstander. Jeg bodde fremdeles hos mine foreldre på den tiden og drømte om hvordan jeg skulle pynte i min egen leilighet den dagen jeg skulle flytte ut. Jeg var rett og slett ikke klar for båtlivet. Båten ble derfor solgt og vi flyttet inn i vårt første hjem sammen, på land.  

Det er nå to år siden vi flyttet sammen, og vi har lært hverandre å kjenne på så mange måter. Vi er tryggere både på oss selv og hverandre, og lysten etter å eie noe sammen har blitt større med tiden. I fjor sommer begynte vi for alvor å snakke om å bo i båt. Planen var da å kjøpe en stor båt med mye plass. Disse båtene koster mye og er vanskeligere å få plass til rund omkring. Da vi ikke fant oss noen båt utover høsten, og oljekrisa slo til, fant vi ut at vi ville gå for et rimeligere alternativ. Drømmen ble da å finne en båt vi kunne seile rundt om i verden med uten å tenke på økonomien. Men slike båter skal en lete lenge etter, og trenger ofte mye kjærlighet eller er altfor små for vår komfortsone. Letingen døde litt etter litt ut, og rundt jul ble det stille. 

Nå etter jul har vi på nyt fått gnisten tilbake, og denne gangen vet vi hva vi vil. Drømmebåten må ha gode løsninger, god romfølelse og være komfortabel og fin for langturer. Samtidig må prisen være god og mulighetene for forandringer og fornyelse være der. Planen er å bo i båt i en periode mellom et og to år mens vi jobber før vi følger drømmen og legger ut på langseiling. Hvor vi skal eller hvor lenge vi blir,  vet vi ikke. Det viktigste er at vi har det gøy og får opplevd verden. 

Jeg har så mange ting jeg vil oppleve og se. Det er alt fra å ligge i hengekøya på en solskinnsdag til å seile om kapp med delfiner i solnedgangen. Uansett hva vi gjør eller hvor vi gjør det, er jeg helt sikker på at det blir en magisk opplevelse for oss begge. Noe av det jeg gleder meg mest til er å dele våre reiser, opplevelser og erfaringer med dere der ute. Jeg gleder meg til å ta DIY til nye høyder, og å prøve og feile masse! 

#Båt #friluftsliv #økonomi #båtliv #bolig #reise #ferie 

Slik holder du orden i scrapbookingen din

En av de kanskje aller største utfordringene med denne hobbyen er plassmangel. Ikke det at jeg ikke har stor plass til oppbevaring av alt utstyret, men med så mange småbiter som skal sorteres og oppbevares på en oversiktelig måte blir det fort trangt om plassen. Da jeg var på Ikea for et par dager siden, kjøpte jeg en pakke med små oppbevaringsposer som kunne lukkes igjen. Denne pakken inneholdt to forskjelige størrelser, 0,4 liter og 1 liter, perfekt for oppbevaring av små ting. 

Ting som for eksempel fjær og klistremerker tar unødvendig mye plass når det blir liggende løst i skuffer. Dette er noe jeg lenge har irritert meg over, men ikke sett noen god løsning på. Da jeg kjøpte meg disse posene hadde jeg lyst til å prøve ut noe nytt. Jeg sorterte fjær, klistremerker og andre, lette objekter i forskjellige poser. Deretter klemte jeg ut all luft fra posen og lukket den igjen. På den måten ble posen nærmest vakuumpakket og tar mye mindre plass. 

Så kommer spørsmålet om hvor en skal gjøre av disse posene. Jeg grublet en stund og kom opp med en rekke ideer. Til slutt gikk jeg for den løsningen jeg hadde tilgjengelig, nemlig en ringperm. Jeg brukte en hullemaskin til å lage passende hull øverst på posen, over lukkingspunktet, og satte de deretter inn i ringpermen. Resultatet ser dere under. Smart, ikke sant? 
Hvordan oppbevarer du ditt hobbyutstyr? 

#DIY #scrapbooking #oppbevaring #håndarbeid 

DIY: Sjokoladehjerter for din valentine

I morgen er det som de aller fleste vet, Valentines Day, noe som feires med roser, hjerter og koselige ord. Her i Bergen skal vi feire, men ikke valentine og ikke med roser. I stede blir det feiring av noe helt annet som jeg vil komme mer innpå om et par dager. Sev om det ikke blir valentines på oss har jeg likevel ikke klart å holde meg helt unna dette valentineshysteriet, og endte derfor opp med å prøve meg på noen søte hjerter i hvit sjokolade. Ikke var det dyrt, ikke var det vanskelig å lage og jeg føler heller ikke at jeg har bidratt unødvendig til salgshysteriet i butikkene. Det desidert aller beste ved denne DIY'en var smaken. Hva er vel bedre enn hvit sjokolade!?

Det du trenger er; Hvit sjokolade, sjokolinser eller nonstop og en form til sjokoladen. Denne formen er kjøpt på Kitchn, men kan også fåes kjøpt på Ikea til en veldig billig penge. I tillegg kan du også ta i bruk mørk sjokolade og konditorfarge. Jeg prøvde meg på litt av hvert og vil vise dere kort fremgangsmåte og selvsagt resultatet. Hint: det ble herlig! 


Start med å gjøre klar formen. Her har jeg enkelt fordelt sjokoladebitene i flesteparten av formene, men valgte å heller ha mørk sjokolade i noen få for litt variasjon. Dette gjør du ved å smelte mørk sjokolade for så å gni det langs sidene av formen med en gaffel. Etter dette kan du begynne å smelte den hvite sjokoladen i vannbad. Når denne er smeltet, fyller du formen og setter den i kjøleskap eller fryser. Kjøleskap er best, men har du dårlig tid, kommer fryseren godt med. Jeg glemte å ha i rødfargen da jeg helte sjokoladen i formene, og måtte derfor blande dette inn i formene med en tynn rørepinne, derav den ujevne fargen. Likevel syntes jeg effekten ble stilig! 


Det tok ikke mange minuttene før disse stivnet og var klare til å taes ut av formen. Deretter er de klare for å nytes. Disse kan også pakkes inn i søte gaveesker om du vil gjøre det ekstra spesielt. Vi derimot nøt disse i bilen rett fra en brødpose. De smaker like godt uansett :) 

Hva er dine planer for morgendagen? 

#DIY #mat #dessert #sjokolade 

Birthday on the Road

Hvilken dag er det i dag, er det Fredag? Jaa! Og det er ingen vanlig dag, for det er Jennys fødselsdag, hurra, hurra, hurra. God fredag alle sammen! Det ble mobilblogging på meg i dag. Nå er jeg og Jakob på vei til Bergen for å tilbringe helgen vår der. Mens vi er der skal vi ikke bare se den flotte byen, men vi skal også se på en båtseilbåt og besøke familie. Båten er en 44-fots som vi har siklet litt etter, og fant derfor ut at vi bare måtte legge ut på en biltur denne helgen. Jeg gleder meg veldig. Det er mange år siden sist jeg var i Bergen og kan nesten ikke huske hvordan det ser ut. 

Akkurat nå har vi stoppet for å få i oss en matbit før vi ruller videre. Vi satser på bra vær og fine veier, men er nok ikke i hus før etter midnatt en gang. Heldigvis er vi begge godt vant til å sitte mye i bil, så dette blir nok å gå veldig fint. 

Ønsker dere alle en god helg!

Sneak Peek: Drivved

God torsdag, alle sammen! 

Nå er jeg bare så gira på mine pågående prosjekter at jeg rett og slett ikke klarer å la vær å gi dere et lite innblikk. Det aller største, og til nå tøffeste prosjekt jeg har holdt på med er både tidkrevende og tålmodighetskrevende. Jeg har allerede lært meg noen nye gloser og klødd høl i hodet, men nå begynner det virkelig å bli bra. I går var jeg av gårde og handlet inn planker og beis, og satte i gang med grovarbeidet. Nå gjenstår for det meste kun pyntingen og det de aller fleste kanskje vil se på som det gøyeste. Uten å røpe alt for mye vil jeg vise dere noen få bilder fra gårsdagens prosjektarbeid. 


 Noen som klarer å gjette hva jeg holder på med? 

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget 

Update: gjenbruk av grønnsaker

For litt over en uke siden postet jeg et innlegg hvor jeg viste dere hvordan en kan gjenbruke grønnsaker ved å sette de i et glass med vann. Jeg demonstrerte det hele med en ganske så oppbrukt vårløk. I dag har jeg lyst til å vise dere hvor mye denne vårløken har vokst på disse elleve dagene. Da jeg startet dette eksperimentet hadde jeg ikke så stor tro på at vårløken noen gang ville vokse seg stor, og så kanskje for meg noen få centimeters økning. Jeg ble derfor veldig overrasket da planten skjøt i været. Planten er nå vokst seg overraskende stor og er fullt spiselig og brukbar igjen. For de av dere som ikke helt husker hvordan denne så ut for 11 dager siden så har jeg laget et før/etterbilde. Ganske stor forskjell, ikke sant? Jeg må si at dette eksperimentet/prosjektet var veldig vellykket og overgikk alle forventninger. Det blir gøy å prøve dette ut på andre grønnsaker. 

Har dere prøvd dette før? 

#DIY #gjenbruk #mat #grønnsaker #helse #økonomi

In the making
I dag var jeg på en liten innkjøpsrunde av ting som kan brukes til fremtidige prosjekter, og resultatet ser dere over. Det gjelder å være kreativ og se potensialet i alt. Som regel faller jeg veldig for alt som en finner på Panduro, men der er prisene veldig stive. Jeg pleier derfor å se etter lignende produkter på andre butikker til en mye rimeligere pris. I dag var jeg for eksempel innom Ikea, Clas Ohlson og Upstairs, og endte opp med en god blanding av produkter. Jeg gleder meg veldig til å teste ut alt og se om det blir så bra som jeg håper. 

Det aller største prosjektet som jeg har i tankene for tiden er rammene. Planen for disse er bare råkul, ambisiøs og tidkrevende. Likevel tror jeg at det vil bli et prosjekt som faller i smak hos de aller fleste. Blomstene skal få et noe mer kreativt bomiljø, noe som blir et veldig enkelt, men gøyalt prosjekt. Ellers har jeg noen litt hullete planer foreløpig for resten, men jeg er helt sikker på at det blir til noe til slutt. 

#DIY #innkjøp #håndarbeid #hjemmelaget 

DIY: nydelig blomsterpotte

Nå er det på tide med et nytt DIY-innlegg igjen etter dager med fravær og hjemmeeksamen. Denne gangen har jeg lekt meg litt med hermetikkboksene før samboeren rakk å ta de ut i søpla. Det finnes utrolig mye artig og fint en kan lage av disse hermetikkboksene. Foreløpig har jeg kun prøvd meg på et prosjekt, men på pinterest fant jeg haugevis med inspirasjon til nye, spennende saker som kan lages av disse skinnende blikkboksene. For en tid tilbake prøvde jeg meg på en liten blomsterpotte som i grunn ble ganske søt. Det kanskje aller beste med hermetikkbokser er at du kan bruke de til stort sett alt mulig, og kan derfor også dekoreres med det du har liggende, enten det er maling, papir, klistremerker eller lignende. Til dette prosjektet valgte jeg en blanding av "shabby chic" og jordfarger/natur. 

Jeg gjorde det veldig enkelt og limte fast papir til blikkboksen. Her har jeg brukt tegneark fra Ikea og dekt det med litt stempelfarge. Deretter limte jeg på dekorpapiret og pyntet til slutt med tråd og sommerfugl. Veldig enkelt, billig og miljøvennlig.I potten kan du ha alt fra karse til flotte, fargerike blomster. Jeg har prøvd med karse og nå med vårløken som jeg fortalte dere om tidligere. 

Hva syntes dere?
Har dere laget noe av blikkbokser før? 

#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #gjenbruk #inspo #inspirasjon #blomster

Tips: Gjenbruk av korn

 

Som så mange andre, har samboeren min hevet seg på øl-brygge trenden sammen med en kompis. Det er dyrt, det tar tid, det får leiligheten til å stinke, men fy å gøy det er å kunne drikke sitt eget hjemmebrygga øl. Godt blir det også! Etter at kokeprosessen er over, sitter de igjen med masse korn som de fleste ville kastet rett i søpla. Dette er jo litt trist da det for det første koster en del penger og for det andre kan brukes til så mye annet gøy. Jeg har derfor prøvd ut å tørke kornet! Dette gjøres enkelt ved å fordele små mender utover et stekebrett og varme det på ca 60 grader til alt er tørt. Denne prosessen tar noe tid, og må gjøres en del ganger før alt er tørket, men er virkelig verdt det. 

Først hadde jeg ovnen lukket, men da dampet det så veldig, så jeg holdt døren på stekeovnen åpen med en gryteklut for å slippe ut all dampen. Når kornet er helt tørt, kan det oppbevares i lukkede bokser. Deretter kan det brukes til for eksempel å lage knekkebrød. Vi prøvde ut dette, og knekkebrødene ble kjempegode! En må ikke tørke kornet for å kunne bruke det, men det er visst anbefalt. I tillegg holder det seg mye lengre om du tørker det. V fylte opp tre slike matbokser med kornet som var i posen på bildet over. Dette holder lenge! Et tips kan være å knuse kornene litt ekstra slik at de ikke blir for harde om du for eksempel skal ha dem i knekkebrød eller lignende. Ikke alle kornene hadde åpnet seg, og var derfor ganske harde å tygge over. 


Pleier dere å gjenbruke? 

#DI#Mat #helse #økonomi #kosthold

It's On!

God kveld alle sammen! 

I dag startet vi med vår hjemmeeksamen og er allerede godt i gang med skriving og formulering av oppgaven. Det er rart å tenke på at dette er vår aller siste eksamensoppgave i sykepleierutdanningen, men jeg gleder meg veldig til å få det overstått. Resten av kvelden skal gå til alt annet enn pc-bruk og skolelesing, for i morgen tidlig er det på'n igjen. Det gjelder å hvile når man kan og være hundre prosent forkusert mens man jobber. Det siste er veldig vanskelig, men det går heldigvis fremover. Det blir spennende å se hvordan oppgaven blir til slutt, og ikke minst hvordan det vil gå i forhold til karakter. Vi satser selvsagt på det beste og jobber for at det ferdige resultatet skal bli best mulig. Resten får tiden vise. Vi var heldigvis litt heldige med oppgaven og får muligheten til å ta i bruk masse av det vi hadde med på fremføringen i forrige uke, noe som hjelper utrolig mye. 

Nå skal jeg finne roen med et varmt bad og levende lys før det blir kveld og skjønnhetssøvn.
Jeg håper dere alle får en flott kveld videre :D

#utdanning #student #eksamen #hverdag 

 

Gaver som gleder

Vi har alle en venn eller et familiemedlem som har alt og som aldri ønsker seg noe spesielt til verken jul eller bursdag. Disse kan jeg bruke en halv evighet på å finne gaver til, og jeg sliter like mye hver gang. De siste årene har jeg begynt å sette mer og mer pris på det hjemmelagde og personlige. Det jeg har oppdaget er at også andre setter stor pris på slike gaver. I julen som var, lagde jeg hjemmelaget til nesten alle sammen. Ikke bare var det utrolig gøy å holde på med så mange prosjekter, men alle ble jo også veldig glade da de åpnet gavene. 

Selv syntes jeg ikke det er størrelsen på gaven som teller, men heller hvor mye tanke og kjærlighet som ligger bak. Om en ikke er av den kreative typen trenger en jo heller ikke å lage hele gaven. En kan for eksempel lage en liten tilleggsgave eller et hjemmelaget kort. Det er ofte bare små ting som skal til, og som gleder så utrolig mye. Gaven trenger heller ikke være hjammelaget, men kanskje du kan kjøpe inn noen elementer og sette dem sammen som på et par av bildene under. Nok en gang har jeg hentet masse inspirasjon fra pinterest.Hvor gøy hadde det vel ikke vært å få noe av dette i gave? 

#DIY #inspirasjon #gave #gaver #hjemmelaget #håndarbeid

, Kristiansand

hits