januar 2016

Tips: Gjenbruk av grønnsakerNå vil jeg dele et triks med dere som jeg lærte for over to år siden av ei jeg jobbet sammen med. Trikset går ut på hvordan en kan gjenbruke grønnsaker som for eksempel vårløk. Denne vårløken som dere ser på bildet her var klippet nesten helt ned og brukt i en matrett. Som regel vil en jo da kaste resten av det som er igjen av vårløken. Men hvis du har et lite glass, en grillspydpinne i tre og et strikk så kan du enkelt gjenbruke vårløken på kun få dager. Denne vårløken hadde ingen synlige røtter da jeg satte den i vann. Etter kun litt over ett døgn kunne jeg tydelig se at det begynte å vokse ut små, hvite røtter, som nå er blitt lange og mange. Vårløken, som dere ser på bildet over, er nå blitt dobbelt så lang og det har begynt å vokse ut mange nye skudd. Det eneste jeg har gjort er å "glemme" denne i vinduet med tilstrekkelig med vann. Nå har jeg i tillegg hatt oppi litt gjødsel for grønnsaker for å se hvor mye fortgang det får på prosessen, men det er absolutt ikke nødvendig. Dette er kanskje ikke en metode som egner seg for de med dårlig tid og som trenger grønnsakene med en gang, men om du planlegger litt så er jo dette en flott måte å spare penger på, samtidig som det er utrolig kult å kunne spise av egen "grønnsakshage". 

Hva syntes dere om tipset? 
Har dere testet ut dette selv noen gang? 

#DIY #TIPS #mat #gjenbruk #grønnsaker #kosthold #helse #økonomi

En reise hjemGod fredag, og ikke minst god helg til dere alle! Om få tmer setter jeg meg på bussen mot det herlige østlandet for å besøke en av mine bedre venninner. Der vil jeg tilbringe hele helgen, noe jeg virkelig ser frem til. I morgen blir det bursdagsfeiring og mye morro, noe som heller ikke er feil på en lørdag. Det skal bli deilig å komme seg til kjente trakter igjen. For selv om jeg nå har bodd på sørlandet i nesten ti år, føler jeg meg absolutt ikke som en sørlending. Sørlandet er fint, men det er østlandet som hjertet mitt banker for. Det er jo der jeg har vokst opp og der jeg føler meg hjemme. 

En helg på østlandet blir flott. Til uke begynner vi med hjemmeeksamen, noe jeg virkelig ikke gleder meg til for øyeblikket. Vi vet foreløpig ikke hvilket tema vi kan vente oss, så det å skulle begynne å øve på noe vil være litt som å skyte i blinde. Heldigvis er vi fire stykker på gruppen, fire hjerner som kan tenke og jobbe med eksamenen, så jeg tror det hele skal gå fint. Likevel er jeg nervøs, men hvem er vel ikke det før en eksamen? 

Jeg håper i alle fall dere alle har hatt en flott uke, og at dere kan nyte denne helgen med kos og morro. 

#Foto #hverdag #helg #fotografering 

 

DIY: Valentines Day inspirasjon


Neste uke er vi allerede inne i Februar måned. Det betyr lysere dager, bursdager og ikke minst valentinsdagen den 14. februar. Selv har jeg ikke pleid å feire denne datoen. Mest fordi jeg ikke helt skjønner hva som er poenget, men også fordi jeg syntes det fort kan bli litt i klisseste og kleineste laget. Likevel syntes jeg jo selvsagt det er utrolig koselig med blomster og små overraskelser, og sier ikke neitakk til det. Noe av det jeg kanskje liker aller minst med denne datoen er kjøpepresset fra butikkenes side. Det er jo nesten jul all over again. 

Men det er likevel noe ved valentinsdagen som fanger oppmerksomheten min. Kanskje er det den nydelige rosafargen, kanskje er det gleden over å motta gaver, hvem vet. Men da jeg sufet rundt på pinterest, våknet det en ny valentinesgnist i meg. For hvem kan vel misslike gøyale DIY-prosjekter? Det kom opp så ufattelig mange artige ideer til både store og små gaver. I tillegg kom disse øyeslukende fristelsene opp på skjermen, og vips så var jeg fortapt inne i valentinesverdenen. 

Det er helt klart at jeg må teste ut noen av disse prosjektene og oppskriftene i nærmeste fremtid. Spørsmålet er bare hva jeg skal gå for. Jordbær og sjokolade er ikke engang et spørsmål, det SKAL skje. Men nå som ilden er tent så må jeg jo teste ut litt forskjellig. Mer om dette senere! 

Pleier dere å feire valentinsdagen? 

#DIY #håndarbeid #inspirasjon #valentinesday #valentinsdagen #februar #oppskrift #mat 

Hvordan få polaroidbilder uten polaroidkamera

Jeg har lenge vært misunnelig på de som eier et polaroidkamera. Ikke bare er det kjekt med et kamera som skriver ut bildene på stedet, men bildene blir i tillegg utrolig stilige. Grunnen til at jeg fremdeles ikke er eier av et slikt kamera er i hovedsak på grunn av prisen. En ting er selve kamerat, det har man jo i flere år, men filmen koster så utrolig mye, noe som får meg til å lure på om det i det hele tatt er verdt det. Men jeg er fremdeles fascinert av polaroidbildene og har virkelig lyst på noen som jeg kan henge på veggen min. Løsning? Vel, den fikk jeg faktisk av en av dere søte lesere for en god stund siden. 

Om du allerede eier et godt fungerende kamera og ikke ønsker å bruke flere tusenlapper på utstyr for å få tak i et slik bilde, kan du følge den superenkle og billige metoden som vist på bildene under. Det første du må gjøre er å overføre bildene dine til pc'en. Last dem så opp på picmonkey.com og rediger bildet etter eget ønske. Når du er fornøyd, klikker du deg inn på "frames" og velger "polaroid. 

Bildet vil da få på et polaroidfilter, men dette kan du enkelt fjerne ved å forandre på "effect fade". Når du er fornøyd så lagrer du bildet på din pc. Etter at du har gjort dette med alle ønskede bilder, laster du den opp i Word (skriveprogram) og justerer størrelse der. For de av dere som bruker Mac, finnes det sikkert et lignende alternativ. 

Skriv så ut Word-dokumentet og pass på at det ikke skrives ut dobbeltsidig! Klipp så ut bildene med en saks, og Voilá! Billige og flotte polaroidbilder på 1-2-3. Har du prøvd dette før? 
Vet du om andre slike triks som er verdt å dele? :) 

#DIY #foto #inspirasjon #tipsogtriks #håndarbeid #kreativ 

Coincidence, I Think Not!!

Helt siden vi kom hjem fra Narvik har jeg hatt vansker for å være kreativ. Før jul ramlet ideene inn i hodet mitt en etter en, men nå som jule er over syntes jeg det er utrolig vanskelig å komme opp med nye ideer. Jeg trodde lenge at det hele skyltes at januar er en kjedelig måned, noe som er delvis rett, men er langt ifra hele sannheten. Nå tror jeg i midlertid jeg har funnet roten til problemet.

Det hele startet med at jeg renset det ene akvariet mitt på 350L. Dette er det største akvariet jeg har og står plassert på hobbyrommet som jeg har vist dere tidligere. Mens jeg sto der og skrapte alger av glasset kom jeg til å tenke på noe en av dere sa til meg for en god stund siden. Det var vel en gang før jul at jeg viste dere noen få bilder av hobbyrommet hvor jeg som regel sitter med prosjektene mine. En av dere kommenterte noe om at hun var imponert om jeg klarte å holde det så ryddig hele tiden. Jeg tenkte på kommentaren mens jeg så utover gulvet, sofaen og ikke minst bordet hvor jeg som regel sitter. Før jul ble dette hobbyrommet brukt flittig til utallige prosjekter. Da jeg og Jakob skulle dra av sted hadde jeg absolutt ikke tid til å rydde vekk noe som helst. Faktisk ble det slik at vi sto og pakket inn gaver om kapp før vi måtte dra. Hobbyrommet så derfor bombet ut da vi kom hjem fra juleferien. Jeg lo derfor litt for meg selv da jeg tenkte på denne kommentaren.

Jeg er veldig glad i å ha det ryddig rundt meg, men mister fort motet om det blir for mange ting å forholde seg til. Hobbyrommet etter julen er et klassisk eksempel på det. Det var rett og slett så rotete at jeg ikke orket å rydde. I stede skøv jeg ting inn der, lukket døren og ventet til jeg orket å ta det frem igjen. Jeg har med andre ord ikke brukt hobbyrommet siden jeg kom hjem fra ferien. 

For dere som fremdeles ikke har fått en liten "ahaaa", så skal jeg prøve å forklare min teori ganske kort. Jeg har ikke brukt hobbyrommet etter jul fordi det har vært fylt opp av for mange ting. Samtidig har jeg ikke hatt like stor pågang av kreativ tankegang som før jul. Med andre ord har jeg ikke brukt den kreative plassen min til å tenke ut kreative tanker. Jeg vet ikke om det ga noen mening for dere, men i det jeg satte meg ned i stolen min føltes i alle fall alt mye bedre. Coincidence?....

Bilde hentet fra Google

Eneste kur ser derfor ut til å være vaskefille, søppelpose og en god del tålmodighet.

#DIY #blogg #Hverdag #tips #inspirasjon 

En iskald oppevelse

God mandag! Denne uken startet jeg med fremføring av prosjektet som jeg har snakket litt om. Det gikk heldgivis bra, og jeg kan nå puste lettet ut. Neste uke starter hjemmeeksamen, men før den tid har vi kun studiedager og fridager. Dagene fremover skal derfor brukes til blant annet jobb og andre hverdagslige gjøremål som jeg ellers ikke har tid til når jeg er på skolen.Bilde fra dykk i Narvik

En ting jeg nå kan og vil bruke litt mer tid på er dykking. For en liten tid tilbake kjøpte jeg meg ny drakt og vinge, som er helt annerledes enn det jeg tidligere har brukt. I går ville jeg teste dette ut, og jeg og Jakob dro derfor av sted for å dykke. Det er alltid styr å ta på seg ukjent utstyr i denne utetemperaturen som er nå, men med god hjelp fra Jakob fikk jeg det på etter en liten stund. Sliten og litt småhissig trasket jeg ned mot vannet med alt av utstyr på og snø til over knærne. Da vi var nede ved vannkanten tenkte jeg at det skulle bli utrolig deilig å få lagt seg uti slik at jeg ble vektløs. Men da vi endelig sto klare i vannet og dykket under, fikk jeg meg tidenes kuldesjokk. Håndleddene mine var ikke ordentlig dekket til og ble iskalde i det de kom i kontakt med vannet. Etter kort tid bestemte jeg meg for at dette ikke var noe jeg orket å fortsette med, så vi gikk opp og dro hjemover igjen. Det viste seg at vannet hadde vært nede i 0 grader...

Heldigvis begynner temperaturen å stige her, så jeg satser på nytt forsøk om ikke så altfor lenge! 

Spis deg sunn på dessert

Et at de typiske nyttårsforsettene som folk setter seg nå på nyåret er at de skal bli så veldig sunne. I det klokken viser midnatt og datoen blir 1.januar har plutselig halve jordens befolkning blitt disse hardtrente fitnessslavene som trener 5 dager i uken og spiser bark. Jeg er ikke en av de. For det første har jeg alt for lite selvdisiplin når det kommer til trening. I tillegg er jeg alt for glad i sukker og søtsaker. Likevel har jeg jo selvsagt et ønske om å holde denne kroppen sunn, og har derfor prøvd å dra meg selv i gang i det små med treningen. Når jeg sier "i det små" så vil det si at jeg har trent en gang i år, men hey, det er en gang mer enn i fjor! Nei, trening og mosjon er viktig, spesielt når jeg skal jobbe hele livet med tunge løft og ugunstige arbeidsstillinger. Men det tar tid å komme i gang, det merker jeg. 

Jeg vet med meg selv at jeg aldri hadde holdt ut en slik "30 dager uten sukker". Og ikke har jeg tenkt til å prøve heller. Behovet er rett og slett ikke der, men jeg ser jo absolutt fordelene av å trappe ned på forbruket. Jeg har lenge levd i den tro om at ting uten sukker aldri kan smake like godt som ting med sukker. Foreløpig har jeg ingen beviser for det motsatte, men er villig til å teste ut nye ting. Jeg søkte derfor litt rundt på pinterest og fikk opp særdeles mange fristelser. 


Disse fristelsene ga meg vann i munnen, og jeg vet ikke helt om jeg klarer å tro på at disse godbitene er sunne. Men jeg vil gi de en sjanse, se over oppskriftene og prøvesmake. Jeg er ingen kostholdsekspert og gir egentlig blanke f i kaloriinnhold og den slags, men jeg vet jeg får i meg for mye sukker. Og den typen sukker er ikke noe kroppen min trenger eller har godt av. Jeg vil derfor gi dette en sjanse. Hvorfor ikke kunne spise god mat med god samvittighet? Jeg tar veldig gjerne imot forslag om desserter eller andre slags godbiter som både smaker godt og er gode mot kroppen. 

#MAT #kropp #helse #velvære #skjønnhet #trening #oppskrift

 

20.01.2016

God morgen! 

I dag starter siste kjøret av bachelorutdanningen min. Nesten hele dette halvåret vil gå med til bachelorprosjektet vårt, men før vi kan starte på det må vi fullføre og få gordkjent et prosjekt samt en eksamen. I dag starter vi arbeidet med prosjektet vårt som skal fremføres neste mandag. Det er heldigvis ikke noe voldsomme greier, men vi gjør selvfølgelig alt vi kan for at det skal bli så bra som mulig. Jeg syntes alltid det er skummelt med slike prosjekter som skal fremføres, men det pleier heldigvis alltid å gå kjempefint. Det gjelder bare å bli trygg på eget arbeid og senke skuldrene. Senere i dag skal vi til mine foreldre og ha bursdagsfeiring for verdens beste Pappa. Det er utrolig rart hvor mange som har bursdag på denne årstiden synted jeg. Det kan være det bare er veldig tilfeldig, men veldig mange jeg kjenner har bursdag i årets tre første måneder. Både jeg og Jakob har jo i neste måned, og mange av vennene mine og familien min har også bursdag i Februar. Det positive er jo at en da slipper å huske på fødselsdager resten av året! 


Jeg håper dere alle får en flott onsdag :) 

Vår smarteste oppfinnelse

Det å eie et akvarie kan være helt fantastisk. Der kan du ha fisk i alle farger, nydelige dekorasjoner og planter. Er du riktig heldig får du også yngel, noe som er utrolig stas. Det å eie et akvarie kan gi deg mestringsfølelse og lykke, men kan også være et evig ork. Selv har jeg for tiden to mellomstore akvarier som står på hvert sitt rom. Begge karene bør minimum renses/skiftes vann på og vedlikeholdes en gang i måneden, helst dobbelt så ofte eller mer. Vi snakker mange hundre liter per gang. Dette er da vann som hos de aller fleste bæres i 15-liters bøtter frem og tilbake, ut og inn, sommer som vinter. Av den grunn har jeg blitt lat, fryktelig lat. Dette gir meg selvfølgelig dårlig samvittighet hver gang jeg går forbi akvariene som for lengst burde fått renset filter, skrapet rutene, trimmet blomstene og byttet vann. Men hvem har vel tid til å bære nesten tusen liter vann annen hver uke? Det var slik vi kom på det som må være vår beste ide så langt i vår levetid. Svaret var enkelt; lange plastslanger. Jeg hadde allerede laget en slik mekanisme for å få vannet ut av karet for en tid tilbake. Denne har da en nettingstrømpe tvinnet rundt den ene åpningen slik at fisk og slikt ikke skal bli med inn i røret. Det eneste du trenger å gjøre er å suge vann inn i slangen for så å legge enden et sted hvor vannet fint kan renne, som for eksempel ut av vinduet eller ned i et sluk. Dette gjør at en fint kan holde på med andre ting mens karet blir tømt. Men hva med når en skal fylle opp karet igjen? Løsningen ser dere på bildene. Rett og slett en slange som kan kobles til dusjen. Utstyret får dere kjøpt på for eksempel Biltema. Dette kostet oss ca 200 kroner og sparer oss for utrolig mye jobb. Fra nå av blir rens av akvariene en lek og jeg kan kvitte meg med den dårlige samvittigheten. Nå kan jeg på ny lene meg tilbake og bare nyte synet av mine to flotte akvarier. Har dere, eller har dere hatt akvarie før? 

#DIY #husdyr #fisk #akvarie #håndarbeid #foto

Helgens blinkskuddDet var utrolig deilig å få kommet seg opp på fjellet og få brukt kroppen sin ute i naturen igjen. Helgen besto av badstue, bilberging, skigåing, en god del latter og masse, masse snø.. På det kaldeste var temperaturen nede i 27 minusgrader, og på skituren ble håret vårt så kaldt at det ble helt hvitt. Uheldigvis glemte jeg å ta med kameraet på skituren, men jeg skal prøve å få tak i et bilde til dere senere. Veiene opp til hytten var smale og glatte, noe som resulterte i at en av bilene kjørte en svipptur innom grøfta. Heldigvis gikk det bra med både fører, passasjer og bil. Etter et par timer med bergingsaksjon og skifte av ødelagt dekk ble vi alle gjenforent på hytten. Utsikten fra hytten var helt fantastisk. I tillegg var vi veldig heldige med været slik at vi fikk mange timer med nydelig sol og skyfri himmel. Etter skituren vår lagde vi oss et lite leirområde midt i snømengden hvor vi plasserte en bålpanne og et par liggeunderlag. Det føltes akkurat ut som om da vi var små og gikk på skogstur med klassen. Da bålet hadde tatt ordentlig fyr, hentet vi frem pølsepakkene og grillet helt til solen gikk ned. Etter det sank temperaturen såpass at alle begynte å fryse, og vi trakk oss tilbake til hytten. Kvelden gikk med til mer badstue, godteri, brettspill og andre festligheter. På søndagen var jeg så støl etter skigåingen at jeg ikke klarte å gå normalt. Det var veldig deilig å kjenne at jeg hadde brukt kroppen ordentlig for første gang på alt for lang tid. Skituren var fantastisk selv om teknikken var blitt noe rusten. Det å være på en hytte uten noe særlig med dekning var overraskende deilig og avslappende, og lot oss bruke mer tid på hverandre. Alt i alt en fantastisk avslutning på uken, og god oppladning for en ny en. Hvordan har deres helg vært? 

#Foto #natur #friluftsliv 

15.01.2016

I dag er det endelig fredag igjen, endelig helg. Denne uken har egentlig gått relativt fort og har vært nokså grei. Likevel skal det bli godt med helg, spesielt siden jeg nå har blitt mye bedre i formen og kan bli med på hyttetur! Det aller beste er at vi skal gå på ski, noe jeg ikke har gjort siden jeg gikk på barneskolen. Litt synd i grunn, men jeg har liksom aldri fått kjøpt meg ski ettersom vinteren er så veldig uforutsigbar her i sør. Hvem vil vel kjøpe ski når de ikke kan brukes før neste år, og da kanskje kun et par dager?

Jeg har ikke fått kjøpt meg ski nå heller, men så har jeg vært så heldig å komme i kontakt med noen riktig snille mennensker. Jakob ville så gjerne at vi skulle få tak i ski denne helgen og skrev derfor et innlegg på en av "kjøp,salg.." sidene på facebook hvor han fortalte om våre planer og at vi gjerne ville låne om noen hadde to par ski stående. Responsen var rørende, hvem hadde trodd at så mange var villige til å låne vekk skiene sine til helt fremmede? 

Om ca en time drar jeg av sted for å hente skiene som jeg skal låne av ei veldig hyggelig dame. Tenk at hun til og med strekker seg så langt som å bruke pausen sin på jobb for å rekke å hente skiene til meg slik at jeg kan få dra på tur, så nydelig menneske! Det gjør meg virkelig glad helt inn til hjerterota at det finnes slike mennesker som gjør så mye for andre mennesker de aldri har møtt. Det ordnet seg med andre ord til slutt og jeg kan heldigvis få være med på hyttetur i helgen. En bar fullpakket med varme klær står nå i gangen klar til å bli lastet ut i bilen. Kameraet blir selvsagt også med, og jeg satser på et blinkskudd eller ti. I morgen blir det skitur og festligheter, noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg er usikker på om det er internett osv der vi skal, men dere hører i alle fall ifra meg i løpet av helgen en gang. Jeg håper dere alle får en flott helg :)

Har dere opplevd noe lignende med mennesker dere ikke kjenner? I såfall vil jeg gjerne høre om det :) 

#foto #natur #friluftsliv 

DIY: Tilbakeblikk

God kveldtil både nye og gamle lesere. 

Det kan se ut til at immunforsvaret mitt har dratt på ferie, noe som gjør at formen fortsetter å være dårlig. Men en kan jo ikke legge seg ned og gi opp av den grunn. Likevel må jeg spare på kreftene slik at jeg forhåpentligvis rekker å bli frisk innen i morgen ettermiddag. Planen er nemlig at jeg, samboeren og en vennegjeng skal av sted på hyttetur og stå på ski hele helgen, men det ser mørkt ut for min del.

Mens jeg ligger på sofaen og samler krefter, går jeg opp for ting å finne på. Det er begrenset hvor interessant tv'en er etter 2 dager med ingenting annet enn tv2-kanalene og netflix, spesielt når jeg har fullført alle serier som jeg har begynt på. Jeg kunne startet med en ny serie, men sjansen for at jeg blir avhengig er alt for stor, hehe. I stede har jeg gått igjennom den første bloggen min som jeg startet med da jeg gikk på ungdomsskolen. Det er utrolig morsomt å se tilbake på hva jeg drev med på den tiden. Egentlig var det mye av det samme som jeg gjør i dag; skole, fotografering og DIY, bare at jeg har blitt en del år eldre. 

DIY-prosjektene jeg holdt på med på den tiden var veldig enkle og små, men likevel utrolig søte. Det er jo ikke alltid nødvendig med store endringer, men små forandringer kan gjøre stor forskjell. Et av prosjektene jeg holdt på med og som jeg liker veldig godt, er fyrstikkeskene. En fyrstikkeske er jo kjekt å ha, men ser som regel ikke særlig pen ut. Men det skal kun små endringer til før den blir forvandlet til denne supersøte esken. 


Det eneste jeg brukte var lim, farget papp (papir går også) og pynt etter hva som jeg følte passet. Her finnes det uendelig med muligheter. Disse to som dere ser på bildet under lagde jeg for rundt 4 år siden, og hadde ikke like mye "erfaring" som nå. Likevel syntes jeg de ble utrolig søte og mye koseligere enn den klassiske fyrstikkesken. Om du maler eller limer papir over sidene også, kan denne fint brukes som for eksempel gaveeske eller nnet som ikke nødvendigvis inkluderer fyrstikker. Nok en gang er det kun fantasien som setter grenser! 

#DIY #håndarbeid #inspirasjon #gjenbruk 

No Words

Det har skjedd. Dagen jeg har fryktet, men ikke trodde ville dukke opp, ikke nå. Jeg har fått akutt kreativitetssperre. Før jul hadde jeg flere titalls ideer og prosjekter i tankene, men veldig mange av disse handlet om jul. Nå som jula er over, det fremdeles gjenstår noen måneder til påske, sliter jeg faktisk med å komme i gang med noe nytt. Når jeg ikke klarer å tenke kreativt, klarer jeg heller ikke å være kreativ på innleggsfronten. 

Jeg tror det største problemet er det at jeg ikke helt vet hvilken kategori jeg skal begi meg ut på denne gangen. Det er så enkelt når det er snakk om årstider og høytider, men hva er egentlig spesielt med januar foruten om den plutselige snømengden og fraværende sollys? Ingenting! Den neste "store" begivenheten vi har å se frem til er Valentines Day, noe som varer nøyaktig en dag før det er tilbake til vanlig hverdag. 

Det finnes selvfølgelig haugevis med prosjekter og inspirasjon der ute, selv for denne årstiden. Problemet er bare at når jeg tenker over det så har jeg aldri laget stort på denne årstiden før, noe som gjør det vanskelig å vite hva jeg skal lete etter. Jeg hadde virkelig satt pris på om dere ville kommet med noen tips eller ønsker. Alt jeg trenger er egentlig noen stikkord for å få meg tilbake i kreativitetsboblen min. I mellomtiden skal jeg bli bedre på å skrive opp alle ideer jeg kommer over slik at jeg ikke glemmer de. Hvor ofte har jeg vel ikke kommet over utrolig stilige prosjekter for så å glemme de vekk... Vel, fra nå av skal jeg skrive ned alt jeg kommer over i denne DIY-boken og håpe på at skrive-/kreativitetssperren blir borte fort som bare det! Hva ønsker dere å se mer av på denne bloggen? Inspirasjon, bilder, prosjekter med fremgangsmåte? 
Har dere noen tips til hva slags prosjekter jeg kan se litt nærmere på? 

#DIY #håndarbeid #inspirasjon 

 

Prosjekt Mansjett

God kveld!

Her går det i rennende nese, lange skoledager og diverse rydde- og fikseprosjekter fikseprosjekter om dagen. Da jeg endelig var blitt kvitt forkjølelse nr 1 så gikk det ikke mange dagene før nr 2 startet. Er det ikke typisk!? Energinivået har derfor vært veldig lavt, spesielt i dag, noe som resulterer i at jeg blir særdeles lite produktiv. Det er da det er godt å ha "alt-mulig mann" som samboer, som bare får unnagjort alt av ting som jeg egentlig burde ha gjort ferdig i det forrige århundre. 

Da vi var på vei hjem fra Narvik, stoppet vi en liten tur i Oslo for å kjøpe med oss litt snadder aka dykkerutstyr som var lagt ut på finn.no til en grisebillig penge. Vi dro derifra med ikke mindre enn en ny drakt, ny vinge, hette, hansker, lykt og mye mer. Prisen var så sinnsyk at vi rett og slett ikke kunne si nei, og ikke klager jeg for alt dette er utstyr som JEG skal bruke, wohooo! Men før jeg kan hoppe i havet må mansjetter byttes, og det er der Jakob kommer inn som alt-mulig mann. Utrolig greit i grunn! Og gjett om jeg gleder meg til å teste den ut når jeg er frisk igjen. Første prioritet er å bli tryggere under vann og opparbeide meg litt flere ferdigheter. Sist dykk gikk veldig bra, bedre enn forventet, men ga meg også en pekepinn på hva jeg bør øve mer på, som for eksempel oppdriften. Tenk den dagen jeg kan alt dette utenat og kan bruke alt fokuset på den vakre utsikten. DET gleder jeg meg til! 

Ellers skal kvelden gå med til nesespray, varm te og Grey's Anatomy, dobbel wohoo! :D

Lynkurs i matlaging

Jeg liker å tro at jeg er ganske kreativ av meg, noe jeg også tror stemmer i de fleste tilfeller. Jeg har alltid hatt en god fantasi og elsker å lage noe nytt. Dette er jo grunnen til at jeg har kapret et helt soverom til alle hobbytingene mine, og at jeg blogger om DIY-prosjekter. Men det er et sted jeg føler denne kreativiteten min ikke når til. Det har seg nemlig slik at jeg er elendig på å tilføre kreativitet i matlagingen min. Jeg har alltid disse store forhåpningene når jeg setter i gang, men på et tidspunkt dør liksom denne drømmen vekk og resultatet blir en kjedelig, grå masse. Adams matkasse er til tider svært fristende, men jeg har foreløpig klart å holde meg unna. Jeg misunner virkelig de som kan se inn i kjøleskapet og plutselig ha klart en tre retters middag i hodet. Slik er ikke jeg, men jeg lever i den tro at alle kan lære seg å bli bedre. 

Jeg vet helt ærlig ikke hva som er den beste måten å gå frem på for å lære seg noe slik som matlaging. Bør jeg lese en kokebok, må jeg melde meg på et kurs? Nei, foreløpig holder jeg meg til å hente inspirasjon på Pinterest og satser på at matlagingsskillsene ligger latent i meg. Jeg mener, hvor vanskelig kan det være? Det ser jo så lett ut på tv! Men slik er det vel med alt en er god på. Jeg skal hvertfall gå inn for å lære meg noen nye oppskrifter og piffe opp hverdagsmiddagene litt. Forhåpentligvis faller det naturlig og lett for meg. Det er lov å håpe, ikke sant? Hvor henter dere inspirasjon til hverdagsmiddagene? 

#Mat #inspirasjon #helse #kosthold

DIY: Eggelikør

I dag vil jeg dele en nydelig oppskrift på fantastisk eggelikør som jeg fant på bloggen Titalita.blogg.no før jul. Jeg hadde aldri smakt eller lagd eggelikør før, men ble så inspirert at jeg bare måtte prøve det ut. Fremgangsmåten var overraskende enkel, men ingrediensene koster fort noen hundrelapper. Når det er sagt så smakte resultatet helt fantastisk, både den med og uten alkohol! Ingrediensene ser dere på bildet over. Det du trenger er 3 dl kremfløte, 3 dl helmelk, 300 g sukker, 5 stk eggeplommer, 1 ss vaniljesukker og 3 1/2 dl sprit (40-60%). Jeg hadde også oppi en vaniljestang for ekstra vaniljesmak, noe som ble veldig bra. Om jeg husker rett så tilsatte jeg også 4 ruter med hvit kokesjokolade. Til oppbevaring kjøpte jeg med disse nydelige glassflaskene fra Feel til 39 kr/stk. Jeg endte opp med 5 fulle flasker pluss litt leftover og søl, så røren hholder ca til 6 slike flasker. Start med å blande fløte, melk og sukker i en kjele og varm dette forsiktig opp til det begynner å koke. Samtidig blander du sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Hell forsiktig litt og litt av den allerede oppvarmede massen i eggeblandingen og rør godt. Ha så dette tilbake i kjelen og varm fordiktig opp til massen tykner. Dette må IKKE koke, da vil du ende opp med vaniljekrem når du setter røren til avkjøling. Jeg syntes denne delen var vanskelig fordi jeg for det første ikke visste hvor tykk røren skulle være, og den hadde veldig lyst til å koke, noe den også gjorde på et tidspunkt. Pass derfor på røren hele tiden. Røren min overlevde heldigvis oppkoket, men det anbefales ikke å pushe grensen. 

Jeg tok røren av komfyren når massen begynte å gi meg litt motstand når jeg skulle røre rundt. Den blir på en måte litt som en bernaisesaus som ikke er for tykk, men ikke like tynn som melk om det sa dere noe. Jeg tror ikke det finnes noen fasit her. God ble den uansett! Ha røren deretter over i en mugge og avkjøl til romtemperatur. Bland så inn spriten og sil over på faske. Her sølte jeg en god del, men så skal det sies at jeg lagde trakt av et ark med en pose inni og balanserte silen oppå der igjen. Det gikk stort sett bra, men anbefales ikke. 

Den ferdige likøren settes deretter i kjøleskapet for oppbevaring. Holdbarheten på denne er ca en måned, men om du lar vær å tilsette spriten vil holdbarheten være ganske kort. Dersom likøren blir stående en stund bør den ristes før servering da den kan skille seg noe. Jeg lagde denne før jul og ga noen vekk i julegaver. Resten lot jeg stå her hjemme, og den smakte like godt da vi kom tilbake fra turen vår. 

Og slik lager man altså eggelikør. Jeg vil ikke kalle dette for vanskelig, for det var det ikke, men det er et par feller en må styre unna på veien. Disse passer utmerket som gaver eller til hjemmekos foran peisen. Enjoy! :D 

Har du laget dette før?

#DIY #håndarbeid #hjemmelagdet #dessert 

Tiddelibom og huttemegtu

Dagen i dag startet helt fantastisk med en varm dusj, deilig frokost og en kort kjøretur før vi tok en familiegjenforening på Jordbærpikene med deilig kake og drikke. Den virkelige kjøreturen startet klokken 14 og vi har egentlig kjørt hele tiden siden. Kjøreforholdene har vært flotte, men temperaturene holder seg for det meste stabilt rundt -25°C. Nå som vi begynner å nærme oss Oslo-området har temperaturen steget noe og snøværet har meldt sin ankomst. Vi er ennå usikre på om vi kjører hele veien hjem i natt, eller om vi stopper i Oslo, men foreløpig er vi i godt sig. Snart blir det nok et pitstop for dotur og en matbit før vi brummer videre. Ønsker dere alle en flott start på helgen!:) 

Et gledelig gjensyn

God kveld i stuen!

Nå har vi akkurat kommet oss inn på hotellet på Mære etter å ha kjørt fra 10-tiden på morgenen. Veiene har stort sett vært greie og det hele har gått nokså greit. Varmeanlegget fungerer bra, og godt er det for på utsiden har temperaturen vært nede i hele -29 grader. I dag har vi sett solen for første gang på nesten to uker. Det var et kort, men gledelig gjensyn. Det er rart hvor mye solen kan gjøre med humøret. Nå skal det sies at vi ikke har hatt det kullmørkt hele døgnet selv om det har vært mørketid der hvor vi har vært. Det har vært dagslys i ca 4 timer hver dag, og på himmelen kan en se de nydeligste fargene. Jeg kommer til å savne de nydelig solopp- og solnedgangene, men gleder meg til å se mer av den skinnende solen vår. 

Vi har fått sett mye vakker natur i løpet av disse to ukene som vi har vært borte. Flotte fjell, mye vær, nydelige himmelfenomener og ikke minst havets bunn. I tillegg har vi sett mange reinsdyr, store fisker og ørn. Vi har faktisk sett mye mer til ørnen enn vi har sett elg på denne turen. 

I morgen er planen å ta en rolig morgen før vi kjører videre sørover. Planen er å være hjemme på lørdag, så det blir to behagelige kjøredager. Vi har ennå ikke planlagt stort mer enn det, så tiden får vise hvor langt vi kommer oss iløpet av morgendagen. Nå skal jeg nyte denne tiden med internett før det blir kvelden og drømmeland her.

Håper dere alle har hatt en flott dag! :)

#Foto #nordNorge #natur #friluftsliv #kjøretur #hverdag 

Turist i eget landGod ettermiddag alle sammen! Først nå jeg bare si tusen takk til alle dere som stadig stikker innom bloggen min. Det er utrolig gøy å se at såpass mange følger med her inne. I dag klokken 7 startet vi turen vår vekk fra Narvik. Flrste stopp var Lofoten som vi begge lenge har hatt lyst til å besøke. Vi planla kjøreturen slik at vi skulle rekke frem tidsnok til å få med oss dagslyset. Da vi kom til Kabelvåg dro vi innom et akvarie for å se på storfisk. Akvariet var egentlig stengt, men etter å ha snakket med de ansatte fikk vi omvisning rundt og inni hele anlegget. Utrolig artig! 

Det er utrolig hvor mye fantastisk natur som finnes i dette landet. Vi har virkelig fått oppleve mye flott på denne turen. Akkurat nå sitter vi på resturant og venter på maten vi har bestilt. Etterpå går turen videre nedover mot kjente trakter. #foto #natur #friluftsliv #lofoten 

DIY: nydelige pikekyssNå vil jeg dele en oppskrift med dere som jeg testet ut for første gang i julen. Denne oppskriften er hentet fra en blogg som jeg dessverre ikke husker adressen på for øyeblikket, men jeg tror ingredienser og fremgangsmåte er noenlunde likt uansett hvilken oppskrift en ser på. Ingrediensene er enkle; eggehvite, sukker og vaniljesukker. Jeg brukte en del mer enn det som står oppgitt på bildet under i og med at jeg brukte eggehvitene som ble igjen etter eggelikøren som jeg prøvde meg på (oppskrift kommer senere). Jeg glemte helt å tilsette noen smak annet enn vaniljesukkeret, men tilsatte litt rødt slik at marengsen fikk en nydelig rosafarge. Vaniljesukkeret satte en nydelig smak, men du kan også teste ut andre smaker alt etter hva du liker. Fremgangsmåten var utrolig enkel. Pisk eggehviter til de er nesten stivpisket. Tilsett så litt og litt av sukkeret mens du fortsetter å piske røren. Når alt er blandet sammen kan du piske røren stiv. Ha deretter røren i en plastpose, en tut eller en slik søtsak som på bildet under og lag topper i ønsket størrelse på et bakepapir. Disse varmes i ovnen på 110 grader og steketid varierer med størrelsen på pikekyssene. Jeg husker helt ærlig ikke hvor lenge mine var inne, men bare følg litt med på dem og ta de ut når marengsen ser stivnet ut. Mine begynte å renne ut av sprekkene og da tok jeg de ut. Da var de perfekte! Seige inni og sprø på utsiden, akkurat slik jeg liker de. 

Disse pakket jeg inn i cellofanposer og ga vekk som gaver. Noen ble selvfølgelig igjen hos meg og ble spist opp veldig fort, hehe. Dette var veldig enkelt å lage og krevde svært lite fra min side. Disse skal lages på ny når jeg får kommet meg ned til sørlandet igjen!#DIY #håndarbeid #hjemmelaget #mat #kos #dessert #oppskrift #jul 

Foto: Vi fant nordlyset!

I går kveld var jeg og Jakob på en aldri så liten kjøretur rund på utkanten av byen da vi plutselig fikk øye på en svak sky som danset over himmelen. Etter hvert som vi bevegde oss lenger og lenger vekk fra alle gatelysene ble skyen sterkere og sterkere, og ble også etter hvert grønn. Vi fant det endelig, nordlyset. Dere kan tro jeg var overlykkelig da jeg innså at jeg endelig skulle få et gjensyn med det vakre himmelfenomenet. Heldigvis hadde jeg tatt med kameraet og har en samboer som har lest seg litt opp på hvordan en kan ta bilder i mørket. Jeg er nemlig veldig blank på det området. I og med at jeg ikke eier noe kamerastativ måtte vi bruke fantasien og støtte kameraet på bilspeilet. Litt lite erfaring, ustabil støtte og mangel på fotoskills gjorde at bildene ble såder, men mye bedre enn hva jeg hadde forventet. Lyset kom litt brått på, så vi rakk jo ikke å forberede oss noe særlig. En vet heller aldri hvor lenge det varer, så vi måtte bare benytte muligheten. Jeg skal helt klart skaffe meg mer foto-utstyr og skills til neste tur oppover. 

Noe av det jeg ble kanskje aller mest fornøyd med var det at jeg fikk sett mer enn kun grønt lys. Hvis dere ser på de to siste bildene så kan en skimte litt orange farge, noe jeg syntes var utrolig stilig. Drømmen er å få sett det lilla lyset en gang, men foreløpig får jeg være fornøyd med at jeg i det hele tatt har fått sett nordlyset. Planen videre er at vi begynner turen nedover igjen på onsdag. Da drar vi først en tur innom Lofoten for å se på naturen der før vi fortsetter nedover mot sør. Har dere fått sett nordlyset før? 
Og hvilke farger har dere i såfall sett? 
Ønsker alle en flott mandag, nydelig ettermiddag og fantastisk uke! 

#Foto #fotografering #nordlys #nordNorge #friluftsliv #natur 

Ut med det gamle

Jeg sitter her og fantaserer om hvordan jeg skal pynte i leiligheten når vi kommer hjem fra turen vår. Før vi dro var jo alt pyntet til jul, og i og med at det fremdeles var et par dager igjen til julaften ville jeg jo ikke pakke ned julen. Julepynten står derfor fremdeles fremme når vi kommer hjem, men da skal det pakkes ned og vekk. Jeg sitter og vurderer frem og tilbake på hva slags stil jeg vil kjøre i hjemmet nå som det er nyår, litt mørkt og trist ute og i det hele tatt. Skal jeg gå for farger, skal jeg velge de duse nyansene, hva skal jeg velge? Som alltid ender jeg opp på pinterest på desperat leting etter inspirasjon. Jeg er jo ikke ute etter en ny innkjøpsliste, men nye prosjekter. Julen er over og det er på tide å legge fra seg nisser, rødmaling og gavebåndet, hvertfall for en liten periode. 


Det største spørsmålet er vel egentlig hva jeg har lyst til å lage. Hvilke fargekombinasjoner skal jeg begi meg ut på denne gangen. Jeg prøver å se på det som et gøy prosjekt, for det er jo egentlig litt stilig å kunne forme innsiden av huset sitt nesten helt som man selv vil. Jeg kan ikke gjøre noe med selve rommet, men jeg kan gjøre veldig mye med hva som befinner seg i det. Det krever litt mer inspirasjon før jeg klarer å bestemme meg, men jeg har allerede et par ideer for ne neste månedene. 

Skifter dere ofte stil hjemme hos dere? 

#interiør #design #diy #håndarbeid #inspirasjon 

Årets første svømmetur
God lørdag og god helg! Denne lørdagen startet vi klokken 10 til en forandring. Den siste uken har vi brukt nesten halve døgnet på å sove og ikke gjort stort annet enn å daffe rundt. I dag var det på tide å få brukt kroppen litt igjen etter all julekosen. Klokken 10 heiv vi derfor med oss alt av dykkerutstyr i bilen og kjørte av sted slik at vi skulle få med oss lyset. Her i Narvik er det nå lyst mellom 10 og 14 på dagen, så det gjelder å være effektiv! Vi dro av sted en gjeng på 4 og satte i gang med dykkingen. Jeg var den eneste nybegynneren, så jeg fikk masse gode tips og oppfølging av de litt (mye) mer erfarne. 

Jeg var veldig redd for at forkjølelsen som jeg nå har hatt i godt over en uke skulle sette en stopper for dykkerturen, men det gikk veldig fint. Dykket gikk over all forventning og jeg ble med helt ned til 18 meter, som er maks for mitt dykkersertifikat. På vei ned så vi utrolig mye stilig og jeg ble helt trollbunden av livet under vann. En dag må jeg skaffe meg mitt eget undervannskamera og vise dere. Dykket vårt varte i ca 40 minutter, men tiden bare fløy under vann. Da vi kom opp var jeg helt utslitt og iskald, men det var absolutt verdt det. Dette skal jeg absolutt gjøre igjen snart! #Friluftsliv #dykk #vann #narvik #nordNorge #foto 

DIY: Aktivitetskalender

Da var vi kommet inn i et nytt år med nye muligheter nok en gang. Jeg kjenner at jeg gleder meg enormt til å komme i gang med 2016. Forventningene mine er enorme, og planene og drømmene er mange og store. Likevel har jeg valgt å ikke sette meg noen nyttårsforsetter annet enn at jeg skal gjøre det beste ut av dette året som overhode mulig. 2015 er lagt bak oss og det er på tide å se fremover. 

Vi har egentlig ikke planlagt så mye for 2016 ennå. Det vil si vi har mange planer, men vi har ikke slått fast at de og de tingene skal vi gjøre til en bestemt tid. Jeg syntes egentlig det er veldig greit for da har vi alle muligheter åpne. Men for å ha noe å se frem til hver måned, og for å passe på at vi faktisk får kommet oss opp og ut, har jeg laget en såkalt aktivitetskalender som jeg ga Jakob som en del av julegaven. Denne aktivitetskalenderen inneholder ett brev til hver måned. Hvert brev inneholder et brev og noen bilder med minner fra tidligere stunder. For hver måned kan han åpne et brev med forslag om noen aktiviteter som vi kan finne på. For eksempel; dykking i Lofoten, bade i iskaldt vann osv. Ting vi ikke gjør hver dag. 

Jeg har troen på at dette året blir et knall år med mange utfordringer, opplevelser og minneverdige øyeblikk. Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for at det blir et bra år, så får resten være opp til tilfeldighetene. Vi har som sagt noen drømmer og planer for hva vi skal bruke året til, men det er ennå litt for tidlig å begynne å røpe dem her. 

Jeg håper dere alle har fått en fantastisk start på det nye året og at dette ga dere litt inspirasjon! 

#DIY #inspirasjon #aktivitet #2016 #friluftsliv #aktiv #håndarbeid

, Kristiansand

hits