Konkurranse

Reisebrev - Madeira

Norita har klart turen til Madeira. Vi la til kai kl 02:00 igår kveld. Det var to døgn seiling og et døgn motor fra Gran Canaria.  

Vi hadde i utgangspunktet planlagt å seile mot Azorene og bli med vinden inn mot den engelske kanal. Men været endret seg, så vi må belage oss på mere diesel og mer motvind. 

Da benytter vi mulighet til å gjøre litt småreprasjoner på båten. Blant annet falt jeg ut fra køya mi når le-trekket revna. Så da er det ut med sysakene for å forsterke. Le-trekket er en slags vegg som holder meg på plass i køya selv om seilbåten ligger langt over på siden. Vi har to uker igjen med sidelengs seiling. For båten krenger mest når man seiler mot vinden. Vi fikk også tatt ut loggen, en liten propell som står under båten og måler fart. Denne var gjengrodd slik at propellen ikke gikk rundt. Dermed fikk vi ikke målt hvor mye strøm det er i vannet, eller hvor langt vi faktisk seiler. For det er ikke til å komme unna at man seiler betydelig lengre ved å krysse enn dersom man kan seile rett mot målet. 

Det er alltid spennende å åpne hull gjennom båten. Men ved å være litt effektiv så kom det ikke mye vann inn i båten.  

Når vi gikk i Funchal så fant André noe kult. Nemlig en flaske med kullfilter. Kullfilteret fjerner lukt og smak, til og med klor! Flaskene er beregnet for å kunne drikke kran-vann i byer der det smaker rart eller er mye klor. Målet til flaskeprodusenten er å unngå så mange engangsflasker, ved at mye vanlig vann er godt nok til å  drikke. Så - hvorfor er dette nyttig i båt? 

Det blir veldig fort smak i vannet av tankene. Det skjedde også her, og det er ikke veldig mye smak, men nok til at det er slitsomt å drikke når det er mye bølger og litt slitsomt å være ombord. 

Vi har testet flaskene og det gir svært godt vann! Vann ombord er det nok av. Vi har handla inn 80 liter vann på flasker. Dessuten har André en kul maskin ombord, nemlig en Watermaker. Denne presser vann gjennom et filter som er så trangt at bare ferskvann kommer igjennom. Det er faktisk så tett av bakterier og virus ikke kommer igjennom. 

 

Vi kan fylle 400 liter vann på litt over 2 timer. Så med de nye vannflaskene så har vi alltid nok drikkevann ombord! Det er viktig her i varme farevann. Vi har også optimslisert bruken av motor, for vi fant ut at selv på 1800 rpm så gir motoren 5 knop fart i stille vann. Og bruker bare 1.5-2 liter diesel i timen. Og med 190 liter ombord så har vi nesten 100 timer med motor. Det blir nok viktig videre på turen. For nå planlegger vi å seile rett nordover fram til vi får medvind og kan krysse Biscaya inn mot den engelske kanal. Vi ønsker å unngå vinder over 25 knop når vi seiler mot vinden. Dette fordi Norita er en lett seilbåt med mye seil. Så vi klarer oss betydelig bedre i lite vind enn mye med denne båten. 

Følg oss videre på https://share.delorme.com/AndreUgland 

 

Følg Jakob på tur!

Nå er endelig avgjørelsedagen her! Jeg gleder meg til å se bare hav i mange dager framover. Flotte solnedganger og dyreliv. Og ikke minst de gode lydene av båten gjennom vannet. 


 

I natt lå vi longside med en hyggelig nordmann utenfor Anfi, Arne Sandsbakk og båten Double Pleasure. Vi har fått spist frokost og har kun en siste vedlikeholdsoppgave igjen før avreise. Watermakeren må ha nye filter. Den begynte å klage igår kveld etter turen på en time fra Mogan og hit til Anfi.Turen fra Mogan var utrolig vakker. Vi gikk ut i solnedgangen og kom fram like før det ble helt mørkt. 

Vi drar så fort båten og vi føler oss klare. Trackeren starter automatisk så fort vi er i bevegelse. For å følge oss så gjelder linken under:

Https://share.delorme.com/AndreUgland 

Her er det også mulig å sende oss meldinger underveis. Skriv gjerne hvem du er, for det vises ikke her. 

Ny oppdatering kommer når vi er inne i den engelske kanal. 

Konkurranse: vinn velduftende spasett!!Dette innlegget har jeg gledet meg til å kunne skrive i over en uke, og nå er tiden endelig kommet. Det er tid for ny konkurranse, og denne gangen misunner jeg vinneren. Ja, premien er riktignok noe jeg selv har laget, men jeg har hverken tid til å lage eller bruke dette på meg selv akkurat nå. Jeg vil derfor dele det med en av dere fantastiske lesere. Og hvilken dato passer vel bedre til å kåre en vinner enn selveste julaften!? 

Premien til denne konkurransen er som sagt hjemmelaget, og dufter helt fantastisk godt. Her får dere muligheten til å vinne en nydelig pakke som inneholder hjemmelaget såpe, laget helt fra bunnen av, badesalt med en duft av te og sitrus, og en nydelig sukkerskrubb som lukter himmelsk. Alt dette får en heldig vinner, så her er det bare å melde seg på!!


Hjemmelaget såpe, laget fra bunnen av!

Sukkerskrubb som gir ny glød til både kropp og sjel

Badesalt med grønn te og sitrus til en badeglad sjel! 

Det eneste du trenger å gjøre for å bli med på denne konkurransen er å dele innlegget på facebook og kommentere her at du er med. Jo fler som deltar, jo bedre! Om mange nok deltar, slenger jeg på en herlig overraskelse også, så DEL DEL DEL!! Jeg vet det ikke er alle som har badekar hjemme, men denne kan fint gis vekk som gave til noen du er glad i! Jeg kommer til å kontrollere at vinneren har delt innlegget, og at dato på delt innlegg stemmer overens med deltakelsen. 

Er du med!? 

#konkurranse #gave #håndarbeid #DIY #konkurranser #velvære #skjønnhet 

Og vinnerne av konkurransen ble....

God lørdags kveld! 

Dagen i dag har gått i ett, men nå er jeg endelig klar for å trekke vinnerne av konkurransen som har pågått her på bloggen. Jeg har kommet frem til at jeg vil trekke tre vinnere siden det var en del som deltok. Vinnerne vil bli kontaktet iløpet av de nærmeste dagene på mail slik at jeg kan få sendt av gårde premiene. Jeg vil takke alle som har deltatt. Det er utrolig gøy for meg å sette i gang en konkurranse når det er såpass mange som viser interesse. Jeg har allerede et par planer for nye konkurranser fremover, så følg med videre! Vinnerne av denne konkurransen ble:

  1. Margrethe K.J.
  2. Kjerstin
  3. Sminkeentusiaster

Gratulerer til vinnerne! Og igjen, tusen takk til dere andre som deltok! 

Kunne dere tenke dere fler slike konkurranser fremover? 
Jeg håper dere alle får en nydelig helg videre! 

#konkurranse #te #foto #hverdag #pukka 

Konkurranse: Siste sjanse for påmelding!!

Nå har te-konkurranen pågått en liten stund, og på lørdag vil jeg trekke vinnerne. Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvor mange vinnere jeg vil trekke, men det kommer også litt an på hvor mange påmeldte det blir. Til nå har interessen vært stor, og jeg håper jo selvfølgelig at så mange som mulig vil bli med. Jo fler, jo bedre, og ikke minst større og fler premier. 
Reglene er som før, lik innlegget og legg igjen en kommentar med epost. Veldig fint, og ikke minst gøy om dere også skriver hva slags type te dere liker best! Dere kan enten kommentere dette innlegget, eller gå til konkurransen ved å trykke HER!

#konkurranse #te #DIY #velvære #skjønnhet

Konkurranse!!

Nå har jeg lyst til å holde en liten konkurranse for dere lesere som støtt og stadig trykke dere inn her på bloggen. Det er ingen stor konkurranse, eller en råflott premie, men en liten pakke fylt med kos og kjærlighet. Det har seg nemlig slik at jeg gikk igjennom tesamlingen min her om dagen. Jeg hadde lyst til å sortere og få en oversikt over hva jeg faktisk har og hvor mye. Nok en gang kom jeg frem til konklusjonen : alt for mye. Jeg har derfor lyst til å dele litt med dere. I tillegg gir jeg vekk et par søte fyrstikkesker, et nydelig duftlys og en avslappende ansiktsmaske. 

Antall premier avhenger av hvor mange påmeldte det blir, men del gjerne innlegget med fler. Jo fler påmeldte, jo større 1. premie! Og ikke minst fler trøstepremier. Konkurransen vil bli avsluttet med et par dagers forvarsel. 

Det eneste du trenger å gjøre er å like innlegget, fortelle meg hvilken te-type du liker best og skrive at du er med! Husk å skrive navn og e-postadresse slik at jeg eventuelt kan nå deg. Om ikke vinneren gir lyd fra seg innen to dager, går premien videre til neste person. 

Så, er du med? ;)

#konkurranse #te #diy #giveaway 

, Kristiansand

hits