hits

hverdagen

Smaksprøver, bil-fiksing og nord-Norge

Tiden flyr, og plutselig har det gått tre uker siden sist. Det har vært noen travle dager, med planlegging og gjennomføring av baby shower, dagsturer til Oslo, helgetur til Tromsø og overnattingsbesøk. Rutinene begynner heldigvis å formes mer og mer, og legging og måltider går bedre og bedre, noe som gjør hverdagen enklere for store og små. Audien, som har gjennomgått bremse-bytt, registerreimsskifte og i det hele tatt, er nå endelig tilbake på veien takket være en iherdig innsats av Jakob i garasjen. Det så mørkt ut en liten stund, og innebar blant annet at Jakob måtte hentes av bergingsbil, noe som forsåvidt er en annen historie. Det skjer mye hele tiden, men vi har det heldigvis gøy på veien. 

Storm har nå passert 4 måneder, og det er tid for innføring av smaksprøver. Grøt startet vi med allerede for et par-tre uker siden, i og med at han viste tydelige tegn på at han var klar for mer. Jeg hadde allerede flere ganger gått rundt i matbutikkene og sniktittet på maten han snart kunne begynne med, og var ikke sen med å handle inn litt av alt. Han har jo allerede opplevd noen smaksvariasjoner via morsmelka, men det blir noe helt annet når en enten gir eple, aprikos, grøt eller svisker. 

Det første han fikk smake på var tynn grøt. Det var nok litt uvant å spise av skje, og smaken var noe som måtte vurderes litt før han plutselig slukte all grøt han ble tilbudt. Vann ga vi først via en sprøyte (den samme som vi bruker til tran), men fant fort ut at tåteflasken var hjertlig velkommen. Nå bytter han mellom smokk, skje, tåteflaske og pupp som en helt. 

Etter introduksjonen for smaker har Storm også fått smakt på både eplemost, pære, mango, fersken og kokos. I tillegg har vi tre forskjellige grøtpakker vi varierer mellom, og alle har blitt godkjent av den lille sjefen. 

Det er ikke bare grøt og fruktpurre som har blitt introdusert for første gang i det siste. Tidlig i går morges satte Storm rompa i et flysete for aller første gang. Denne helgen skal vi nemlig delta i et bryllup, og Storm måtte derfor ta fly hele veien fra Kjevik til Tromsø. Turen gikk strålende, og den lille sjefen vår sov heldigvis store deler av turen. Det var litt ubehagelig og skummelt med trykk i ørene, men det er altså få ting en smokk og en koseklut ikke kan fikse. 

Dagen i dag har gått med til Polaria og bytur. Etter en del styr og reise i går var det utrolig behagelig å bare ta det helt rolig i dag før det blir bryllup i morgen. 

Peiskos og høstglede

De siste dagene har det vært et skikkelig drittvær ute, men akkurat nå syntes jeg bare det er koselig med den ulende vinden og regnet som pisker mot ruta. Vi har nemlig fått ved i hus, og da kan du vel si at høsten er reddet for denne frøkna. Det er få ting jeg syntes er så koselig som det å fyre i peisen på en guffen høstkveld, og peis var derfor et must da vi var på utkikk etter hus sist vinter. Denne gangen har jeg vært dobbelt opp heldig, og fikk et hus med 2 vedovner, jippi. Jeg har allerede fyrt opp en sekk med ved, og mamma hold på å stryke med av varmesjokk da hun kom på besøk her om dagen, men jeg kunne sittet hele dagen og bare nytt varmen og synet av de brennende kubbene. 

Her vi bor er vi mer eller mindre omringet av skog, og har til nå ikke kunnet se annet enn trær. Nå begynner imidlertid bladene å endre farge og forlate grenene sine. Jeg må jo si at jeg syntes trær med blader er flottest, men det er noe med den overgangsfasen som skjer nå på høsten som bare er så vakker. Mens jeg sitter i stuen og ser ut på de mildt gulnede bladene, drømmer jeg meg bort til bilturen jeg og Jakob hadde nordover for et år siden. Det er noe eget å kjøre litt i høyden og ha god utsikt utover fjellfoten som har endret farge fra dyp grønn til et spekter bestående av alt fra mild gult til mørkt rødt. 

Det er ikke bare ute det har blitt skikkelig høst den siste tiden. Inne har de spreke sommerfargene blitt byttet ut med deilige høstfarger. Veden har fått sentral plass i stuen, duftlysene er tent og de varme koseklærne er pakket frem igjen. Te-lageret mitt har blitt bygget opp igjen, og er nå klart for å bistå i denne høstkulda. Sommeren er pakket vekk, og det helt til neste år. 

Jeg kjøpte den kanskje tøffeste planten jeg har sett - en chiliplante. Perfekte høstfarger som lyser opp og lager liv, i tillegg til at den går an å spise. Selv er jeg skikkelig pyse på sterk mat, og lot derfor Jakob teste ut disse. Det var riktignok før jeg visste at de var små krutt-tønner og Jakob endte med å tømme en halv melkekartong. Litt dårlig samvittighet der, men vi fikk i det minste testet de ut. Jeg vil tro de passer skikkelig godt til matlaging, og da er det jo fint å vite hvor sterke de er. 

Jeg håper vi får en god høst med noen oppholdsdager slik at jeg kan teste ut de strikkede plaggene som vi har fått til Storm. Han er jo så varm av seg at det ville vært slemt å tvinge de på han når han er inne, spesielt om jeg går løs på vedfyringen- hehe. I tillegg har jeg fått en del nydelige vognpledd som jeg endelig kan ta i bruk når været tillater det. 

Ut på tur

God morgen, alle morgenfugler! 

Først av alt må jeg bare få si at jeg misunner dere der ute som allerede har vært våkne et par-tre timer og som syntes det er helt fint. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var a-menneske av natur, men jeg kan vel trygt påstå at alle som kjenner meg kan skrive under på det motsatte. Hadde noen gitt meg det ultimatumet at jeg måtte valgt å beholde enten Jakob eller dyna om morgenen, er jeg redd jeg ville gått for det siste, men kun fordi jeg har en skikkelig digg dyne som blir magisk god om morgenen. Jeg har også en teori om at senga har en ekstra sterk tyngdekraft som holder rumpa mi igjen mot madrassen, men det er som sagt kun en teori. Det finnes derimot en kur for denne forkjærligheten jeg har for dyna og senga om morgenen, og den heter sinna Storm. Så fort sinna Storm setter i gang er det bare å hive seg ut av senga og ikke se seg tilbake før det er kveld igjen. Av en eller annen grunn merker han forskjell på om han blir lagt i senga på soverommet, eller om det er oppe i senga han bruker ellers i døgnet, og blir mildt sagt ikke fornøyd om han blir lagt i "feil". Altså, jeg er glad ungen min er smart, men SÅ smart hadde han virkelig ikke trengt å være i en alder av 3 måneder. 

I dag sto jeg opp helt frivillig, og det før Storm til og med. Det har seg nemlig slik at jeg og mamma har planlagt en Sverige-tur i over en måned nå, og i dag reiser vi endelig. Ikke det at Sverige er det mest spennende landet å reise til, men vi har har valgt å gjøre litt ut av det. Så akkurat nå sitter vi tre i bilen med snuta vendt mot Oslo. Der skal vi først besøke lillebroren min før turen går videre til Sverige i morgen. Det blir ingen lang tur, men akkurat passe for vår del. I Sverige skal vi blant annet raide Nordby-senteret før vi setter kursen hjemover mot sørlandet igjen. 

Med oss i bilen har vi så lite som mulig, men noe kunne vi selvsagt ikke kutte ut. Reisevognen til Storm er med, stelleveske, bæresele og bæresjal. Sistnevnte skaffet jeg meg først i forrige uke, og for en investering! Bæresjal må være noe av det mest geniale som finnes, og fungerer utmerket når knøtte er sinna og lei. Ikke er den like varm som bæreselen heller, noe som jo kommer godt med når en har en middels pluss varm baby. Ellers har vi pakket med oss fryseelementer til matvarer, skift og toalettsaker. Det mest nødvendige med andre ord. 

Jeg er spent på hvordan det blir å reise med baby, men satser på en fin tur. Nå har vi jo også innstilt oss på at det muligens ikke blir så mye tid til ting på reisen, men bare det å komme seg ut og av sted er en befrielse. Det er lett å føle seg låst etter at det har kommet en ny sjef i hus, og da er slike turer som dette perfekte. Det er jo også en veldig trygghet i det å reise med mamma, som jo har en del erfaring med å reise med baby fra da jeg og brødrene mine var små. Ellers er det bare å passe på å hele tiden ha nok med mat og drikke innabords, så skal nok dette bli en knakende fin tur for alle mann. :) 

 

 

 

3 måneder har gått

Tre måneder har gått siden du trakk pusten for første gang. Tre måneder siden vi fikk møte deg, lukte deg, trøste deg og nyte. Det føles på mange måter lenge siden, men samtidig så nært. Vi har rukket å le, gråte, smile og være frustrerte, men mest av alt har vi vokst. Det sies at barn kommer til denne verden som blanke ark, klare for å bli fylt ut litt etter litt. Men samtidig som du ble født med dine blanke ark, ga du også oss hvert vårt ark som vi skulle få fylle ut sammen med deg. 

Jeg hadde ikke tenkt så mye over det før jeg ble mamma, men det å få barn er en like stor lærekurve for foreldre som for barn. Vi lærer på en måte litt å leve på nytt igjen, og spillereglene har endret seg drastisk. Det gjorde de i alle fall for oss, og selv om det er en enorm forandring, gir den så fantastisk mye glede. Jeg lærer noe nytt hele tiden, og utvikler meg som forelder i takt med Storm. 

Det at et lite smil, et varmt kinn eller en god rap kan gi så mye glede hadde jeg vel ikke kunnet se for meg. En hører jo foreldre snakke om det, men jeg personlig klarte ikke helt å forstå det før jeg selv fikk kjenne på det. Dessuten tror jeg det oppleves forskjellig for alle. Jeg husker jeg var så skuffet over meg selv for ikke å være konstant lykkelig etter fødsel. For forventningene mine var en eneste stor lykkerus med rosa skyer og idyll. Sannheten er jo at det er mye, hard jobbing med grining, våkenetter, frustrasjon og til tider også sinne. Det er sprukne brystknopper, lange negler på små fingre som klorer deg til blods om du ikke får klippet dem, sulten baby, sulten mamma. Lista er lang, mildt sagt. Men det er disse tingene som gjør hver seier desto større. For følelsen av å få til ammingen for første gang, følelsen av å få baby til å sovne eller å endelig få opp den rapen som har plaget han i en halvtime, ja, alt det gjør det hele så inderlig fantastisk. 

Nå har det gått hele tre måneder siden den dagen hvor vi fikk møte deg for første gang, og for noen innholdsrike måneder det har vært. Til nå har du lært å få øyne opp for verden rundt deg. Du elsker å følge med på bilder eller videoer som mamma og pappa viser deg, og blir veldig pratsom om du får videochatte med besteforeldrene dine i nord, eller tante og onkler. Vognleker og uro med lyd og lys er et must, og det er få ting som er bedre enn å kunne ligge og bare se på alle figurene som beveger seg. Smilet ditt vokser seg større og større for hver dag, og smelter alle du viser det til. Du er virkelig fantastisk, og om ikke lang tid tror jeg også at den første tannen din vil dukke frem. 

Aldri før har dropboxen min vært så full av bilder som etter at Storm ble født. Jeg prøver å samle så mange minner fra denne første tiden som over hode mulig, og fanger de i blant annet bilder, avtrykk og lignende. Til nå har jeg fått tatt fotavtrykk for hver måned, og håper å få gjort det en gang for hver måned frem til han er minst 12 måneder. Det er lett å glemme hvor små de en gang var, men ved å ta vare på avtrykk, klær og lignende, vil en kunne bevare minnene. I mine øyne har han jo vokst mye allerede, men jeg vet jo at i løpet av de neste månedene vil han bare vokse mer og mer. Jeg gleder meg til alt vi skal oppleve sammen. 

 

Et gjensyn med havet

Det er rart å tenke på at på denne tiden for ett år siden, satt vi i båten vår og hørte vindkastene ta tak i tauene fra masta. Monster hadde akkurat blitt en del av familien, og om ikke så mange uker kommer vi til tiden hvor vi fant ut at den lille familien vår skulle få ennå et medlem. Jeg savner tiden i havna, samtidig som jeg stortrives i eget hus. Begge livsstilene kommer med egne fordeler og ulemper, og er hva en må godta når en velger en av dem. For oss er det helt klart mest praktisk å bo på land nå. Alt styr med baby ut og inn av båt, barnevogn og bilstol, for ikke å snakke om å finne båtplass om sommeren uten å måtte kjøre i gummibåt alt for mye. Men selv om det er mest praktisk for oss å bo på land, savner vi å være nært havet i hverdagen. 

Da jeg gikk gravid med Storm var jeg mye dårlig, og klarte i liten grad å være aktiv. Det har tatt litt tid å komme i gang igjen, men det er deilig å kjenne at kroppen endelig fungerer som den skal. Jeg prøver å gå små turer eller i det minste være ute av huset så ofte som mulig. Av og til kan jeg gå litt lengre turer, noe som er utrolig fint. Det er jo ingen fysisk grunn for at jeg ikke skal kunne være i mer aktivitet enn jeg er, men det å være i bevegelse har rett og slett blitt uvant for meg i løpet av det siste året. En ting vi definitivt må ta oss mer tid til i hverdagen er de koselige trilleturene ned til havet. De positive sidene ved å være i aktivitet, sammen med den herlige lyden og lukten av havet, er uvurderlig. I tillegg elsker Storm både det å bli trillet rundt i vognen og å sovne til lyden av brusende vann. 

Her om dagen pakket vi med oss kakao og dro ut på tur. Lufta hadde begynt å bli kjørligere, samtidig som det fremdeles holdt å kun ha på en litt tjukk genser for å holde varmen. Det er noe veldig avslappende og fint med lyden, lukten og synet av havet. Alt hverdagsstress og mas blir litt lagt til siden, og jeg får en sånn behagelig ro over meg av å tilbringe tid der. 

 

I tillegg er det jo så mye fint å se på langs veien. Vi bor ganske landlig til, og kan fint få øye på hest, ku og sauer på gåturen ned til vannet. I tillegg er det mye rådyr og elg i området. Jeg er glad vi slipper unna all trafikken og støyen fra bylivet, selv om det også sikkert har sin sjarm. Men det er noe eget med det å kunne gå tur bort til saueflokken og bare se. 

Tilbake til hverdagen

Forrige mandag var for mange den første dagen tilbake på skolebenken, vekk fra feriemodus og tilbake i hverdagen. Her hjemme har ting også begynt å gå tilbake til det normale, om en kan kalle det det. For selv om alt er snudd opp ned, er ting begynt å falle på plass. Rutiner begynner å danne seg, og hverdagen går smått i smått litt lettere for hver dag. Sommeren har vært den mest innholdsrike, lærerike, energikrevende og slitsomme jeg har opplevd hittil.

Allerede 14. juni ble vi foreldre til lille Storm. 5 dager før termin, som var 19.juni, valgte han å se verden utenfor magehulen for første gang, og det i rakettfart. Av en eller annen grunn har jeg alltid sett for meg at denne fødselen ville ta litt tid. Det er jo også helt normalt at førstegangsfødende bruker litt lengre tid, så statistikken tilsa jo at jeg hadde rett. Derfor fikk jeg meg tidenes sjokk da riene smalt til, etter kun å ha vært murrende smerter med noe varierende varighet. Fra riene smalt til, og frem til Storm var ute, tok det 3 timer. Det var en intens opplevelse, og absolutt ingen ting jeg kunne forberedt meg på. Den eneste gangen jeg følte jeg hadde kontroll var da jeg skulle presse, og akkurat det var i grunn helt slik jeg hadde forestilt meg. 

Da Storm var et døgn gammel, valgte vi  dra hjem fra sykehuset. Ikke hadde vi familierom, og ikke følte jeg at jeg fikk brukt sykehusoppholdet til det som det skal brukes til, nemlig å bli kjent med babyen. Derfor fant vi sammen ut at det beste for oss var å være hjemme. Det er en avgjørelse jeg er veldig glad for at vi tok, og det var absolutt det beste for oss. De første døgnene gikk til å bli kjent med Storm, få i gang ammingen og bli kvitt gulsotten han hadde. Ukene som fulgte innebar en del besøk, overnattingsbesøk av familie, antibiotikakurer, innleggelse med brystbetennelse, kiropraktor og søvnmangel. Heldigvis har vi hatt veldig lite problemer med ammingen, noe jeg er veldig glad for. Jeg vet det er mange som sliter lenge, og noen gjerne hele ammeperioden. Det at det har gått såpass greit for oss, på tross av brystbetennelse og dårlig form, er jeg derfor veldig takknemlig for. 

Rutiner er vanskelig å få inn med en baby i hus, og overgangen fra to til tre har vært enorm. Vi bestemmer ikke lenger når vi skal slappe av, når vi kan sove, spise, gå på do eller dra ut. Alt avhenger i større eller mindre grad av Storm, og det har krevd tilvenning. Ikke er han en sovebaby heller, og sover han mer enn halvannen time av gangen på dagtid så blir jeg overrasket, nesten bekymret. Det hører sjeldenheten til, men er noe jeg begynner å bli vant til. Etter hvert som han nå blir eldre, er det også lettere å legge han ifra seg. Han godtar mer og mer å ligge alene, og finner selskap i leker og bamser rundt seg. Vi er også så heldige at vi har min familie veldig nært, og får mye avlastning der. 

Monster har tatt familieforøkelsen ganske fint, og er bare blitt veldig veldig opptatt av å få sin daglige dose med kos. Det første døgnet kom hun løpende hver gang Storm gråt, og skulle helt oppi han for å se hva som skjedde. Etter det mistet hun mer og mer interessen for babygråt, og har for det meste latt han være helt i fred. Av og til kommer hun bort for å stryke seg forsiktig inntil han, for så å gå videre igjen, men det hun er mest opptatt av er mat og kos fra enten meg eller Jakob. Jeg er spent på hvordan det vil gå etter hvert som Storm blir eldre, men satser på at det hele bare vil gå seg fint til. 

I går ble Storm 11 uker, og vokser bare mer og mer for hver uke som går. Han smiler det herligste smilet og babler i ett sett. Det er slitsomt å være småbarnsforeldre, mer enn vi noen gang kunne forestilt oss. Men hvert smil, hver "samtale" vi har og alle de små, fantastiske øyeblikkene gjør alt det strevsomme og utmattende så veldig verdt det. 

 

 

En helg med spa og kjærlighet

I går var det utrolig deilig å våkne opp, uthvilt og glad etter en deilig og avslappende helg med min kjære. Sist fredag hadde vi hele to markeringer som skulle feires oss imellom. For det første markerte denne fredagen inngangen til tredje trimester, og altså siste del av svangerskapet. Jeg tror vi begge syntes dette var både spennende og skummelt på en og samme tid. Det er vanskelig å skjønne hvor tiden har blitt av, og ikke minst å henge med i svingene frem mot juni. Men det er godt å tenke på at ting går fremover, og vi har jo virkelig mye å se frem til. Den andre markeringen var at det nå kun er 2 uker igjen til overtakelse av huset. Ikke det engang, faktisk kun halvannen uke nå som vi er godt i gang med denne. Det begynner derfor å bli på høy tid å tenke på pakking av resterende eiendeler som vi har litt her og der. Men før vi kom i gang med siste innspurt før flytting og baby, ønsket vi oss en avslappende helg, bare oss to. Bilde lånt av krageroresort.no
 

For et par uker siden, kom vi over et knalltilbud på Kragerø resort, som vi valgte å slå til på. Helgeopphold ble bestilt og datoen ble satt. Fredag etter jobb dro vi av gårde og sjekket inn på hotellet. Et søtt, lite rom som var akkurat passe for oss og vårt behov. Fredagen gikk med til en flott middag på hotellet, med tidenes utsikt, og avslappende kvalitetstid på hotellrommet. Lørdag var det tid for en tur i bade-/spaavdelingen, noe som var utrolig fint og behagelig. Bare det å ta fotbad og nyte utsikten, føltes som en drøm. Det var også veldig deilig å føle at jeg kunne bevege kroppen en del uten å egentlig bruke så mye energi på det. Klart jeg var sliten da vi var ferdige, men så deilig som det var å flyte rundt og bevege kroppen gjorde det hele verdt det. Lørdagen ble avsluttet med en fin kjøretur rundt i min barndomsby og nærliggende områder, noe som alltid er koselig. Vi dro fra hotellet i 14-tiden på søndag, og brukte god tid på veien hjem. Jeg sovnet i bilen, og tror kroppen både var glad og sliten etter helgen. Selv kjenner jeg at det var en helg vi begge trengte, og at det nå skal bli fint å komme i gang med pakking og flytting.  I går hadde vi det som må være den varmeste dagen så langt i 2017. Skyfri himmel og en gradestokk som viste opp mot 20 grader i skyggen var en fantastisk inngang til ny uke. Det var rett og slett helt nydelig å sitte ute i solen, og jeg kjente faktisk at det til tider ble for varmt å sitte på samme sted. Dagen ble brukt til å klargjøre og planlegge for sommerhagen med alt av blomster, urter og grønnsaker som skal såes. Et behagelig og koselig gjøremål før vi kommer i gang med de litt større tingene som må gjøres. Båten blir mest sannsynlig hentet i slutten av uken, og alt som gjenstår er i grunn nedpakking av det vi har tatt med oss mens vi har bodd på land de siste månedene. Men det er liksom alltid noe som gjenstår, og en blir som regel aldri ferdig før i siste liten. Det skal derfor bli godt når båten er hentet og vi kan rette alt fokus mot fredag om halvannen uke. 

Vår lille hemmelighet

Tenk at i dag er det gått et helt år siden vi dro på biltur til Bergen for å se på båt. Båten vi så på var den gangen en sliten 44 foter som hadde et stort behov for omsorg, tid og kjærlighet. Men der mange kun så jobb og utgifter, så vi muligheter og frihet. Den båten ble etter kort tid vårt hjem, og har bydd på et år fylt med opplevelser, erfaringer, gleder, overraskelser og minner. Jeg hadde vel ikke trodd at det å bo i båt kom til å bli en så stor del av meg, men for et år det har vært. Hadde det ikke vært for akkurat den båten så hadde vi ikke sittet igjen med akkurat disse minnene og erfaringene. Jeg er ufattelig glad for at vi valgte Njord til å bli vårt fort i hverdagen, for selv om jeg har bannet og steiket mens det har stått på som verst, sitter jeg igjen med mer enn jeg noen gang kunne sett for meg.

Mye har skjedd i livene våre dette siste året etter at vi kjøpte Njord. Mye har dere fått vite, mens andre ting har vi valgt å holde hemmelig. En av de tingene er årsaken til den fraværende bloggingen og hvorfor vi for tiden ikke bor i båten. Den lille hemmeligheten har vi holdt for dere alle mens den sakte men sikkert, uke for uke har vokst seg større og større. Så stor at det nå faktisk kun gjenstår litt over 4 måneder før den er stor nok for denne verdenen. Den lille, store hemmeligheten vår viser seg å være en liten gutt. En ny matros i det lille mannskapet vårt. Det viser seg at alt står bra til med lillegull, selv om jeg har fått kjenne litt ekstra på denne nye tilværelsen de siste månedene. Utmattelse, slapphet og lavt blodtrykk har ikke vært en god kombinasjon, og da spesielt ikke i en seilbåt uten særlig av hjelpemidler. Men det har nå gått, og her er vi, godt over halvveis og glade for det. Det er med blandede følelser at jeg ser tilbake på den dagen for nøyaktig ett år siden, hvor to spente sjeler satte kursen mot Bergen. Først av alt er jeg glad for at vi i det hele tatt turte. Hadde vi ikke gjort det, ville nok ting sett veldig annerledes ut i dag. For hvem vet, kanskje hadde vi ikke funnet drømmebåten vår i det hele tatt? Kanskje den hadde blitt for dyr for oss? Men vi var heldige og fant Njord, og vi var heldige som hadde tid og mulighet til å kjøre hele veien for å ta titten. Jeg er glad, men jeg er også trist. Trist over at det hele kanskje snart er over. For missforstå meg rett, eventyret som nå venter er det beste som kunne skjedd oss og jeg gleder meg utrolig mye. Men trolig betyr det også slutten for båteventyret for denne gang. Vår reise med Njord nærmer seg muligens slutten, og det er veldig sårt og vemodig. Samtidig vet jeg at vi alltid vil ha minnene og erfaringene fra dette siste året med oss, og det er gull verdt. I tillegg vet jeg også at vi ikke gir oss her. Vi skal seile rundt jorda, vi skal oppleve verden og vi skal absolutt ha oss en seilbåt igjen. 

Hvem skulle tro at kun ett år kunne gi og inneholde så mye. Det hele får meg til å undres og glede meg over hvor mye det neste året trolig vil by på. At et enkelt båtkjøp skulle forandre så mye, sier bare litt om hvor mye vi kan vente oss av endringene som nå er i ferd med å skje. Planene og prosjektene er selvfølgelig allerede mange, og hjernen min jobber på høygir for å se for seg alle mulige måter vi kan blande inn det eventyrlystne og opplevelsestørste inn i det hverdagslige. Det er med blandede følelser jeg tenker tilbake på denne dagen for 12 måneder siden, men det er kun med gode følelser jeg ser frem mot de neste. 

Det ble visst ingen gutt på oss, men ei jente!Da vi hadde blitt enige om å skaffe oss katt, var planen egentlig å finne en gutteskipskatt. Grunnen til at vi ønsket oss skipskatt var vel mest fordi vi syntes det ville vært kult med tanke på at vi bor i båt. Utenom det var vel argumentene nokså svake, men vi søkte nå i alle fall etter skipskatt på finn. Selv har jeg kun hatt hunnkatter i oppveksten, og er mest begeistret for jentedyr da jeg har fått for meg at diss er snillere. Ikke vet jeg om dette stemmer, men vi gikk vel uansett over til gutt ettersom de er billigere å kastrere og en slipper risikoen med kattunger. Til slutt fant vi en annonse på finn og dro av sted for å hente Monster.

Ettersom jeg har vært mye dårlig, har vi tilbragt mye tid hos mine foreldre i perioden før jul. Foreldrene mine har en 15 år gammel hunnkatt som er redd for sin egen skygge. I og med at vi overnattet mye hos de, måtte Monster bli med da det ble alt for mye alenetid om den skulle blitt igjen i båten. Første utfordring ble da å få de to til å bli venner, noe som i for seg gikk noenlunde greit. De er ikke bestevenner akkurat, men kan omgås hverandre uten at det blir totalt krise. Andre utfordring ble at vi måtte la Monster få være ute på et helt nytt sted, med nye lukter og nye omgivelser. Dette gikk også utrolig greit, og Monster kom tilbake innen kort tid.Nå stortrives matta ute, og godt er det, for det er mye energi i den lille kroppen, skal jeg love dere!  Den tredje utfordringen var en av nabolagets katter, som gjentatte ganger har gitt den 15 år gamle katten juling og tur til dyrlegen. Her gikk det ikke fult så bra for Monster, og etter ikke lange tiden oppdaget vi et betent sår ved haleroten. Monster måtte derfor for første gang i sitt korte liv til dyrlegen.

Turen til dyrlegen gikk utrolig fint. Monster er nok en av de få kattene som virkelig ikke har noe i mot en kjøretur, og legger seg ned for å sove så snart hjulene er i bevegelse. Hos dyrlegen fikk vi sjekket såret, barbert området rundt og instrukser på rens og sjekk. I tillegg fikk vi med en halskrave slik at såret skulle få gro i fred. Før vi skulle gå, spurte vi litt i forhold til kastrering, i og med at Monster da var 7 måneder og kjønnsmoden. Vi fikk da beskjed om at dette var et enkelt inngrep på hannkatter, og at om vi ønsket så var dette noe de hadde tid til å fikse. De sjekket derfor Monster litt ekstra nøye før vi fikk den slående, og litt hysterisk morsomme beskjeden; Monster er ei jente! Vi fikk oss en god latter, passe dose med sjokk og bestilte med det samme operasjon, ID-chipping og vaksinering. I forbindelse med operasjonen fikk Monster på seg en body i beste julefarge. 


Romjula og starten på det nye året har derfor gått med på å lære oss å si "hun" i stede for "han", noe som var en større utfordring en først ventet.. Og ja, det stemmer, det viste seg jo også rett før vi skulle hente Monster hos tidligere eier at hun ikke var skipskatt, men ei blandingskatt. Vi endte derfor opp med verken skipskatt eller guttekatt, men fornøyde er vi likevel, for bedre kattepus skal man lete lenge etter!  

Året som var, og året som er på vei til å bli.Det er rart hvordan en kan se for seg livet de neste ukene, de neste månedene. En legger planer, har ønsker, drømmer, mål og ser på en måte for seg hvordan det hele vil henge sammen og hvordan det hele skal fungere. Likevel opplever vi alle gang på gang at livet er uforutsigbart, hverdagen er varierende og det er generelt få ting som bli slik vi hadde trodd. For min del gjelder dette spesielt båtlivet denne høsten som har vært. Jeg hadde lagt en del planer for hvordan båten skulle forbedres. Blant annet skulle jeg bygge klesskap og rydde plass slik at alle tre soverom var klare for bruk. I tillegg hadde jeg en drøm om å gjøre hobbyrommet helt ferdig og ha et godt system. Jeg så for meg at høsten ville by på mye innekos med varme pledd, kakao og kos på tv. Når vinteren kom, skulle vi pynte med lys ute og julepynt inne. Det skulle være friske blomster, storproduksjon av julegaver og et herlig båtliv. Slik ble det ikke. 

Det startet vel egentlig å skeie litt ut i slutten av november. Jeg var mye syk og var ute av stand til å jobbe. Dagene mine gikk derfor i å ligge i sengen, alene frem til Jakob kom hjem i 16-tiden. Slik gikk dagene i et par uker frem til jeg ble frisk. Etter et par dager ble jeg på nytt syk og sengeliggende, og slet med å få i meg nok at og drikke. Matlysten var fraværende og energinivået var på bunn. Til slutt ble jeg så dårlig at jeg måtte innom sykehuset for å få væske intravenøst, noe som hjalp meg veldig. Etter det korte sykehusoppholdet besluttet vi å flytte inn hos foreldrene mine for en kortere periode, frem til jeg ble i bedre form. Vi tok derfor med oss Monster, klær og annet, og forlot Njord alene i høstmørket. Litt vemodig, men absolutt for det aller beste. Nå er influensavaksinen tatt og klar for å beskytte meg mot mer uønsket zombie-tilværelse. 

Denne høsten har vært preget av mye vær i havna. Spesielt ukene før vi dro var ganske ille. Det kunne komme skikkelige vindrosser som dro med seg båten såpass over på siden at rekka slo i bryggekanten. Ikke var det spesielt behagelig, og heller ikke spesielt enkelt å sove gjennom. Det skal sies at vi var uheldige med vindretningen mye av tiden, noe som gjorde det hele litt ekstra ubehagelig. Denne perioden varte nesten helt frem til jeg ble syk, og gjorde derfor at jeg i lang tid ikke orket tanken på å dra tilbake i båten. Vi har imidlertid vært innom Njord i ny og ne for å se til at alt er som det skal være. Disse dagene har havna sett helt nydelig ut, med blikkstille vann og en nydelig ro som en sjeldent finner ellers. Dette gjør selvsagt at jeg savner livet i båten, og jeg begynner heldigvis å glede meg mer og mer til vi kan dra tilbake. 

Tenk at det allerede er blitt årsskifte, og at det snart er et helt år siden vi dro av sted til Bergen og kjøpte Njord. Tiden flyr virkelig av gårde. Mye har skjedd dette året som jeg aldri hadde sett for meg skulle skje. Jeg har fått lære mye om meg selv, Njord og voksenlivet. Sommeren ga meg mye lærdom i både båt-håndtering, det å bo alene, krisesituasjoner og gummibåtkjøring, noe jeg kun ser tilbake på med et stort smil nå. Høsten og vinteren har vært tøff, men jeg tror det likevel kommer godt med i det lange løp. Tidligere har jeg hatt alle disse nyttårsforsettene på denne tiden av året, men i år har jeg bestemt meg for at dette året får bli akkurat som det blir. Jeg skal kose meg masse uansett hva som venter rundt neste sving, og har utenom dette kun gitt meg selv en oppgave; ta flere utfordringer på strak arm. Fjorårets sommer har vist meg at jeg er kapabel til mer enn jeg noen gang har trodd om meg selv, noe jeg absolutt må bli flinkere til å utnytte. 

Ennå er det flere ting dere ikke vet, men som vil komme frem litt etter litt her på bloggen, og som vil vise vei for videre båtliv og planer. Jeg ser for meg at vi nå snart vil trekke tilbake til Njord og starte planleggingen for neste halvår. Det er ikke få ting som skal gjøres heller, for om ikke mange måneder står våren for dør. Vi håper begge to at Njord vil bli mer brukt i det neste halvåret og at vi kan kjenne litt på hva båten er i stand til. Jakob er allerede i full gang med sine prosjekter, og så fort min form er på plass har jeg nok av prosjekter som også jeg skal komme i gang med. 

 

Nytt mannskap

Det å bo i båt er noe som virkelig vokser på en for hver dag en tilbringer i sitt noe alternative hjem. For min del blir det bedre og bedre for hvert prosjekt jeg får i boks. Følelsen av å stadig bedre hjemmet sitt er overraskende tilfredsstillende, og nesten litt avhengighetsskapende. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg begynner å lete etter nye prosjekter som jeg kan komme i gang med. Ikke nødvendigvis fordi jeg er misfornøyd med slik ting er nå, men fordi det gir meg så mye å holde på med det. Prosjektene er hva som får meg til å slappe av etter en hektisk uke, hva som hjelper meg med å sortere tanker og bare koble ut fra alt annet. Det er min måte å pleie meg selv på. Jeg begynner i grunn å bli veldig fornøyd med det hjemmet jeg og Jakob har bygd sammen. Det er veldig oss, om en kan si noe slikt om et hjem. På mange måter føler jeg denne båten speiler våre personligheter, men på en eller annen måte har jeg likevel følt at noe har manglet i hjemmet vårt. 

På en lørdag for snart to uker siden, dro jeg og Jakob på en kjøretur til Vanse for å skaffe et nytt medlem i mannskapet vårt. Med oss på bilturen hjem hadde vi et lite nøste, 16 uker gammel og klar til å oppdage verden. Den lille er en nydelig hannkatt, full av energi, som har fått det noe originale navnet MONSter. Og gjett om han lever opp til navnet sitt! Hadde jeg fått en tier for hver gang han har skremt oss halvt i hjel med sin plutselige tilstedeværelse ved fingre og tær, ja, alt som beveger seg... Jeg hadde vært rik. Men han er fantastisk og har glidd rett inn i familien. 

Vi er fremdeles i tilvenningsfasen når det kommer til det å ha katt i båt. For det meste er det akkurat som å ha katt på land, men noen forskjeller er det likevel. For eksempel er det veldig mange nye lyder for en så liten sjel som kun er vant med fuglesang hjemmefra. Han var livredd for alt av lyder da vi først fikk han, men har nå begynt å kjenne igjen en del lyder som for eksempel vind og når det kommer mennesker, men er fremdeles livredd om det er noen som går over taket på salongen. Han er også en mester på å finne gjemmesteder i båten som vi ikke engang visste fantes. Til nå har han funnet minst tre hemmelige gjemmesteder bak komfyren, hvorav minst en av dem innebar en hemmelig tunnel videre innover i kjøkkeninnredningen. Han har også oppdaget sikringsskapet, klesrommet og kjøkkenbenken. 

Før vi fikk han, lagde jeg til et klorestativ slik at han skulle holde seg unna alt av møbler. Som dere vet så er det begrenset med plass å ta av i en båt, og den kreative siden måtte derfor komme opp med noe lurt. Løsningen ble å bruke det ene bordbenet i salongen som skjelett for klorestativet. Litt tau og en limpistol, og voilà! Monster elsker klorestativet sitt og bruker det ofte til å slenge seg i, noe som har resultert i sylskarpe klør. Han har ikke helt lært seg hva som er greit å leke med og ikke, så vi er begge nokså fulle av små, søte klorestreker som en viss en har gitt oss. 

Vi har latt han gå noen turer ute på dekk da han har vært alt for skeptisk til å forflytte seg ned på bryggen. Men nå som han begynner å bli mer trygg på oss, båten og båtlivet, har han plutselig fått mot nok til å hoppe av båten. Jakob og jeg måtte derfor på en aldri så liten kattejakt på naboen sin båt her om dagen. Vi har vent han til halsbånd og gå-sele, noe som krevde litt tålmodighet, men som nå går veldig fint. Han har også blitt vent til bilturer, men syntes det er litt skummelt å ligge alene i buret og foretrekker heller fanget mitt. Så nå er vi blitt et mannskap på tre; Jakob, jeg og Monster. Jeg må si jeg er veldig spent på tiden fremover. I løpet av sommeren så jeg mange båter med både hunder og katter springende på dekk, men selv har jeg null erfaring med hvordan en trener opp dyrene til å bo i båt. Forhåpentligvis er MONSter naturtalent og skapt for båtlivet. 

Har dere erfaring med dyr og båt? 

Jakten på en tørr båt

Innlegg skrevet av Jakob

Vasking. Dette er kanskje ordet som best beskriver båtlivet til nå. Rett etter rydding/organisering. Selv om vi solgte unna alt av møbler fra leiligheten så er det fortsatt mange mange ting igjen. Det er igrunn helt utrolig hvor mye man kan samle iløpet av kort tid. Det meste står nå på et lager, men ting som føles viktig er båret inn i båten. Så nå har vi faktisk slagside. Begge lugarene på babord side er fylt til randen av flytteesker. Og ingenting er enn så lenge plassert inn i skap eller andre lagringsrom i båten.

Grunnen til at alle lagringsrom står tomme er ganske god - nemlig fukt og mugg. For så lenge rommene er blitt vasket og tørket så er alt fint, men så fort man setter ting inn i lagringsrom, spesielt under vannlinja så blir det fukt. Med mindre man isolerer da. Jeg fant et utrolig fint produkt for noen uker siden og har kommet litt igang med isolering. Isoleringen er kun 6.5 mm tykk, men tilsvarer 10 cm glava. Det vil med andre ord gi en betydelig forskjell for varmetapet til båten.Det å isolere en båt mens den blir bygget er relativt enkelt. Det å isolere en båt som står ferdig med skuffer, skap og innredning er alt annet enn enkelt. Første rom ut var styrbord baderom. Her må store deler av innredningen fjærnes for å gi tilgang. Ideellt sett skal isoleringen limes tett inntill, mens på badet var det kun mulig å lime noen plasser.Dette vil nok hjelpe både på varme og kalde dager. Den innstrålte oppvarmingen vil bli mindre og varmen holdes bedre om vinteren.

Isolasjonen vil også hjelpe å holde båten tørr, da det blir betydelig mindre kondensering på innsiden av skroget. Dette gjør at man igjen kan utnytte lagringsrom uten av ting blir ødelagt av mugg og fukt.

Hverdagsglimt

I dag våknet vi av at soverommet var fylt med deilig sollys fra en skyfri himmel. Midt på dagen måtte vi faktisk lufte for fullt fordi solstrålene sto rett på båten og varmet den opp. Det er helt fantastisk hvor heldige vi har vært med været de siste dagene, men fremover skal det visst ikke bli fullt så fantastisk. Det er i grunn helt greit, for her inne i båten har vi nok av prosjekter på gang for tiden. 

For noen få timer siden Jakob på et prosjekt inne på soverommet vårt. Madrassen vår ligger rett nedpå sengeplaten uten noen form for lufting. Den blir derfor fuktig og kan bli full av mugg og lukt. Han har derfor kjøpt inn en haug av lekter som han holder på med å kappe. Av lektene vil han lage en sengebunn som gir nok med luft til madrassen. Vi vil selvfølgelig vise dere hele prosessen når alt er klart. 

Denne dagen har vi også brukt til å kose oss litt her i båten. Denne uken har egentlig gått i ett, og selv om vi har brukt mange timer i båten så har få av dem gått til avslappende aktiviteter. Vi satte derfor av et par timer midt på dagen i dag hvor vi koste oss litt ekstra med pizza og tv-spill før det var på'n igjen med mekking og pakking. 

Nå er det ikke lenge igjen før det virkelig begynner å bli en bra båt med god levestandard. Jeg er både overrasket og stolt over hvor mye vi har fått til på den lille tiden vi har hatt båten. Det er virkelig en stor forskjell på hvordan den så ut da den kom til Grimstad kontra hvordan den ser ut nå. Det begynner å bli veldig hjemmekoselig og fint her, og jeg tror dette kan bli et flott hjem. For å bringe litt påskestemning inn i båten, kjøpte jeg noen søte tulipaner til den nette prisen 49,- på Ikea. Få ting er så hjemmekoselig som friske blomster. Dette er våre hverdagsglimt fra denne ganske så flotte lørdagen. Jeg håper dere alle får en flott kveld og en fortsatt strålende helg :) 

#foto #hverdag #båt #baat #baatboerne #DIY #friluftsliv 

 

Birthday on the Road

Hvilken dag er det i dag, er det Fredag? Jaa! Og det er ingen vanlig dag, for det er Jennys fødselsdag, hurra, hurra, hurra. God fredag alle sammen! Det ble mobilblogging på meg i dag. Nå er jeg og Jakob på vei til Bergen for å tilbringe helgen vår der. Mens vi er der skal vi ikke bare se den flotte byen, men vi skal også se på en båtseilbåt og besøke familie. Båten er en 44-fots som vi har siklet litt etter, og fant derfor ut at vi bare måtte legge ut på en biltur denne helgen. Jeg gleder meg veldig. Det er mange år siden sist jeg var i Bergen og kan nesten ikke huske hvordan det ser ut. 

Akkurat nå har vi stoppet for å få i oss en matbit før vi ruller videre. Vi satser på bra vær og fine veier, men er nok ikke i hus før etter midnatt en gang. Heldigvis er vi begge godt vant til å sitte mye i bil, så dette blir nok å gå veldig fint. 

Ønsker dere alle en god helg!

20.01.2016

God morgen! 

I dag starter siste kjøret av bachelorutdanningen min. Nesten hele dette halvåret vil gå med til bachelorprosjektet vårt, men før vi kan starte på det må vi fullføre og få gordkjent et prosjekt samt en eksamen. I dag starter vi arbeidet med prosjektet vårt som skal fremføres neste mandag. Det er heldigvis ikke noe voldsomme greier, men vi gjør selvfølgelig alt vi kan for at det skal bli så bra som mulig. Jeg syntes alltid det er skummelt med slike prosjekter som skal fremføres, men det pleier heldigvis alltid å gå kjempefint. Det gjelder bare å bli trygg på eget arbeid og senke skuldrene. Senere i dag skal vi til mine foreldre og ha bursdagsfeiring for verdens beste Pappa. Det er utrolig rart hvor mange som har bursdag på denne årstiden synted jeg. Det kan være det bare er veldig tilfeldig, men veldig mange jeg kjenner har bursdag i årets tre første måneder. Både jeg og Jakob har jo i neste måned, og mange av vennene mine og familien min har også bursdag i Februar. Det positive er jo at en da slipper å huske på fødselsdager resten av året! 


Jeg håper dere alle får en flott onsdag :) 

Tiddelibom og huttemegtu

Dagen i dag startet helt fantastisk med en varm dusj, deilig frokost og en kort kjøretur før vi tok en familiegjenforening på Jordbærpikene med deilig kake og drikke. Den virkelige kjøreturen startet klokken 14 og vi har egentlig kjørt hele tiden siden. Kjøreforholdene har vært flotte, men temperaturene holder seg for det meste stabilt rundt -25°C. Nå som vi begynner å nærme oss Oslo-området har temperaturen steget noe og snøværet har meldt sin ankomst. Vi er ennå usikre på om vi kjører hele veien hjem i natt, eller om vi stopper i Oslo, men foreløpig er vi i godt sig. Snart blir det nok et pitstop for dotur og en matbit før vi brummer videre. Ønsker dere alle en flott start på helgen!:) 

Ut med det gamle

Jeg sitter her og fantaserer om hvordan jeg skal pynte i leiligheten når vi kommer hjem fra turen vår. Før vi dro var jo alt pyntet til jul, og i og med at det fremdeles var et par dager igjen til julaften ville jeg jo ikke pakke ned julen. Julepynten står derfor fremdeles fremme når vi kommer hjem, men da skal det pakkes ned og vekk. Jeg sitter og vurderer frem og tilbake på hva slags stil jeg vil kjøre i hjemmet nå som det er nyår, litt mørkt og trist ute og i det hele tatt. Skal jeg gå for farger, skal jeg velge de duse nyansene, hva skal jeg velge? Som alltid ender jeg opp på pinterest på desperat leting etter inspirasjon. Jeg er jo ikke ute etter en ny innkjøpsliste, men nye prosjekter. Julen er over og det er på tide å legge fra seg nisser, rødmaling og gavebåndet, hvertfall for en liten periode. 


Det største spørsmålet er vel egentlig hva jeg har lyst til å lage. Hvilke fargekombinasjoner skal jeg begi meg ut på denne gangen. Jeg prøver å se på det som et gøy prosjekt, for det er jo egentlig litt stilig å kunne forme innsiden av huset sitt nesten helt som man selv vil. Jeg kan ikke gjøre noe med selve rommet, men jeg kan gjøre veldig mye med hva som befinner seg i det. Det krever litt mer inspirasjon før jeg klarer å bestemme meg, men jeg har allerede et par ideer for ne neste månedene. 

Skifter dere ofte stil hjemme hos dere? 

#interiør #design #diy #håndarbeid #inspirasjon 

Årets første svømmetur
God lørdag og god helg! Denne lørdagen startet vi klokken 10 til en forandring. Den siste uken har vi brukt nesten halve døgnet på å sove og ikke gjort stort annet enn å daffe rundt. I dag var det på tide å få brukt kroppen litt igjen etter all julekosen. Klokken 10 heiv vi derfor med oss alt av dykkerutstyr i bilen og kjørte av sted slik at vi skulle få med oss lyset. Her i Narvik er det nå lyst mellom 10 og 14 på dagen, så det gjelder å være effektiv! Vi dro av sted en gjeng på 4 og satte i gang med dykkingen. Jeg var den eneste nybegynneren, så jeg fikk masse gode tips og oppfølging av de litt (mye) mer erfarne. 

Jeg var veldig redd for at forkjølelsen som jeg nå har hatt i godt over en uke skulle sette en stopper for dykkerturen, men det gikk veldig fint. Dykket gikk over all forventning og jeg ble med helt ned til 18 meter, som er maks for mitt dykkersertifikat. På vei ned så vi utrolig mye stilig og jeg ble helt trollbunden av livet under vann. En dag må jeg skaffe meg mitt eget undervannskamera og vise dere. Dykket vårt varte i ca 40 minutter, men tiden bare fløy under vann. Da vi kom opp var jeg helt utslitt og iskald, men det var absolutt verdt det. Dette skal jeg absolutt gjøre igjen snart! #Friluftsliv #dykk #vann #narvik #nordNorge #foto 

Godt nyttår til dere alle!Hei alle sammen! Nok en gang blir det rask mobilblogging her. Jeg vil bare ønske dere alle en fantastisk nyttårsaften og en knall start på det nye året. Jeg har akkurat kommer til selskapet og skal snart nyte de siste timene av 2015 med god kalkun og herlige mennesker. Jeg skal nå trekke meg vekk fra telefonen og være sosial med de rundt meg, så hører dere ifra meg på nyåret! 

Endelig skjer det!

Jeg sitter i sofaen, ferdig påkledd, ferdig pakket og klar til å dra! Jeg vil ut, jeg vil vekk. Vekk fra gatelys og forstyrrende elementer. Hvorfor? Jo, for i kveld skal jeg endelig få sett nordlyset igjen. Og denne gangen er det meldt kraftig lysshow. Dere kan tro jeg gleder meg. Kakao, stormkjøkken og pølser er pakket ned. Med oss har vi en sekk med ved, kamera og godt med klær. Om kort tid setter vi kursen mot Abisko, som vistnok skal være et kjempested for å se nordlyset danse over himmelen. Det er lenge siden jeg har vært så gira på å sitte timesvis på en snøhaug, men dette har virkelig dratt frem barnet i meg, hehe. Nå er det bare å krysse fingre og tær for at det ikke kommer ubudne skyer på besøk.  

Følg oss på Instagram

Nå har vi akkurat satt oss ned på en resturant i Fauske. Vi har fremdeles rundt 30 mil igjen av turen, men har nå lagt bak oss 150 mil siden i går ettermiddag. Vi regner med å være fremme rundt midnatt, men været er rufsete og ustabilt. Da vi kjørte over Saltfjellet måtte vi kjøre i kolonner på grunn av tette snøbyger og mye vind. Alt har gått veldig fint til nå på tross av været, og vi satser på at resten av veien skal være grei. Det eneste som mangler nå er formen, som foreløpig ikke har vært mye å skryte av. Jeg krysser fingre og tær for bedring innen de neste dagene! Det er ikke så lett å skrive innlegg på de svingene veiene vi har oppover, men følg oss gjerne på instagramkontoen baatboerne for bilder og oppdateringer :) 

Driving Home for Christmas

Da har vi passert Gardemoen og er godt på vei mot det vakre nord. Planen er å kjøre så lenge vi orker, så tar vi det derifra. Formen kunne vært bedre, men humøret er på topp! Akkurat nå leter vi etter et sted å spise før vi dundrer videre. Vi håper at værgudene er med oss i dag selv om alt av værmeldinger sier dårlig vær og stengte fjelloverganger. Utsikten akkurat nå er ikke så mye å skryte av. Sola gikk ned rett etter 4, så her er det bekmørkt for øyeblikket. Jeg slenger derfor heller med et bilde fra gårsdagen og ønsker alle en flott kveld.  

The Dress

For et par uker siden fant jeg en helt nydelig kjole da jeg og mamma var på en aldri så liten shoppingrunde. Denne kjolen var bare perfekt på alle måter, og det var i tillegg 50% på hele butikken hvor jeg kjøpte den. Snakk om flaks! Jeg gleder meg derfor litt ekstra mye til å pynte meg i år. I tillegg er dette første julen jeg og Jakob feirer i sammen, noe som garantert blir veldig koselig. 

Julestrømpen er tømt, Tre nøtter til Askepott har rullet over tv'en og nå snart er det tid for å finne frem finstasen. Denne dagen er virkelig herlig. Jeg gleder meg så veldig til deilig julemat og ikke minst til å se på når de forskjellige skal åpne de hjemmelagde gavene. Jeg håper det blir mange overraskede, blide ansikter! Ellers i dag skal jeg bare slappe av og nyte denne deilige familiehøytiden med de jeg er mest glad i. 
 

I dag er det tid for å kåre vinneren av konkurransen som jeg har hatt gående her på bloggen. Vinneren får hjemmelaget sukkerscrub hjemmelaget badesalt og såpe. Jeg gjorde det veldig enkelt denne gangen og ba mamma si et tilfeldig tall mellom antallet som har deltatt, og den heldige vinneren ble MIA BAKKEN OLSEN, Gratulerer! Pakken vil bli sendt til deg på nyåret. 

Jeg vil ønske dere alle en nydelig dag og en flott jul! 

En kveld fylt med tradisjoner

Da var den her, kvelden før kvelden. Bloggen blir satt til side og familien blir satt i fokus. Denne kvelden består av så mange, gode tradisjoner samtidig som vi i år også skaper nye. Trepynting, julefilmer og spill står for tur, og jeg vil egentlig bare ønske dere alle en fantastisk kveld og en god jul! Nå har vi vasket gulvet, og vi har...

God kveld!

 En aldri så liten vinterforkjølelse jar meldt sin ankomst her i hjemmet og satt en bremse på det fine tempoet jeg hadde her hjemme. Likeve har jeg fått gjort unna det meste av vasking, støvsuging, rydding og pakking til den lange turen vår som starter om litt over to døgn. Få ting er så nydelig som å komme hjem igjen til rent hus! Det gjenstår ennå et par ting, men jeg føler at vi er sånn ca i rute. 

Til nå har jeg kun pakket de varme klærne, og har allerede klart å fylle en bag. Det aner meg at det vil bli trangt om plassen i bilen! De neste timene skal nytes i denne kroken. I hvertfall til jeg på ny får maur i baken og på ny setter i gang med rengjøringsprosjektet. I mellomtiden skal jeg kose meg med Pippi på tv'en. Her snakker vi barndomsminner!! Glem forresten ikke å melde dere på konkurransen her på bloggen! Vinneren blir kåret om kun 2 dager!!

Ønsker dere alle en flott kveld :)

Julegavehandel i siste liten

God mandag, kjære lesere! 

I dag starter siste innspurt for alle som ennå ikke har mannet seg opp til den store julegavehandelen. Samboeren min er blant dem. Jeg må helt ærlig si at jeg ikke ser logikken med at en år etter år skal velge de værste dagene for julegavehandlingen. Nå har jeg selv aldri vært på shopping så tett oppimot julaften, så for alt jeg vet kan det jo være ganske greit å gå på kjøpesenteret på disse datoene. Men bare tanken om at en må finne julegaver for hele familien på to dager gir meg panikk. Jeg husker et år jeg og mamma var på en matbutikk på julaften. Det er noe av det værste jeg har vært med på. Det var kø overalt! Jeg vet likevel at det er mange der ute som har spart julegavehandelen til denne siste uken, og tenkte derfor å gi dere et par tips om dere står helt fast. Disse tipsene er hentet fra kitchn og er gaver som de fleste ville satt pris på. 


Kaffebrygger, skjærefjøl med nettbrett/mobil-holder, smakstilsetninger til sodastream og til vanlig vann, skjærefjøler til diverse,  vinkaraffel og vinglass. Dette er gaver som passer både menn og damer vil jeg tro. Jeg har også lært meg at ølglass slår sjeldent feil. 

Er du en av de som handler i siste liten? 

#tips #julegaver #innkjøp #jul #vinter #inspirasjon #interiør

 

Luciaboller og meteorregn

Luciaboller med i overkant mye heving <3

God søndag! Vi kom akkurat inn døren i leiligheten. Tre lys er tent på adventsstaken, vi har spist luciaboller og ute hagler det meteorer over himmelen. En ganske bra søndag med andre ord. I dag har vi hatt en ganske avslappende dag med såpelaging, innkjøp av ting til julegavene og besøk hos familie. I morgen starter min aller siste uke i praksis, noe som blir både veldig godt og veldig rart. Det skal bli godt med juleferie, men samtidig trist og merkelig å si farvel til alle sammen. Plutselig er det julaften, så tur til nord-Norge og så er det nytt år og bachelorprosjekt. Hvor ble dette halvåret av? 

I begynnelsen av neste uke tenkte jeg å vise dere hvordan dere kan lage såpe helt fra bunnen av! Jeg har allerede fått testet det ut et par ganger og begynner å få teken på såpelagingen nå. Jeg gleder meg til å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere! I mellomtiden må dere ha en nydelig kveld og en god start på ny uke :)

#Baking #mat #jul #lucia 

Så tenner vi to lys i kveld

..... to lys for håp og glede. De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og gledeÅh, er ikke denne adventstiden bare helt fantastisk. Nå er to lys tent og det er snart tid for Farmen på tv. I dag har jeg fått laget mange nye gaver, så nå gjenstår det faktisk bare et par stykker pluss innpakkingen, jippi! Roen begynner å komme til meg og senke stressnivået som har vært over middels høyt de siste dagene. I det siste har jeg hatt nok å gjøre i forbindelse med studiet, men nå er jeg endelig ferdig med prosjekter og fremføringer. Endelig kan jeg senke skuldrene, ta meg litt julegløgg og bare nyte stillheten. 

Tidligere i dag prøvde jeg meg også på julepynt. Jeg er veldig glad i å pynte med ting fra naturen, så jeg tok meg like godt en tur ut i skogen og samlet inn en del blader, noen kvister, litt granbar og kvisttorn som jeg fant. Hva jeg skal med de forskjellige tingene kommer jeg tilbake til senere, men under får dere et lite innblikk i hva som skjedde med kvistene jeg samlet inn. Jeg ønsker dere alle en nydelig søndags kveld! 

#DIY #håndarbeid #natur #tv #hverdag #jul #advent

Du hvite, glitrende..

Tenk at nå er vi kommet inn i desember. Jeg kjenner at jeg klarer ikke helt å tro at vi kun er 24 dager unna julaften( regnet med dagen i dag). Pakkekalenderen begynner å fylles opp, og nå kan nedtellingen begynne. Noe julepynt har meldt sin ankomst i stuen, men ennå er det mye som ligger nedpakket på kottet. Den virkelige pyntingen blir nok å finne sted iløpet av helgen når jeg ikke jobber eller har andre oppgaver som henger over meg. 

Dette er forresten den utrolig søte kalenderen jeg kjøpte meg på Panduro sin nettside. Jeg er faktisk veldig i tvil om jeg skal ha noe juletre inne i år. I fjor kjøpte jeg et sånt lite tre som en får kjøpt på plantasjen og brukte det som juletre, men n har det funnet sin plass utenfor inngangen vår, og har det tilsynelatende mye bedre der. Jeg er derfor litt usikker på om jeg gidder å kjøpe et nytt for å ha inne, eller om jeg rett og slett bare skal dekorere dette kalendertreet etter hvert som pakkene blir borte. Jeg har testet det ut før pakkende ble hengt opp, og det ble faktisk litt stilig! 

Har dere noen kalender i år? 
Hva slags juletre pleier dere å ha? 

Ett skritt nærmere..

I dag har jeg endelig begynt å pakke inn et par av gavene som jeg har klare til jul. Jeg har jo fått laget mye av det som skal gis vekk, men kun et fåtall av gavene er helt ferdige. Med 1. desember i morgen og kun 25 dager igjen, begynner panikken å melde sin ankomst. Ja, det er nesten en måned igjen til jul, men når skal jeg få tid til å lage alle gavene? Heldigvis ser det ut til at den hjemmelagde såpen ble vellykket, så denne kan brukes som gaver. I tillegg har jeg jo mange velduftende såpestykker fra tidligere i høst som skal gis vekk. Likevel har jeg så mange planer og prosjekter i hodet mitt som jeg så gjerne vil få til. Det blir en kamp mot tiden, men jeg må klare det! Det er ikke snakk om at jeg drar på juleshopping i storgata siste uken før julaften, den feilen har jeg gjort før!


Den hjemmelagde såpen slik den ser ut nå. Jeg må si jeg er ganske så fornøyd med tanke på at dette er aller første gang jeg prøver meg på såpelaging fra bunn av.


Såpestykkene som jeg lagde tidligere i høst. Disse lukter så ufattelig godt! 

Hvordan ligger dere an med julegavene?

Jeg holder forresten på med planlegging av ny konkurranse nå før jul. Mer om dette senere!

Gratulerer med dagen, verdens beste...I dag har min kjære mamma bursdag, hurra! Før jeg flyttet ut hadde vi en tradisjon på at denne datoen betydde pyntedag hjemme. Da dro vi frem alt av julepynt vi hadde liggende og satte det frem. I år skal jeg pynte min egen leilighet på denne datoen, men først skal vi på besøk hos foreldrene mine for å feire mammas bursdag. Jeg må forresten få vist dere en av de supersøte gavedekorene som jeg nå har laget. Ser dere "pepperkakemannen" som henger på den store gaven? Oppskriften på denne kommer ved en senere anledning. Gratulerer så mye med dagen, kjære mamma <3 

Snikpynting

God fredags kveld! 

I dag må jeg tilstå en "synd" for dere alle. Jeg lovte meg selv at i år skulle jeg holde meg unna jula frem til vi var nådd desember. Grunnen til at jeg ville prøve dette var fordi en fort kan bli noe lei av julen om en feirer den i tre måneder av gangen. Jeg skulle derfor utsette julemusikk, julepynt, julebakst og filmer. Ja, til og med vaskinge skulle jeg utsette for å få maksimal julestemning. Men hva tror dere ikke skjedde her om dagen?

Det hele startet forrige uke da jeg så stolt skrøt av at jeg hadde holdt meg unna julemusikken. Det gikk nøyaktig to timer fra innlegget ble postet til høytalerne spilte på full gruffe. Det var alt fra glade jul til Santa Claus is coming to town... Jeg hadde sviktet meg selv, men i det minste fikk jeg nok energi til å ommøblere store deler av hobbyrommet! For et par dager siden skjedde det igjen. Da hang jeg først opp den tøffe kalenderen jeg bestilte fra Panduro! Jeg unnskylde det med at "jeg måtte se om det ble fint". Det samme gjald da også den nye puten og lysestaken som jeg kjøpte inn her om dagen. Så sånn går det med den planen om å holde jula til desember. Men jeg har klart å holde meg unna tre ting sålangt! Julefilm, julebakst og julevask, så jeg går ennå med hevet hode, enn så lenge. Nå er det heldigvis bare noen få dager igjen før jeg kan pynte og stelle med god samvittighet.

Har dere pyntet til jul ennå? 

Naughty or Nice

Jeg vil bare starte dette innlegget med å gi en advarsel til dere alle. Hva dere enn gjør, ikke søk opp "naughty or nice" på google, haha! Jeg pleier som regel alltid å sjekke at jeg skriver en overskrift rett, så da søker jeg det opp på google. Det burde ant meg at det ville dukke opp noe fælt... Uansett, jeg skulle egentlig fortelle dere om mitt lille fremskritt fra her om dagen. 

Jeg har nå offisielt endelig blitt ferdig med julegave-lista mi! Jeg bestemte meg ganske tidlig i år for at denne jula skulle bli annerledes enn fjorårets som ble usedvanlig hektisk. Julegavehandel, eksamen og alt førte til at stressnivået mitt nådde nye høyder og julestemnninga nådde bunn. I år har jeg ikke eksamen, men går i praksis frem til siste uke før julaften. Jeg har derfor bestemt meg for at store deler av julegavene skal lages. På den måten får jeg sluppet unna kjøpesenteret, jeg får tid til å blogge, tid til å holde på med noe jeg elsker OG får lagt sjela mi i julegavene. Nå kan desember bare komme. Jeg er klar med lista, så nå kan jeg kose meg på hobbyrommet med julemusikk og gavepapir igjennom hele desember! 


Har dere laget en julegaveliste i år? 
Kjøper dere gavene, eller lager dere de selv? 

Litt smøring for sjela

I natt var jeg på min første nattevakt i denne praksisperioden, noe som var interessant, men veldig rolig og trøttende. Heldigvis var jeg på jobb med noen skikkelige gledesspreder som holdt latteren i gang gjennom hele natten. I dag har jeg sovet frem til nå ganske nylig og er fremdeles ganske ør i hodet. Dagens gjøremål har blitt forskjøvet et par timer lenger frem. Akkurat nå sitter jeg i sofaen med et deilig pledd rundt meg, varm te i koppen og tegneboka mi fremfor meg.  

Det eneste jeg mangler nå er julemusikk! Jeg har egentlig lovt meg selv å vente med julemusikken til desember, så det får vel holde med rolig musikk fra klem fm for denne gang.

Har dere startet med julemusikken allerede?

Jeg ønsker dere alle en flott dag! 

Ut på bølgenNå går turen hjemover igjen etter en fantastisk helg med gode mennesker og mye morro. Over ser dere bilder fra dagens aktivitet. Resten av kvelden går til biltur og sofakos før det er tid for ny uke med nye muligheter i morgen!

Håper alle har hatt en super helg!

Stavanger Roadtrip

God fredag, kjære lesere! 

Om kun et par timer setter jeg og Jakob kursen mot Stavanger for å tilbringe helgen der. Grrunnen til at vi reiser akkurat dit er fordi vi skal feire en bursdag og møte en del av vennene til Jakob som har flyttet vekk herifra. Det er ikke ofte vi får vært i stavanger, selv om det kun er snakk om 4 timers kjøretur. Derfor blir det ekstra fint å kunne være der over helgen. Foreløpig vet jeg ikke stort om planene for de neste dagene, men jeg ser for meg mye natur og morro. 

Dette med å samles i Stavanger begynner å bli en liten tradisjon for oss. I fjor på denne tiden av året tok vi også turen og ble hele helgen. Da besto helgen blant annet av turgåing og surfing. Jeg hadde aldri sufet før, men fy søren hvor gøy det var. Jeg tror jeg var støl i en uke etterpå. Tilfeldighetene gjorde at vi også fikk muligheten til å fly helikopter, noe som var helt nytt for meg. Den turen gjorde meg utrolig kvalm, men utsikten var nydelig! Det er utrolig hvor mye gøy en kan ha det iløpet av kun en helg.

Det skal bli utrolig deilig å dra vekk denne helgen og bare kose meg! Kamera, turbukse, varme klær og festkjolen er pakket ned, så nå kan helgen bare komme. 

Håper dere alle får en nydelig helg! :)

#FOTO #minner #Stavanger #helg #reise #natur #friluftsliv

Sykt barn

Hei og hå! 

Dagen i dag har for det meste gått til praksis. I går jeg jo på kveldsvakt, så gjett om jeg var trøtt da vekkerklokka ringte 06.30 på morgenen i dag!? Det positive er at det som regel går over bare jeg får satt meg inn i bilen med radio og nistepakka. Da har jeg litt "meg"- tid før vakta starter. Sånn sett er jeg glad i å ha litt kjørevei til jobb. Men da jeg var på vei hjem, sa det plutselig pang i eksosen, og bilen fikk en utrolig stilig lyd hver gang jeg gassa! Nei, bilen min har hatt litt trøbbel med fordøyelsessystemet kan man vel si. Og når du trodde at problemet var over, så dukker det f**n meg opp igjen...

Joda, så her står vi da, i en garasje med vårt trengende, syke "barn".. Ha en fin kveld da dere!

Yummy in my tummy

God dag, kjære lesere. 

I dag har jeg hatt hva en kan kalle en myk start på dagen. En av de mest positive sidene med det å jobbe turnus, er dagene hvor jeg kan sove ekstra lenge, som i dag. I dag har jeg kveldsvakt, noe som betyr at jeg ikke starter jobb før nærmere 15:00. Da får jeg masse tid på morgenen til å sove ut, spise deilig frokost og forberede meg på dagen. En annen positiv side med å ha kveldsvakter er at jeg ikke trenger å legge meg med en gang jeg kommer hjem. For selv om klokken nærmer seg 23, har jeg nok av tid til å sove ut på før neste vakt. Denne morgenen har jeg brukt på å dra meg litt ekstra lenge i senga, spist en nydelig frokost, lest litt fagstoff og har nå koselig besøk av mamma. En perfekt start på dagen etter min mening. Ønsker dere alle en nydelig dag! 

#hverdag #utdanning #mat 

White chocolate & pumpkin pie

Denne frihelgen har vært helt nydelig. Jeg har fått slappet av og bare kost meg masse. Akkurat nå sitter jeg i sofaen og klamrer fast ved det lille som er igjen av helgen. I peisen er det full fyr, og ved siden av meg har jeg en deilig kopp med en blanding av varm, hvit sjokolade, karamell og pumpkin spice. Jeg tror jeg må dele denne oppskriften med dere en av de neste dagene, for den var nam med stor n.  

I morgen er det tid for praksis igjen, og starten på en ny uke med mange nye muligheter for gøyale prosjekter! Jeg har samlet et par godsaker til dere, så følg med videre, dette blir gøy! #DIY #oppskrift #foto #hverdag #kos #inspirasjon

Et livstegn

Dagene begynner for alvor å skli inn i hverandre. Lørdag blir til onsdag, som blir til søndag. Det er i alle fall slik det føles. Dagene består av tidlige morgener etterfulgt av lange dager i praksis, mye jobb med skoleoppgaver og alt for lite søvn. De få timene jeg har fri, går ofte til mat, sofa eller husarbeid. Jeg prøver også å være litt menneske oppi det hele, men må si jeg virkelig ikke er vant med alt dette. Med praksis og jobb jobber jeg oppimot 100%, samtidig som jeg har lang kjørevei og skoleoppgaver på si. Overgangen fra sommerferie til dette kom litt som et sjokk, men som jeg ikke har merket virkningene av før nå. 

Jeg skal jo ikke klage, jeg er jo ikke den eneste som må opp tdlig eller som føler meg sliten. Men det å konstant være i en læresituasjon er overraskende strevsomt. Jeg merker dette spesielt de gangene jeg har jobbhelg i min faste jobb, hvor jeg nærmest føler det som en frihet å kunne dra dit i steden for praksis. Det har nok mye å gjøre med at jeg føler meg mye tryggere i jobben min enn i praksis hvor jeg hele tiden lærer noe nytt.

Nå er det kun få uker igjen av min praksis i hjemmesykepleien, og jeg har litt blandede følelser. På en måte skal det bli utrolig deilig å være ferdig med nest siste praksisdel. Jeg gleder meg enorm mye til siste del som skal være innenfor psykiatri. Samtidig har jeg blitt overraskende glad i hjemmesykepleien og menneskene jeg har møtt. Jeg vil ikke nevne navnet på praksisplassen her inne på bloggen, men må si det er en riktig fin plass jeg har havnet på. 

Utenfor pøser regnet ned. Jeg har akkurat landet i sofaen etter å ha vært en ny dag i praksis og på skolen. På vei hjem kjøpte jeg med meg noen nydelige roser til helgen. Jeg har riktignok kun fri i morgen, og jobbhelg resten av helgen, men jeg skal nok få kost meg likevel. 

Unntakstilstand i heimen

I går ettermiddag fikk jeg vite at Jakob får besøk av en kamerat til helgen, som skal sove hos oss. Dette syntes jeg er utrolig koselig, for det første fordi det er en vi ikke får sett så altfor ofte fordi han bor et stykke unna, men også fordi det ikke er så ofte vi har overnattingsbesøk. I tillegg har jeg jo frihelg kommende helg, noe jeg sjeldent har når vi får besøk, så dette blir jo bare utrolig koselig og fint.

MEN... I en ellers hektisk hverdag, tar jeg meg ikke alltid tid til å rydde vekk tingene jeg brukte i går, klærne jeg kunne vasket, eller klærne som har hengt en halv uke på tørkestativet. Denne leiligheten er alt annet enn klar for besøk til helgen. Så jeg har kalt en unntakstilstand her hjemme nå. ALT flyter i galskapen av at jeg skal vaske, brette, rydde, stryke. For hvem har vel et rotete, halvstøvete hjem med dyrehold av 10 velforede hybelkaniner, når en venter besøk? 

Jeg merker at jeg får helt hetta når Jakob skal ha familie eller venner på besøk. Jeg elsker jo besøk, og siden hele han sin familie bor et godt stykke unna, blir det som regel overnatting hos oss når de er på besøk. Men jeg takler ikke å skulle vise frem hjemmet mitt skittent og rotete. For min egen familie og mine nærmeste venner går det fint. De kjenner meg jo og vet hvor travel hverdagen er for tiden. Men for alle andre liker jeg å vise meg fra mine beste sider når det kommer til hjemmet mitt. Jeg tar derfor ekstra hardt i og sliter meg fullstendig ut, og for hva? 

En ting er når det er snakk om familiebesøk. Da vil de som regel bruke litt tid inne i hjemmet vårt, spesielt rundt middag og om kveldene, men venner, og da spesielt Jakob sine venner elsker å dra ut og finne på ting på utsiden av husets fire vegger. Jeg tok meg i det sist vi hadde besøk av en annen venn av oss. utenom sovetiden, tror jeg vi brukte toppen et par timer her hjemme, i løpet av hele helgen! 

Jeg har alltid blitt så irritert på Jakob når han sier "det ser fint ut, du trenger ikke gjøre rent.. De bryr seg ikke uansett". Men det værste er jo at det stemmer! De bryr seg absolutt ingen ting om at jeg har brukt halvannen time på å rydde unna og vaske alle gulvene. De kunne ikke brydd seg mindre om at jeg har kjøpt inn nye roser eller duftlys. Hybelkaninen jeg fjernet, døde i stillhet med kun meg som vitne. 

Og når helgen er over? Vel, da ser det nesten like jævlig ut igjen uansett....

Oss to i Oslo

God morgen!

I dag morges våknet jeg opp i Oslo med min kjære etter en nesten 4 timers kjøretur i natt. Ikke lenge etter sist postede innlegg fant vi ut at vi like gjerne kunne legge ut på tur hit. Så vi pakket med oss klær, pc og kamera og hev oss i bilen. Vi var begge to slitne etter jobb og praksis, så vi byttet på å kjøre. Turen gikk veldig fint, og da vi var fremme sjekket vi inn på et hotell.

Nå sitter vi i frokosthallen og gafler i oss før vi drar ut for å oppleve og nyte byen. Senere i dag skal vi møte en av Jakob sine kompiser. Jeg er sikker på at det blir en strålende dag. I morgen drar vi kanskje innom et sted for å sjekke ut en båt vi har snoka litt på på Finn, det blir spennende!

Nå skal jeg fullføre frokosten her, så må dere ha en strålende lørdag!:)

Endelig..

Endelig er det det frihelg igjen. Det har blitt mye jobb i det siste med praksis i tillegg til min faste jobb som jeg har ved siden av skolen. Forrige helg var min faste jobbhelg, og ting har derfor gått i ett de siste ukene. Heldigvis har jeg det utrolig gøy med det jeg holder på med, noe som gjør det veldig mye lettere. Likevel er det slitsomt å hele tiden skulle være 100% tilstede og ta til seg alt av informasjon og læring som student. Jeg er derfor utrolig glad for at det nå er helg, og ikke minst frihelg! 

Denne helgen har vi lyst til å komme oss ut, vekk, men vi har ennå ikke bestemt oss helt for hvor eller hva vi skal. I mellomtiden har jeg forberedt leiligheten til helg med nye, levende roser og stearinlys. To ting som virkelig skaper stemning på slike høstkvelder som denne. 

Nå skal jeg lene meg tilbake i sofaen med koseteppet over meg, tente stearinlys og kos på tv mens jeg og samboeren prøver å bli enige om hva helgen skal brukes til.

Hva er deres planer for de neste dagene?
Jeg håper dere alle får en nydelig helg! 

#foto #helg #blomster #innkjøp #hverdag

Resultater fra årets urtehage

I år, som i fjor, prøvde jeg meg på min egen urtehage. Allerede i begynnelsen av mai begynte forbredelsene. I år skulle absolutt ikke bli som i fjor da jeg endte opp med 30 grønne tomater og en død grasstust. Nei, i år skule jeg virkelig få det til, tenkte jeg. Og siden jeg hater å ikke få til ting, gikk jeg for litt småjuksing, bare sånn for å få fortgang på prosessen. Jeg dro derfor på hageland og handlet inn diverse urtesorter som jeg stolt plantet ut i blomsterkassen jeg kjøpte på Ikea i forbindelse med  fjorårets urteplaner. I tillegg til urtene, kjøpte jeg en søt solsikkeplante. Spoiler alert; den døde. 

Utrolig nok klarte jeg å holde liv i urteplantene mine. Og ikke nok med det, de ble enorme! Det var et par ganger jeg var litt småstressa for at de skulle stryke med, men de lever ennå i beste velgående.

 

For en del uke tilbake lærte jeg at en kan fryse ned urtene i små syltetøyglass og oppbevare dem der til en vil bruke den i f.eks. matretter. Jeg syntes dette var så smart at jeg bare måtte prøve det ut selv. Urter smaker best når de er ferske, nyplukket, men siden høsten nå har meldt seg, er det nok ikke lenge før urtene begynner å dø. Jeg ville derfor spare en liten del av de i fryseren min. På Jernia kjøpte jeg små, søte glasskrukker til en veldig billig penge, som jeg brukte til å oppbevare urtene i. Jeg klipte ikke av alle urtene, men litt av hver sort. Deretter skilte jeg blader fra stilken. De største bladene delte jeg opp i mindre biter. Det ble med andre ord en vellykket urtesesong for min del. Jeg kjøpte riktignok ferdig spirede urteplanter, men for meg er det en kunst bare å holde liv i dem og få den til å vokse. Jeg er storfornøyd!

#hage #mat #urter #helse 

Dagens prosjekter

Heisann!

I dag ble det nokså sen blogging til meg å være. Grunnen er den at jeg har styrt og herjet hjemme helt frem til nå. For et par dager siden la jeg ut to av akvariene for salg, og i går fikk jeg en melding fra en som hadde lyst på det ene. Det er med litt tungt hjerte at jeg selger det videre, men denne kjøperen var en ung gutt som skulle starte opp kar med kjempesnegler. Det er på en måte veldig gøy å selge karet, som jeg selv har så mange minner med, videre til en ung sjel som kan ta vare på det mer enn hva jeg kan disse dager. I tillegg er jeg nødt til å selge om vi skal flytte inn i en båt.

 Dagen i dag har gått med til å tømme og rense karet, samt å flytte fisk og sand over i et mindre kar i påvente av å få dette solgt. Det er ikke store karene det er snakk om, men overraskende mye arbeid! Jeg har vasket ned og satt opp en del kar før, så jeg er heldigvis ikke helt fersk i jobben. I første runde er det de to aller minste karene som blir lagt ut for salg. Når det nærsmer seg båtkjøp, vil også 160-literen og 350-literen bli lagt ut. Skulle dere tilfeldigvis være interesserte, ta gjerne kontakt i kommentarfeltet eller på mail :) 

I morgen skal jeg levere inn første skoleoppgave for dette halvåret. Gårsdagen og store deler av denne dagen går derfor med til lesing og skriving. På en måte syntes jeg det er litt koselig også, spesielt i går når jeg hadde hele leiligheten for meg selv og kunne ha levende lys og deilig te mens jeg leste. Det blir ikke stort bedre enn det! Jeg merker at jeg stadig blir mer og mer glad i å lese skolerelatert stoff, noe som ikke kan være noe annet enn et godt tegn. Det tyder jo i alle fall på at jeg har interesse av faget og at jeg har valgt rett vei. 

Så slik går nå dagene her i huset. I tillegg ser det ut til at båtdrømmen er på vei frem, men dette er ennå svært usikkert. Jeg skal oppdaterere dere når jeg vet mer sikkert hva som skjer. For tiden pågår båtjakten for fullt, men vi har bestemt oss for å ta det rolig og ikke gjøre noen spontane kjøp. Det er tross alt vårt fremtidige hjem det er snakk om. Men vi har sett mange flotte båter som ligge for salg, så hvem vet, kanskje vi blir båtboere i løpet av høsten? 

#akvarie #fisk #skole #utdanning #interiør #hverdag #nettavisen #husdyr

Alt hva hverdagen har å by på

God mandag, alle sammen. 

I dag starter mange på et nytt skoleår. Jeg for min del har fridag i dag, og starter ikke opp med praksis før i morgen. Dagen i dag byr derfor på alt annet enn skole for min del. Som regel pleier jeg å ha en plan for dagen når jeg våkner opp. I dag har jeg egentlig tatt det ganske så rolig og tar dagen litt som det kommer. Listen over ting som bør gjøres er lang, så det gjenstår å se hva som blir gjort, og hva som blir glemt. Fordi jeg er litt på latsiden nå på starten av dagen, valgte jeg å gå rundt i leiligheten og ta bilder av min daglige "to-do" liste. Først på listen står gårsdagens oppvask. Jeg takker høyere makter for at vi har en oppvaskmaskin! Men slik så det altså ut etter frokosten i dag. Absolutt ingen fotballfrue-faktor her i gården. Heldigvis tar det ikke mange minuttene før benkeplatene skinner og fluene er knerta! Neida, det går heldigvis ikke så langt at bananfluene dukker opp. Som regel er jeg faktisk flink til å rydde kjøkkenet FØR jeg legger meg, men av og til er det lov å være menneske også. Visste dere forresten at litt øl+ en dråpe zalo er den perfekte flyeknerteren? Just sayin'....Klesvaska.. Min værste fiende. Noe av det jeg hater mest av alt på denne jord er sokkevask! Er det ikke bare utrolig irriterende når du har 15 par sokker og alle ser NESTEN like ut, men med en gang du tar de på deg, ser du klart og tydelig forskjellen? Et herk å skulle ta ned fra klesstativet. Jeg vurderer derfor sterkt å kjøpe de såkalte sokke-klypene som er å få kjøpt på diverse nettbutikker. De gjør det jo faktisk mulig å samle sokkene FØR en hiver de til vask.. Så slipper samboeren en forbanna kjerring som kaster de nesten like sokkene hans veggimellom..Jeg var faktisk litt skeptisk til å i det hele tatt vise dere denne. Jeg mener, hva må dere tro om meg nå!? Kjøkkenet flyter, vaska støver ned og blomstene dauer. Joda, jeg er ganske flink til husarbeid og slikt altså, jeg lover. Som regel pleier jeg å være flink med blomster, og elsker å pynte med nyinnkjøpte roser. Problemet er bare når en jobber turnus, er på bilturer og har en ellers nokså hektisk hverdag. Da kommer dessverre blomstene sist i køen. Det skal nevnes at jeg på samme tid har klart å gro mitt eget avocadotre! Disse rosenes liv sto dessverre ikke til å redde. Dagens "to-do" er derfor å erstatte disse med noen litt mer livlige blomster. Etterveksten min er nå blitt halve hårlengden min. Heldigvis er min naturlige farge ikke så altfor sprikende fra hårfargen jeg sist farget. I morgen er første dag i ny praksis, og det hadde ikke vært så dumt å se litt ordentlig ut på hodet. I tillegg er det litt forfriskende å freshe seg opp litt på toppen.I dag har vi endelig fått skyene vekk fra himmelen! Det blåser riktignok ganske bra, men det skal ikke stoppe denne bleikfjesa fra å fange til seg en solstråle eller ti. Temperaturen skal visst ikke være så alt for gal heller, i følge gradestokken som henger på utsiden av vinduet. En må nyte det mens en kan i alle fall. 

Jeg håper dere får en flott start på en ny uke!

#foto #hverdag 

, Kristiansand