Fotografering

Foto: Høst i det vakre nord

 

Da var vi her igjen. Etter en fantastisk biltur er vi kommet frem til Narvik, min perle. Vakre Nord-Norge slutter aldri å overraske med sin nydelige utsikt og vakre farger. Hver årstid så forskjellig og vakker på sin egen måte. Dette må være min syvende eller åttende biltur til nord-Norge, men likevel blir jeg like overrasket over utsikten, luften og naturen. Nå har høstfargene virkelig satt preg på de flotte skogene som dekker fjellene opp til midjen. Oransje, gul, rød og grønn i alle variasjoner. Det er så vakkert. Kameraet er ferdig ladet, pakket og klart for å samle opp nye, vakre øyeblikk. 

For det meste prøver jeg å bare nyte utsikten. Jeg tror det er minst like viktig å oppleve øyeblikket som å fange det på et bilde. Som regel sitter jeg i bilen og drømmer meg vekk i utsikten, men av og til stopper vi bilen, går ut, trekker inn litt av den friske fjell-luften, knipser noen bilder og bare nyter utsikten. 

 Det er virkelig mye å elske ved dette landet, og Nord-Norge er min absolutte favoritt når det kommer til natur og utsikt. I sommer fikk jeg så vidt oppleve midnattssolen, og bare noen måneder tidligere hadde vi ligget på bakken og sett nordlyset danse over himmelen. Året før måtte vi være bergingsbil for en hel familie på grunn av snøvær, og høsten før det fikk vi se en solnedgang med de nydeligste farger. 

 For hver gang vi er på tur i Nord-Norge, opplever vi noe nytt sammen. Det er alltid noe nytt å se, alltid et nytt sted å dra. 

En reise hjemGod fredag, og ikke minst god helg til dere alle! Om få tmer setter jeg meg på bussen mot det herlige østlandet for å besøke en av mine bedre venninner. Der vil jeg tilbringe hele helgen, noe jeg virkelig ser frem til. I morgen blir det bursdagsfeiring og mye morro, noe som heller ikke er feil på en lørdag. Det skal bli deilig å komme seg til kjente trakter igjen. For selv om jeg nå har bodd på sørlandet i nesten ti år, føler jeg meg absolutt ikke som en sørlending. Sørlandet er fint, men det er østlandet som hjertet mitt banker for. Det er jo der jeg har vokst opp og der jeg føler meg hjemme. 

En helg på østlandet blir flott. Til uke begynner vi med hjemmeeksamen, noe jeg virkelig ikke gleder meg til for øyeblikket. Vi vet foreløpig ikke hvilket tema vi kan vente oss, så det å skulle begynne å øve på noe vil være litt som å skyte i blinde. Heldigvis er vi fire stykker på gruppen, fire hjerner som kan tenke og jobbe med eksamenen, så jeg tror det hele skal gå fint. Likevel er jeg nervøs, men hvem er vel ikke det før en eksamen? 

Jeg håper i alle fall dere alle har hatt en flott uke, og at dere kan nyte denne helgen med kos og morro. 

#Foto #hverdag #helg #fotografering 

 

En iskald oppevelse

God mandag! Denne uken startet jeg med fremføring av prosjektet som jeg har snakket litt om. Det gikk heldgivis bra, og jeg kan nå puste lettet ut. Neste uke starter hjemmeeksamen, men før den tid har vi kun studiedager og fridager. Dagene fremover skal derfor brukes til blant annet jobb og andre hverdagslige gjøremål som jeg ellers ikke har tid til når jeg er på skolen.Bilde fra dykk i Narvik

En ting jeg nå kan og vil bruke litt mer tid på er dykking. For en liten tid tilbake kjøpte jeg meg ny drakt og vinge, som er helt annerledes enn det jeg tidligere har brukt. I går ville jeg teste dette ut, og jeg og Jakob dro derfor av sted for å dykke. Det er alltid styr å ta på seg ukjent utstyr i denne utetemperaturen som er nå, men med god hjelp fra Jakob fikk jeg det på etter en liten stund. Sliten og litt småhissig trasket jeg ned mot vannet med alt av utstyr på og snø til over knærne. Da vi var nede ved vannkanten tenkte jeg at det skulle bli utrolig deilig å få lagt seg uti slik at jeg ble vektløs. Men da vi endelig sto klare i vannet og dykket under, fikk jeg meg tidenes kuldesjokk. Håndleddene mine var ikke ordentlig dekket til og ble iskalde i det de kom i kontakt med vannet. Etter kort tid bestemte jeg meg for at dette ikke var noe jeg orket å fortsette med, så vi gikk opp og dro hjemover igjen. Det viste seg at vannet hadde vært nede i 0 grader...

Heldigvis begynner temperaturen å stige her, så jeg satser på nytt forsøk om ikke så altfor lenge! 

Helgens blinkskuddDet var utrolig deilig å få kommet seg opp på fjellet og få brukt kroppen sin ute i naturen igjen. Helgen besto av badstue, bilberging, skigåing, en god del latter og masse, masse snø.. På det kaldeste var temperaturen nede i 27 minusgrader, og på skituren ble håret vårt så kaldt at det ble helt hvitt. Uheldigvis glemte jeg å ta med kameraet på skituren, men jeg skal prøve å få tak i et bilde til dere senere. Veiene opp til hytten var smale og glatte, noe som resulterte i at en av bilene kjørte en svipptur innom grøfta. Heldigvis gikk det bra med både fører, passasjer og bil. Etter et par timer med bergingsaksjon og skifte av ødelagt dekk ble vi alle gjenforent på hytten. Utsikten fra hytten var helt fantastisk. I tillegg var vi veldig heldige med været slik at vi fikk mange timer med nydelig sol og skyfri himmel. Etter skituren vår lagde vi oss et lite leirområde midt i snømengden hvor vi plasserte en bålpanne og et par liggeunderlag. Det føltes akkurat ut som om da vi var små og gikk på skogstur med klassen. Da bålet hadde tatt ordentlig fyr, hentet vi frem pølsepakkene og grillet helt til solen gikk ned. Etter det sank temperaturen såpass at alle begynte å fryse, og vi trakk oss tilbake til hytten. Kvelden gikk med til mer badstue, godteri, brettspill og andre festligheter. På søndagen var jeg så støl etter skigåingen at jeg ikke klarte å gå normalt. Det var veldig deilig å kjenne at jeg hadde brukt kroppen ordentlig for første gang på alt for lang tid. Skituren var fantastisk selv om teknikken var blitt noe rusten. Det å være på en hytte uten noe særlig med dekning var overraskende deilig og avslappende, og lot oss bruke mer tid på hverandre. Alt i alt en fantastisk avslutning på uken, og god oppladning for en ny en. Hvordan har deres helg vært? 

#Foto #natur #friluftsliv 

15.01.2016

I dag er det endelig fredag igjen, endelig helg. Denne uken har egentlig gått relativt fort og har vært nokså grei. Likevel skal det bli godt med helg, spesielt siden jeg nå har blitt mye bedre i formen og kan bli med på hyttetur! Det aller beste er at vi skal gå på ski, noe jeg ikke har gjort siden jeg gikk på barneskolen. Litt synd i grunn, men jeg har liksom aldri fått kjøpt meg ski ettersom vinteren er så veldig uforutsigbar her i sør. Hvem vil vel kjøpe ski når de ikke kan brukes før neste år, og da kanskje kun et par dager?

Jeg har ikke fått kjøpt meg ski nå heller, men så har jeg vært så heldig å komme i kontakt med noen riktig snille mennensker. Jakob ville så gjerne at vi skulle få tak i ski denne helgen og skrev derfor et innlegg på en av "kjøp,salg.." sidene på facebook hvor han fortalte om våre planer og at vi gjerne ville låne om noen hadde to par ski stående. Responsen var rørende, hvem hadde trodd at så mange var villige til å låne vekk skiene sine til helt fremmede? 

Om ca en time drar jeg av sted for å hente skiene som jeg skal låne av ei veldig hyggelig dame. Tenk at hun til og med strekker seg så langt som å bruke pausen sin på jobb for å rekke å hente skiene til meg slik at jeg kan få dra på tur, så nydelig menneske! Det gjør meg virkelig glad helt inn til hjerterota at det finnes slike mennesker som gjør så mye for andre mennesker de aldri har møtt. Det ordnet seg med andre ord til slutt og jeg kan heldigvis få være med på hyttetur i helgen. En bar fullpakket med varme klær står nå i gangen klar til å bli lastet ut i bilen. Kameraet blir selvsagt også med, og jeg satser på et blinkskudd eller ti. I morgen blir det skitur og festligheter, noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg er usikker på om det er internett osv der vi skal, men dere hører i alle fall ifra meg i løpet av helgen en gang. Jeg håper dere alle får en flott helg :)

Har dere opplevd noe lignende med mennesker dere ikke kjenner? I såfall vil jeg gjerne høre om det :) 

#foto #natur #friluftsliv 

Et gledelig gjensyn

God kveld i stuen!

Nå har vi akkurat kommet oss inn på hotellet på Mære etter å ha kjørt fra 10-tiden på morgenen. Veiene har stort sett vært greie og det hele har gått nokså greit. Varmeanlegget fungerer bra, og godt er det for på utsiden har temperaturen vært nede i hele -29 grader. I dag har vi sett solen for første gang på nesten to uker. Det var et kort, men gledelig gjensyn. Det er rart hvor mye solen kan gjøre med humøret. Nå skal det sies at vi ikke har hatt det kullmørkt hele døgnet selv om det har vært mørketid der hvor vi har vært. Det har vært dagslys i ca 4 timer hver dag, og på himmelen kan en se de nydeligste fargene. Jeg kommer til å savne de nydelig solopp- og solnedgangene, men gleder meg til å se mer av den skinnende solen vår. 

Vi har fått sett mye vakker natur i løpet av disse to ukene som vi har vært borte. Flotte fjell, mye vær, nydelige himmelfenomener og ikke minst havets bunn. I tillegg har vi sett mange reinsdyr, store fisker og ørn. Vi har faktisk sett mye mer til ørnen enn vi har sett elg på denne turen. 

I morgen er planen å ta en rolig morgen før vi kjører videre sørover. Planen er å være hjemme på lørdag, så det blir to behagelige kjøredager. Vi har ennå ikke planlagt stort mer enn det, så tiden får vise hvor langt vi kommer oss iløpet av morgendagen. Nå skal jeg nyte denne tiden med internett før det blir kvelden og drømmeland her.

Håper dere alle har hatt en flott dag! :)

#Foto #nordNorge #natur #friluftsliv #kjøretur #hverdag 

Turist i eget landGod ettermiddag alle sammen! Først nå jeg bare si tusen takk til alle dere som stadig stikker innom bloggen min. Det er utrolig gøy å se at såpass mange følger med her inne. I dag klokken 7 startet vi turen vår vekk fra Narvik. Flrste stopp var Lofoten som vi begge lenge har hatt lyst til å besøke. Vi planla kjøreturen slik at vi skulle rekke frem tidsnok til å få med oss dagslyset. Da vi kom til Kabelvåg dro vi innom et akvarie for å se på storfisk. Akvariet var egentlig stengt, men etter å ha snakket med de ansatte fikk vi omvisning rundt og inni hele anlegget. Utrolig artig! 

Det er utrolig hvor mye fantastisk natur som finnes i dette landet. Vi har virkelig fått oppleve mye flott på denne turen. Akkurat nå sitter vi på resturant og venter på maten vi har bestilt. Etterpå går turen videre nedover mot kjente trakter. #foto #natur #friluftsliv #lofoten 

Foto: Vi fant nordlyset!

I går kveld var jeg og Jakob på en aldri så liten kjøretur rund på utkanten av byen da vi plutselig fikk øye på en svak sky som danset over himmelen. Etter hvert som vi bevegde oss lenger og lenger vekk fra alle gatelysene ble skyen sterkere og sterkere, og ble også etter hvert grønn. Vi fant det endelig, nordlyset. Dere kan tro jeg var overlykkelig da jeg innså at jeg endelig skulle få et gjensyn med det vakre himmelfenomenet. Heldigvis hadde jeg tatt med kameraet og har en samboer som har lest seg litt opp på hvordan en kan ta bilder i mørket. Jeg er nemlig veldig blank på det området. I og med at jeg ikke eier noe kamerastativ måtte vi bruke fantasien og støtte kameraet på bilspeilet. Litt lite erfaring, ustabil støtte og mangel på fotoskills gjorde at bildene ble såder, men mye bedre enn hva jeg hadde forventet. Lyset kom litt brått på, så vi rakk jo ikke å forberede oss noe særlig. En vet heller aldri hvor lenge det varer, så vi måtte bare benytte muligheten. Jeg skal helt klart skaffe meg mer foto-utstyr og skills til neste tur oppover. 

Noe av det jeg ble kanskje aller mest fornøyd med var det at jeg fikk sett mer enn kun grønt lys. Hvis dere ser på de to siste bildene så kan en skimte litt orange farge, noe jeg syntes var utrolig stilig. Drømmen er å få sett det lilla lyset en gang, men foreløpig får jeg være fornøyd med at jeg i det hele tatt har fått sett nordlyset. Planen videre er at vi begynner turen nedover igjen på onsdag. Da drar vi først en tur innom Lofoten for å se på naturen der før vi fortsetter nedover mot sør. Har dere fått sett nordlyset før? 
Og hvilke farger har dere i såfall sett? 
Ønsker alle en flott mandag, nydelig ettermiddag og fantastisk uke! 

#Foto #fotografering #nordlys #nordNorge #friluftsliv #natur 

Et lite tilbakeblikk


Tenk at nå er det snart et nytt år med blanke ark. Jeg gleder meg veldig, men før jeg retter alle mine tanker fremover, vil jeg gi 2015 et siste tilbakeblikk. Dette har vært et år fylt med mange følelser, på godt og vondt. Jeg har lært en masse på veldig kort tid og føler meg et stort skritt nærmere det å være sykepleier. I året som har vært har jeg opplevd både store oppturer og nedturer. Jeg har fått kjenne på ganske mange følelser, men jeg føler også at jeg har blitt sterkere. Året har vært beintøft, men det har også gitt meg så fantastisk mye. 

2015 startet med nord-Norge, vikingtreff og generelt mye natur. Dette var også starten på min praksisperiode på sykehuset, noe som lærte meg mye om det å være sykepleier og medmenneske. Jeg var i praksisplass på en avdeling med mye pleie og omsorg som både tok og ga masse. Jeg fikk også vært med på operasjonsstuen, noe som er virkelig stilig å se tilbake på. 

Våren 2015 var en veldig vanskelig periode, men jeg har likevel mange fine øyeblikk å se tilbake på. Jeg koste meg mye i hagen, var ute på fisketurer og hadde begynt å bli veldig selvstendig i praksisen. Vi var også på en flott kjøretur til vestlandet og så på mye vakker natur. 

I sommer hadde vi får første ordentlig lange utenlandsferie sammen. Vi dro da til Malta hvor temperaturen holdt seg oppimot 30 grader hele tiden. Mens vi var der fikk jeg tatt dykkerlappen, vi fikk dykket sammen, vi dro på en lang busstur rundt hele øyen, en nydelig båttur og smakte på masse god mat. Noe av det tøffeste jeg så mens vi var der var en baracuda som svømte frem og tilbake bak en båt som lyste opp vannet. Utrolig stilig! Og vannet var utrolig vakkert! I tillegg møtte vi noen helt fantastiske mennesker på dykkerklubben. En flott ferie! 

Høsten bestod av seiltur, masse regn, surfing og color festival. I tillegg var det på høsten at jeg startet denne bloggen! Det vil si det var i august jeg startet opp, men det var mer utover høsten at jeg kom ordentlig i gang. 

Senhøsten og vinteren har gått med til halloweensminke, DIY-prosjekter, fotografering, praksis i psykiatri og hjemmesykepleien, og ikke minst turen vår oppover. På tross av et veldig tøft år har jeg mange gode øyeblikk å se tilbake på, og det er disse minnene jeg vil ta med meg videre inn i det nye året. Og resten? Vel, det vil jeg kun huske som god lærdom og ingenting mer. Med det vil jeg rette blikket fremover mot det nye året og satser på at det blir sabla bra! Det er nå i alle fall planen.. 


Hvordan har dette året vært for deg? 

#Foto #2015 #jul #tilbakeblikk #minner #nyttår #2016 

White WonderEr ikke denne romjulstiden bare helt herlig? På tross av en ganske så irriterende forkjølelse så har jeg virkelig hatt en flott jul sålangt. Her har dere noen bilder som representerer et par av juleøyeblikkene mine fra uken som var. Vi har ennå ikke lagt så mange planer for uken som kommer, men jeg er sikker på at den også blir fylt med mange vakre øyeblikk. Til nå har jeg rukket å se reinflokker hele 3 ganger! Kanskje jeg har lykken med meg og får opplevd det nydelige nordlyset på nytt også. 


Hvordan har deres uke vært? 
Har dere lagt planer for denne siste uken av 2015? 

#Foto #hverdag #norge #nordnorge #snø #jul 

Foto: Magiske nord-NorgeJeg kan nesten ikke tro at det kun er 5 dager igjen til vi starter kjøreturen vår oppover landet. Som regel gleder en seg veldig mye til julaften, og etter det er på en måte have jula over, men denne gangen gleder jeg meg like mye til hele jula. Fra og med i morgen har jeg fri i to og en halv uke, noe som skal bli utrolig fint. Først blir det en utrolig koselig julefeiring her nede i sør med familien min før vi reiser av gårde første juledag for å feire resten av jula i nord. Jeg kan nesten ikke vente med å se denne utsikten igjen, den er rett og slett nydelig! Jeg satser også på masse nordlys denne gangen. Forrige jul var det overskyet alle dagene, men denne gangen har vi flere dager å gå på. Jeg krysser i alle fall fingre og tær for skyfrie kvelder! 

Hva er deres planer for romjula og nyttår? 

#FOTO #nordNorge 

Den første snøenGod onsdag, kjære lesere. Ute er det plussgrader, grått og vått. Jeg må si det er litt trist vær til desemer å være, men det er nå ikke så mye en kan få gjort noe med. I helgen som var hadde vi i midlertid minusgrader, og for et par dager siden dalte de første snøfnuggene ned fra himmelen. De fikk ligge et par dager før plussgradene tok dem vekk igjen. Det er få ting som er så vakkert som nysnø! Jeg håper vi ikke trenger å vente så altfor lenge før vi får et gjensyn med det vakre, hvite. 

Her om dagen tok jeg et bilde av noe av det stiligste jeg har sett, et blad som var halvt grønt og halvt gult/orange. Sammen med frosten i bakgrunnen ble det tre årstider i ett. Egentlig ganske beskrivende for det ustabile været vi har hatt i det siste. 

Har julesnøen kommet til dere ennå? 
Vil du helst ha en hvit, eller en tørr jul? 

#Foto #jul #årstid #natur 

On top of the worldJeg var vel kanskje ikke "on top of the world" da dette bildet ble tatt, men det føltes nå i alle fall slik! Vi hadde brukt mye tid og krefter på å nå opp til toppen, men det var så absolutt verdt det. Utsikten, den friske luften, stillheten, det må rett og slett oppleves. Heldigvis er det ikke mange ukene til vi er tilbake nok en gang i det vakre nord. Jeg gleder meg så mye at jeg allerede har begynt å planlegge pakkelisten. Denne gangen skal turen bestå av blant annet toppturer, familiekos og dykking i iskaldt vann. Hva er vel bedre enn det!? 

#foto #nord-Norge #jul #vinter #snø #friluftsliv #natur #aktivitet

Elsker, elsker ikke?

God dag, nye og gamle lesere :) Akkurat nå sitter jeg i bilen på vei til Oslo med familien. Kjøreturen tar vel mellom 3 og 4 timer, og det blir derfor mye dødtid med mobiltitting. Etter å ha sjekket facebook, bloggen og vg sikkert 20 ganger, var det ikke mer å finne på enn å bla i gamle album på mobilen. Bildet dere ser over er bare 5 måneder gammelt, men bringer frem så mange minner fra barndommen. Husker dere da vi løp rundt med disse blomstene og lekte "elsker, elsker ikke"? Jeg husker jeg pleide å finne en ny en om det endte på "elsker ikke" med første blomst, haha! 

Ha en nydelig dag, alle sammen!:)

#foto #hverdag #sommer #minner 

Foto: Narvik in Twilight

God lørdags kveld! 

Nå som vinterkulda og nattefrosten for alvor har kommet hit til sør-Norge, tenkte jeg å dele et bilde med dere som jeg tok for et par år siden. Bildet er tatt i den flotte nordlandsbyen Narvik, fra toppen av Fagernesfjellet. Turen opp dit var tung, med stor snowboardbukse og masse snø, men for en utsikt! Dette er synet jeg tenker tilbake på nå som gradestokken begynner å vise minusgrader, og savnet av den friske luften melder ankomst. 

Denne utsikten er bare helt ubeskrivelig vakker. Legg forresten merke til "ansiktet" i horisonten! Det fjellet må være noe av det kuleste som finnes! 

Hva syntes dere om bildet? 
Hva er den vakreste utsikten dere kan tenke dere? 

#Foto #bilde #fotografi #natur #friluftsliv #narvik #norge #fjell #vinter 

Foto: Let it Snow

Foto fra arkiv

Hvert eneste år på denne tiden lengter jeg veldig etter en ting; snø. Det er aldri godt å si når den vakre snøen skal dukke opp her nede i sør-Norge. Noen år har den ikke dukket opp før godt ut i januar, mens andre år har den ligget på bakken fra november til begynnelsen av mars. Snø er noe av det vakreste jeg vet om, hvertfall nysnøen. Den er så ren, så perfekt! Av og til når det snør, kan jeg stoppe opp ute og bare stirre på snøkrystallene som daler ned fra himmelen. Jeg ønsker meg snø hvert år, men er likevel like missfornøyd med måking og frosne ruter, fler som kjenner seg igjen? 

#snø #foto #fotografering #jul #vinter #landskap #natur #friluftsliv 

Foto: Høst i nord

Som alle andre par har jeg og Jakob våre egne tradisjoner. Det har ennå ikke rukket å bli så mange av dem, men vi har begynt i det små med noen faste ting vi gjør sammen. En av de tingene er den årlige kjøreturen vår til nord-Norge og tilbake. Som regel drar vi oppover flere ganger i løpet av året, men jula har vi hatt som en tradisjon helt fra vi ble sammen. Det er få ting som er så vakkert som å se alle høstens farger mens en kjører helt alene på veiene oppover mot fjellene. Dette bildet er fra høsten 2014 da vi tok turen oppover i høstferien. 

#foto #natur #friluftsliv #høst #motiv #fotografi

Foto: Sky on Fire

Her om dagen var den en helt nydelig solnedgang, og himmelen så ut som om den sto i full fyr. Få ting er like vakkert som en slik solnedgang fylt av regnbuens farger. Jeg kunne stirret på denne solnedgangen i timesvis, men den forsvant like fort som den kom. Heldigvis fikk jeg knipset et par bilder før det nydelige fargespillet ble byttet ut med mørket. 

#foto #natur #friluftsliv #fotografering

Oktober i bilder

Oktober må være en av de fineste månedene vi har, men nydelige farger og vær som passer inn i alle årstider. Når det kommer til fotografering så er det alltid nydelige motiver å finne i oktober. Jeg prøver å ta med meg kameraet rundt når jeg drar ut av huset, men det er vel heller sjeldent at jeg husker å ta det med. Det er egentlig utrolig synd, for det er ofte jeg tar meg selv i å få øye på noe utrolig vakkert og tenke at det der skulle jeg tatt bilde av.  Likevel har jeg fått tatt noen bilder denne måneden. Og nå som det er den siste dagen i oktober, tenkte jeg det ville passe bra med et lite bildedryss fra denne måneden. Kom gjerne med tilbakemeldinger! 

#foto #fotografering #høst #natur #friluftsliv


 

Jeg må takke for alle koselige tilbakemeldinger jeg har fått i det siste! Det er utrolig koselig å se at så mange tar turen innom bloggen min og setter pris på det arbeidet jeg legger ned i den. Tusen, tusen takk, dere er herlige! 

Foto: Stillheten

God mandag! 

Endelig ny uke med nye muligheter. Akkurat nå nyter jeg stillheten i den nestem tomme leiligheten før jeg skal ta fatt i hverdagen igjen. De siste dagene har det nesten konstant vært andre mennesker rundt meg i leiligheten. For det meste er jeg veldig glad i å være sosial, men er også avhengig av "meg-tid". Denne lille timen med kun meg selv i eiligheten er defor gull verdt for min del. 

I dag startet min andre uke i praksis i psykiatrien. Jeg stortrives og kunne virkelig ikke vært mer fornøyd med hvor jeg har fått praksisplass denne gangen. Dagene er veldig annerledes nå enn da jeg var i hjemmesykepleien, roligere for det meste, men jeg har likevel fått oppleve mye spennende allerede! Jeg gleder meg til å fortsette.

Håper dere alle får en flott uke! 

#hverdag #foto #utdanning

Foto: Og regnet pøser ned

God søndag. I dag skinner sola, og det er nesten ikke en eneste sky å se på himmelen. Tidligere i uken derimot har regnet pøst ned og skapt masse styr rundt om i landet. På onsdag eller torsdag dro jeg og Jakob på en liten biltur for å sjekke ut vannhysteriet. Det var mildt sagt mye vann, mye mer enn det pleier å være på disse områdene. Og strømmen i elva var enorm. Jeg blir stadig overrasket over hvor mye enrgi som finnes i vann. #foto #vær #natur #bilder #regn 

Foto: Etter regnetI starten av forrige uke var det skikkelig møkkavær her hjemme med vann over alt. Heldigvis hadde vi ikke noen flom, men jeg kjenner jeg er mettet med regnbyger for en god stund frem i tid. Det fine med slik vær, utenom å sitte under pleddet inne, er hvor vakkert alt blir når det slutter å regne. Dette bildet tok jeg for en stund tilbake, men syntes det passet godt inn som ukens bilde. 

Jeg må takke dere alle for at dere tar turen innom og kommenterer. Det var utrolig gøy å se gårsdagens lesertall og ikke minst hvor mange som likte forrige innlegg! Planene for helgen er noe uklare ennå, men dere hører ifra meg. Frem til da vil jeg ønske dere en god dag, og ikke minst god helg!

#foto #regn #hverdag #vær #fotografering

Foto: En verden full av farger

Forrige helg var det Color festival her i byen. Jeg og samboeren glemte helt å melde oss på, og tok oss derfor heller like gjerne en sykkeltur gjennom galskapen. Jeg er litt usikker på hvor mange som meldte seg på, men gatene var i alle fall fulle av mennesker med alle regnbuens farger spredd over seg. Vi kom oss neste unna det hele uten noe fargepulver festet til klærne, men så har du den ene tullingen som MÅ ha med alle på festen og like gjerne løper rundt og kliner fargestoff på alle han får øye på. Det hele var egentlig bare utrolig morsomt, og vi tok det med et smil. Senere syklet vi rundt og tok bilder mens bilene kjørte igjennom fargestøvet. Det ble en utrolig stilig effekt av det hele. Kamera og mobil hadde jeg selvfølgelig glemt igjen hjemme, så disse bildene har jeg lånt av Jakob. Jeg minner om at alle bilder på denne bloggen eies av oss, med mindre vi oppgir annet, og skal derfor ha godkjenning av oss for å lagres/brukes vidre. :) 

- skoene fikk også gjennomgå -

- I'm blue baby, I'm blue... - 

Ha en fargerik dag!

#Foto #colorfestival #minner 

Ukens foto: I hønsehuset

God morgen! 

I dag starter jeg dagen rolig med bilder som jeg tok litt før sommeren brøt ut. I våres dro jeg og samboeren opp til vestlandet for å besøke noen venner og familie, da vi støtte på verdens tøffeste hønsegjeng. Den bestod av en stolt hane, og en liten flokk med høner. Den ene høna hadde noen problemer med neseborene sine, og gispet derfor jevnlig etter luft gjennom nebbet. Før jeg sier noe mer må jeg si at det så ut til at den hadde det greit og levde fint, men jeg skal ærlig si at jeg syntes litt syndt på den der den sto. Uansett, denne hønen likte godt å vise seg frem foran kameraet, og jeg endte opp med noe jeg personlig vil kalle for et blinkskudd.  

Jeg skal ikke late som jeg er noen proff fotograf, noe som ogs kommer frem i bildene, men jeg ler godt hver gang jeg ser dette bildet. Kanskje aller mest på grunn av minnene jeg har knyttet til det. Hanen fikk jeg også knipset noen bilder av, men han var ikke like artig. Han bare stod majestetisk i hjørnet og passet på at vi ikke yppa for mye med kameraet mot hønene hans. Om vi kom for nærme, eller om han ble lei av hønene sine, galte han til så alle kvakk. Ikke særlig snilt spør du meg.. Men pen var han nå i det minste!#foto #dyr #natur #hverdag #friluftsliv #nettavisen

Bildedryss: Exploring Malta

I starten av årets sommerferie, dro jeg og Jakob på vår første sydentur sammen. Turen gikk til St. Julian, en liten by med mye liv, plassert langs den flotte kysten i Malta. Malta er strengt tatt en litt stor øy, så nesten alle byene lå langs kysten. Likevel syntes jeg det var noe spesielt fint med St. Julian. Kanskje det var den lokale puben vi pleide å henge på, kanskje det var dykkerklubben eller alle menneskene vi møtte der. Vi hadde i alle fall en nydelig tur med mange opplevelser som jeg vil ta med meg videre i livet. Jeg prøvde å ikke la kameraet styre ferien, men klarte å få sikret meg en liten samling med visuelle minner. 

Som sagt var vi på en dykkerklubb i byen vi bodde i. Der tok jeg faktisk mitt open water sertifikat, noe som gir meg lov til å dykke ned til et 18. meters dyp. Jakob tok noen andre kurs siden han allerede har dykket en god del fra før. Vi tok med andre ord to helt forskjellige kurs og var hver for oss hele tiden mens disse kursene pågikk. For Jakob var nok dette bare deilig, men for meg som er rimelig pysete på andre språk og mennesker, var dette en virkelig utfordring. Jeg ble derfor ekstra stolt da jeg var ferdig med alt av dykk, prøver og eksamener. 

Resten av turen brukte vi på bading, gåturer og kos. Den ene dagen var vi på en lang båttur som skulle ta oss rundt hele øya. Dagen før denne turen hadde det blåst opp en del, så bølgene hadde rukket å få en solid størrelse da vi skulle ut og kjøre. Halvveis ut på turen lå rundt 90% av alle passasjerene strødd utover, grønne i ansiktet av sjøsyka. Noen kapret søplebøttene rundt forbi, andre hang over rekka. Jeg var bare sjeleglad for at jeg hadde spotify og ørepropper, eneste effektive medisin mot sjøsyka. Jeg og Jakob var med andre ord noen av de veldig få som faktisk klarte å nyte turen. Og for en nydelig tur det var! Nesten alle bildene dere ser over og under, er fra nettopp den turen. 


#foto #sommerferie #tur #reise #malta 

, Kristiansand

hits