Flytteprosessen

Et nytt kapittel

De siste ukene har dagene hatt fulle programmer fra morgen til kveld, og påsken bare fløy forbi. Plutselig er det snart to uker siden overtakelse, og vi har fått kommet oss godt inn i det nye hjemmet vårt. Vi har fått mye god hjelp til alt av bæring, henting av møbler, vasking og utpakking av esker, fra både familie og venner, noe som har kommet godt med ettersom jeg helst ikke skal bære så tungt. I tillegg ga det oss gode muligheter for å holde tempoet oppe, og allerede etter de tre første dagene hadde vi fått inn det aller meste av esker og møbler. Etter det har det gått mest i å lete etter alt vi ikke har, som for eksempel ekstra sofa, utemøbler osv. Vi har for det meste benyttet oss av finn.no og kjøp/salg-sider på facebook, og har vel kun kjøpt sengen vår fra butikk så langt. Dette er noe vi begge ser på som en god ting, da det finnes overraskende strøkne og nye møbler på bruktmarkedet til en latterlig god pris. 

Det er rart å tenke på at dette huset faktisk er vårt, og ikke bare noe vi leier, slik som vi har gjort tidligere. Det var vel egentlig ikke før for et par dager siden, da jeg begynte å male det som skal bli barnerommet, at jeg innså at dette er vårt og at vi kan gjøre akkurat det vi ønsker her. Den følelsen var nydelig å kjenne på, og selv om båten også var vår, føler jeg større frihet her i huset. Med Njord kunne vi gjøre en del, men vi måtte alltid ha i bakhodet at hver ting vi gjorde kunne senke verdien. Jeg kunne for eksempel ikke male kjøkkenet eller veggene på soverommet, slik som her, og var derfor noe mer låst i valgmuligheter. 

Formen den siste uken har vært noe bedre, spesielt midt på dagen, og det føles fantastisk! Jeg kjenner jo fremdeles at jeg må ta det rolig, spesielt på morgenen, men bare den lille oppturen i formen gjør at jeg føler meg tusen ganger lettere. På mange måter er det utrolig fint, for da føler jeg endelig at jeg kan bidra litt og få ting som jeg vil ha det. Men samtidig glemmer jeg meg fort, og tar litt hardt i eller blir litt for ivrig, og da sier kroppen fort ifra. Nå begynner jeg imidlertid å se et mønster i det, og så lenge jeg har rolige morgener og kvelder, kan jeg yte litt mer midt på dagen enn jeg har kunnet på veldig mange måneder. Det kommer godt med, og jeg tror jeg bør nyte det mens jeg kan. I dag er det faktisk kun 2 (!!!) måneder igjen til termin, og hvor har egentlig tiden blitt av!? Panikkfølelsen brer seg litt når jeg tenker på det, men samtidig vet jeg at vi har det aller meste på stell, og at den siste tiden vil gå med til klargjøring av barnerom og kvalitetstid oss to imellom. 


- magen fortsetter å vokse, og bevegelsene fra den lille huleboeren blir kraftigere og kraftigere for hver dag - 

- Kjøpte inn de søteste skoene fra Wish for en liten stund tilbake. Resten av "lageret" mitt får dere se når babyrommet står klart- 
 

Selv om det meste begynner å komme på plass inne, har jeg ikke engang begynt å tenke på uteområdene. Det er nok av prosjekter å ta tak i, og i tillegg må jeg komme opp med et fint og praktisk opplegg for planter og grønnsaker for sommeren. Selv om jeg ikke har begynt å se på uteområdet, har jeg og mamma så smått startet opp et lite gartneri hvor vi har sådd diverse panter, urter og grønnsaker. Håpet er jo at de skal vokse seg såpass at vi kan få glede av dem i månedene som kommer, men det gjenstår å se. Ingen av oss har særlig peiling på planter, men det er i det minste et morsomt prosjekt som ikke krever så alt for masse fra vår side. Hobbyrommet er for tiden fylt opp av esker, og uten noen arbeidsbenk, noe som gjør at jeg ikke helt har fått kommet i gang med alle prosjekter ennå. Dessuten har det vært nok av andre ting å ta tak i her de siste ukene, og jeg regner med at de kreative prosjektene vil komme så fort ting roer seg her hjemme. Nå står som sagt barnerommet for tur, og jeg vil selvsagt dele bilder og fremdriften med dere etter hvert. Til nå har jeg rukket å male veggene, men ennå gjenstår maling av lister og innredning. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, og håper dere vil følge med meg. Vi har også mange planer for det som mest sannsynlig vil bli vårt soverom, og ikke minst badet oppe, men mer om det senere!

 

Flytte, vaske, pakke, kaste

God tirsdag! 

Her i huset er det kaos for tiden, og jeg måtte faktisk sjekke kalenderen på pc'en for å forsikre meg om at det faktisk er tirsdag i dag. Dagene går i ett og består for det meste i pakking, salg av møbler, rydding og vasking av båt og ikke minst sortering av hva som skal være med oss videre og ikke. I tillegg har jeg jo faktisk bachelorprosjektet gående, noe som egentlig burde oppsluke store deler av hverdagen min for tiden. Jeg har rett og slett ikke hatt noen tid til noe annet, og det er derfor dere ikke har hørt noe ifra meg. Jeg vil selvsagt dele masse bilder av båten og fremdriften vår med tanke på opprydding og forbedringer. 

Foreløpig har vi brukt mest tid på å vaske og rydde. Jakob har vært kjempeflink med alt av elektriske dupeditter som jeg ikke har peiling på, mens jeg har holdt på med litt enklere ting som for eksempel å lage hyller. Jeg har fått tatt en del bilder, men hva hjelper vel det når jeg klarer å glemme kameraet i båten? Bilder og fremgangsmåte får dere derfor senere, men da har dere noe å glede dere til! En liten smakebit på en av de hjemmelagde hyllene. 

Vi har allerede hatt flere gjester i båten enn vi har hatt hele perioden mens vi bodde i leilighet. Og det beste av alt er at det føles så avslappet og naturlig. På søndag hadde vi vår første spillkveld i båten med to gode venner, noe som var helt fantastisk. Planene for i dag er å få kjøleskapet til å fungere, ordne med lagerplass på land, flytte over noen ting i båten og selge et par møbler her i leiligheten. Været er nydelig, så det blir en fin dag å være i båten. 

Ellers vil jeg ønske dere alle en flott dag. Jeg skal huske på kameraet mitt og prøve å sette av litt tid til bloggen hver dag. Om ikke må dere ikke tro at jeg har glemt den. Det er bare veldig mye som foregår her om dagen :) 

#DIY #båt #flytting #baatboere #baatboerne #friluftsliv 

 

En stor omveltning

Det er så rart å se hvordan leiligheten stadig blir større og større mens alle eiendeler og møbler bare blir færre for hver dag som går. Vi er allerede godt i gang med hele denne flytteprosessen, og jeg merker at nervene tar litt overhånd. Selvsagt gleder jeg meg til det som nå venter oss, men det er også noe skummelt og ukjent ved det å skulle bo i båt. Ikke har jeg gjort det før og ikke vet jeg om det er noe for meg. Likevel sitter jeg her med under halvparten av alle møblene vi hadde for bare kort tid siden. 

Det er noe deilig med det å endelig ha en "unnskyldning" til å kvitte seg med ting jeg ellers ville beholdt kun på grunn av samvittighet. Jeg elsker tingene mine og er veldig dårlig på å kaste ting uten en "god grunn", noe som ofte resulterer i at jeg beholder det. Nå som jeg faktisk ikke har noe valg, kjenner jeg at jeg har litt blandede følelser. Jeg er veldig glad for at jeg kan tømme klesskapet uten dårlig samvittighet. Det samme gjelder pynt som jeg egentlig aldri burde ha kjøpt. Men det er en ting jeg virkelig ikke liker at jeg må selge, og det er akvariet mitt.Jeg skal ikke dra det så langt som å si at fiskene er barna mine, men jeg er veldig glad i akvariet mitt. Det er noe veldig avslappende og beroligende med det å stirre på livet på innsiden av de fire glassveggene. Uten å høres for klisjé ut, vil jeg faktisk si at akvariet har hjulpet meg gjennom dager som ikke har vært så lette. Ikke fordi jeg ser på fisk som venner eller noe slikt, men rett og slett fordi akvariet, og livet i det, er noe jeg kan se på i timesvis uten å måtte ha en eneste tanke i hodet. Det er så fredfullt, men samtidig så øyefangende og vakkert. 

Nå som vi har bestemt oss for å flytte i båt, kan vi ikke lengre eie akvariet. Det må derfor selges i løpet av den nærmeste tiden. Jeg har allerede solgt unna det nest største jeg hadde, og nå står det største og flotteste for tur. Jeg må ærlig si at dette er det jeg har gruet meg mest til med hele flytteprosessen. Møbler bryr jeg meg svært lite om, men akvariet har jeg eid i mange år, og er noe jeg har blitt veldig glad i, og nesten litt avhengig av. Det blir derfor svært merkelig og litt trist å se det forsvinne ut døren. 

Jakob vet hvor knyttet jeg er til akvariet og kjøpte meg en veldig søt gave da han var utenlands i helgen. Han hadde fått tak i et stilig bilde av noen virkelig fargerike fisk som han mente jeg måtte ha på veggen i båten. På den måten er jeg ikke helt uten akvarium selv om vi nå flytter. Jeg syntes det var en utrolig søt gave som hjalp veldig på humøret. Det er fremdeles mye som gjenstår før vi er klare til å flytte vekk herifra, men en ting er i alle fall helt sikkert; det blir båt! 

#Baat #baatlivet #baatboere #flytte 

På båtjakt

God søndag, alle sammen!

Akkurat nå befinner vi oss på en båthavn og venter på at båteier av en 44 fots seilbåt skal komme og møte oss. Siden vi har vært i Oslo i helgen, og må kjøre forbi byen denne båten ligger i for å komme oss hjem til sørlandet, tenkte vi at det var like greit å ta en titt.

Jeg er superspent. Jakob har allerede sett på noen båter, men for meg blir dette den første jeg ser på. Jeg skal ha et åpent sinn, så får vi se hvordan det går!

All that pretty stuff

En av mine aller største bekymringer for tiden når det kommer til seilbåt, er hvor skal jeg gjøre av alle tingene mine.. Jeg har alt for mange ting og elsker hver og en av dem som en baby elsker smokken sin. Men det sier seg selv at jeg ikke kan holde på alt når vi nå skal flytte oss over i en liten seilbåt på størrelse med stua i vår nåværende leilighet. Prosessen med å tilvende meg tanken på å måtte kvitte meg med over halvparten av hva jeg eier har virkelig tatt tid, men da jeg klarte å tømme ut over halvparten av klesskapet mitt, må jeg innrømme at jeg ble stolt. Men hva gjør en med alt en ikke lenger skal ha?

Her jeg bor har vi mange hjelpeorganisasjoner som elsker å motta ting som de kan selge videre for en billig penge. Dette er noe jeg liker veldig godt da jeg både kan bli kvitt mye av det jeg aldri bruker samtidig som jeg vet at noen andre som trenger det kan få det kjøpt for en god pris. Pengene går dessuten til en hjelpeorganisasjon, så det er vinn- vinn. Om jeg vil tjene litt på tingene mine, som for eksempel møbler, kan jeg legge disse ut på en av de mange hundre salgssidene som finnes på facebook, eller på finn. På den måten blir jeg kvitt ting jeg ikke får bruk for videre, og jeg tjener inn penger som jeg kan bruke på båten. Dette er noe jeg har prøvd litt ut i det siste, og som jeg har tjent inn noe på. Et tredje alternativ er innsamlingsaksjoner hvor folk drar rund og henter klær og leker som en har satt ut i svarte søplesekker. Dette er noe jeg til nå ikke har prøvd ut, men som jeg har tenkt å hive meg på. Her vil det aller meste bli gitt til de som ikke har noe, eller som har veldig lite. 

Mitt aller største problem blir pyntetingene mine. Jeg elsker å pynte og kan egentlig aldri få nok. Hvordan jeg skal klare å velge vekk 60% av pynten min er for meg helt uforståelig. Enn så lenge prøver jeg å pynte så mye jeg kan med alt jeg er glad i. Forhåpentligvis blir jeg lei før vi skal flytte, hehe. 

#flytting #nødhjelp #aktivbarnehjelp #klær #hjertesaker #familie

, Kristiansand

hits