Den siste måneden

I det siste har det blitt mye babysnakk, jeg innser det. Saken er den at store deler av dagen min dreier seg om nettopp baby og graviditet, og det er ikke mye energi til overs til stort annet for tiden. Vi holder fremdeles på med alle prosjektene våre, men ettersom Jakob jobber og jeg har et energilager på størrelse med en fyrstikkeske, går ting litt i rykk og napp. På en annen side passer vi på å kose oss i godværet som har prydet sørlandet de siste dagene, og nyter disse siste ukene med ro og alenetid. Innen den neste måneden vil lillegutt være i armene våre, og fokuset vårt vil nok stort sett være rettet mot han. 

I dag er vi kommet til 37+0, altså er vi på vei inn i den 38. uken (for de som forstår seg på den logikken). Fra og med i dag regnes han ikke som prematur dersom han skulle melde sin ankomst litt før tiden. Helt ærlig hadde det ikke gjort meg noe om han var litt rastløs på å komme ut, for det merkes virkelig på kroppen at det nå kun er drøye tre uker igjen til termin. På mange måter føler jeg meg heldig, for jeg har sluppet unna bekkenløsning og svangerskapsforgiftning. Likevel kjenner jeg ubehageligheter fra både rygg og underliv, og puster som en KOLS-pasient bare jeg går opp trappen. Synet mitt har i grunn bare blitt dårligere og dårligere, og jeg håper det vil normalisere seg kort tid etter fødsel. Dessuten er nesa mi skvær tett 24/7, og jeg skjønner nå hvor irriterende det må være å være allergisk om sommeren. Varme og tett nese er lite kult! Barnerommet begynner å bli klart for innflytting, og mangler nå kun et par hyller på veggen og litt rydding. Babyklærne ble vasket for et par uker siden, og er nå pent brettet og lagt inn i kommoden på barnerommet. Stellebordet driver jeg ennå å flytter frem og tilbake, da jeg ikke klarer å bestemme meg for hvor det tar seg best ut. Men det viktigste er jo tross alt at det står klart til bruk. Barnevognen som vi har fått av mine foreldre og besteforeldre, tenker vi å hente i løpet av dagen. Jeg gleder meg så mye til å få den i hus og bare stirre på den. Den vognen har jeg hatt lyst på siden før jeg ble gravid, og er rett og slett nydelig. I tillegg har vi en noe lettere vogn, som vi kjøpte brukt. Denne blir nok mest brukt på reise og butikker da den er nett og enkel å håndtere inn/ut av bil. 

Her om dagen mottok vi endelig den nydelige barnesengen som har gått i arv i Jakob sin familie. Planen for den sengen er at den skal stå på vårt soverom, slik at den får blitt brukt av lillegutt så mye som mulig. Sengen fikk seg litt juling under transport, og trenger litt pleie før den kan gjøres helt klar for bruk. Bilder av den prosessen vil bli lagt ut her senere. 

Det er lett å kjede seg i denne ventetiden, spesielt de dagene hvor "alle" er på jobb. Heldigvis har været vært helt knall de siste dagene, noe som hjelper mye på humøret. Skogen rundt huset begynner å få en flott grønnfarge, og planteprosjektet som jeg og mamma har holdt på med, begynner endelig å ta seg opp igjen. Det var en periode hvor det så ut til å gå riktig galt med de sådde spirene, men nå som været har tatt seg opp så ser det ut til at det hele skal gå riktig så bra. Hagen har jeg også noen planer for, men det er nok et prosjekt som må fordeles ut over flere uker fremover. For å få tiden til å gå, og for å ikke bli alt for utålmodig, har jeg satt meg selv det målet om å i det minste lese ferdig boken jeg holder på med før fødsel. Da har jeg noe å holde på med om dagen, som ikke krever for mye energi, samtidig som jeg føler at det er noe jeg må rekke før de siste ukene flyr forbi. 

#gravid #graviditet #uke37 #uke38 #familie #hverdag #tredjetrimester #høygravid

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits