40 dager og høygravid

I går kom vi til nok en milepæl i dette svangerskapet. 240 dager unnagjort (avhengig av regnemetode) og nå kun 40 dager igjen til termindato. 40 dager, det er helt sykt! Vi snakker mindre enn halvannen måned her, og det er hvis han i det hele tatt bestemmer seg for å bli inni der tiden ut. De viktigste tingene er heldigvis på plass, og det vi eventuelt mangler, skal vi nok klare oss uten frem til vi er kommet hjem igjen fra et eventuelt sykehusbesøk. Sengen på barnerommet er ferdig montert, dyner og diverse sengetøy er på plass, klær i diverse sorter og størrelser er på plass og mangler kun en runde i maskinen før de er klarert for kles-kommoden. Stellebordet er bært inn på rommet, men jeg klarer virkelig ikke å bestemme meg for plassering. Heldigvis er ikke det akkurat det mest kritiske, så den usikkerheten klarer jeg fint å leve med enn så lenge. 


Etter hva jeg har lest meg opp om på nett, betyr kun 40 dager igjen at jeg nå regnes som høygravid. På mange måter hadde jeg forventet at jeg kom til å føle meg mye større enn hva jeg gjør nå. Jeg forventet XL whale size, men føler meg i grunn nokså lita til å kun ha snaue 6 uker igjen. På en annen side merker jeg jo at magen virkelig har poppet den siste tiden, og det merkes godt at det ikke er lenge igjen. Trøttheten og den utmattede følelsen har smøget seg tilbake til meg, og kondisen er helt skakk-kjørt. Halsbrannen har jeg heldigvis kun kjent ordentlig til et par ganger, og ellers må jeg bare ta hensyn når jeg merker at jeg tøyer strikken litt langt. 

Lillemann er fremdeles veldig aktiv om dagene, og spreller godt når han føler for å få beveget litt på kroppen. Vi snakker armer og bein som skyter inn i hofter, ribbein, bekken eller rygg. Alt avhengig av hva han føler for der og da i grunn. Er han ikke fornøyd med liggestilling, snur han seg mer enn gjerne, og hele magen min gjør en slags bølgebevegelse. Han ligger visstnok med hodet ned, noe som er godt, for jeg kjenner jeg er lite giret på noen setefødsel. Det spennende nå blir å se når han bestemmer seg for å møte verden på utsiden av magen. Selv har jeg tippet at det må bli en torsdag, og da sannsynligvis tre dager etter terminen som er på en mandag. Personlig har jeg ingen verdens ting i mot om han skulle velge å komme tidligere, men jeg tør ikke ha forventninger om en fødsel før termindato. 

For de det skulle være interessant for (og da meg selv inkludert) så legger jeg med en liten graviditetsoppdatering for den 35. uken som nå nærmer seg slutten. Jeg vet det kan være vanskelig å følge med på dette uke-systemet som er for de gravide, og det tok lang tid før Jakob hang med. Det er nå uansett ikke så alt for viktig å vite forskjellen på uke 35 og 34+5, spesielt ikke for dere der ute som ikke er gravide :) 

Graviditetsuke: 35 (34+6)
Babyens størrelse: ca. 42 cm og 2,3 - 2,5 kg, omtrent som en honningmelon
Vektøkning hos mor: ca. 14 kg (som jeg i grunn ikke helt ser hvor har gjort av seg, annet enn på magen selvsagt)
Kjønn på babyen: gutt ♥

Cravings: i grunn har jeg hatt veldig lite av dette i svangerskapet, noe som overrasket meg ettersom jeg hadde forventet noen voldsomme sug etter for eksempel godteri osv. Men jeg er vel nokså avhengig av å ha frukt i huset, og melk klarer jeg meg dårlig uten. Dessuten blir jeg i dårlig humør om jeg ikke får i meg noe skikkelig søtt og usunt i løpet av dagen. 

Innkjøp unnagjort: Det meste har vi egentlig fått i gaver av familie og venner, men til nå har vi følgende i hus; Barneseng på barnerommet, en av to vogner, stellebord m. matte, diverse klær i størrelse 50 og 56, nok bleier til å skifte på en hel barnehage, dyner, sengetøy, pledd, smokk, flasker, babycall, bamser, diverse hudprodukter, diverse stelleprodukter, stelleveske, bæremeis og diverse ting som ikke er så nødvendig den første tiden. 

Det vi mangler: Vi har bestilt oss en vogn som blir hovedvognen. Denne har vi fått av mine foreldre og besteforeldre, og blir nok hentet hjem til oss om et par uker. Sengen som vi skal ha på vårt soverom, får vi av Jakob sine foreldre, og jeg er litt usikker på når vi får denne på plass. Vippestol, støtte til badekar, diverse kluter og håndkler, termometer til baby og vann, og sikkert ennå mer som jeg ikke kommer på nå. 

Plager: Her føler jeg meg egentlig heldig, for selv om jeg har mine plager, har jeg sluppet unna bekkenløsning og slikt. Det jeg er mest plaget med er jo lavt blodtrykk og utmattelse. Utenom det har jeg begynt å få veldig rastløse bein om natten, noe som er voldsomt irriterende. Jeg har også fått en del kynnere i det siste, og føler meg tungpusten stort sett hele tiden. Pulsen min løper løpsk til tider, noe som kan være ganske ubehagelig, men som heldigvis går over. 

Fødselsforventninger: Jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye på fødsel, og aner absolutt ikke hva jeg går til. Det jeg er inneforstått med er at det blir helt sinnsykt vondt og at jeg kommer til å ha null kontroll. Da tenker jeg egentlig bare at det får bli som det blir, og at jeg bare får bite tenna sammen og komme meg igjennom det. I tillegg vet jeg jo at Jakob skal være der, og jeg får prøve å bruke han godt. Jeg har ingenting imot smertelindring, så her kommer jeg nok sikkert til å ta imot alt jeg får tilbudt. I slutten av måneden skal vi til sykehuset nærmest oss for en samtale med de som jobber på fødeavdelingen der. Da skal vi gå igjennom alt i forkant av fødsel og opphold der, og jeg kjenner det hele virker så nærme og så fjernt på en og samme tid. Tanken på at vi om drøye måneden er foreldre er både overveldende og fantastisk. Men helt ærlig tror jeg ikke noen av oss vil innse hva vi er på vei inn i før vi står der med den lille gutten i armene våre ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits