Barnerom in the making

Nå begynner vi endelig å se lys i enden av tunnelen for det kommende barnerommet vårt. Da vi overtok huset for snart tre uker siden, var listene gulnet og stygge, og tapeten oppskrapet og fæl. Heldigvis ikke et alt for stort oppussingsprosjekt i seg selv, men nok til at noe måtte gjøres. Dette rommet er det i hovedsak jeg som har jobbet med, ettersom Jakob har hatt nok med både jobb og møbelhenting. Jeg begynte så smått malejobben for litt over en uke siden, og har etter det fått gjort litt og litt etter hvert som formen har tillatt det. Mesteparten av malingen som jeg har brukt, fulgte med huset da vi overtok det, og denne oppussingsrunden har derfor ikke kostet mer enn ca 500 kroner inkludert maskeringstape og malekoster. 

Ingen av oss har vel egentlig særlig erfaring med det å pusse opp, og selv om maling av vegg og lister skal være ganske lett, møtte vi på et par humper på veien. Jeg oppdaget blant annet det at hvit maskeringstape er noe dritt, og ikke bør brukes dersom en vil ha et pent resultat. Etter å ha malt veggen (og pyntet litt på listene i samme slengen), byttet jeg fort over til gul maskeringstape før jeg gikk over på maling av lister. Ikke tenkte jeg på å pusse listene før jeg satte i gang heller, så det blir spennende å se hvor godt malingen sitter. 

Det har vært nydelig å få brukt både kropp og hode til noe fornuftig. Oppussingen, som ellers ville tatt et par dager, har riktig nok tatt meg godt over en uke, men det måtte til for at jeg ikke skulle kjøre meg selv i grøften. Ved å ta det hele i mitt eget tempo basert på dagsform, har jeg i det minste fått til å fullføre et prosjekt som har vært veldig viktig for meg. Nå gjenstår kun innredning og et par små-detaljer, så er barnerommet vårt klart for bruk. Det kommer ikke alt for tidlig heller, for allerede i morgen går jeg inn i den 34 uken (33+0). Lillegull er nå ca 40 cm lang og rundt 2 kg. Om bare 7 uker vil han være rundt 50 cm og forhåpentligvis kommet seg opp til rundt 3 kilo. Det er så rart å tenke på, og jeg klarer vel egentlig ikke helt å forstå hvordan han skal få plass inni der. Allerede føler jeg at alle hulrom i mageregionen er fylt opp, og til tider føles det som om innvollene er på vei opp i halsen. Alle forandringene er både skremmende og fine på en og samme tid, og jeg sliter med å forstå hvor all tiden har blitt av. Tenk at det allerede har gått 7 måneder, og at innen de to neste vil vi sitte med babyen vår i armene. 

Nå som barnerommet begynner å ta form, begynner også det hele å synke mer inn. Klart jeg skjønner at det er noe som skjer når jeg plutselig får en kulerund mage, og kjenner masse liv fra innsiden, men det hele føles likevel surrealistisk. Jeg vet det kommer en baby om kort tid, men klarer likevel ikke helt å tro på det. I går monterte vi rammeverket til sprinkelsengen, som skal stå inne på barnerommet, for å se hvor stor plass den vil ta og hvor vi vil plassere ting i forhold til hverandre. Da vi satte den inn ved plassen sin, merket jeg at det hele ble noe mer virkelig for meg. Det å innrede barnerommet er noe jeg har drømt om og gledet meg til i lang tid, og jeg skal nyte hvert eneste sekund av det. Flere bilder kommer etter hvert! 

#gravid #graviditet #familie #oppussing 

4 kommentarer

birdbay

28.04.2017 kl.06:15

Så flinke dere er:) Ikke rart båten måtte byttes ut:) Gratulerer:) Jeg gleder meg masse på deres vegne:) Ha en strålende helg:) P.S Det ser helt supert ut:)

Baatboerne

28.04.2017 kl.13:14

birdbay: Tusen takk! :D Ja, var nok best å trekke tilbake til land nå :) God helg til deg også! :)

Anita<3

28.04.2017 kl.13:24

Så gøy med babyrom :D Gleder meg til å se ferdig!

Baatboerne

28.04.2017 kl.13:32

Anita: Ja, da er vi to :D Du får komme på besøk en dag ^^

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits