Et nytt kapittel

De siste ukene har dagene hatt fulle programmer fra morgen til kveld, og påsken bare fløy forbi. Plutselig er det snart to uker siden overtakelse, og vi har fått kommet oss godt inn i det nye hjemmet vårt. Vi har fått mye god hjelp til alt av bæring, henting av møbler, vasking og utpakking av esker, fra både familie og venner, noe som har kommet godt med ettersom jeg helst ikke skal bære så tungt. I tillegg ga det oss gode muligheter for å holde tempoet oppe, og allerede etter de tre første dagene hadde vi fått inn det aller meste av esker og møbler. Etter det har det gått mest i å lete etter alt vi ikke har, som for eksempel ekstra sofa, utemøbler osv. Vi har for det meste benyttet oss av finn.no og kjøp/salg-sider på facebook, og har vel kun kjøpt sengen vår fra butikk så langt. Dette er noe vi begge ser på som en god ting, da det finnes overraskende strøkne og nye møbler på bruktmarkedet til en latterlig god pris. 

Det er rart å tenke på at dette huset faktisk er vårt, og ikke bare noe vi leier, slik som vi har gjort tidligere. Det var vel egentlig ikke før for et par dager siden, da jeg begynte å male det som skal bli barnerommet, at jeg innså at dette er vårt og at vi kan gjøre akkurat det vi ønsker her. Den følelsen var nydelig å kjenne på, og selv om båten også var vår, føler jeg større frihet her i huset. Med Njord kunne vi gjøre en del, men vi måtte alltid ha i bakhodet at hver ting vi gjorde kunne senke verdien. Jeg kunne for eksempel ikke male kjøkkenet eller veggene på soverommet, slik som her, og var derfor noe mer låst i valgmuligheter. 

Formen den siste uken har vært noe bedre, spesielt midt på dagen, og det føles fantastisk! Jeg kjenner jo fremdeles at jeg må ta det rolig, spesielt på morgenen, men bare den lille oppturen i formen gjør at jeg føler meg tusen ganger lettere. På mange måter er det utrolig fint, for da føler jeg endelig at jeg kan bidra litt og få ting som jeg vil ha det. Men samtidig glemmer jeg meg fort, og tar litt hardt i eller blir litt for ivrig, og da sier kroppen fort ifra. Nå begynner jeg imidlertid å se et mønster i det, og så lenge jeg har rolige morgener og kvelder, kan jeg yte litt mer midt på dagen enn jeg har kunnet på veldig mange måneder. Det kommer godt med, og jeg tror jeg bør nyte det mens jeg kan. I dag er det faktisk kun 2 (!!!) måneder igjen til termin, og hvor har egentlig tiden blitt av!? Panikkfølelsen brer seg litt når jeg tenker på det, men samtidig vet jeg at vi har det aller meste på stell, og at den siste tiden vil gå med til klargjøring av barnerom og kvalitetstid oss to imellom. 


- magen fortsetter å vokse, og bevegelsene fra den lille huleboeren blir kraftigere og kraftigere for hver dag - 

- Kjøpte inn de søteste skoene fra Wish for en liten stund tilbake. Resten av "lageret" mitt får dere se når babyrommet står klart- 
 

Selv om det meste begynner å komme på plass inne, har jeg ikke engang begynt å tenke på uteområdene. Det er nok av prosjekter å ta tak i, og i tillegg må jeg komme opp med et fint og praktisk opplegg for planter og grønnsaker for sommeren. Selv om jeg ikke har begynt å se på uteområdet, har jeg og mamma så smått startet opp et lite gartneri hvor vi har sådd diverse panter, urter og grønnsaker. Håpet er jo at de skal vokse seg såpass at vi kan få glede av dem i månedene som kommer, men det gjenstår å se. Ingen av oss har særlig peiling på planter, men det er i det minste et morsomt prosjekt som ikke krever så alt for masse fra vår side. Hobbyrommet er for tiden fylt opp av esker, og uten noen arbeidsbenk, noe som gjør at jeg ikke helt har fått kommet i gang med alle prosjekter ennå. Dessuten har det vært nok av andre ting å ta tak i her de siste ukene, og jeg regner med at de kreative prosjektene vil komme så fort ting roer seg her hjemme. Nå står som sagt barnerommet for tur, og jeg vil selvsagt dele bilder og fremdriften med dere etter hvert. Til nå har jeg rukket å male veggene, men ennå gjenstår maling av lister og innredning. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, og håper dere vil følge med meg. Vi har også mange planer for det som mest sannsynlig vil bli vårt soverom, og ikke minst badet oppe, men mer om det senere!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits