Et helt år har gått

For snart en måned siden hadde vi årsjubileum for da vi reiste til Bergen for å se på Njord for første gang. Etter å ha bestemt oss for at dette var båten for oss, dro Jakob tilbake til Bergen kort tid etter for å tømme Njord for alt av klær og utstyr fra forrige eier, samt klargjøre for seilas hjem til Grimstad. Han fikk besøk av en god gjeng som deltok på hjemreisen og gjorde det mulig for meg å bli igjen i Grimstad for å pakke ut av leiligheten vi leide på den tiden. I går hadde vi et nytt årsjubileum med Njord. Det var nemlig gått et helt år siden Njord så Grimstad gjestehavn for aller første gang. Været i går var i grunn ganske likt som på den marsdagen for 12 måneder siden, snøkaos, surt og jævlig. Jeg husker det var en sliten gjeng som møtte meg den dagen på havna, og Njord så herja ut. Turen fra Bergen var tøff, og jeg er veldig glad for at Jakob fikk med seg så mange gode folk som kunne hjelpe han med å komme trygt hjem. Mer om hjemturen finner dere her.

Den første dagen gjorde vi igrunn ikke stort med båten. Alle som hadde vært med på turen var slitne, været var grusomt og det begynte å bli mørkt. Vi utsatte derfor alt av arbeid til dagene etter. Det første som måtte gjøres var å få ryddet alt ut av båten. Etter turen hjem fra Bergen, lå det ting strødd over alt. Vegghyller var revet løs, bagasje lå litt over alt og det var generelt veldig vanskelig å se gulvet. Båten ble ryddet ut av, og en stor vaskejobb lå foran oss. Heldigvis var vi så motiverte for å komme i gang med båtlivet, så det som i grunn var en møkkajobb gikk noenlunde greit å få unnagjort. Hyllesystem ble laget og montert opp på bad og kjøkken, og plutselig var det mulig å flytte tingene våre inn i båten. Etter bare få dager flyttet vi inn i Njord, og vårt liv som båtboere sammen hadde for alvor begynt. 


Den første tiden fikk vi unnagjort utrolig mye. I tillegg til hyllemontering, ble det laget sengebunn, kjøleskapet fikk ny termostat som Jakob og en kamerat laget, og plutselig var mars måned forbi. I månedene som fulgte fikk vi isolert deler av båtens innside, Jakob bygde targabøylen og vi klargjorde Njord for en sommer på holmene. Da Jakob dro av sted til Gran Canaria for å frakte en kamerats båt hjem til Norge, ble jeg og Njord igjen på sørlandet. Det gikk i alt 5 uker før Jakob var tilbake, og på de ukene hadde jeg fått oppleve nydelige kvelder i deilig sommerbris på dekk, redningsaksjon med redningsskøyta, min første tur som kaptein og ikke minst fikk jeg lært meg hvordan en legger til og fra en fjellside. Lærerike uker med andre ord. Resten av sommeren lå vi på anker og i Grimstad gjestehavn store deler, før vi på ny fikk flytte tilbake til plassen vi hadde hatt før sommeren. 

Da sommeren var over, gledet jeg meg voldsomt til havnelivet med strøm, varm dusj, og rolige og stabile omgivelser. Høsten startet bra, og vi skaffet oss til og med et båtdyr, Monster. Høststormene traff oss ganske hardt i en lengre periode, og båtlivet ble noe guffent. I denne perioden dro vi på biltur til Jakobs hjemby, Narvik, og fikk sett de vakre høstfargene som på den tiden ikke hadde nådd sørlandet riktig ennå. I måneden som fulgte, fant vi ut av vi ventet en liten krabat i juni 2017, og våre båtplaner ble plutselig forandret. Det gikk ikke mange ukene før formen raste, og jeg ble sykemeldt. Jeg tilbragte mye tid i Njord, men kan helt ærlig ikke huske mye annet enn innsiden av soverommet og dårlig form. Etter sykehusinnleggelsen i slutten av november, bestemte vi oss for å pakke sakene og sove på land. Her har vi i grunn vært siden. Jakob fikk fast jobb i slutten av Desember, og allerede i slutten av Januar ble Njord lagt ut på finn for salg. Responsen var enorm, og i løpet av få uker hadde vi mange interesserte. Et helt år har gått siden Njord kom til Grimstad for første gang, og startet vår båttilværelse. Det er derfor rart å sitte her hele 12 måneder etter, med så mange minner og opplevelser, og vite at Njord nå er solgt. Om kun kort tid blir vår båtdrøm overlevert til en annen, og vårt eventyr med Njord er over. Samtidig vet jeg hva som venter oss i månedene som kommer, og det at salget gikk så greit er derfor veldig lettende og godt. Vi kan nå endelig se videre fremover og legge nye planer og drømme om nye eventyr. De neste ukene kommer til å gå med på å rydde ned alt av ting og vaske Njord. Etter det setter vi kursen videre, så stay tuned! :)#baatboer #baatboerne #båt #hverdag #båtliv #friluftsliv #graviditet #foto

2 kommentarer

BareMonica

07.03.2017 kl.16:30

Det har vært et innholdsrikt år, gitt! :D

Baatboerne

13.03.2017 kl.13:50

BareMonica: Absolutt! :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits