De første sparkene

En av de aller første tingene jeg gjorde etter at vi fant ut om graviditeten, var å bli medlem av slike gravidforumer som det bugner av på nett. Jeg var i grunn nysgjerrig på absolutt alt fra størrelse på livmor til når de forskjellige organene begynner å ta form, og tok til meg alt jeg kunne finne av informasjon. Det er utrolig hvor mye som blir diskutert på et slikt forum, og en kan virkelig lære mye av å lese på de forskjellige trådene som finnes der. Men en må også passe seg litt, for det er lett å bli revet med. Mye av det som blir skrevet på et slikt forum er enten selvopplevd eller vandrehistorier/venninnehistorier. Det er med andre ord ikke alt en leser som en skal stole blindt på, og er det en ting jeg har lært av disse månedene så er det at ingen svangerskap er like. 

En av trådene som har fanget min interesse mest, må være den om spark og bevegelse hos den lille huleboeren. Her kom det spesielt tydelig frem hvor forskjellig dette er fra person til person, og ikke minst fra foster til foster. Selv har jeg jo null erfaring, da dette er første svangerskap, og ante i grunn ikke hva jeg skulle "lete" etter når det kom til å kjenne spark. Ikke visste jeg hvordan selve bevegelsen ville føles, og ikke visste jeg hvilken styrke jeg kunne forvente. Nå i ettertid vet jeg at jeg var en av de som kjente liv nokså tidlig. Allerede rundt uke 18 fikk Jakob kjenne det første sparket, og da hadde jeg allerede hatt mistanke om spark og bevegelse i en del uker. Det er rart hvor betryggende det føles å kjenne liv fra innsiden. Det er på en måte den eneste garantien vi har for at det fremdeles står bra til der inne, og at vi slipper  bekymre oss. Selvsagt kan ting skje, og tro meg når jeg sier at det kryr av skrekkhistorier på slike forum, men jeg roer meg selv ned med at jordmor sjekket alt i uke 19, og kunne da se at alt av hjerne, hjerte og andre organer så friske ut. 

Nå de siste ukene har lillegull kviknet mer til, og sparkene har fått mer kraft. Foreløpig er det verken vondt eller ubehagelig, noe jeg skal nyte til det fulle. Jeg vet at det vil bli trangt der inne om ikke så alt for mange uker, og den koselige følelsen av spark og liv vil blandes ut med verking i ribben og mellomgulv. Heldigvis er jeg ikke kommet dit helt ennå, og storkoser meg med de plutselige bevegelsene der inne ifra. Nå begynner også bevegelsene og døgnrytmen å bli noe mer regelmessig, og han er blant annet veldig glad i å turne ved midnatt. Litt upraktisk, men også veldig morsomt. Det gir oss blant annet mulighet til at Jakob får delta i opplevelsen og kjenne de små sparkene.Jeg gleder meg til vi tydelig kan kjenne posisjonen hans, og se bevegelsene hans i magen. Ukene går fort, og om ikke mange dagene er det kun 100 dager igjen til termindato! 

#baatboerne #baatboer #gravid #graviditet #andretrimester #hverdag 

2 kommentarer

BareMonica

28.02.2017 kl.18:36

Vær litt forsiktig med diverse info om fødsler og svangerskap! Jeg ser du er det også, for du slier ut, men husk dette: Er det EN ting vi er skapt for så er det nettopp å føde barn! DET må virkelig være den tingen man IKKE trenger å lære ;) Bare ha det i bakhodet.

Mine to "småtroll" - en jente (nå 20) og en gutt (nå 13) var veldig foskjellige svangerskap. Hun var "rolig" og sparkene var ikke spesielt vonde på slutten. Jeg var forresten også på fjelltur med mine to hunder da riene startet - og hun var 8 dager på overtid ;) Han var en "kickboxer" av dimensjoner omtrent fra start av, og laget et HE****** leven der inne ;) Så hva du kan forvente er ikke godt å si...

Bare husk å stole på dine egne instinkter! Du merker FORT om noe er gale, eller alt stemmer - uten å lese, uten å "kunne"...

Dette kan du uansett ;) Stol på deg selv i denne situasjonen!

Baatboerne

07.03.2017 kl.16:11

BareMonica: Ja, jeg har lagt merke til at det er mye "kjerringråd" ute og går, men jeg tror heldigvis jeg er flink til å sortere :) Ja, dette er heldigvis noe vi er skapt for å klare, så sånn sett er jeg ikke så nervøs. Tusen takk for gode råd og ord :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits