Vår lille hemmelighet

Tenk at i dag er det gått et helt år siden vi dro på biltur til Bergen for å se på båt. Båten vi så på var den gangen en sliten 44 foter som hadde et stort behov for omsorg, tid og kjærlighet. Men der mange kun så jobb og utgifter, så vi muligheter og frihet. Den båten ble etter kort tid vårt hjem, og har bydd på et år fylt med opplevelser, erfaringer, gleder, overraskelser og minner. Jeg hadde vel ikke trodd at det å bo i båt kom til å bli en så stor del av meg, men for et år det har vært. Hadde det ikke vært for akkurat den båten så hadde vi ikke sittet igjen med akkurat disse minnene og erfaringene. Jeg er ufattelig glad for at vi valgte Njord til å bli vårt fort i hverdagen, for selv om jeg har bannet og steiket mens det har stått på som verst, sitter jeg igjen med mer enn jeg noen gang kunne sett for meg.

Mye har skjedd i livene våre dette siste året etter at vi kjøpte Njord. Mye har dere fått vite, mens andre ting har vi valgt å holde hemmelig. En av de tingene er årsaken til den fraværende bloggingen og hvorfor vi for tiden ikke bor i båten. Den lille hemmeligheten har vi holdt for dere alle mens den sakte men sikkert, uke for uke har vokst seg større og større. Så stor at det nå faktisk kun gjenstår litt over 4 måneder før den er stor nok for denne verdenen. Den lille, store hemmeligheten vår viser seg å være en liten gutt. En ny matros i det lille mannskapet vårt. Det viser seg at alt står bra til med lillegull, selv om jeg har fått kjenne litt ekstra på denne nye tilværelsen de siste månedene. Utmattelse, slapphet og lavt blodtrykk har ikke vært en god kombinasjon, og da spesielt ikke i en seilbåt uten særlig av hjelpemidler. Men det har nå gått, og her er vi, godt over halvveis og glade for det. Det er med blandede følelser at jeg ser tilbake på den dagen for nøyaktig ett år siden, hvor to spente sjeler satte kursen mot Bergen. Først av alt er jeg glad for at vi i det hele tatt turte. Hadde vi ikke gjort det, ville nok ting sett veldig annerledes ut i dag. For hvem vet, kanskje hadde vi ikke funnet drømmebåten vår i det hele tatt? Kanskje den hadde blitt for dyr for oss? Men vi var heldige og fant Njord, og vi var heldige som hadde tid og mulighet til å kjøre hele veien for å ta titten. Jeg er glad, men jeg er også trist. Trist over at det hele kanskje snart er over. For missforstå meg rett, eventyret som nå venter er det beste som kunne skjedd oss og jeg gleder meg utrolig mye. Men trolig betyr det også slutten for båteventyret for denne gang. Vår reise med Njord nærmer seg muligens slutten, og det er veldig sårt og vemodig. Samtidig vet jeg at vi alltid vil ha minnene og erfaringene fra dette siste året med oss, og det er gull verdt. I tillegg vet jeg også at vi ikke gir oss her. Vi skal seile rundt jorda, vi skal oppleve verden og vi skal absolutt ha oss en seilbåt igjen. 

Hvem skulle tro at kun ett år kunne gi og inneholde så mye. Det hele får meg til å undres og glede meg over hvor mye det neste året trolig vil by på. At et enkelt båtkjøp skulle forandre så mye, sier bare litt om hvor mye vi kan vente oss av endringene som nå er i ferd med å skje. Planene og prosjektene er selvfølgelig allerede mange, og hjernen min jobber på høygir for å se for seg alle mulige måter vi kan blande inn det eventyrlystne og opplevelsestørste inn i det hverdagslige. Det er med blandede følelser jeg tenker tilbake på denne dagen for 12 måneder siden, men det er kun med gode følelser jeg ser frem mot de neste. 

4 kommentarer

ida

13.02.2017 kl.05:24

Gratulerer så masse! :D Har lurt litt på kor du har blitt av ja, men no forstår eg :)

Baatboerne

15.02.2017 kl.14:44

ida: Tusen takk for det! :) Ja, det har vært vanskelig å skulle prioritere noe annet enn det aller viktigste de siste månedene, og siden det skulle holdes hemmelig til tidligst OUL så var det vanskelig å skulle blogge om noe som helst uten å forklare meg :P Men jeg håper du og alle andre vil følge med videre, for jeg kan love at det blir noen spennende måneder fremover! :) Ha en flott dag :)

BareMonica

16.02.2017 kl.11:49

Oi! Gratulerer! Det blir jo virkelig en spennende "neste kapittel! :)

Baatboerne

16.02.2017 kl.17:09

BareMonica: Tusen takk! Ja, absolutt :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits