Hallo februar..

Tenk at vi allerede har kommet oss til den andre dagen i den andre måneden av 2017. Ute er det bar bakke og plussgrader, og jeg får ikke akkurat følelsen av at vi er inne i en av vintermånedene. Tiden flyr så utrolig fort, selv som sykemeldt. Den siste halve måneden har vi brukt på å forbedre Njord, både når det kommer til det elektriske og utseendemessige. Jakob har gjort en utrolig god jobb med å forbedre sikringsskapet, som forresten ikke så ut i måneskinn. Litt synd at vi ikke fikk tatt noen "før"-bilder, men når jeg tenker over det så er det kanskje like greit. Det beste er nok bare å glemme, og heller nyte det faktum at det nå er blitt veldig mye bedre. I tillegg har han klart å fikse ny strømforsyning til radar og kartplotter, så nå skal også dette være tipp topp, tommel opp. Siste del som gjenstår nå er autopiloten, og skulle det være interesse for det blant dere der ute, så skal jeg minne han på å ta bilder pre-, per-, og post. Alt dette gjør det jo veldig mye lettere å bruke båten, for ikke å snakke om det komfortmessige. I følge Jakob er det å ha en velfungerende autopilot som dag og natt. Selv har jeg jo null erfaring med dette, og har vel egentlig bare én tur med Njord hvor jeg faktisk kan påstå at jeg har hatt ansvar. Men det skal visstnok være utrolig kjekt å ha en velfungerende autopilot, og da spesielt om en skal seile langt. 

I og med at det har vært mye fokus på det elektriske den siste tiden, har det utseendemessige falt litt bort. Dere som har holdt på med enten oppussing eller oppgradering av hjemmet deres, kan vel kanskje kjenne seg igjen i det at ryddingen ofte blir tilsidesatt. Njord så derfor på et tidspunkt ut som en søppeldynge på innsiden, og ble ellers lite brukt mens det sto på som verst. Etter at sikringsskapet var ferdig, kunne vi endelig fokusere litt på å gjøre båten hjemmekoselig igjen, og benkeplater og gulv kom sakte, men sikkert til syne. I og med at vi fremdeles ikke har flyttet tilbake til Njord, bestemte vi oss for å gjøre en liten endring. Når en bor i båten er det klart at en må ha alt av klær osv tilgjengelig, men når vi uansett ikke bor der så fant vi ut at det beste var å ta med oss alt som ikke ble brukt. En del satte vi på lageret vårt, mens andre ting som klær og slikt ble med oss hjem til mine foreldre, hvor vi for tiden oppholder oss. Dette førte til at båten ble mye lettere å holde ryddig, lettere å bruke og gir oss flere muligheter til besøk og overnattingsgjester. I tillegg var det utrolig deilig å endelig få av gårde de tingene som vi egentlig ikke trenger, men som vi likevel hadde tatt med oss inn i båten. 

Få ting er så deilig å se på som et rent og ryddig kjøkken. Forhåpentligvis er det litt lettere å holde det slik nå som vi ikke bruker det hver dag, hele tiden. Det gjør det også mer avslappende å være i båten, nesten litt som når en er på hyttetur. Siden formen er såder er det deilig å ha noe lettstelt å forholde seg til, og jeg avskyr ikke det å sitte i båten på samme måte som jeg gjorde i perioden før jeg havnet på sykehuset. På det tidspunktet følte jeg at båten grodde igjen rundt meg uten at jeg var i særlig stand til å gjøre stort annet enn å se det hele skje. Pipa har heldigvis en litt annen lyd nå. 

Jeg innser nå mens jeg skriver at jeg har vært dårlig på å vise dere innsiden av hjemmet vårt. Det er jo veldig trist, spesielt med tanke på at det er nettopp båten denne bloggen handler om (for det meste). Et mål for tiden fremover må derfor være å ta flere bilder av innsiden av båten mens vi er der. Njord er en veldig fin og hjemmekoselig båt som jeg har blitt utrolig glad i, og jeg vil så gjerne dele med dere alle der ute. 

Videre har vi endelig levert inn forseilet til reparasjon etter det lille uhellet jeg og Arne hadde på min jomfruseiling som kaptein i sommer. Heldigvis er det kun sømmen som har gått opp, så vi satser på at det er en lett sak å fikse. Dieselvarmeren fungerer igjen utmerket etter at Jakob byttet ut noen glødeting som jeg i grunn ikke har så mye peiling på. Og godt er det, for i forrige uke var det strømbrudd på brygga, og da er dieselvarmeren god å ha. Jeg fikk forsåvidt også god bruk for den i sommer på de litt mindre solrike dagene. Det er ikke så mye som skal til, men bare det lille ekstra tilskuddet av varme kommer utrolig godt med, spesielt for en lettfrysen person som meg. Nå begynner Njord for alvor å bli klar for vårseilas, og vi satset på at seilbåten får beveget seg mer i 2017 enn den fikk i året som var. 

Stay tuned! ;D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits