Det ble visst ingen gutt på oss, men ei jente!Da vi hadde blitt enige om å skaffe oss katt, var planen egentlig å finne en gutteskipskatt. Grunnen til at vi ønsket oss skipskatt var vel mest fordi vi syntes det ville vært kult med tanke på at vi bor i båt. Utenom det var vel argumentene nokså svake, men vi søkte nå i alle fall etter skipskatt på finn. Selv har jeg kun hatt hunnkatter i oppveksten, og er mest begeistret for jentedyr da jeg har fått for meg at diss er snillere. Ikke vet jeg om dette stemmer, men vi gikk vel uansett over til gutt ettersom de er billigere å kastrere og en slipper risikoen med kattunger. Til slutt fant vi en annonse på finn og dro av sted for å hente Monster.

Ettersom jeg har vært mye dårlig, har vi tilbragt mye tid hos mine foreldre i perioden før jul. Foreldrene mine har en 15 år gammel hunnkatt som er redd for sin egen skygge. I og med at vi overnattet mye hos de, måtte Monster bli med da det ble alt for mye alenetid om den skulle blitt igjen i båten. Første utfordring ble da å få de to til å bli venner, noe som i for seg gikk noenlunde greit. De er ikke bestevenner akkurat, men kan omgås hverandre uten at det blir totalt krise. Andre utfordring ble at vi måtte la Monster få være ute på et helt nytt sted, med nye lukter og nye omgivelser. Dette gikk også utrolig greit, og Monster kom tilbake innen kort tid.Nå stortrives matta ute, og godt er det, for det er mye energi i den lille kroppen, skal jeg love dere!  Den tredje utfordringen var en av nabolagets katter, som gjentatte ganger har gitt den 15 år gamle katten juling og tur til dyrlegen. Her gikk det ikke fult så bra for Monster, og etter ikke lange tiden oppdaget vi et betent sår ved haleroten. Monster måtte derfor for første gang i sitt korte liv til dyrlegen.

Turen til dyrlegen gikk utrolig fint. Monster er nok en av de få kattene som virkelig ikke har noe i mot en kjøretur, og legger seg ned for å sove så snart hjulene er i bevegelse. Hos dyrlegen fikk vi sjekket såret, barbert området rundt og instrukser på rens og sjekk. I tillegg fikk vi med en halskrave slik at såret skulle få gro i fred. Før vi skulle gå, spurte vi litt i forhold til kastrering, i og med at Monster da var 7 måneder og kjønnsmoden. Vi fikk da beskjed om at dette var et enkelt inngrep på hannkatter, og at om vi ønsket så var dette noe de hadde tid til å fikse. De sjekket derfor Monster litt ekstra nøye før vi fikk den slående, og litt hysterisk morsomme beskjeden; Monster er ei jente! Vi fikk oss en god latter, passe dose med sjokk og bestilte med det samme operasjon, ID-chipping og vaksinering. I forbindelse med operasjonen fikk Monster på seg en body i beste julefarge. 


Romjula og starten på det nye året har derfor gått med på å lære oss å si "hun" i stede for "han", noe som var en større utfordring en først ventet.. Og ja, det stemmer, det viste seg jo også rett før vi skulle hente Monster hos tidligere eier at hun ikke var skipskatt, men ei blandingskatt. Vi endte derfor opp med verken skipskatt eller guttekatt, men fornøyde er vi likevel, for bedre kattepus skal man lete lenge etter!  

4 kommentarer

Victoria Larsen

24.01.2017 kl.19:06

Åh, så fin pus <3

Baatboerne

27.01.2017 kl.13:07

Victoria Larsen: takk for det :)

Monika T Aa

25.01.2017 kl.02:05

Monster er en nydelig katt åkke som (uansett på hedmarking) :)

Baatboerne

27.01.2017 kl.13:08

Monika T Aa: Ja, hu er helskjønn :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits