Nytt mannskap

Det å bo i båt er noe som virkelig vokser på en for hver dag en tilbringer i sitt noe alternative hjem. For min del blir det bedre og bedre for hvert prosjekt jeg får i boks. Følelsen av å stadig bedre hjemmet sitt er overraskende tilfredsstillende, og nesten litt avhengighetsskapende. Jeg har kommet til det punktet hvor jeg begynner å lete etter nye prosjekter som jeg kan komme i gang med. Ikke nødvendigvis fordi jeg er misfornøyd med slik ting er nå, men fordi det gir meg så mye å holde på med det. Prosjektene er hva som får meg til å slappe av etter en hektisk uke, hva som hjelper meg med å sortere tanker og bare koble ut fra alt annet. Det er min måte å pleie meg selv på. Jeg begynner i grunn å bli veldig fornøyd med det hjemmet jeg og Jakob har bygd sammen. Det er veldig oss, om en kan si noe slikt om et hjem. På mange måter føler jeg denne båten speiler våre personligheter, men på en eller annen måte har jeg likevel følt at noe har manglet i hjemmet vårt. 

På en lørdag for snart to uker siden, dro jeg og Jakob på en kjøretur til Vanse for å skaffe et nytt medlem i mannskapet vårt. Med oss på bilturen hjem hadde vi et lite nøste, 16 uker gammel og klar til å oppdage verden. Den lille er en nydelig hannkatt, full av energi, som har fått det noe originale navnet MONSter. Og gjett om han lever opp til navnet sitt! Hadde jeg fått en tier for hver gang han har skremt oss halvt i hjel med sin plutselige tilstedeværelse ved fingre og tær, ja, alt som beveger seg... Jeg hadde vært rik. Men han er fantastisk og har glidd rett inn i familien. 

Vi er fremdeles i tilvenningsfasen når det kommer til det å ha katt i båt. For det meste er det akkurat som å ha katt på land, men noen forskjeller er det likevel. For eksempel er det veldig mange nye lyder for en så liten sjel som kun er vant med fuglesang hjemmefra. Han var livredd for alt av lyder da vi først fikk han, men har nå begynt å kjenne igjen en del lyder som for eksempel vind og når det kommer mennesker, men er fremdeles livredd om det er noen som går over taket på salongen. Han er også en mester på å finne gjemmesteder i båten som vi ikke engang visste fantes. Til nå har han funnet minst tre hemmelige gjemmesteder bak komfyren, hvorav minst en av dem innebar en hemmelig tunnel videre innover i kjøkkeninnredningen. Han har også oppdaget sikringsskapet, klesrommet og kjøkkenbenken. 

Før vi fikk han, lagde jeg til et klorestativ slik at han skulle holde seg unna alt av møbler. Som dere vet så er det begrenset med plass å ta av i en båt, og den kreative siden måtte derfor komme opp med noe lurt. Løsningen ble å bruke det ene bordbenet i salongen som skjelett for klorestativet. Litt tau og en limpistol, og voilà! Monster elsker klorestativet sitt og bruker det ofte til å slenge seg i, noe som har resultert i sylskarpe klør. Han har ikke helt lært seg hva som er greit å leke med og ikke, så vi er begge nokså fulle av små, søte klorestreker som en viss en har gitt oss. 

Vi har latt han gå noen turer ute på dekk da han har vært alt for skeptisk til å forflytte seg ned på bryggen. Men nå som han begynner å bli mer trygg på oss, båten og båtlivet, har han plutselig fått mot nok til å hoppe av båten. Jakob og jeg måtte derfor på en aldri så liten kattejakt på naboen sin båt her om dagen. Vi har vent han til halsbånd og gå-sele, noe som krevde litt tålmodighet, men som nå går veldig fint. Han har også blitt vent til bilturer, men syntes det er litt skummelt å ligge alene i buret og foretrekker heller fanget mitt. Så nå er vi blitt et mannskap på tre; Jakob, jeg og Monster. Jeg må si jeg er veldig spent på tiden fremover. I løpet av sommeren så jeg mange båter med både hunder og katter springende på dekk, men selv har jeg null erfaring med hvordan en trener opp dyrene til å bo i båt. Forhåpentligvis er MONSter naturtalent og skapt for båtlivet. 

Har dere erfaring med dyr og båt? 

8 kommentarer

Elisabeth

16.09.2016 kl.12:28

Å så søt Monster er :) Er vel ikke like lett med katt som hund på båt, men jeg har ingen erfaring :)

God helg

Baatboerne

16.09.2016 kl.12:32

Elisabeth: Tusen takk for det ^^ Nei, ikke godt å si :P Tusen takk, og i lige måde :)

Henriette Celin

16.09.2016 kl.16:01

Det er gøy med prosjekter da, og det å mestre nye ting. Så skjønner deg godt (:

Å, så herlig han så ut! kjekt med dyr. Og så bra han trives ^^

Dere har jo også forberedt det greit ser det ut som (:

Baatboerne

16.09.2016 kl.18:43

Henriette Celin: Ja, absolutt! Tusen takk ^^

Monika T Aa

16.09.2016 kl.18:44

For en nydelig matros :) De hadde alltid skipskatter på båtene fra gammelt av for å holde rotter og mus i sjakk, så jeg tror det vil gå helt fint :) Katter er veldig tilpasningsdyktig og lærevillig bare man tar seg tid til å lære de ting .... Vil tro at innen sommeren så er han en sjøvant pus som kanskje til og med har lært og svømme :D

Baatboerne

16.09.2016 kl.18:47

Monika T Aa: Så artig, det visste jeg ikke! Får håpe han har litt skipskatt i blodet og blir sjøvant fort ^^

Kenneth

16.09.2016 kl.18:57

Har han fått egen flytevest også? :-)

Baatboerne

23.09.2016 kl.11:45

Kenneth: Hehe, ikke helt ennå. Tror ikke de lager så små vester, men han må helt klart ha en til neste sommer når vi skal ut på seilturer :D

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits