Et helt nytt baderom

Da vi overtok båten i mars, var alt et kaos innvendig. For det første hadde ikke forrige eier muligheten til å rydde ut tingene sine, så dette ble Jakobs oppgave mens båten ennå lå i Bergen. Mye ble tømt ut på de få dagene han hadde før seilturen hjem begynte, men mye måtte også bli ryddet ut her i Grimstad. Blant annet hadde en bokhylle blitt røsket av hektene sine på grunn av noen ubehagelige bølger på vei til Grimstad. Alle overflater var fulle av mugg. I tillegg var alt av skap og andre hulrom fylt opp med mugg og søppel som for oss hadde null verdi. Vi måtte sortere og kaste, rydde og vaske. Heldigvis gikk dette rimelig fort og smertefritt, og vi flyttet inn i vårt nye hjem. På det tidspunktet hadde vi følgende boltringsplass; stuen, soverommet vårt og toalettet. De tre resterende soverommene, det andre badet og cockpit var fylt opp til randen av ting. Vi ante ikke hvor vi skulle gjøre av noe som helst, for veldig mye var uferdig. Ingen av badene hadde oppbevaringsplass, klesskapene var fulle av mugg og dårlige løsninger, soverommene ble brukt som bod mens vi prøvde å finne ut av hvor alt skulle, hva vi skulle beholde og hva som skulle kastes. 

Mye har heldigvis skjedd siden den tid, og vi kan nå bruke hele tre av fire soverom, cockpitteltet og begge badene. Det resterende soverommet brukes ennå som klesrom da jeg ikke har fått ut finger'n og begynt på klesskapene ennå. Et av de tre soverommene som er i bruk, brukes nå som hobbyrom/verksted og er stadig i bedring. De to andre soverommene brukes til oss og eventuelle gjester. 

Det var nydelig å få tatt i bruk begge badene. De av dere som har fulgt denne bloggen en stund husker kanskje at jeg bygde noen hyller til det ene badet vårt. Dette utgjorde en betydelig forskjell på badets funksjonalitet da vi endelig kunne oppbevare alt av toalettartikler der de hører hjemme. Vi ble så fornøyd med denne løsningen at vi bestemte oss for å gjenta den på bad 2. Dette badet brukes som våtrom, og er identisk med bad 1. Fremgangsmåten var derfor helt lik, men for de av dere som ikke har fått med dere oppussingen av bad 1, skal jeg gi dere fremgangsmåten, før- og etterbilder. Så dette var altså utgangspunktet mitt. Et skall. Det første jeg gjorde var å bestemme meg for hva jeg ville ha i hyllene. Hvilken høyde skulle hyllene ha, hvor mange etasjer og hvor skulle hva stå. Deretter målte jeg opp bredde og dybde på hvert av stedene jeg ønsket å plassere hylleplatene. I et hus er dette nokså enkelt, men i en båt, hvor ingen ting er rett eller likt, er det alltid lurt å måle en gang ekstra.


Etter å ha samlet all informasjon jeg trengte, dro jeg av sted for å handle materialer. Disse ble kuttet opp i riktig størrelse og pusset ned før jeg gikk videre til beisingen. Jeg valgte en drivved-farge til badet, og kjøpte et literspann fra Jotun. Jeg ga hver av hylleplatene et par strøk slik at de var godt dekket på alle sider. Deretter lot jeg de tørke en god stund før jeg på nytt gikk inn for å måle. Denne gangen tok jeg med med platene inn. Det jeg gjorde for å merke plassen der jeg ville ha hver enkelt, var at jeg brukte maskeringsteip som jeg festet under platen mens den sto på stedet jeg ønsket. Etter dette kappet jeg til små lekter som vi skrudde inn i veggen for å holde platene oppe. 

Bad 1. Her er to av tre hyller festet, mens øverste kun er markert.


Da jeg holdt på med hyllene til bad nummer to, var det et veldig vekslende vær her på sørlandet. Noen av hylleplatene ble derfor søkk våte og jeg kunne derfor ikke lakke de ferdig på grunn av fuktigheten i treet. Noen av platene er derfor noe halvferdige, men veldig funksjonelle. Lektene er skrudd opp, men bordene er ennå ikke skrudd fast (noe de forøvrig ikke trenger heller, de sitter som støpt). Nå kan vi oppbevare alt av håndkler, såper, vaskeartikler og lignende inne på badet uten å måtte bære det ut hver gang vi ønsker å ta en dusj. Det er fantastisk befriende, og båtlivet føles tusen ganger bedre. Under kan dere se før/etter. 

Ganske stor forskjell med tanke på oppbevaringsmuligheter her, ja. Disse to prosjektene er kanskje noe av det smarteste jeg har gjort så langt og gjorde en vesentlig forskjell. 

#DIY #håndarbeid #oppussing #interiør
 

10 kommentarer

Kenneth

30.08.2016 kl.13:49

Hei!

Det ser fint ut, men hva gjør dere når dere seiler? Vil ikke alt rase ut av hyllene?

Baatboerne

30.08.2016 kl.14:32

Kenneth: Hei Kenneth! Godt spørsmål :) Alt i hyllene står overraskende stille, men jeg har også laget et slags sikkerhetsgjerde slik at tingene/kurvene ikke skal falle ut. Dette er kun laget til bad 1 foreløpig, men planen er å lage et slags sikkerhetsnett som jeg fester i krokskruer på bad 2. Det siste badet ble ferdig etter at vi kom oss innenskjærs, og nettet hastet derfor ikke i og med at vi nå blir liggende en stund til kai. Jeg kan lage et innlegg om dette når jeg har fått det ferdig :)

Marlene Nilsen

30.08.2016 kl.14:02

Så fint det ble :D

Baatboerne

30.08.2016 kl.14:32

Marlene Nilsen: Tusen takk :D

REBECCA HOLDER

30.08.2016 kl.15:55

Det ble fint :) Og SÅ kult å bo i båt !!

Baatboerne

16.09.2016 kl.12:20

REBECCA HOLDER: Tusen takk :D

Henriette Celin

30.08.2016 kl.22:06

Så flott det er blitt! flinke dere altså. Klarer jo alt uansett utfordring :-D

Baatboerne

16.09.2016 kl.12:20

Henriette Celin: Tusen takk ^^ Koselig å høre :D

Elise Kristiansen

01.09.2016 kl.12:54

Så utrolig fin blogg du har! Litt annerledes, og kjempefin! :)

Baatboerne

16.09.2016 kl.12:20

Elise Kristiansen: Tusen takk for det :D

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits