I kjente farvann

Hele to måneder er gått siden sist, og her i Njord begynner vi å legge sommeren bak oss. Det har vært en spennende, utfordrende og lærerik sommer for oss begge, det kan man vel trygt si. Jakob har seilt fra Gran Canaria til Norge i noe som kan betegnes som en badebalje, hvertfall seilemessig sett. Turen innebar mye konsentrasjon, lite mat og nok av bekymringer for hvordan jeg og Njord hadde det her i Norge uten han. På en annen side fikk han gjøre det han elsker, nemlig seile og å prøve ut nye ting. Turen tok alt i alt rundt fem uker, og Jakob kom derfor hjem rundt midten av juli. Hele historien, detaljene om turen og følelsene rundt det hele, sett fra Jakobs side, tror jeg at jeg skal overlate til han selv å fortelle. 

For min del har denne sommeren bydd på både opp- og nedturer, flest oppturer vel og merke. Det var spesielt utfordrende å måtte håndtere alt som skjedde med Njord mens Jakob var borte, men nå som ukene har gått, føler jeg meg stolt og takknemlig for alt jeg har lært denne sommeren. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg, en naturlig skeptiker, skulle styre en 44 fots seilbåt mer eller mindre alene, lære meg å legge til fjellsider for så å klare å styre den vekk derifra igjen. Det er noe jeg aldri hadde trodd skulle skje, men som jeg er veldig stolt av. 

Det var fantastisk å få Jakob tilbake til Norge igjen. Mye fordi jeg savnet han etter at han hadde vært borte i fem uker, men mye også fordi jeg var så sliten etter å hele tiden være på vakt etter nye problemer. Kort tid etter at Jakob var komet tilbake, flyttet vi Njord nærmere havnen hvor vi ellers ligger. Et av de kanskje aller største problemene våre i sommer var en tett septiktank som vi prøvde å løse med saltsyre. Det viste seg at septiken var skikkelig tett, og på et tidspunkt var vi en smule bekymret for at tanken skulle...eksplodere.. Men etter mye jobb, en del bekymringer og luguber lukt, fikk vi løst opp problemet. 

I sommer hadde vi også for første gang overnattingsgjester i båten. Den aller første var ei venninne av meg som kom kjørende fra min tidligere hjemby, Langesund. Hun var faktisk så heldig å få være med på hele redningsskøyte-episoden. Gjett om jeg hadde dårlig samvittighet i ettertid, må jo ha skremt livet av jenta. Men hun er tøff og tok det hele med en god dose latter. Senere på sommeren fikk vi besøk av Jakobs mamma, noe som var veldig koselig og avslappende. Gjesterommet ser ut til å fungere utmerket, og har klart å holde seg ryddig mellom besøkene. Verkstedet (hobbyrommet) er heller ikke så verst nå, og begynner å se riktig så bra ut. Klesrommet er fremdeles overfylt, men hey, noen prosjekter må vi jo ha utover høsten også. 

I begynnelsen av august flyttet vi tilbake til gjestehavna i Grimstad. Her er planen å bo frem til neste sommersesong. Ryktene sier at det er rekordmange båtboere i havna i år, noe som er utrolig gøy å høre. Jeg gleder meg veldig til å oppleve høsten på havna. Spesielt mye gleder jeg meg til kveldene i cockpitteltet med havnefolket og godt humør. 

 

 

2 kommentarer

Henriette Celin

27.08.2016 kl.00:51

Flink som har taklet alt så fint alene. Kjørt og kommet i land, og alt det som hører med (: kan tenke meg det var koselig og, of kjekt å mestre ting på egenhånd ^^

Håper å se mer fra inni båten :-D

Baatboerne

30.08.2016 kl.13:32

Henriette Celin: Tusen takk for det! :) Skal bli flinkere til å dele bilder fra innsiden med dere ^^

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits