Vår båt er lastet med..

Det å bo på en øy kan være nokså avslappende og fint, men det kan også være brutalt og ufint. Alt handler egentlig om det å være forberedt. Selv har jeg absolutt ingen erfaring med det å bo på en øy alene. Når sant skal sies har strengt tatt heller ikke Jakob så stor erfaring med dette, noe som resulterte i litt uforutsette hendelser sist uke. Men han har mye større erfaring enn meg og vet en ting eller to om det å bo i seilbåt borte fra havn. For de av dere som ikke vet det så har Jakob bodd tre år i seilbåt, samt seilt Canada-Norge sommeren for tre år siden. Jeg overlot derfor det meste av ansvaret når det kom til å klargjøre Njord for sommeren. Selve båten ble det vel strengt tatt ikke gjort så mye med, men utstyr ble forbedret, bygget og kjøpt inn slik at alt skulle være fint her mens Jakob er på tur i sydligere strøk. 

Det første vi skaffet oss var targabøylen som Jakob lagde selv. Denne blir i dag brukt til å støtte opp solcellepanelet vårt som gir oss strøm i båten. Til nå har dette fungert veldig bra, og batteriet er ferdig ladet hver morgen når jeg står opp. Her kan jeg i tillegg henge opp tørkesnorene som jeg har laget, men som jeg ennå ikke har fått vist dere. 

Før Jakob dro, gikk vi til innkjøp av en generator. Denne gir meg muligheten til å varme opp varmtvannstanken, se på tv eller lade opp batteriene dersom jeg skulle være uheldig og ha mange regndager på rad. Til nå har den fungert utmerket og er en reddende engel når jeg føler meg ensom og ikke har mer strøm på pc'en. Den negative siden er at den bråker en del og at jeg derfor ikke kan starte den når som helst, hvor som helst. Her vi ligger nå, har vi et par naboer, men så langt har jeg ikke mottatt noen klager. 

Ettersom jeg prøver å starte generatoren minst mulig, blir det til at pc'en kommer mye i bruk. Ettersom den ikke har allverdens med batteritid, og jeg ikke har mulighet til å lade med vanlig lader, ble det til at jeg kjøpte en omformer. Nå kan jeg lade pc'en med 12V uten problemer. Riktignok kan ikke pc'en være i bruk under lading, av ukjent årsak, men jeg får i det minste litt pc-tid hver dag. 

Jeg søkte en del rundt på nettet etter tips om hva en trenger når en skal bo borte fra havn, og fant disse utrolig stilige dusjene som varmes av sola! Dette krever selvsagt godt vær, men er genialt om en har liten vanntank eller null tilgang på varmt vann. Selv har jeg ikke fått brukt denne ennå, men satser på en skikkelig godværsdag snart. Posen er sort på en side, noe som gjør at den tar opp varme og varmer vannet. Jeg testet denne da vi ennå var til kai, og brant meg nesten på vannet den ene dagen. Det står på posene at det faktisk kan bli opptil 50 grader på vannet! I tillegg til alt dette er det veldig viktig med gode fendere, noe jeg fikk erfare på min forrige øy-tur som resulterte i at jeg ble hentet av redningsskøyta. Denne gangen har vi fendret opp ganske "paranoid" og satser på at alt vil ende bedre enn sist. For kosens skyld har jeg skaffet meg lys som er solcelle-drevne slik at jeg slipper å skru de av for å spare strøm. Disse er kjøpt på Ikea og lyser opp om kvelden. Veldig koselig! 

Vi har selvsagt fylt opp alt av vanntanker samt fylt drivstoff og tømt septik-tanken. Nå ligger egentlig alt til rette for at dette skal bli en knakende god sommer, og at jeg forhåpentligvis kan bli på denne øya noe lengre enn forrige. Om dere har noen spørsmål eller tips så er det bare å kommentere! :) 

2 kommentarer

hilde høgsnes

10.07.2016 kl.18:32

Så skikkelig koselig ut dette :D Gøy å leve litt annerledes enn det som er normen!

Baatboerne

30.08.2016 kl.14:37

hilde høgsnes: Takk for det :) Ja, absolutt :D

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits