Hvordan ødelegge en båt- uten å ødelegge den

Jeg har ikke alltid hatt en stor drøm om å bo i båt, snarere tvert i mot. Da jeg møtte Jakob, bodde han i en 35 fots seilbåt, og jeg elsket å være på besøk. Likevel husker jeg at jeg tenkte at båtlivet aldri kunne vært noe for meg. Jeg var for glad i ting, plass og land. Tre år har gått, og her sitter jeg i seilbåten vi eier sammen. Da vi for alvor begynte å lete etter den "perfekte" båten, lagde vi en oversikt over alt vi ønsket oss. Denne listen inneholdt både ønske for stand, utstyr, størrelse og funksjon, og var god å ha under letingen. 

Njord er en perfekt båt for oss på flere måter. For det første elsker jeg salong-løsningen. Alle som kommer på besøk blir overrasket over hvor stor og åpen den føles. I tillegg er jeg veldig glad i cockpit og det at vi har hele fire soverom og to toaletter. Dette gir oss mange muligheter for å gjøre båten best egnet for oss. Et veldig viktig punkt for oss da vi så etter en båt var det at det skulle være mulig å gjøre forandringer. Vi ønsket oss ikke en dyr båt som gikk ned ti tusen i verdi bare vi så på den. Vi hadde så mange planer, så mange prosjekter at vi bare måtte finne en båt til en god pris, en båt som var mulig å ødelegge uten å ødelegge den. Og det fant vi.

Da vi bodde på land, hadde vi et stort rom som vi brukte som gjesterom og hobbyrom. Der hadde jeg alt fra sytråd til beis, hele samlingen av hobby-stæsj. Utfordringen med å skulle flytte i båt var det at det sjelden selges båter med hobbyrom og gode oppbevaringsmuligheter for maletuber og dekor-ark. Vi innså derfor at vi muligens måtte gjøre noen endringer i vårt nye hjem. Problemet med båter er at de visstnok synker fort i verdi så snart en kapper, skrur, hamrer eller maler. Så da satt vi igjen med problemstillingen; hvordan ødelegge en båt- uten å ødelegge den. Løsningen var Jakob sin idé, og ganske genial. 

Det første vi måtte gjøre var å isolere bak alle vegger. Dette i seg selv var litt av en jobb da veggplatene er laget av veldig tynne plater som lett går i stykker. Men Jakob var flink og fikk lirket platene ut og på plass. Isoleringsmaterialet vi brukte er det samme som vi har vist i tidligere innlegg. Da platene var på plass, kunne vi starte med utformingen av hobbyrommet/ verkstedet. 

For å kunne ha et brukbart hobbyrom/verksted, er det nødvendig med en arbeidsbenk. På samme måte er det viktig med en god sitteplass, evt ståplass som gir en god arbeidsstilling. Vi ønsket å gjøre så lite inngrep i båtens innredning som overhode mulig, og valgte derfor en enkel, men flott løsning. Den ene platen som gikk langs senge-formen ble flyttet. Slik ble det gjort rom for beinplass. Arbeidsbenken ble kappet av samme typen plater som en bruker i bunnen av vanlige hengere til bil. Platen ble støttet opp av metall-hengsler og treplater, et lite inngrep. Mye av oppbevaringen finner sted under sitteområder, men vi har også plass i skapet til høyre for bildet, samt at vi lagde oss litt ekstra plass ved hjelp av syltetøyglass og noen skruer. Lokket på glassene skrudde jeg oppunder hyllen som går langs skrogsiden. Her kan vi oppbevare småting som skruer, spiker eller annet. Rommet er ikke helt ferdig ennå, men er godt brukende. Akkurat nå planlegger jeg muligheter for smarte oppbevaringsløsninger slik at vi skal få plass til så mye som vi har lyst til. 
 

Videre oppdateringer kommer etter hvert som vi kommer fremover med prosjektet. 

#båt #baatboerne #håndarbeid #friluftsliv #DIY #bygg 

2 kommentarer

Veronica S

11.06.2016 kl.12:26

Beunderer virkelig dere. Blir bedre og bedre ser det ut som :)

Baatboerne

30.08.2016 kl.14:39

Veronica S: Tusen takk for det :D Håper jo det går den veien ^^

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits