Reisebrev - dagen før dagenHer endte ferden igår. Tilbake på samme båtplass Norita har hatt i noen måneder nå. 

 

Vi fant fort ut av årsaken til motorstoppen. Dieseldyr! Dette er alger som lever mellom diesel og vann. Det oppstår gjerne oftere i varme farvann siden algene gror fortere. Det er viktig å bruke riktige tilsetningsstoffer og unngå biodiesel. Det var heldigvis en sil i tanken  på inntaket til motoren. Denne var grodd helt tett, slik at det ikke var mulig å suge diesel for å fylle filtrene engang.

 Va startet med å pumpe ut dieselen over i kanner. Og de første 15 liter var helt gjennongrodd. Her må det sterkere skyts til. Vi må få ut tanken for å skylle gjennom med ren diesel og tilsetningsstoffer. 

Heldigvis er båten ny og intelligent designet. Så tanken er i plast, og er kun festet med en gjengestang i midten. Det tok ikke veldig lang tid før tanken var ute. Tanken ble renset og montert inn igjen igår kveld. Vi var vel ferdig rundt kl 1 på natta. Etter litt søvn er vi nå igang igjen. Jeg har gått å henta 20 liter ren diesel og fått liv i motoren igjen. Nå mangler bare proviant for både oss og motoren. Båten skal fylles med mat og vann samt diesel før vi legger fra kai i natt eller imorgen tidlig. 

 

Vi har en tracker ombord som kan følges her: https://share.delorme.com/AndreUgland

 

Det blir dårlig med oppdateringer før den engelske kanal, men vi håper å være der om ca 11 døgn. 

2 kommentarer

Henriette Celin

10.06.2016 kl.13:09

Så kjedelig :-/

Bra dere fikk renset den og fikset det ^^

Baatboerne

12.06.2016 kl.10:32

Henriette Celin: Jepp! Alle jeg har snakket med sier at dersom man skal være kvitt problemet så er det helt nødvendig å rense tankens skikkelig. Det er en fin trygghet at motoren er pålitelig på en så lang tur!

-Jakob

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits