Jakten på en tørr båt

Innlegg skrevet av Jakob

Vasking. Dette er kanskje ordet som best beskriver båtlivet til nå. Rett etter rydding/organisering. Selv om vi solgte unna alt av møbler fra leiligheten så er det fortsatt mange mange ting igjen. Det er igrunn helt utrolig hvor mye man kan samle iløpet av kort tid. Det meste står nå på et lager, men ting som føles viktig er båret inn i båten. Så nå har vi faktisk slagside. Begge lugarene på babord side er fylt til randen av flytteesker. Og ingenting er enn så lenge plassert inn i skap eller andre lagringsrom i båten.

Grunnen til at alle lagringsrom står tomme er ganske god - nemlig fukt og mugg. For så lenge rommene er blitt vasket og tørket så er alt fint, men så fort man setter ting inn i lagringsrom, spesielt under vannlinja så blir det fukt. Med mindre man isolerer da. Jeg fant et utrolig fint produkt for noen uker siden og har kommet litt igang med isolering. Isoleringen er kun 6.5 mm tykk, men tilsvarer 10 cm glava. Det vil med andre ord gi en betydelig forskjell for varmetapet til båten.Det å isolere en båt mens den blir bygget er relativt enkelt. Det å isolere en båt som står ferdig med skuffer, skap og innredning er alt annet enn enkelt. Første rom ut var styrbord baderom. Her må store deler av innredningen fjærnes for å gi tilgang. Ideellt sett skal isoleringen limes tett inntill, mens på badet var det kun mulig å lime noen plasser.Dette vil nok hjelpe både på varme og kalde dager. Den innstrålte oppvarmingen vil bli mindre og varmen holdes bedre om vinteren.

Isolasjonen vil også hjelpe å holde båten tørr, da det blir betydelig mindre kondensering på innsiden av skroget. Dette gjør at man igjen kan utnytte lagringsrom uten av ting blir ødelagt av mugg og fukt.

4 kommentarer

Henriette Celin

16.04.2016 kl.12:48

Virker som litt av et prosjekt, men dere har jo alt under kontroll virker det som. Så dette går nok veldig fint. Dere er så flinke :-D

leahisabellv

16.04.2016 kl.13:52

Håper alt ordner seg, skikkelig kjipt med fukt men dette fikser dere :D

Veronica S

16.04.2016 kl.19:04

Synes dere er så flinke. Kjipt at det har blitt mugg og slikt, håper det blir orden på det ;)

Cindy

18.04.2016 kl.18:47

så utrolig flinke!

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits