DIY: hvordan utnytte plassen i en seilbåt

Nå som jeg har fått tak i kameraet mitt og overført bildene fra tidligere i uken, kan jeg endelig vise dere hylleprosjektet som vi har hatt gående her i båten. Dette prosjektet har vært i mine planer helt siden vi så på Njord for første gang i Bergen. Jeg falt fort for båten, men syntes det var dårlig utnyttelse av høyden i skapene, noe som ledet meg inn på hylle-ideen. Som dere ser på bilde under så var det kun åpne områder som ble brukt som oppbevaring. Dette gjør at en ikke får utnyttet høyden maksimalt. Det å bo i en seilbåt vil si å måtte komme med kreative oppbevaringsmuligheter, noe det ikke var gjort her. Alt lå hulter til bulter uten system og oversikt. Det var derfor en perkeft anledning for at jeg skulle få litt utløp for det kreative. Det vi brukte på dette prosjektet var treplater, lekter til å holde platene oppe, beis, sag, pussepapir og sikaflex.

Vi kjøpte to store plater som vi sagde inn i mindre, passende biter. Den største utfordringen her i båten er at ingen vegger er helt rette. Det å få et fint og funksjonelt resultat kan derfor være vanskelig. Vi fikk løst det på en helt ok måte, men for et helt perfekt resultat ville jeg tatt i bruk en elektrisk sag av noe slag. Når alle biter er kappet opp i ønsket størrelse er det pussingen som står for tur. Jeg brukte 40,80 og 120 om jeg ikke husker helt feil. 

Fordi vi bor i et fuktig miljø, var vi nødt til å behandle treverket med beis. Dette var noe jeg uansett hadde lyst til i og med at jeg har falt så for Jotuns "drivved". Alle planker ble derfor gitt et par strøk av denne for deretter å ligge til tørk over natten. Dagen etter var det tid for å feste alle hyllene. Den hyllen vi festet på kjøkkenet, festet vi med sikaflex langs lektene. Selve platen kommer vi til å skru fast i lekten slik at vi kan bytte den ut eller ta den ut for arbeid i skapet. På badet er lektene skrudd inn i veggen slik at det er mulig å bytte de ut ved for mye fukt. Platene er foreløpig ikke festet til lektene fordi vi neste uke må ha de vekk mens vi isolerer veggen bak. 

Jeg vet det er noen av dere som har bekymret dere for hva vi gjør når med innholdet på hyllene når vi skal seile. Jeg må bare si jeg har en rekke kule planer der også, men som jeg foreløpig ikke har et hastverk med å bringe til live. Vi skal bruke denne båten til å seile og å ha det gøy, men akkurat nå må jeg bli vant til båten og bruke tid på å finne den rette plassen til de forskjellige tingene våre. Plutselig ble det plass i både kjøkkenskap og på badet. Det var ikke så mye som skulle til, men det be likevel som natt og dag. Alle som har vært innom båten har bemerket seg hyllene, noe jeg syntes er veldig stas. Jeg klør i fingrene etter å komme i gang med alle de andre prosjektene vi har panlagt og gleder meg enormt til å se det ferdige resltatet! 

#DIY #baatboerne #baatboere #båt #båtliv #båtboere #friluftsliv #student #økonomi #håndarbeid

6 kommentarer

Veronica S

19.03.2016 kl.17:33

Det ble utrolig stilig da! Viktig å utnytte plassen ordentlig, men ser ut som du har det under kontroll!

Baatboerne

19.03.2016 kl.19:31

Veronica S: Tusen takk for det :D

Ida

20.03.2016 kl.15:13

Genialt! Viktig å utnytte all plass i ein båt :) Veldig fint!

Baatboerne

22.03.2016 kl.11:07

Ida: Tusen takk for det ^^

spisogspar

20.03.2016 kl.19:29

Kjempelurt, ja i båter (og små leiligheter) må en utnytte plassen best mulig med smarte løsninger :D

Baatboerne

22.03.2016 kl.11:08

spisogspar: Absolutt!

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits