DIY: Pumpkin pie spice

For litt over en måned siden var jeg og et par gode venninner i Oslo på jentetur. Mens vi var der var vi selvfølgelig innom Starbucks og kjøpte oss noen godsaker. Jeg endte opp med å prøve ut pumpkin latte, noe av det beste jeg har smakt. Etter den turen har jeg vært på desperat jakt etter et krydder som kan gi lignende smak. Hylle opp og hylle ned ble sjekket i butikkene, men jeg kunne ikke finne dette gresskarkrydderet noe sted. Etter mye leting, begynte jeg å søke rundt på nettet og fant denne oppskriften på pumpkin pie spice! 

  • 3 ss kanel
  • 2 ts ingefær malt
  • 2 ts muskatnøtt malt
  • 1 1/2 ts allehånde malt
  • 1 1/2 ts nellik malt

Jeg doblet oppskriften slik at jeg fikk laget litt mer med en gang. Posene holdt akkurat til dobbel oppskrift. Disse krydderposene fikk jeg kjøpt på Rema1000, men jeg tror de aller fleste matvarebutikker selger disse ingrediensene. 

Dette krydderet kan brukes til både baking og varme drikker. For en liten tid tilbake lagde jeg en nydelig drikk med hvit sjokolade, pumpkin spice, vaniljestang, karamell og kaffe. Dette blandet med varm melk var himmelsk! Jeg brukte sjokoladepulver og karamellpulver fra Whittard i denne oppskriften. 


♥ 3/4 ss karamellpulver ♥ 2 ss hvit sjokoladepulver ♥ 3/4 ts pumpkin spice ♥ 1 1/2 dl melk ♥ 1/2 dl fløte ♥ 1/4 vaniljestang ♥ marshmallows ♥ karamellsaus ♥Enjoy! 

#DIY #oppskrift #kakao #sjokolade #hjemmelaget #mat 

3 kommentarer

Felicia N.

01.11.2015 kl.18:58

Å, så deilig! Det skal jeg teste ut ;-)

Alexandra Flaa

01.11.2015 kl.19:25

Hadde jeg bare vært glad i krydder og lignende.. hahah

Ha en super kveld!

Baatboerne

02.11.2015 kl.21:58

Alexandra Flaa: I lige måde :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits