DIY: Slik gir du nytt liv til gamle ting!En av de kanskje aller største utfordringene med det å skulle flytte inn i båt, er plassmangelen. Til nå har vi bodd i en leilighet på mellom 70 og 80 kvM, og forbruket vårt har vært deretter. Om jeg har sett noe i butikken som jeg har hatt lyst på, har jeg kjøpt meg det, helt uten å tenke på hva jeg skal gjøre med det jeg allerede har. Dette har jo ikke vært noe problem frem til nå med tanke på plass, men dette kan jo selvfølgelig ikke fortsette når vi flytter. Jeg prøver derfor så godt jeg kan å finne alternative løsninger til hvordan jeg kan holde forbruket nede, samtidig som jeg kan ha det sånn jeg vil. 

Svaret fant jeg på Biltema! Der selger de spraybokser med hobbyfarge til en billig penge. I tillegg har de mange morsomme farger som en kan velge mellom! Jeg valgte å prøve ut kobber/gull, rosa og hvit da dette er de fargene jeg liker best for øyeblikket. I tillegg kjøpte jeg maskeringsteip i diverse størrelser slik at jeg kunne leke meg litt med design, samt dekke til gjenstander og detaljer som ikke skulle farges. Det er også lurt å kjøpe en presenning slik at en ikke ødelegger underlaget og det rundt når en holder på med spraymalingen. 

Jeg valgte ut 5 gjenstander som jeg ville teste ut spraymalingen på. En buddhafigur i keramikk fra Kid, to lysholdere fra Ikea, en lysplate fra ukjent butikk og et blomsterspann fra Ikea. dette er gjenstander som jeg ellers ville kvittet meg med, og som jeg ikke bruker. Det er lurt å ha på seg klær som godt kan bli ødelagte, samt å ha et skjerf eller en maske for å dekke til munn og nese. Spray med litt avstand og pass på at alle områder blir dekket. Buddhafiguren, som dere ser på bildet under, fikk litt lite farge på seg, og en kan defor se spor etter hvitfargen dens. Resultatet ble overraskende bra! Jeg ble helt hektet og løp rundt i leiligheten på jakt etter flere gjenstander for å farge. Dette skal jeg ha det mye morro med fremover, det er i alle fall helt sikkert! 

#DIY #håndarbeid #gjenbruk #foto #interiør 

4 kommentarer

laylow x 👀

15.08.2015 kl.13:42

Så fint! God helg ♡

Baatboerne

17.08.2015 kl.10:16

laylow x: Takk for det :)

TitaLita

02.09.2015 kl.15:41

Ser du har laget striper. Var denne hvit fra før, eller hadde sprayet den først?

Jeg har også laget noen striper, men sliter med at tapen ofte tar med seg en del av lakk nummer en når den rives av, selv om det skjer med en gang...

Baatboerne

03.09.2015 kl.14:41

TitaLita: Denne var rosa fra før av. Kjøpt på ikea, hehe :P jeg bruker papirtape/maskeringstape som skal være mild mot underlaget. Mitt største problem var å få tapen tett så lakken ikke rant under den.

Håper det hjalp litt :)

Skriv en ny kommentar

, Kristiansand

hits